Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1755


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Το οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών εκμεταλλεύεται τον καύσωνα…



Όπως αναφέρει το 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, το θέμα της ομοβροντίας πυρκαγιών ερευνά η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος. Υπό πύρινη πολιορκία, βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η Ελλάδα, με τις φωτιές να ξεφυτρώνουν σε διάφορες περιοχές και τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη για να τις τιθασεύσουν. Μέχρι αυτή την ώρα Πέμπτη πρωϊ, μετά τον όλεθρο στη Βαρυμπόπη Αττικής μαίνονται οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε βόρεια Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία και Μεσσηνία, με τους κατοίκους να ζουν άλλη μία νύχτα θρίλερ.

Στην Αρχαία Ολυμπία, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, συνεχίζουν τη μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, που προς το παρόν δεν απειλούνται.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση και στο μέτωπο της βόρειας Εύβοιας όπου στις Ροβιές, στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης από θαλάσσης, καθώς εκατοντάδες κάτοικοι και παραθεριστές εγκατέλειψαν άρον άρον την περιοχή μέσα σε ένα εφιαλτικό σκηνικό. Ανησυχητικό είναι και το μέτωπο της φωτιάς στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Κάτω Μέλπειας πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώσουν έξι κοινότητες. Η φωτιά που επεκτάθηκε αστραπιαία, έφτασε στο Διαβολίτσι.

Υπάρχουν υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης και της χώρας, οι οποίες κατά τη γνώμη μας δεν απέχουν μακράν από την πραγματικότητα. Μεγάλο το ερώτημα: 118 πυρκαγιες σε 24 ώρες οφείλονται στις ακραίες συνθήκες που δημιουργεί ο παρατεταμένος καύσωνας ή υπάρχει και σε τι βαθμό οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού; Θεωρούμε πως είναι βέβαιο ότι οι πυρκαγιές οφείλονται και στις δύο περιπτώσεις.

Υπόνοιες εμπρησμού άφησε ξεκάθαρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τις φωτιές ειδικότερα στην Ηλεία. «Σήμερα εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα 7 πυρκαγιές στην Ηλεία, εκ των οποίων οι 4 στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Ολυμπίας, με ώρες έναρξης: 08.03, 08.24, 11.39, 12.55, 13.03, 14.42 και 16.29» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, στην ίδια γραμμή με τις τοπικές αρχές και την Πυροσβεστική που δείχνουν προς την κατεύθυνση του εμπρησμού. Η ανησυχία είναι έκδηλη και το θέμα ερευνά η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει συνεχή ενημέρωση και είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον υφυπουργό Πολιτικής Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η χώρα μας δέχεται βοήθεια στην πυρόσβεση μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Κύπρος και Σουηδία δίνουν χείρα βοηθείας, όπως και το Ισραήλ. Απορούμε, αφού οι μυστικές υπηρεσίες μεγάλων κρατών βρίσκουν ακόμη και έναν τρομοκράτη κρυμμένο στο λαγούμι του με τις δορυφορικές λήψεις. Γιατί δεν αναζητούν την έναρξη των πυρκαγιών για να βρουν τα αίτιας και τυχόν δράστες εμπρησμού;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια