Header Ads

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ φ.1765

Μοναδική εκδήλωση στο Alkyon Resort Hotel & Spa στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, με Στέφανο Κορκολή και Σοφία Μανουσάκη
  


Μία εξαιρετική εκδήλωση στη μνήμη του Μεγάλου Μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν την 28η Οκτωβρίου στο Alkyon Resort Hotel & Spa, στο Βραχάτι, οι μουσικόφιλοι!

Την τιμητική εκδήλωση για τον Μίκη Θεοδωράκη οργάνωσε και επιμελήθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Σερέζης στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», που δημιούργησε ο Γεώργιος Πολίτης, το 2010, στους χώρους του ξενοδοχείου «Αλκυών” στο Βραχάτι Κορινθίας, 200 μέτρα μακριά από την εξοχική κατοικία του μεγάλου συνθέτη. Την εκδήλωση έθεσε υπό την αιγίδα του ο Δήμος Βέλου-Βόχας.

Ο Κώστας Σερέζης, ο οποίος έζησε με προσωπική πρόσκληση του Θεοδωράκη επί 20 χρόνια τις μεγάλες περιοδείες του συνθέτη σε πολλές χώρες και είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Μίκης Θεοδωράκης, ο οικουμενικός» (εκδόσεις Καστανιώτη 2002), καθήλωσε το κοινό με τη γλαφυρή αφήγησή του και το παρέσυρε σ’ ένα «ταξίδι ανά τον κόσμο με τον Μίκη Θεοδωράκη και τη μουσική του”, παρεμβάλλοντας κι ένα 11λεπτο απόσπασμα από ένα ωριαίο φιλμ που γύρισε ο ίδιος από την περιοδεία του Μίκη Θεοδωράκη στις ΗΠΑ. Παράλληλα στον χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση ντοκουμέντων από το αρχείο του Κώστα Σερέζη.

Κατόπιν, το ακροατήριο απόλαυσε την εκπληκτική ερμηνεία έργων του Μίκη Θεοδωράκη από τον Στέφανο Κορκολή (πιάνο) και την Σοφία Μανουσάκη (τραγούδι), σιγοτραγουδώντας μαζί τους και καταχειροκροτώντας. Είναι γνωστή, εξάλλου, η στενή σχέση του Συνθέτη με τον Στέφανο Κορκολή, τον οποίο τίμησε με την φιλία του και την επιλογή του ως εκτελεστή των έργων του σε πολλές συναυλίες. Συγκινητικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι συντελεστές προσφέρθηκαν ανιδιοτελώς.







Δεν υπάρχουν σχόλια