Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1767

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Τρίπολη, 12 Νοεμβρίου 2021
Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν ενενήντα πέντε (95) άτομα, προσήχθησαν εκατόν σαράντα εννέα (149) και έ γινε έλεγχος σε χίλια διακόσια είκοσι επτά (1.227) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οκτακόσια είκοσι τρία (823) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εβδομήντα τρεις (273) παραβάσεις Κατασχέθηκαν κυνηγητικά όπλα, ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης, ναρκωτικά δισκία κ.ά.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 8.11.2021 έως και χθες (11.11.2021), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια διακόσια είκοσι επτά (1.227) άτομα, εκ των οποίων οκτακόσια ογδόντα τέσσερα (884) ήταν ημεδαποί και τριακόσια σαράντα τρία (343) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οκτακόσια είκοσι τρία (823) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν σαράντα εννέα (149) άτομα, από τα οποία ογδόντα οκτώ (88) ήταν ημεδαποί και εξήντα ένα (61) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ενενήντα πέντε (95) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Έξι (6) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εβδομήντα τρεις (273) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου




ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ



Στην Αρκαδία ψάχνουν τον δραπέτη από τις φυλακές Κορίνθου – Πάτησε το μπουτόν και έφυγε σαν κύριος από την κεντρική είσοδο!


3 days ago korinthosTV 
Στην Αρκαδία επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας για την σύλληψη του επικίνδυνου κακοποιού, Δ. Π που απέδρασε στις 11/11 από τις φυλακές Κορίνθου.

Ο 45χρονος φαίνεται πως απέδρασε βάσει οργανωμένου σχεδίου και με την βοήθεια συνεργών του. Το μεσημέρι της Πέμπτης (11/11), ενώ έκανε εργασίες κοντά στο θυρωρείο των φυλακών, είδε τον σωφρονιστικό υπάλληλο να απομακρύνεται, πάτησε το μπουτόν η κεντρική είσοδος άνοιγε διάπλατα και έφυγε σαν κύριος.

Εξω από τις φυλακές τον περιμένε ο συνεργός του με αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Οταν ο σωφρονιστικός υπάλληλος αντιλήφθηκε την απόδραση του «ελαιοχρωματιστή» σήμανε συναγερμός. Κλιμάκια της Α. Δ Κορινθίας, της Ασφάλειας και της Τροχαίας έστησαν παντού μπλόκα αλλά δεν εντόπισαν το αυτοκίνητο με τον δραπέτη. Για την απόδραση συνελήφθη ο σωφρονιστικός υπάλληλος του θυρωρείου και ο αρχιφύλακας βάρδιας.

Ο 45χρονος απατεώνας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Law and Order» είχε δύο ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς κοντά στο σπίτι του στους Αγίους Θεοδώρους. Η πρώτη τον Απρίλιο του 2018 όταν μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών κατάφερε να διαφύγει, και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2020, όταν επιστρατεύτηκε η ΕΚΑΜ, τον τραυμάτισε μετά από ένοπλη συμπλοκή και του πέρασε χειροπέδες. Αργά το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθη αργά το βράδυ της Κυριακής ο 45χρονος δραπέτης των φυλακών Κορίνθου, μετά από αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στο κέντρο. Ο 45χρονος είχε καταφέρει να αποδράσει την περασμένη Πέμπτη 11/11, από το κατάστημα κράτησης όπου βρίσκονταν. Μάλιστα η διαδικασία που κινήθηκε εναντίον του αρχιφύλακα των φυλακών Κορίνθου, είχε προκαλέσει την αντίδραση των ανηλίκων και νεαρών κρατουμένων που κατέβηκαν σε «στάση».

Να θυμίσουμε ότι ο 45χρονος είχε καταδικαστεί σε 15 έτη και 8 μήνες κάθειρξης, για απάτες κατ’ επάγγελμα, απόπειρα ανθρωποκτονίας κ.ά.





Εξέγερση στις φυλακές Κορίνθου


korinthosTV 
Εξέγερση σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στις δικαστικές φυλακές Κορίνθου, οι κρατούμενοι έκαψαν στρώματα και αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους Εξω από τις φυλακές είναι παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Τώρα επικρατεί ηρεμία εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια