Header Ads

Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ COPA AMERICA

Για τον Ντιέγκο και τον Λέο… Το σήκωσε μέσα στη Βραζιλία η Αργεντινή (1-0)

  


Κι όμως δεν είναι ψέμα. Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι τα κατάφερε! Με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να στέλνει τη δύναμη του από ψηλά, η «Αλμπισελέστε» επικράτησε της Βραζιλίας με 1-0 μέσα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και κατέκτησε το 15ο Copa America της ιστορίας της, πιάνοντας την Ουρουγουάη στην κορυφή
  


Ήταν γραφτό να γίνει… Δεν γινόταν να φύγει ξανά με άδεια χέρια. Και τελικά τα κατάφερε. Κατέκτησε κούπα με την πατρίδα του και μάλιστα μέσα στο σπίτι του εχθρού. Στο Μαρακανά.

Η Αργεντινή επικράτησε με 1-0 της Βραζιλίας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, κατέκτησε το 15ο Copa America της ιστορίας της, με τον Λιονέλ Μέσι να σηκώνει επιτέλους κούπα με το εθνόσημο στο στήθος και να παίρνει όλη τη… δύναμη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα που θα είναι σίγουρα υπερήφανος για τον διάδοχο του και την παρέα του!

Έπιασε την Ουρουγουάη στην κορυφή με τις 15 κούπες η «Αλμπισελέστε» και έβαλε τέλος στα 28 χρόνια… ξηρασίας. Πρώτο Copa America που δεν κατακτά στο σπίτι της η Βραζιλία!

Κλωτσιά, κλωτσιά και… στραβοκλωτσιά

Το superclasico ξεκίνησε όπως ακριβώς περιμέναμε. Με πολύ ξύλο και πολλή κλωτσιά. Μόλις τρία λεπτά χρειάστηκαν για να δοθεί η πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι, με τον Φρεντ να την αντικρίζει πρώτος.

Σε αυτόν τον ρυθμό βοηθούσε βέβαια και ο πολύ κακός αγωνιστικός χώρος, καθώς και να θέλανε να παίξουν μπάλα οι δύο ομάδες, το τερέν δεν το επέτρεπε… Από μία στραβοκλωτσιά ήρθε και το μεγάλο γκολ που έβαλε μπροστά στο σκορ την Αργεντινή.

Η πάσα του Ντε Πολ ήταν μαγική, ωστόσο ο Λόντι είχε την ευκαιρία να την απομακρύνει. Ο μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης έβαλε άσχημα το πόδι και ουσιαστικά… σέρβιρε στον Ντι Μαρία ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έντερσον με μία μυθική λόμπα, γράφοντας το 1-0 υπέρ της «Αλμπισελέστε» στο 22ο λεπτό!

Η Βραζιλία προσπάθησε να ανεβάσει τον ρυθμό, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Σκαλόνι δεν έδωσαν σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους κάποιο δικάιωμα, με το 1-0 να μένει μέχρι και τη λήξη του πρώτου 45λεπτο. Ένα ημίχρονο το οποίο ολοκληρώθηκε με 22 φάουλ. Ναι σωστά διαβάσατε, 22!

Ανέβασε στροφές η Βραζιλία, «παρών» ο Μαρτίνες

Η «Σελεσάο» μπήκε πιο αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο και επέβαλε τον ρυθμό της από το ξεκίνημα, κυρίως από τα πλάγια. Μάλιστα κατάφερε να φτάσει και στο γκολ με τον Ριτσάρλισον, ωστόσο όπως φάνηκε και από τα ριπλέι, ο επιθετικός της Έβερτον ήταν εκτεθειμένος.

Ο φορ της Βραζιλίας είχε και άλλη ευκαιρία για να βρει δίχτυα, όταν δέχτηκε την τρομερή πάσα του Νεϊμάρ, με το σουτ του ωστόσο να σταματάει στα χέρια του Εμιλιάνο Μαρτίνες που φώναξε «παρών» στην πρώτη καθαρή φάση.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Τίτε στο δεύτερο μέρος ήταν ο Νεϊμάρ, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να φτάνει σε κάποια τελική, καθώς συνέχεια έπεφταν πάνω του τρεις και τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Η Αργεντινή πάντως ήταν αυτή που είχε την πιο μεγάλη ευκαιρία για να καθαρίσει το παιχνίδι, όταν ο Ντε Πολ έβγαλε τον Μέσι μόνο του με τον Έντερσον, ωστόσο ο 34χρονος έχασε τον έλεγχο της μπάλας και σπατάλησε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία στον τελικό.

Ο Μαρτίνες κράτησε το μηδέν μέχρι και το τελικό σφύριγμα και η Αργεντινή έφτασε έτσι στην κατάκτηση του Copa America, με τον Μέσι να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδάκι!

Αργεντινή (4-3-3): Εμιλιάνο Μαρτίνες – Μοντιέλ , Ρομέρο (79′ Πετσέλα), Οταμέντι, Ακούνια – Ντε Πολ, Παρέδες (54′ Ροντρίγκες), Λο Σέλσο (63′ Ταλιαφίκο) – Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (79′ Γκονζάλες), Ντι Μαρία (79′ Παλάσιος)

Βραζιλία (4-3-3): Εντερσον – Ντανίλο, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Ρενάν Λόντι (76′ Έμερσον) – Κασεμίρο, Φρεντ (46′ Φιρμίνο), Πακετά (76′ Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα) – Ριτσάρλισον, Νέιμαρ, Εβερτον (63′ Βινίσιους)

IN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια