Header Ads

Αστυνομικά νέα Φ.1772

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Τρίπολη, 15 Δεκεμβρίου 2021 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν ενενήντα δύο (92) άτομα, προσήχθησαν εκατόν σαράντα δύο (142) και έ γινε έλεγχος σε χίλια εκατόν εβδομήντα τρία (1.173) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οχτακόσια εξήντα (860) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εξήντα τέσσερις (264) παραβάσεις Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση απάτης στην Κορινθία και Λακωνία Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης, πιστόλι και μαχαίρι Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 2.12.2021 έως και χθες (14.12.2021), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εκατόν εβδομήντα τρία (1.173) άτομα, εκ των οποίων εννιακόσια οχτώ (908) ήταν ημεδαποί και διακόσια εξήντα πέντε (265) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οχτακόσια εξήντα (860) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν σαράντα δύο (142) άτομα, από τα οποία ενενήντα ένα (91) ήταν ημεδαποί και πενήντα ένα (51) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ενενήντα δύο (92) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πέντε (5) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε αγρόκτημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 11/12.11.2021 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 23 και 45 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 10.6.2021. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, για απάτη με υπολογιστή από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 25.6.2021 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 18, 38 και 42 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εξήντα τέσσερις (264) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

ράβδος, μαχαίρι με μήκος λάμας -12- εκατοστά, αεροβόλο πιστόλι μετά γεμιστήρα και -9μεταλλικά σφαιρίδια καθώς και -18- μέτρα καλώδιο, στην Αργολίδα, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -5,18γραμμαρίων, ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -280- γραμμαρίων, -1- περίστροφο και -18- φυσίγγια, στη Λακωνία, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -7,2γραμμαρίων, -3- ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα ηρωίνης, στην Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.






Εκπνέει η προθεσμία για προσλήψεις γιατρών & ψυχολόγων στην αστυνομία – 4 θέσεις στην Πελοπόννησο


Στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη, θα λειτουργήσει περιφερειακό ιατρείο, με 4 γιατρούς και ψυχολόγους.Η πρόσληψη άρτια καταρτισμένων επιστημόνων υγείας και η ένταξή τους στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελεί το επιστέγασμα της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλεται για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στο προσωπικό του Σώματος όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση για τα περιφερειακά ιατρεία που συστάθηκαν πρόσφατα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, στις έδρες αστυνομικών υπηρεσιών δεκατριών μεγάλων πόλεων της Χώρας.

Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη εξήντα (60) ιδιωτών, ως Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων του τομέα Υγειονομικού, προκηρύχθηκε στα τέλη Νοεμβρίου από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και λήγει την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 στις 15.00 το μεσημέρι.

Η προκήρυξη αφορά στην πρόσληψη τριάντα (30) ψυχολόγων, δεκαπέντε (15) ψυχιάτρων, δεκατριών (13) παθολόγων και δύο (2) πνευμονολόγων. Για το περιφερειακό ιατρείο των αστυνομικών υπηρεσιών της Πελοποννήσου έχουν προκηρυχθεί 2 θέσεις ψυχολόγων, 1 θέση ιατρού – ψυχιάτρου και 1 θέση ιατρού παθολόγου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα ή Αστυνομικό Σταθμό του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους ή στα Προξενεία της Ελλάδας στις χώρες όπου διαμένουν, την αίτηση συμμετοχής με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

2 days ago 
korinthosTV

Δεν υπάρχουν σχόλια