Header Ads

Η ΜΑΥΡΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ φ.1752

Η ΜΑΥΡΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Κάθε χρόνο, εν όψει της Εθνικής Τραγωδίας με την κατάληψη της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία, συνηθίζεται, παρά τις καταδίκες από τον ΟΗΕ και τη μη αναγνώριση της Βόρειας Κύπρου, ως τουρκικό ανεξάρτητο κράτος, η «προστάτιδα» δύναμη υποτίθεται Τουρκία, να κάνει εκδηλώσεις στα κατεχόμενα της Κύπρου. Όπως πάντα, κι αυτή τη χρονιά κυρίαρχη προσπάθεια του Προέδρου της γείτονος Τ. Ερντογάν, είναι να δημιουργήσει τετελεσμένα και μάλιστα με στόχο την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Μέχρι σήμερα η επιθετικότητα του κατακτητή σε διπλωματικό και όχι μόνο πεδίο, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο. Οι Αμμοχωστιανοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το δίκιο τους, αλλά ο ΟΗΕ στέκεται αδύνατος με φραστικές διπλωματικές δηλώσεις απέναντι στο πρόβλημα κατοχής…


Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ…


Νίκος Αναστασιάδης: «Στόχος μας η ανατροπή των τετελεσμένων που θα επιδιώξει η Τουρκία» 

Πηγή: 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ Newsroom Κυριακή 11.07.20210 
 
«Οι προσπάθειες μας έχουν στόχο να αποτραπούν τα όποια τετελεσμένα θα επιδιώξει η Τουρκία με την παρουσία του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα ή με τις όποιες εξαγγελίες του για την Αμμόχωστο» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Οι προσπάθειες μας έχουν στόχο να αποτραπούν τα όποια τετελεσμένα θα επιδιώξει η Τουρκία με την παρουσία του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα ή με τις όποιες εξαγγελίες του για την Αμμόχωστο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
  

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη δεξίωση που παραθέτει η πρέσβειρα της Γαλλίας, στην πρεσβευτική κατοικία, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας, και ερωτηθείς αν τα μέτρα που εξετάζει το Εθνικό Συμβούλιο είναι ικανά για να ανατρέψουν τις τουρκικές προκλητικές και παράνομες ενέργειες στην Αμμόχωστο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «η κάθε προσπάθεια είναι για να αποτραπούν τα όποια τετελεσμένα θα επιδιώξει η Τουρκία μέσα από την παρουσία ή τις όποιες εξαγγελίες του Τούρκου Προέδρου».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Γαλλία προεδρεύει τώρα του Συμβουλίου Ασφαλείας και ερωτηθείς αν οι προσπάθειες που γίνονται σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο θα αποδώσουν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «σίγουρα γίνονται διαβήματα και αυτό που αναμένω είναι τόσο από τα ΗΕ όσο και από την ΕΕ να αντιδράσουν αναλόγως των συμπεριφορών της Τουρκίας».

Ο Ν. Αναστασιάδης είπε ότι «μελετώνται σημείο προς σημείο τα όσα καταγράφονται και οι όποιες παρατηρήσεις θα διαβιβαστούν εντός των επόμενων ημερών» Τι είπε ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας για το περιεχόμενο του προσχεδίου της έκθεσης του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό. Θα ήθελα ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών να ήταν σαφέστερος όσον αφορά τα θέματα της Αμμοχώστου και γενικότερα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το μνημόσυνο των ηρώων του Μαρί, στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «πριν και πάνω από όλα να εκφράσω τον σεβασμό στη μνήμη των αδικοχαμένων 13 ηρώων του Μαρί. Κλείνουν φέτος δέκα χρόνια. Μια θυσία που υπαγορεύει η Πολιτεία να είναι όσο το δυνατόν επιμελέστερη και σοφότερη στη διαχείριση κρίσεων».

Κληθείς να αναφερθεί στο περιεχόμενο του προσχεδίου της έκθεσης του ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «μελετώνται σημείο προς σημείο τα όσα καταγράφονται και οι όποιες παρατηρήσεις θα διαβιβαστούν εντός των επόμενων ημερών».

