Header Ads

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK φ.1753

 <

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - Coach







Άλμπουμ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ - ΚΙΝΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ Β . Ο Κυριάκος Κόκκινος πρόσθεσε μια νέα φωτογραφία. Αγαπημένα • 9 ώρ. •

ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ !..

Μετά την ρίψη των ατομικών βομβών το 1945 στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι οι Αμερικανοί είχαν διατάξει οι νεκροί να μεταφέρονται σε διάφορα σημεία έξω από τις δύο πόλεις και να αποτεφρώνονται σε ομαδικές πυρές.

Στο Ναγκασάκι, ανάμεσα στους ανθρώπους που περίμεναν υπομονετικά στη σειρά για να τοποθετήσουν κάποιο νεκρό τους στην πυρά, ήταν και ένα ξυπόλυτο και ταλαιπωρημένο αγόρι, περίπου 10 χρόνων.
  

Στην πλάτη του κουβαλούσε ένα νεκρό μωρό που ήταν το αδελφάκι του.Το αγόρι είχε χάσει στην έκρηξη της ατομικής βόμβας όλη την οικογένειά του και έτσι όταν λίγες ημέρες αργότερα πέθανε και το αδελφάκι του, δεν υπήρχε κανένας ενήλικας συγγενής να το μεταφέρει στην πυρά.

Ο μικρός στεκόταν προσοχή καθώς οι Αμερικανοί ξεκρεμούσαν τη σορό του αδελφού του από την πλάτη του.

Συνέχιζε, όμως, να στέκει προσοχή και μπροστά στην πυρά που έκαιγε το αδελφάκι του.

Ο Αμερικανός πολεμικός ανταποκριτής Joe O’Donnell, που είδε τη σκηνή και τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, ανέφερε σε συνέντευξή του πολλά χρόνια αργότερα ότι, «το παιδί κοιτούσε τις φλόγες με σοβαρό ύφος, δεν είπε τίποτα και δεν έτρεξε ούτε ένα δάκρυ από τα μάτιά του.

Όμως, δάγκωνε δυνατά το κάτω χείλος του απ΄όπου έτρεχε αίμα. Λίγα λεπτά αργότερα, έκανε μεταβολή και αποχώρησε με στρατιωτικό βήμα.

Είχε εκτελέσει το τελευταίο καθήκον προς τον αδελφό του... « Ο Ο’Donnell δεν είδε ποτέ ξανά το παιδί και μέχρι το 2007, που πέθανε, είχε τύψεις που δεν το βοήθησε.

Λέγεται ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία ενέπνευσε το τραγούδι του 1970 των Holies, «He ain’t heavy, he’s my brother» που αποτελεί ύμνο στην αδελφική αγάπη.

(Η Φωτό του facebook Κυριάκου ) 

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων








Δεν υπάρχουν σχόλια