Header Ads

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK φ.1766

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - Coach







Το ανατρεπτικό αφιέρωμα στη δολοφονία του Καποδίστρια και την δόλια απόδοση ευθύνης στους Κωνσταντίνο και Γεώργιο Μαυρομιχάλη

    


Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης και 190 από τη δολοφονία του Κυβερνήτη, η «Κίνηση Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ» με πρόεδρο τον εν Αθήναις Κορίνθιο Δικηγόρο Κυριάκο Κόκκινο, ο Σύνδεσμος Απανταχού Λακώνων «Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ», με πρόεδρο τον ιστορικό ερευνητή Αντώνη Ξεπαπαδάκο και ο Σύλλογος «ΠΡΟΝΑΙΑ ΑΘΗΝΑ», με πρόεδρο τη Σοφία Μιχαλοπούλου, πραγματοποίησαν, με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, μία Εσπερίδα, που έριξε φως στη δολοφονία του πρώτου Έλληνα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και στα ψεύδη και τη χάλκευση των ιστορικών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, που συνδέονται με τη δήθεν φόνευσή του από τους Κωνσταντίνο και Γεώργιο Μαυρομιχάλη, την οποία και συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γιαννόπουλος. Αναλύθηκαν οι σκοτεινοί ανταγωνισμοί της επαναστατικής περιόδου, οι συγκρούσεις ισχύος, οι τάσεις της ύλης και του πνεύματος, φωτίστηκαν τα αληθή γεγονότα με βάση τις πηγές, που μετά από δεκαετίες, αποδεικνύουν τη διαστρέβλωση, που υπέστη η ιστοριογραφία, χάριν και πάλι δράσεως δυνάμεων της άρνησης, αλλά και μισάνθρωπων συμφερόντων, που πάντα εκδηλώνονται στους κόλπους της Ανθρωπότητας.

Εμφορούμενοι από αγάπη για την Αλήθεια, τη Δικαιοσύνη, την Ελευθερία, και την Ισονομία (Α ΔΕΙ), οι διοργανωτές και ομιλητές τόλμησαν να ανοίξουν την ιστορική πληγή του Ελληνισμού, να φωτίσουν τα μουχλιασμένα και σκοτεινά υπόγεια της δολιότητας και να φέρουν πνεύμα αισιοδοξίας, ελπίδας, δύναμης και ενότητας σε όλον τον Ελληνισμό, που εορτάζει τα 200 χρόνια της έναρξης των αγώνων του, «ερήμην του», καταπιεσμένος αυτή τη φορά ελέω κοροναϊού!!!

Κυρίως αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία της δικογραφίας του Γεωργίου Μαυρομιχάλη, στη βάση της 40ετούς έρευνας του μακαριστού στρατιωτικού και ερευνητή Δημητρίου Κοκκινάκη, που απαλλάσσουν τους Μαυρομιχαλαίους κι ανατρέπουν την ιστορία, που μας δίδαξαν.

Χαιρετισμό απηύθυναν κατά σειρά η Πρόεδρος του Συλλόγου Προναία Αθηνά Σοφία Μιχαλοπούλου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Ευγενία Μπαρμπαγιάννη κι εκπρόσωπος κι απόγονος της οικογένειας του Πιέρρου Μαυρομιχάλη.
  

Ομιλητές ήσαν οι:

Κυριάκος Κόκκινος – Δικηγόρος, Coach, CSAP, Εκπαιδευτής Ενηλίκων, Διαπραγματευτής, Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, εισαγωγικά, με τίτλο «Γεφυρώνοντας τους πυλώνες του Ελληνισμού με Ιστορικό Φως» και κλείνοντας, με τίτλο «Η δικογραφία της δίκης του Γεωργίου Μαυρομιχάλη κι η προσπάθεια επανάληψης της ποινικής διαδικασίας, ως χρέος ευθύνης προς τους δύο δραματικούς ηγέτες του Ελληνισμού».

Ο Χριστόδουλος Κ. Γιαλλουρίδης, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Διευθυντής Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία - Πάντειο Πανεπιστήμιο με τίτλο “Ο Καποδίστριας και το μέλλον του Ελληνισμού”.

Ο Γιώργος Παύλος - Καθηγητής Φυσικής και Φιλοσοφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Συγγραφέας, Ιδρυτής του Δικτύου Ελληνισμού, με τίτλο “Το Πολιτειακό μοντέλο του Καποδίστρια ως ο μονόδρομος να σωθεί η Ελλάδα, αλλά και η Δημοκρατία, παγκόσμια”.

Ο Νίκος Ντούβας – Οικονομολόγος, Επικοινωνιολόγος και Ιστορικός Ερευνητής, με τίτλο «Το διεθνές και εγχώριο περιβάλλον, που αντιμετώπισε ο Καποδίστριας».

Ο Γιώργος Κόκκας – Δικηγόρος, Συντονιστής του Δημοβουλίου Πολιτών, με τίτλο «Τα αίτια της διαφορετικής θεσμικής αντιμετώπισης Ελλάδος - Ελβετίας από τον Καποδίστρια».

Ο Αντώνης Ξεπαπαδάκος – Ιστορικός, Θεατρικός Συγγραφέας, με τίτλο «Έρευνα και ανατρεπτικά συμπεράσματα για τη δολοφονία του Καποδίστρια».

Ο Γιώργος Δημακόγιαννης – Εκδότης (ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ), Δημοσιογράφος, Δημοτικός Σύμβουλος Α. Μάνης, με τίτλο «Αν οι Μανιάτες έλειπαν το 1821».

Η εσπερίδα διανθίστηκε καλλιτεχνικά με ένα μικρό αφιέρωμα στην μνήμη του μεγάλου Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη, με επίκαιρα τραγούδια του, που απέδωσε η σοπράνο - ηθοποιός Δέσποινα Τσολάκη και με την παρουσίαση αποσπασμάτων από το επετειακό cd του συγκροτήματος ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ, που επιμελήθηκε η Προναία Αθηνά, με τον τίτλο ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΠΡΟΣ!

Μετά από δεκαετίες ιστορικής έρευνας, είδαν το φως οι κρυμμένες επιμελώς ιστορικές αλήθειες για τη δολοφονία, που άλλαξε το ρου της ιστορίας του νεοσύστατου κράτους των Ελλήνων, που αντί να εδραιώσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους, ξαφνικά, μετά από αυτήν τη δόλια και επαίσχυντη πράξη, βρέθηκε ξανασκλαβωμένο στο Βαυαρικό ζυγό, ένα κράτος συνεχώς υποζύγιο των ισχυρών της εποχής και μειωμένης κυριαρχίας έως και σήμερα...!!! Η ιστορία όμως δεν αποτελεί κτήμα των ισχυρών, για να μπορεί να χειραγωγείται με ιδιοτελή κριτήρια, ενώ η ανάγκη των ανθρώπων για Αλήθεια, καθιστά αυτήν πάντα λαμπερή και διαυγή, για όσους την αναζητούν με ειλικρίνεια και στο μεγάλο αυτό Έργο είναι συντονισμένη κι η προσπάθεια αυτή, μέσω της οποίας αποδείχθηκε ότι οι Μαυρομιχαλαίοι είναι αθώοι του αίματος κι ότι άλλοι ήσαν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος!

Η προσπάθεια συνεχίζεται με τη συγκέντρωση στοιχείων, που αφορούν τη δολοφονία και τη δίκη του Γεωργίου Μαυρομιχάλη, με απώτερο στόχο να προκληθεί η επανάληψη της ποινικής διαδικασίας της δίκης του και η θεσμική παράδοση στην Ελληνική Πολιτεία από τη Μεγάλη Βρετανία του μόνου φακέλου του αντιβασιλέα του Όθωνα Μάουερ, που μέχρι σήμερα παραμένει ερμητικά κλειστός στα χέρια της και αφορά τη δολοφονία του Κυβερνήτη! Στη διερεύνηση αυτή η συμβολή όλων σας είναι καθοριστική, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της δικογραφίας έχει «χαθεί», έχει περιληφθεί σε διάφορες ιδιωτικές ιστορικές συλλογές και συνεπώς χρειάζεται μεγάλο αγώνα η ανάκτησή της!

Αν υπάρχει ελπίδα στον Κόσμο, θα γεννηθεί από τη διασύνδεση όλων μας για τέτοιους ευγενείς σκοπούς, που δεν αποσκοπούν στο να αναγεννήσουν μία διεθνική αντιπαλότητα στη βάση της ιστορικής ευθύνης, ούτε να χαϊδέψουν τα αυτιά μας και τη ματαιοδοξία μας, δεδομένου ότι για τις αρνητικές εξελίξεις του βίου μας ευθύνη έχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, μικρότερη ή μεγαλύτερη, αλλά στο να αναδείξουν τα εγκλήματα και λάθη του παρελθόντος, ως μέσο συναδέλφωσης και μη επανάληψής τους, σε μία διεργασία υπευθυνότητας και ολικής ποιοτικής αναβάθμισης της Ανθρωπότητας και του Ελληνισμού ως ιδιαιτέρως σημαντικού και συμβολικού μέρους της!

Μία στάση Οργανικής αντίληψης στην πορεία ανέλιξης της Ανθρωπότητας, του υπεροργανισμού, μέλη του οποίου είμαστε όλοι μας κι ο οποίος θα εξακολουθεί να ασθενεί, όσο τα ψεύδη, η εγκληματικότητα στο όνομα πάσης φύσεως συμφερόντων, η εικονικότητα του βίου, η δολιότητα κι οι πάσης φύσεως διαστρεβλώσεις κυριαρχούν στο δημόσιο χώρο, όπου ζούμε και βιώνουμε, όλοι μας, ως μοναδικά ψυχοπνευματικά όντα!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους αρωγούς φορείς: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΕΟΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΝΗΣ «ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ», ΠΑΛΛΑΚΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ «ΟΙ ΛΑΚΑΙΝΕΣ», ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΩΝΙΔΕΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και ιδιαιτέρως στο ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, για τη χορήγηση του αμφιθεάτρου και στο CATERING ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ για τους καφέδες και εδέσματα.

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Εσπερίδας και της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια