Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1753

Ναι στον εμβολιασμό. Όχι στον διχασμό
  


Γράφει η Μαριλένα Σούκουλη

16/07/2021 - 11:44 Η πανδημία που μαστίζει ολόκληρο τον πλανήτη είναι ακόμη εδώ. Ο κίνδυνος της απώλειας ζωής συνανθρώπων μας είναι ακόμη εδώ. Οι αναταράξεις που προκαλούνται στον οικονομικό κύκλο εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης είναι ακόμη εδώ. Εδώ όμως είναι και το σημαντικό επίτευγμα της επιστήμης που αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια τον ιό και τις μεταλλάξεις του.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία και ως οικονομία.

Παράλληλα τα αποτελέσματα του εμβολιασμού είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα και αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο σώζει ζωές. Όσο και εάν δεν κατανοούμε τις επιφυλάξεις μέρους των συμπολιτών μας πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο, συλλογικά και ατομικά, να τους πείσουμε ώστε να προχωρήσουν σε αυτή την πράξη αυτοπροστασίας του μεγαλύτερου συλλογικού αγαθού της Υγείας. Ιδιαίτερα δε διότι πρόκειται για κοινωνικές κατηγορίες που είναι περισσότερο εκτεθειμένες απέναντι σε αυτή την μάστιγα. Πρέπει να επιχειρηματολογήσουμε σθεναρά και τους πούμε ότι δεν είναι ορθολογικό να έχουμε πλέον την λύση στα χέρια μας και να μην την χρησιμοποιούμε χωρίς καμία επιστημονική αιτιολογία.

Από την άλλη πλευρά δεν μπορούμε να προσχωρήσουμε στο στρατόπεδο εκείνων που υποστηρίζουν ότι δεν πειράζει και ας αναλάβουν τις ευθύνες και τις συνέπειες των πράξεων τους αυτοί που δεν κάνουν το εμβόλιο. Είμαστε εδώ όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε ώστε να προστατέψουμε την ανεκτίμητη αξία που έχει κάθε ζωή. Δεν υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα όσο και εάν κάποιοι τα ονειρεύονται για μικροκομματικά οφέλη. Υπάρχει ένας κοινός εχθρός και ένας κοινός αγώνας ώστε να κερδίσουμε την συγκεκριμένη μάχη.

Έχουμε αποδείξει ότι μέσα σε αυτήν την συγκυρία μπορούμε να λειτουργούμε συλλογικά και να επιδεικνύουμε την απαραίτητη αλληλεγγύη ο ένας στον άλλο. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο αυτής της δύσκολης συγκυρίας και πρέπει παρά την κοινωνική κόπωση να κάνουμε το αυτονόητο και να κερδίσουμε πίσω την Ελευθερία μας.

Και για να συμβεί αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος, να φωνάξουμε όλοι μαζί Ναι στον εμβολιασμό και όχι στον διχασμό. Τώρα είναι Ώρα να επιδείξουμε Σοβαρότητα, Θάρρος και Ευθύνη.

* Η κα Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη είναι πρώην αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Κορινθία




Δεν υπάρχουν σχόλια