Ερωτηθείς για αναφορές του ΓΓ των ΗΕ σε «ίσα έμφυτα δικαιώματα», ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «είναι γνωστό ότι και στην Ανακοίνωση της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και στο Σύνταγμα του 1960 αναγνωρίζεται μια μορφή δικαιωμάτων ενυπαρχόντων στον λαό της Κύπρου είτε αυτοί είναι Τουρκοκύπριοι είτε Ελληνοκύπριοι».

Σε ερώτηση για τη χρονική στιγμή που επιλέγει αυτές τις αναφορές ο ΓΓ, δήλωσε ότι «βεβαίως δεν είμαι ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ, ενδεχόμενα είναι μια ορθή εκδοχή αυτού που παρερμηνεύοντας το οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να το μετατρέψουν σε κυριαρχική ισότητα».

Ερωτηθείς αν θα προβεί σε ενέργειες για την Αμμόχωστο ενόψει και της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα, είπε ότι «στις 14 Ιουλίου θα γίνει η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου, θα συζητήσουμε την όλη κατάσταση, το πώς διαμορφώνονται οι συνθήκες και βεβαίως τα όσα επαπειλούνται προκειμένου μέσα από τις δηλώσεις Ερντογάν ή τις πράξεις της Τουρκίας και αφορούν τον εποικισμό ή περαιτέρω βήματα που αλλάζουν το στάτους κβο της Αμμοχώστου».

Κληθείς να δώσει την εκτίμηση εάν θα διαβήματα της Κυπριακής Κυβέρνησης θα έχουν κάποια αποτελέσματα, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «έχουμε, όπως καταγράφεται, προβεί σε σωρεία διαβημάτων προς κάθε κατεύθυνση, στην ΕΕ, στον Πρόεδρο Μπάιντεν, στους αρχηγούς των πέντε κρατών των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, νομίζω ότι είναι καλά γνωστές οι παρεμβάσεις. Θα ήθελα τον ΓΓ να ήταν σαφέστερος όσον αφορά τα θέματα της Αμμοχώστου και γενικότερα. Αυτό που πρέπει να καθοδηγεί τον κάθε ΓΓ. Το αναφέρει βεβαίως. Αλλά πρέπει πλέον να τερματιστεί ο τρόπος απαράδεκτων γεγονότων που επιτρέπουν, δυστυχώς, πολλές φορές να εκλαμβάνονται ως ανοχή.

Είπα ότι θα μελετηθεί με προσοχή η έκθεση και θα επισημανθούν εκείνα που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια ή δεν αποδίδουν, πραγματικά γεγονότα».

Για να δούμε πού το πάει φέτος ο μισέλληνας Ερντογάν;



Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας οι Αμμοχωστιανοί:
«Ο Ερντογάν εισβάλλει στην πόλη μας και πάλι...»
  


Εκδήλωση διαμαρτυρία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια διοργανώνει ο Δήμος Αμμοχώστου 

Ο Δήμος Αμμοχώστου καλεί τους Αμμοχωστιανούς, αλλά και όλους τους συμπατριώτες μας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, που οργανώνει τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια στις 19:00, σύμφωνα με το alphanews.live.

«Όλη η Κύπρος εκεί. Από την Πάφο, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα, τη Λευκωσία, την Κερύνεια…Λευκωσιάτες, Παφίτες, Λεμεσιανοί, Λαρνακείς, Μορφίτες, Κερυνειώτες, είμαστε όλοι Αμμοχωστιανοί.» Στις 19 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στη Δερύνεια ενώνουν τις φωνές τους για «να φωνάξουμε δυνατά όλοι μαζί πως ο Ερντογάν δεν ρίζει στην Αμμόχωστο, δεν του ανήκει η Κύπρος.» «Ο Ερντογάν εισβάλλει στην πόλη μας και πάλι, δημιουργεί νέα τετελεσμένα και προσπαθεί να μας διχάσει για να πετύχει τους σκοπούς του. Να ακούσουν οι ισχυροί της γης, να ακούσουν τα Η.Ε, η ΕΕ, να ακούσουν οι φίλοι και οι «φίλοι» ότι η Κύπρος είναι μία και μία θα μείνει - η διχοτόμηση και τα δύο κράτη μακριά από μας.» 

Ο Δήμος Αμμοχώστου, για την εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να παραστούν στις εκδηλώσεις του, θα διαθέσει λεωφορεία από Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα για την μεταφορά τους.

Newsroom


Δεν υπάρχουν σχόλια