Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1764

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Λέσβος: Ελλάς το «μεγαλείο» σου – Δικάζονται 36 άτομα, γιατί αναστήλωσαν βανδαλισμένο σταυρό το 2019!
  


ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 
Έλαβαν κλητεύσεις οι εθελοντές που το 2019 έστησαν σταυρό 2 μέτρων σε περιοχή της Λέσβου, στη θέση εκείνου που είχαν καταστρέψει «άγνωστοι» βάνδαλοι.

Λέσβος: Μια υπόθεση – ντροπή για την ελληνορθόδοξη ταυτότητα της χώρας μας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Έχει να κάνει με το δικαστήριο των 36 Μυτιληνιών κατοίκων, οι οποίοι τον Μάρτιο του 2019 ανύψωσαν έναν σταυρό μεγέθους 2 μέτρων, στα Τσαμάκια της Λέσβου και συγκεκριμένα στη περιοχή Απελή. Εκείνη η ομάδα ντόπιων είχε προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, διότι κάμποσο καιρό πριν, «άγνωστοι» (προφανώς οι ίδιοι «άγνωστοι» που βανδαλίζουν και παρεκκλήσια σε σημεία της επαρχίας) είχαν καταστρέψει τον παλιό σταυρό που έστεκε στο σημείο.

Όταν είχαν γίνει αντιληπτές οι εργασίες των εθελοντών, άνδρες της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και… συνέλαβαν 2 άτομα. Όμως για λόγους συμπαράστασης, οι υπόλοιποι Μυτιληνιοί απαίτησαν να προσαχθούν και οι ίδιοι, ώστε να μην εκτεθούν μόνο οι δυο συμπολίτες τους, για αυτή την ομαδική εθελοντική πράξη. Η σύλληψη έγινε αφότου πρόλαβε να στηθεί ο μεγάλος μεταλλικός σταυρός, ο οποίος κατασκευάστηκε και μεταφέρθηκε από τη Χίο μαζί με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση, με χρήση γερανού. Εδώ και λίγες μέρες άρχισαν να στέλνονται τα κλητήρια στους κατηγορούμενους, αφού σχηματίστηκαν σε βάρος τους δικογραφίες που βασίζονται σε κατηγορίες αυθαίρετης κατάληψης δημόσιου κτήματος, αυθαίρετων κατασκευών και απείθειας.

Το δικαστήριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου 2021.

Οι βάνδαλοι ελεύθεροι – Οι εθελοντές κατηγορούμενοι Είναι φοβερό σε αυτόν τον τόπο να μην τιμωρούνται οι βάνδαλοι που κατέστρεψαν ένα θρησκευτικό μνημείο, άλλα να τιμωρούνται οι εθελοντές που με δικά τους έξοδα το αναστήλωσαν! Οι τοπικές αρχές της Λέσβου δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να βρουν και να προσαγάγουν τους υπεύθυνους που κατέστρεψαν έναν σταυρό επειδή… τους ενοχλούσε, άλλα έδρασαν αστραπιαία για να συλλάβουν αυτούς που προσφέρθηκαν να αποκαταστήσουν τη ζημιά.

Έχει χαθεί κάθε έννοια λογικής, ηθικής και αξιών σε αυτή τη χώρα. Η Λέσβος είναι ένα από τα νησιά που δεινοπαθούν από τα παράνομα μεταναστευτικά κύματα, και παρόλα αυτά οι αρχές του τόπου (Δήμος, αστυνομία κλπ) φαίνεται πως δεν ενδιαφέρονται καθόλου να προστατέψουν την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του τόπου. Δεν ενδιαφέρονται αν το νησί σε λίγα χρόνια μετατραπεί σε μουσουλμανική «επαρχία».

Πως αλλιώς εξηγείται, αφού έχουμε φτάσει στην έσχατη κατάντια, να επιτρέπεται να γκρεμίσεις έναν σταυρό άλλα να απαγορεύεται να τον ξαναχτίσεις; Όποτε (κακώς) συμβαίνει να υπάρχουν βανδαλισμοί σε μνημεία άλλων θρησκειών, η πολιτεία σπεύδει να καταδικάσει. Όποτε καταστρέφονται σταυροί και εκκλησίες, σφυρίζουν αδιάφορα…






Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Πολωνίας ΕΕ: Σενάρια ακόμα και για «Polexit»

  

N e w s r o o m 08.10.2021 19:24 

Βαθειά ανησυχία για την απόφαση πολωνικού δικαστηρίου εκφράζει η πρόεδρος της Κομισιόν.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πολωνίας απεφάνθη την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου, ότι ορισμένα άρθρα των Ευρωπαϊκών Συνθηκών είναι ασύμβατα με το Σύνταγμα της χώρας και υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία της. «Τα ευρωπαϊκά όργανα ενεργούν πέραν της δικαιοδοσίας τους», δήλωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Γιούλια Πριλέμπσκα, αναφέροντας μια σειρά άρθρων των Συνθηκών τα οποία, σύμφωνα με τους δικαστές, είναι αντίθετα με το πολωνικό Σύνταγμα. Κατήγγειλε επίσης «την παρέμβαση του Δικαστηρίου της «Θα αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα», λέει η φον ντερ Λάιεν Την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της για την απόφαση του Πολωνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου. «Ανησυχώ βαθιά για τη χθεσινή απόφαση του Πολωνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες της Επιτροπής να την αναλύσουν διεξοδικά και γρήγορα. Σε αυτή τη βάση, θα αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα», τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Ε.Ε. είναι μια κοινότητα αξιών και νόμων.

Αυτό είναι που ενώνει την Ένωσή μας και την κάνει ισχυρή. Θα τηρήσουμε τις θεμελιώδεις αρχές της έννομης τάξης της Ένωσης. Οι 450 εκατομμύρια Ευρωπαίοι βασίζονται σε αυτό», προσθέτει στη συνέχεια η φον ντερ Λάιεν, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των Πολωνών πολιτών, οι οποίοι πρέπει να απολαμβάνουν οφέλη που παρέχει η ένταξη στην Ε.Ε., όπως όλοι οι πολίτες της Ε.Ε.. Προσθέτει, δε, ότι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Πολωνία, χρειάζονται τη νομική βεβαιότητα ότι οι κανόνες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, εφαρμόζονται πλήρως στην Πολωνία.

«Οι Συνθήκες μας είναι πολύ σαφείς. Όλες οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι δεσμευτικές για όλες τις αρχές των κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών δικαστηρίων. Το δίκαιο της Ε.Ε. υπερισχύει του εθνικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των συνταγματικών διατάξεων. Αυτό έχουν υπογράψει όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις εξουσίες που έχουμε βάσει των Συνθηκών για να το εξασφαλίσουμε αυτό», καταλήγει η ανακοίνωση.






“Δώδεκα μίλια και κήρυξη ΑΟΖ , τώρα”!
Ο Εμφιετζόγλου προειδοποιεί...
  

Newsroom 
Κρούει για ακόμη μία φορά των κώδωνα του κινδύνου ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Ο επικεφαλής της εταιρείας Μηχανική, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, υποστηρίζει και εμμένει, στην απόλυτη αναγκαιότητα να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα δώδεκα μίλια, όπως δικαιούμεθα σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας και τον αντίστοιχο Ελληνικό Νόμο. ‘’Ομοίως, τονίζω ότι πρέπει να κηρύξουμε την ΑΟΖ σύμφωνα με τις απόψεις μας’. ‘Πριν από δέκα χρόνια, σε ομιλία μου στην Παλαιά Βουλή ετόνισα ότι θα μπορούσαμε να ιδρύσουμε την «Εταιρεία Υδρογονανθράκων της Ελληνικής ΑΟΖ» και να την τιτλοποιήσουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε κεφάλαια από Έλληνες του εσωτερικού και του εξωτερικού, με τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο, και να αποφύγουμε τα μνημόνια που κατέστρεψαν τον ιστό, τον ανθό αλλά και την οικονομία της χώρας’’.

‘’Έφθασα στο σημείο να επικαλεστώ τη ρήση «πάταξον μεν, άκουσον δε».

Αλλά δυστυχώς οι Κυβερνήσεις αντελήφθησαν και εφήρμοσαν μόνον την πρώτη φράση: «πάταξον». Και προσπάθησαν ανηλεώς από την εποχή του Σημίτη μέχρι σήμερα, να με καταστρέψουν οικονομικά, ώστε να μην τους ενοχλούν οι Εθνικές μου θέσεις. Αποτέλεσμα, οι Τούρκοι σταδιακά προχώρησαν στα σχέδιά τους.

Και πέραν των γεωτρήσεων, δημιούργησαν και την «γαλάζια» τους πατρίδα και προχώρησαν σε Τουρκολιβυκό μνημόνιο. Κι εμείς τώρα προσπαθούμε με διατάξεις και νομικές απόψεις να αποτρέψουμε αυτά τα οποία οι Τούρκοι σταδιακά δημιουργούν ως κεκτημένα’’.

‘’Και εμένα μεν δεν «άκουσον». Ας ακούσουν τουλάχιστον, έστω και αυτή τη στιγμή, τους Τούρκους!

Μας πληροφορεί ο κος Τσαβουσογλου ότι σύντομα θα κηρύξουν αυτοί την δική τους ΑΟΖ στη Μεσόγειο! Η οποία θα επεκτείνεται από τα έξι μίλια των Ελληνικών ακτών, των νήσων Ρόδου, Καρπάθου, Κάσου, Κρήτης, μέχρι τα έξι μίλια της Κύπρου! Σε αυτή δε την περιοχή, μας εδήλωσε ο … αξιότιμος κος Τσαβουσογλου, ότι δεν θα επιτρέπεται στους Έλληνες ψαράδες να ψαρεύουν τα «τουρκικά» ψάρια. Ο έξυπνος όμως Τούρκος, δεν εξήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε κήρυξη τουρκικής ΑΟΖ και στο Αιγαίο, καθότι εκεί ψαρεύουν ασύστολα και χωρίς καμία παρεμπόδιση τα τουρκικά αλιευτικά. Δύο χιλιόμετρα έξω από το Άγιο Όρος, μέχρι ένα χιλιόμετρο από το λιμάνι της Καρπάθου. Κατόπιν των ανωτέρω, κρούω και άλλη μία φορά των κώδωνα του κινδύνου και καλώ την Ελληνική Κυβέρνηση, με συναίσθηση ευθύνης για το χρέος που έχει, στο παρόν και το μέλλον της Πατρίδος, στην Ιστορία, στην Τιμή και στον Πολιτισμό μας, στην άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια και στην άμεση κήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ’’.






Συμμετοχή των Σκοπιανών και στο ….(NRDC-GR)
  


VETERANOS 16 Οκτωβρίου 2021 

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, το ΓΕΕΘΑ οργάνωσε και διεξήγαγε την 17η Σύνοδο Ολομέλειας του NATO Rapid Deployable Corps – Greece (NRDC-GR) στην έδρα του Στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου οι συμμετέχουσες Χώρες (Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής) επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στο Στρατηγείο και συζήτησαν τα ακόλουθα θέματα:

Συμμετοχή και των Σκοπίων ως συμβαλλόμενου Έθνους στο Στρατηγείο.

Ενίσχυση της συμμετοχής των ΗΠΑ. Αναδιοργάνωση της δομής του Στρατηγείου. Ανακατανομή πολυεθνικών θέσεων.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, καταδείχθηκε για μία ακόμη φορά η υψηλή αξία του NRDCGR για την νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ ιδιαίτερα αυτή την περίοδο (2021-2023), καθώς έχει αναλάβει εντός της Συμμαχίας τον ρόλο της Χερσαίας Διοίκησης Πολλαπλών Σωμάτων Στρατού (Multi-Corps Land Component Command / MC LCC) … Επιπλέον τονίστηκε η ικανότητα του να παρακολουθεί και να προσαρμόζεται στις εξελίξεις βασιζόμενο στις κοινές αξίες της Συμμαχίας, καθώς και στη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα των συμμετεχόντων κρατών μελών. Τα συμπεράσματα στην Κρίση σας!!!




ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια