Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1762

Στην Κορινθία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας – πίστωση 3,6 εκ. ευρώ στο ΠΔΕ για αρδευτικά έργα

  


Στην Κορινθία θα βρίσκεται την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης θα έχει συνεργασία με τοπικά αυτοδιοικητικά και υπηρεσιακά στελέχη, ενώ θα ανακοινώσει με την ευκαιρία αυτή και την εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πίστωσης ύψους 3.650.000 ευρώ για αρδευτικά έργα στην Κορινθία -μετά από σχετική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Η πιο πάνω πίστωση, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, προορίζεται αφ’ ενός για το έργο Μελισσίου και αφ’ ετέρου για εκσυγχρονισμό και βελτιώσεις έργων υποδομών στην περιοχή του Βέλου.

Εξ άλλου, όπως έγινε γνωστό, σήμερα Τρίτη 5 Οκτωβρίου, προωθήθηκε από την Περιφέρεια προς τα αρμόδια υπουργεία η κατάσταση των επιχειρήσεων από τις πυρόπληκτες περιοχές της Κορινθίας οι οποίες αιτούνται συνδρομής από την πολιτεί






Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Κόρινθο το έργο συντήρησης της επαρχιακής οδού Ρυτό – Σοφικό – Αγγελόκαστρο
  


Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Κόρινθο το έργο συντήρησης της επαρχιακής οδού Ρυτό – Σοφικό – Αγγελόκαστρο Σειρά συναντήσεων είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο, όπου υπέγραψε επίσης και την ύψους 450.000 ευρώ σύμβαση για το έργο συντήρησης της επαρχιακής οδού Ρυτό – Σοφικό – Αγγελόκαστρο, ο προϋπολογισμός μελέτης του οποίου ανερχόταν σε 1.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι το έργο του καθαρισμού στην γέφυρα του ποταμού Κυρίλλου, στο Κιάτο, με προϋπολογισμό 295.000 ευρώ -μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Σικυωνίων- προωθείται για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ακόμα ο Π. Νίκας, αναφερόμενος στο προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ έργο αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, οδεύει επίσης προς ένταξη στο ΠΔΕ, υπενθυμίζοντας ότι έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο οποίο υπάγεται η εν λόγω επιστημονική υποδομή στο Κρυονέρι.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, εξ άλλου, στην πρόσφατη πίστωση με 3,6 εκατομμυρίων ευρώ του ΠΔΕ της Περιφέρειας για αρδευτικά έργα που αφορούν τους ΤΟΕΒ Μελισσίων και Βέλου.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη, στην οποία συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ξεκινούν να λειτουργούν από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου οι τουαλέτες που κατασκευάστηκαν στον Ισθμό, στην περιοχή της γέφυρας.




Αυτοψία σε έργα της Περιφέρειας στην ορεινή Κορινθία

  


Αυτοψία σε έργα που εκτελεί η Π.Ε. Κορινθίας διενήργησαν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής και ο θεματικός ομόλογός του υποδομών Κορινθίας και Αργολίδας Χάρης Βυτινιώτης, συνοδευόμενοι από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων.

Ειδικότερα, στην ορεινή Κορινθία έγινε αυτοψία στις εργασίες βελτίωσης και συντήρησης της επαρχιακής οδού Κιάτο – Σούλι – Καστανιά – Γκούρα, έργο ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 2.300.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, ακολούθησε αυτοψία στον δρόμο Μεσινό – Αρχαία Φενεός – λίμνη Δόξα, έργο προϋπολογισμού 207.000 ευρώ, το οποίο ξεκινά τις επόμενες μέρες.

Επί τόπου βρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Κουτρέτσης, καθώς και οι πρόεδροι της Αρχαίας Φενεού Απόστολος Παπουτσής και Μεσινού Σωτήρης Κουλούκης, ο περιφερειακός διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Πανταζόπουλος, καθώς και ο εργολάβος του δεύτερου έργου.






Καθαρισμοί ρεμάτων από την Π.Ε. Κορινθίας

  


Συνεχίζονται από την Π.Ε. Κορινθίας οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στις περιοχές των Δήμων Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Αυτοψία στα έργα στο Σουληνάρι και το Χαλκί διενήργησε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Χαλκίου Μανόλη Μπακιρτζή.






Ξεκίνησε το έργο συντήρησης της ΠΕΟ Κορίνθου – Πατρών
  


Ξεκίνησαν οι εργασίες για την συντήρηση και βελτίωση της παλιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, έργο με προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ.

Στο έργο έκανε αυτοψία ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο και τον αντιδήμαρχο Νίκο Ρόζο.


  




  

Δεν υπάρχουν σχόλια