Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1770

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ και τη Ρωσία
  


Την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ, μετά την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στη φίλη χώρα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει τις πρώτες του επαφές με τον νέο Πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ και με τον νέο Πρόεδρο, Ιτσχάκ Χέρτζογκ.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ η τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ με την συμμετοχή και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Θα γίνει ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τρεις χώρες, καθώς και συζήτηση για την περαιτέρω διεύρυνση των τομέων συνεργασίας. Αναμένεται μάλιστα ότι οι τρεις ηγέτες θα υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Σότσι όπου θα έχει την πρώτη του συνάντηση ως Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο είχε συναντήσει ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Αθήνα το 2016. Οι δύο ηγέτες θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν θέματα για τις σχέσεις των δύο χωρών με έμφαση τη συνεργασία στους τομείς της Ενέργειας, του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Παιδείας. Θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Η πολύπλευρη και πολυδιάστατη ενεργητική διπλωματία που εφαρμόζουμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια ενισχύει πολλαπλώς τη γεωστρατηγική θέση της Πατρίδας και προάγει αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα.






Αλ. Τσίπρας: Όλο και περισσότεροι πολίτες λένε «όχι πια, δεν πάει άλλο»
  

Περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και όλοι και όλες που βρισκόμαστε εδώ, τηρούμε όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, είμαστε όλοι και όλες εμβολιασμένοι, κάποιοι και τρεις φορές, φορούμε όλοι κι όλες τις μάσκες μας, αυτό ίσως μας εμποδίζει να δούμε ο ένας το χαμόγελο του άλλου, αλλά είμαστε βέβαιοι και βλέποντας τα μάτια ο ένας του άλλου, ότι μοιραζόμαστε την ίδια αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά, να ξεπεράσουμε αυτές τις πρωτοφανείς δυσκολίες που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Δυσκολίες οι οποίες κατά την άποψή μου, κατά την άποψή μας, δεν ήταν γραφτό να είναι τέτοιες, δεν ήταν αναπότρεπτο να είναι τόσο μεγάλες. Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διπλή πανδημία. Αυτή του κορονοϊού από τη μία και αυτή της ακρίβειας και της όξυνσης των ανισοτήτων από την άλλη.

Και στις μέρες που ζούμε και οι δύο αυτές κρίσεις, οι δυο αυτές πανδημίες, επιτρέψτε μου την έκφραση, κορυφώνονται.

Για άλλη μια φορά ζούμε σκηνές τραγωδίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας μας.






Εκλογές: Τα τελικά αποτελέσματα του Α΄ γύρο

  


Σε μια μεγάλη γιορτή της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης εξελίχθηκαν οι εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής. Η μεγάλη συμμετοχή με συνολικά 270.706 ψηφοφόρους να δίνουν δυναμικό παρών, αποδεικνύει ότι το Κίνημά μας έχει ισχυρές ρίζες στην κοινωνία. Τα αποτελέσματα:

Νίκος Ανδρουλάκης: 36,88% (99.120 ψήφους).

Γιώργος Παπανδρέου: 27,97% (75.183 ψήφους).

Ανδρέας Λοβέρδος: 25,98% (69.827 ψήφους).

Παύλος Χρηστίδης: 3,25% (8.733 ψήφους) 

Παύλος Γερουλάνος: 2,99% (8.027 ψήφους) 

Χάρης Καστανίδης: 2,94% (7.908 ψήφους)






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ

  


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα επαναφέρει τις αλγεινές μνήμες του παρελθόντος και του αρνητικού ρόλου που έπαιξε το Βατικανό εις βάρος της χώρας μας, διαχρονικά. Όπως επίσης η ευαισθησία για το «σύγχρονο προσφυγικό δράμα», χωρίς καμία αναφορά στις γενοκτονίες κατά των Ελλήνων και τον εφιάλτη της προσφυγιάς των Ποντίων, των Ιώνων, των Κωνσταντινουπολιτών, των Κυπρίων. Τις οποίες όπως τότε, έτσι και τώρα, το Βατικανό επιμένει να αγνοεί.

Η αναγνώριση πάντως του Ελληνικού πολιτισμού ως φωτοδότη ολόκληρης της ανθρωπότητας, καθώς και οι αναφορές του Πάπα Φραγκίσκου στον Όμηρο, τον Αχιλλέα και την Εθνεγερσία, ήταν μία θετική εξέλιξη.

Σε αντίθεση με την φοβική στάση που κράτησε η Ελληνίδα ΠτΔ, η οποία μιλούσε για τα… εμβόλια, την στιγμή που ακόμα και ο Ποντίφικας αναγνώριζε ότι «ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την ελευθερία της Ελλάδος», επικαλούμενος την φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.




ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ” ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΜΙΛΟ


Η εξαγορά της εταιρείας «Καλλιμάνης» από τουρκικό όμιλο, πέραν του εθνικού θέματος, δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά αναφορικά με το σκανδαλώδες κούρεμα οφειλών υπέρ του αγοραστή.

Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων, προέβησαν σε διαγραφή οφειλών της τάξεως του 90%!

Είναι όμως εγκληματικό το γεγονός ότι στους Έλληνες προμηθευτές της εταιρείας, επιβάλλεται κούρεμα οφειλών που φτάνει ακόμα και το 97%, καταστρέφοντας κυριολεκτικά τις συγκεκριμένες ελληνικές επιχειρήσεις.

Το γεγονός ότι αυτές οι ενέργειες δεν έγιναν για να παραμείνει η επιχείρηση σε ελληνικά χέρια, αλλά γίνονται μετά την εξαγορά της εταιρείας από Τούρκους, συνιστά μέγα σκάνδαλο.

Το ότι μία παραγωγική επιχείρηση αυτού του τύπου περνά σε χέρια Τούρκων, την ώρα που τα τουρκικά αλιευτικά αλωνίζουν στο Αιγαίο, αποτελεί εθνικό έγκλημα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στον αγώνα για την κρατική χρηματοδότηση των δήμων
  



Είχαμε μια αναλυτική ενημέρωση από τον δήμαρχο Σιντικής για τα προβλήματα που επιλύει ο Δήμος και τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο και την περιοχή. Βεβαίως το ΚΚΕ πρωτοστατεί στον αγώνα για τη χρηματοδότηση των Δήμων, και του Δήμου Σιντικής. Αυτό θα κάνουμε και στη Βουλή, γιατί δυστυχώς πάνω από 200 αρμοδιότητες έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια στην Τοπική Διοίκηση, όμως η υποχρηματοδότηση συνεχίζεται, και όχι μόνο στις συνθήκες των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, αλλά και στις συνθήκες της μικρής αυτής ανάπτυξης που υπάρχει. Χρειάζεται γερή χρηματοδότηση, χρειάζεται να γίνουν έργα -από αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά, μέχρι άλλα έργα που αφορούν την αγροτική παραγωγή, την προστασία του περιβάλλοντος, που αφορούν την υγεία, τον εξοπλισμό της σε συνθήκες πανδημίας και βεβαίως την παιδεία, την μόρφωση των παιδιών- έτσι ώστε να μένει ο κόσμος, η νεολαία στον τόπο τους, να μπορεί να παράγει, να δουλεύει, να αθλείται, να μορφώνεται και να περιθάλπεται επαρκώς, για να μη φεύγει και να έχουμε το φαινόμενο να πηγαίνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και να ερημώνουν οι περιοχές».





Μ. Κριθαρίδης: Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε ή έκανε πως δεν άκουσε τα όσα είπε ο Πάπας Φραγκίσκος για το προσφυγικόμεταναστευτικό;

  


“Όταν απωθούνται οι φτωχοί, απωθείται η ειρήνη” ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψη του στη χώρα μας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό με τον κ. Μητσοτάκη να μην σηκώνεται όμως προσβεβλημένος να τον διώξει από το Προεδρικό Μέγαρο. Ο πάπας ακόμα έκανε λόγο για ακραίες συνθήκες, ανάξιες ανθρώπων αναφερόμενος στα κλειστά κέντρα κράτησης για τα οποία ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μηταράκης και οι ομόσταβλοι τους στις Βρυξέλλες πανηγυρίζουν. Ο Πάπας επιπλέον αναφέρθηκε στα τείχη και τους εθνικισμούς που δεν λύνουν τα προβλήματα, με την κ. Σακελλαροπούλου να μην αντιδρά κι αυτή παρά το γεγονός ότι ως άλλος Αντώνης Σαμαράς ή Ντόναλτ Τράμπ, δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί μπροστά σε αυτά τα τείχη της απανθρωπιάς και του μίσους στον Έβρο. Βλέπετε η υποκρισία της ελληνικής και της ευρωπαϊκής ηγεσίας περισσεύει στο ζήτημα σε μια περίοδο κιόλας που η ΕΕ προτείνει να ανασταλούν τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Πολωνίας υιοθετώντας τις γνωστές ανοησίες περί “υβριδικού πολέμου” που έλεγε και ο κ. Μητσοτάκης για τον Έβρο, με την σύμφωνη γνώμη και του κ. Τσίπρα για τους απαράδεκτους αυτούς χειρισμούς.

Ελπίζουμε την άλλη φορά που θα περιφέρουν τον επόμενο επίσημο προσκεκλημένο στη χώρα μας να ακούσουν και λίγο τα όσα λέει, έστω κι αν αυτά μπορεί να λέγονται μερικές φορές ακόμα και για τα μάτια του κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια