Header Ads

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ: ΝΟ3 ΣΤΟ ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ

Τσιτσιπάς: Νο3 στο Γουίμπλεντον κι ευκαιρία για μετάλλιο στο Τόκιο, λόγω... Ναδάλ
  

Την απόφασή του να μην αγωνιστεί φέτος στο Γουίμπλεντον ή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ανακοίνωσε ο Ράφα Ναδάλ κάτι που ανεβάζει τις πιθανότητες διάκρισης για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε με την παρουσία του στο Ρολάν Γκαρός, πως μπορεί να διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο άμεσο μέλλον. Και σε αυτό «βοηθά» κατά κάποιο τρόπο και η απόφαση του Ράφα Ναδάλ να αποσυρθεί από Γουίμπλεντον και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πλέον, ο Τσιτσιπάς θα είναι Νο.3 στο ταμπλό του Γουίμπλεντον, πίσω μόνο από Τζόκοβιτς και Μεντβέντεφ και φυσικά και ένα από τα φαβορί για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Από την πλευρά του, ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας, ο οποίος έφτασε στους ημιτελικούς του Γαλλικού Open την περασμένη εβδομάδα, αλλά έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έχει κερδίσει τον τίτλο στο Γούιμπλεντον δύο φορές, το 2008 και το 2010. Επίσης, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα μονά στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008 και στο διπλό ανδρών στο Ρίο 2016.

«Γεια σε όλους, αποφάσισα να μην συμμετάσχω στο φετινό πρωτάθλημα στο Γουίμπλεντον και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Δεν είναι ποτέ εύκολη απόφαση αλλά αφού άκουσα το σώμα μου και το συζήτησα με την ομάδα μου κατανοώ ότι είναι η σωστή απόφαση», έγραψε στο Twitter.

«Ο στόχος είναι να παρατείνω την καριέρα μου και να συνεχίσω να κάνω αυτό που με κάνει ευτυχισμένο, δηλαδή να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο και να συνεχίζω να αγωνίζομαι για αυτούς τους επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους στο μέγιστο επίπεδο ανταγωνισμού», δήλωσε ο Ναδάλ.

Ο 35χρονος Ισπανός είπε ότι το γεγονός ότι μεσολαβούν μόνο δύο εβδομάδες μεταξύ του Ρολάντ Γκαρός και του Γουίμπλεντον «δεν το έκανε πιο εύκολο» στο σώμα του να ανακάμψει από το «πάντα απαιτητικό» γήπεδο στο χώμα.

«Η πρόληψη στον αθλητισμό από κάθε είδους υπερβολή στο σώμα μου είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου, προκειμένου να προσπαθήσω να συνεχίσω να αγωνίζομαι για το υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού και τίτλων», έγραψε ο Ναδάλ στο Twitter.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σήμαιναν πάντα πολλά και ήταν πάντα προτεραιότητά μου ως αθλητής, βρήκα το πνεύμα που κάθε αθλητής στον κόσμο θέλει να ζήσει», έγραψε. «Προσωπικά είχα την ευκαιρία να ζήσω 3 από αυτούς και είχα την τιμή να είμαι ο σημαιοφόρος της χώρας μου».

Ο Ναδαλ είναι 20 φορές πρωταθλητής Grand Slam με 13 τίτλους στο Γαλλικό Όπεν.

Η ήττα του, την περασμένη Παρασκευή, στο Ρολάντ Γκαρός ήταν μόλις η τρίτη σε 108 αγώνες.
 ONSPORTS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια