Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» Φ.1772

ο «Κορίνθιος»


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Παλαιά συμβάντα που δεν συμβαίνουν…


Πριν από μερικές δεκαετίες αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων τα τροχαία ατυχήματα στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών δημιουργούσαν εκατόμβες νεκρών, αλλά και τραυματιών. Σακάτευαν συνανθρώπους και έκλειναν σπίτια με το αίμα της ασφάλτου. Παράλληλα είχε σχεδόν γίνει της μόδας κάθε τέτοια εποχή να παρουσιάζονται συχνά φαινόμενα ληστειών πότε σε Τράπεζες, άλλοτε πιο συχνά στα ΕΛΤΑ, ακόμα και σε παγκάρια Ιερών Ναών. Κάθομαι και συλλογίζομαι, θυμάμαι αυτές τις περιπτώσεις, τις συγκρίνω και βγάζω το συμπέρασμα, πως κάποια αλλαγή έχει επέλθει από τότε. Αυτό είναι στα θετικά της σύγχρονης κοινωνίας και οπωσδήποτε πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια αυτής της αλλαγής.

Για την πρώτη περίπτωση των τροχαίων ατυχημάτων υπάρχει εύκολη απάντηση.

Πέραν της καλύτερης αστυνόμευσης από την Τροχαία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας των οδικών δικτύων και της τροχαίας κίνησης, υπήρξε λυσιτελής η νέα διαμόρφωση της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών με τις αναπλάσεις καθόλο το μήκος της οδού με ευθυγραμμίσεις και κατασκευή σηράγγων. Όλα αυτά με ιδιαίτερη φροντίδα στα επικίνδυνα σημεία του δρόμου ό,που τα τροχαία ατυχήματα δημιουργούσαν θύματα της ασφάλτου. Ο αναίμακτος πλέον αυτοκινητόδρομος είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στον τόπο μας, αλλά και στην Ελλάδα σ΄άλλες περιοχές ό,που οι δρόμοι καρμανιόλες ανήκουν στο παρελθόν. Το έργο γενικά πιστώνεται στην αρχική ιδέα και έναρξη σε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στη συνέχεια στις επόμενες κυβερνήσεις που συνέχισαν και φυσικά σε χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. Τέλος καλό, όλα καλά!

Και τώρα, ας δούμε το περίεργο με τις ληστείες. Στην Ελλάδα, βοηθούντων και των μεταναστών, η εγκληματικότητα έχει φουντώσει. Για ψήλου πήδημα και για ένα κατοστάρικο ληστεύονται επιχειρήσεις και ιδιωτικές κατοικίες, ενώ η φτώχεια λόγω μνημονιακών μέτρων και πανδημίας καλπάζουν στην χώρα.

Εν τούτοις – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – στην περιοχή μας δεν έχουν συμβεί ληστείες. Θα μου πείτε: ¨ Κάτσε και περίμενε να δεις¨.

Φίλοι μου αναφέρομαι στο σήμερα – το παρόν γράφετε την Τρίτη, τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα– δεν έχουμε κάτι στο προσκήνιο και μακάρι να πάει έτσι το πράγμα.

Για καλό και για κακό, ας έχουν υπόψη τους την σημαδιακή αυτή περίοδο οι αρμόδιοι. Όσο για τις Αστυνομικές Αρχές ξέρουν το ρόλο τους…






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Η Φ.τ.Κ. είναι εφημερίδα «Αντικειμενικής γνώμης».


Οι ελλαδικές τοπικές εφημερίδες – δεν αναφέρομαι μόνο στην Κορινθία γιατί κανονικές εφημερίδες έχουν μείνει ελάχιστες που μετριούνται κάτω από τα πέντε δάκτυλα της μιας χειρός - δημοσιεύουν κατά κύριο λόγο ειδήσεις, γεγονότα, άρθρα και γενικότερα ύλη αναφερόμενη στην τοπική κοινωνία όπου κυκλοφορούν.

Κάπως έτσι είχαμε ξεκινήσει κι εμείς τα πρώτα χρόνια της έκδοσης, στις αρχές της δεκαετίας του “80” με ντόπια κυρίως ύλη, αλλά με δεκαέξι σελίδες και όχι με εικοσιτέσσερις που κυκλοφορούμε σήμερα. Με την πάροδο του χρόνου όμως, διαπιστώσαμε ότι το αναγνωστικό μας κοινό επιθυμούσε να διαβάζει και κάτι άλλο γενικότερης μορφής, όπως Ελλαδικά Εθνικά και άλλα θέματα, Διεθνή τοιαύτα, με αποτέλεσμα να επεκταθούμε στη σημερινή μορφή δημοσιευόμενης ποικίλης ύλης. Σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις μας δεν έγιναν εντελώς τυχαία. Όλα έγιναν κατόπιν έρευνας.

Η ποικίλη ύλη είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία των αναγνωστών μας, οι οποίοι μας πληροφορούν γι ΄αυτό με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Για να γίνει η περισυλλογή και η τελική επιλογή της προς δημοσίευση ύλης γίνεται με κοπιώδη πολύωρη εργασία και με πολλά ξενύχτια. Είναι δύσκολη εργασία αυτή, αλλά μας ικανοποιεί η ανταπόκριση των αναγνωστών της εφημερίδας, όπως φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η ετήσια συνδρομή. Είμαστε ευχαριστημένοι, που ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή για όλους η μεγάλη πλειοψηφία των συνδρομητών μας, επιδεικνύουν συγκινητική συνέπεια, ως προς την εξόφληση.

Κάποιοι ελάχιστοι δεν είναι συνεπείς, γι΄αυτό και σταδιακά περικόπτεται η αποστολή της “Φωνής της Κορινθίας”.

Για την πληροφόρησή μας υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας των Αναγνωστών με τη Διεύθυνση της εφημερίδας.

Αν κάποιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μας γράψουν – επισημαίνουμε πως αυτού του είδους τις επιστολές συγχαρητηρίων προς τη Διεύθυνση δεν τις δημοσιεύουμε για λόγους ευνόητους – μπορούν να μας τηλεφωνούν για τα θέματα που τους απασχολούν, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Μέσα από αυτή εδώ τη στήλη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνεπείς συνδρομητές και τους αναγνώστες. Παρακαλούμε να διαβάσετε στη δεύτερη σελίδα την ταυτότητα της εφημερίδας και τη διαδικασία εξόφλησης της ετήσιας συνδρομής, καθώς και την ενημέρωση για την δυνατότητα Τραπεζικής κατάθεσης, ώστε να πιστώνεται ο αντίστοιχος λογαριασμός με την ένδειξη του ονόματός σας ως καταθέτη, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές συνωνυμίες. Στην κριτική σας δεν θέλουμε μόνο τις θετικές απόψεις, αλλά και τις αρνητικές τοιαύτες... Είμαστε εφημερίδα που διεκδικεί τον τίτλο της «Αντικειμενικής γνώμης».

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια