Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1770

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΥ

   


κατόπιν της επίσκεψης του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιού, στον Σχίνο και την ευρύτερη περιοχή για την ανάγκη άμεσης παρέμβασης με αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, αποζημίωσης των πληγέντων κατοίκων και επαγγελματιών και ενός σχεδίου με την επίβλεψη των υπηρεσιών για την προστασία και την φυσική αναγέννηση του περιβάλλοντος και της περιοχής συνολικά.


Στην τέταρτη κατά σειρά επίσκεψή μας στον Σχίνο και την Κοινότητα Πισίων το περασμένο Σάββατο, συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και εκπροσώπους Συλλόγων της περιοχής προκειμένουν να ενημερώσουμε για τις παρεμβάσεις μας στη Βουλή στα ζητήματα που είχαβν οι ίδιοι θέσει αλλά και να δούμε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί μετά τις πρόσφατη νεροποντή που προκάλεσε πολά προβλημτα στο οδικό δίκτυο, την ΄υδρευση και τις υποδομές.

Αυτό που προκύπτει είναι έξι μήνες αδράνειας μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια. Το «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης φαντάζει ως το πιο σύντομο ανέκδοτο για την τοπική κοινωνία Επιμένουμε και ζητάμε να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά και αντδιαβρωτικά έργα στο Σχίνο και την ευρύτερη περιοχή με βάση τη μελέτη της Διεύθυνσης Δασών Κορινθίας που εκπονήθηεκ ταχύτατα, γιατί η κατάσταση είναι τραγική και επικίνδυνη.

Ζητάμε επίσης να προχωρήσουν οι αναγκαίες ενισχύσεις και ελαφρύνσεις στους πληγέντες επαγγελματίες και κατοίκους πο είχε εξαγγείλει οι κυβέρνηση εμπαίζοντας τους διακιο΄τχους.

Οι παρεμβάσεις μας στη Βουλή και εκτός, θα συνεχιστούν στοχευμένα και με ένταση σε αυτή την κατεύθυνση, για την υπεράσπιση των ανθρώπων της περιοχής, των τυποδομών και φυσικά του περιβάλλοντος που έχει υποστεί τεράστια ζημιά από τις πρόσφατες πυρκαγιές που κατέστρεψαν περί τα 70.000 στρέμματα δάσους.

Στον σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε επιπλέον φωτογραφικό υλικό και σχετική ανάρτηση του βουλευτή: https://www.facebook.com/gpsychogiosmpsyriza/posts/4488209474567790


Στη Βουλή φέρνει και πάλι τα σοβαρά προβλήματα των λεμονοπαραγωγών της Κορινθίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός
  


Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά την από 30/11/2021 Επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού πωλήσεων εσπεριδοειδών Ξυλοκάστρου.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι τιμές των λεμονιών είναι επιεικώς εξευτελιστικές (0,25-0,27 Ευρώ/κιλό), τη στιγμή που το κόστος καλλιέργειας είναι μεγάλο και το κόστος παραγωγής αυξάνεται συνεχώς.

Οι παραγωγοί τονίζουν πως δεν έχουν λάβει καμιά βοήθεια λόγω πανδημίας και ζητούν άμεση στήριξη από τη Κυβέρνηση, ώστε να αναστραφεί το κλίμα και να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε αξιοπρεπείς τιμές, αλλά και να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους.

Ζητούν ενίσχυση της εξαγωγής των παραγόμενων προϊόντων, οικονομική ενίσχυση με βάση την παραγωγή τους, καθώς και μείωση των αθρόων εισαγωγών λεμονιών με πιθανά υπολείμματα, μάλιστα, μη επιτρεπόμενων στην ΕΕ φυτοφαρμάκων.

Ως εκ τούτου, με την κοινοβουλευτική αυτή παρέμβαση, ο κ. Ψυχογιός ζητά άμεσες απαντήσεις και ενέργειες, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα πίεσης για την στήριξή των παραγωγών και ενός πολύ κρίσιμου προιόντος για τη Δυτική Κορινθία και συνολικά το Νομό.


Δεν υπάρχουν σχόλια