Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1747

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΧΙΝΟΣ

  


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
4-6-2021 Τ.Κ. ΠΙΣΙΩΝ 

ΤΗΝ 19η ΜΑΊΟΥ 2021

Για την καλύτερη και λειτουργικότερη εξυπηρέτηση των πληγέντων από την φωτιά του εκδηλώθηκε στις 19/05/2021 στην περιοχή Σχίνος Τ.Κ. Πισίων, Δ.Ε. ΛουτρακίουΠεραχώρας του Δήμου Λουτρακίου - Παραχώρας – Αγίων Θεοδώρων της Π.Ε Κορινθίας η Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ενημερώνει ότι:

οι ενδιαφερόμενοι, των οποίων οι Επιχειρήσεις, βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές - κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, άλλες επιχειρήσεις και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, έχουν υποστεί ζημιά, μπορούν να προσέρχονται καθημερινά από 8:00 14:00, για να παραλαμβάνουν και να συμπληρώνουν την αίτηση: στη γραμματεία Δ/νσης Διοικητικού-Οικονομικού Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Κροκιδά 2, Κόρινθος, Τ.Κ.: 20131) Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που καθορίζονται στην α.π. 20725/Β979/10.05.2011 Υ.Α.(ΑΔΑ: 4Α3ΗΗ-Κ7) όπως συμπληρώθηκε με την α.π.: 116525/ΕΞ2020/14-10-2020 (ΑΔΑ: 6Θ21ΗΛΣΕ):

• Αίτηση δικαιούχου (από την γραμματεία) 
• Τίτλοι ιδιοκτησίας ακινήτου στο οποίο στεγάζεται η επιχείρηση ή μισθωτήριο συμβόλαιο 
• Φορολογικές δηλώσεις επιχείρησης (Ε1 & Ε3) 
• Δηλώσεις Φ.Π.Α.
• Απογραφή προηγούμενου έτους (όπου απαιτείται από το νόμο για την επιχείρηση) 
• Τιμολόγια αγοράς πρώτων υλών (ή αντίγραφα από τον προμηθευτή) 
• Τιμολόγια αγοράς εμπορευμάτων (ή αντίγραφα από τον προμηθευτή) Τιμολόγια αγοράς μηχανολογικού εξοπλισμού (ή αντίγραφα από τον προμηθευτή) 
• Κατάσταση που συνοδεύει τον μηχανολογικό εξοπλισμό, στην οποία θα αναγράφεται ο χρόνος απόσβεσης, η κατάσταση του μηχανήματος και η ένδειξη ολική ή μερική καταστροφή (όπου απαιτείται) 
• Ασφαλιστήριο συμβόλαιο κάλυψης της ζημιάς ή υπεύθυνη δήλωση περί μη ασφάλισης της μονάδας 
• Άδεια λειτουργίας και λοιπές άδειες ώστε να προκύπτει η νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης 
• Λειτουργία της επιχείρησης μέχρι την ημέρα της καταστροφής 
• Οι δικαιούχοι είναι ιδιοκτήτες κατά πλήρη κυριότητα Συμπληρωματικά στοιχεία:
• Φωτογραφικό υλικό 
• Έγγραφα ΕΟΤ κλπ.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2741363202 (Δ/ νση Ανάπτυξης) 

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τις καταστροφές είναι μέχρι την 30/06/2021.

Σε κάθε περίπτωση ο ιδιοκτήτης πριν να προχωρήσει στην αποκατάσταση, να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής (φωτογραφίες, βίντεο, κατεστραμμένα στοιχεία και υλικά), καθώς και να διατηρήσει κατά το δυνατόν τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα έρθει να ελέγξει την επιχείρησή του.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη στις εργασίες ασφαλτόστρωσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού
    

Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κορινθίας, στα τμήματα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά και Ξυλόκαστρο – Ζεμενό. Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ.
Αυτοψία στις εργασίες έκανε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Ενημέρωση για τον αλιευτικό τουρισμό που έγινε το Σαββατοκύριακο, στην Κορινθία
  

Ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα τον αλιευτικό τουρισμό πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουνίου στην Κορινθία -στο Κιάτο το Σάββατο 5 και στο Ξυλόκαστρο την Κυριακή 6 Ιουνίου.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και αυτή του Σαββάτου, στο Κιάτο, θα γίνει στο Barrio Nuevo Arte Café (Καλογεροπούλου 32), με ώρα έναρξης στις 7 το απόγευμα.

Στη μεθαυριανή εκδήλωση, ο Γώργος Λουρδής συνιδρυτής και συνεργάτης του Fishing Trips θα μιλήσει με θέμα “Η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα”, ενώ θα χαιρετίσουν οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Τάσος Γκιολής και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, καθώς και εκπρόσωπος του Δήμου Σικυωνίων.


Διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 με την Π.Ε. Κορινθίας

  

Η διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 συνεχίστηκε σήμερα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με αυτοδιοικητικούς και φορείς της Π.Ε. Κορινθίας.

Βασικά σημεία Διαβούλευσης ΕΣΠΑ 2021-2027 Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, συνοψίζοντας επισήμανε το βαρυσήμαντο ζήτημα της αξιοποίησης του Ισθμού της Κορίνθου, για το οποίο η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπερταμείο. Επιπλέον ζητήματα της Κορινθίας που έθεσε ο περιφερειάρχης ήταν, η αξιοποίηση του χώρου εκατέρωθεν της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι, έργο που θα φέρει πολιτιστική, οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη στην περιοχή, όπως είπε ο Π. Νίκας. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάδειξη των αρχαίων του Δίολκου και στη σχεδίαση τουριστικών διαδρομών.

Ζήτησε, επίσης, ο Π. Νίκας να δοθεί έμφαση στην υλοποίηση και αναβάθμιση υποδομών διαχείρισης λυμάτων, ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα για σχεδιασμό και υλοποίηση ΟΧΕ καθώς -όπως τόνισε- μέσω της αρμονικής διαδημοτικής συνεργασίας, οι ΟΧΕ μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της Κορινθίας. Επισήμανε, τέλος, την ανάγκη για συνολική ανάδειξη των μνημείων και βελτιωμένη κοινωνική πολιτική.

Συμφωνήθηκε πως οι φορείς θα αποστείλουν εντός 15 ημερών πιο συγκεκριμένες προτάσεις για έργα και δράσεις, σε συνάρτηση και αναφορικά με τους ειδικούς στόχους που αποτελούν τα βασικά σημεία συζήτησης του ΕΣΠΑ 2021- 2027.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης συμμετείχαν, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, Κορινθίας Τάσος Γκιολής, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Αθηνά Κόρκα και Χάρης Βυτινιώτης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου, οι δήμαρχοι Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, Νεμέας Κώστας Φρούσιος, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος, Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κορινθίων Νεκτάριος Σπηλιόπουλος και από τον Δήμο Βέλου – Βόχας η Ν. Δημητρίου.

Συμμετείχαν επίσης, ο διευθυντής της ΕΥΔΕΠ Αντώνης Ψαράκης με στελέχη της υπηρεσίας, ειδικοί σύμβουλοι διαχείρισης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021 – 2027 καθώς και σύμβουλοι της Περιφέρειας.

Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η προμήθεια 20 ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας
    

Η αγορά 20 ασθενοφόρων για Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με συνολικό προϋπολογισμό 1.842.000 ευρώ, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε στις 3 Οκτωβρίου 2019.

“Πρόκειται για αυτονόητη ενέργεια υποστήριξης των Κέντρων Υγείας και οι όποιες ευχαριστίες πρέπει να απευθύνονται στον Ευρωπαίο φορολογούμενο” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στη διοίκηση των νοσοκομείων, όπως και στην μεταφορά στις Περιφέρειες της ευθύνης λειτουργίας των δημόσιων δομών παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας (όπως τα αγροτικά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας), σύμφωνα με την σχετική κυβερνητική υπόσχεση.


Π. Νίκας στο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης:“ανάγκη να ενισχυθούν οι Περιφέρειες”
  

Σημαντικά ζητήματα και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση οι Περιφέρειες στη χώρα μας, οι οποίες θα πρέπει πλέον να ενισχυθούν ουσιαστικά με αρμοδιότητες, να στελεχωθούν επαρκώς με εξειδικευμένο προσωπικό και να αποκτήσουν οικονομική αυτοδυναμία.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην τοποθέτησή του χθες Πέμπτη 3 Ιουνίου, στο 9ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης / Regional Growth Conference 2021, που διοργανώνουν το τριήμερο 3 με 5 Ιουνίου στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η εφημερίδα “Πελοπόννησος”.

“Οι περιφερειάρχες πόρω απέχουν από το να χαρακτηρίζονται κυβερνήτες” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, επισημαίνοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις, όπως αυτές των φυσικών καταστροφών, παραμένουν εκτεθειμένοι. Αναφερόμενος στην υφιστάμενη δομή, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε λόγο για αδυναμίες και αρρυθμίες τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας παρατήρησε ότι υπάρχει υστέρηση σε στοιχειώδεις υποδομές στην ελληνική περιφέρεια, παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει 5 ΕΣΠΑ μέσω των οποίων διατέθηκαν σημαντικές πιστώσεις.

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου τόνισε ότι προτεραιότητες αποτελούν η διαχείριση των απορριμμάτων που μπαίνει πλέον σε φάση υλοποίησης, η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, η ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου, αλλά και η προστασία και ανάδειξη των μνημείων.

Εξειδικεύοντας ανά Περιφερειακή Ενότητα, ανέφερε ότι οι στοχεύσεις είναι, α) στην Αργολίδα η μαρίνα Ναυπλίου, το νέο Νοσοκομείο, το Διοικητήριο της Π.Ε. και η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κορίνθου – Ναυπλίου, β) στην Αρκαδία το υδατοδρόμιο στη λίμνη Τάκα, το αθλητικό κέντρο στην Βυτίνα, καθώς και η στήριξη και ενίσχυση παντοιοτρόπως της Μεγαλόπολης που πλήττεται από τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης, γ) στην Κορινθία η επαναλετουργία της διώρυγας της Κορίνθου αφ’ ενός και αφ’ ετέρου η προστασία αλλά και ανάδειξη του Ισθμού, η αναβάθμισης του αστεροσκοπείου Κρυονερίου, καθώς και η δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου εκατέρωθεν της παλαιάς μετρικής γραμμής στο παραλιακό μέτωπο Κόρινθος – Δερβένι, δ) στη Λακωνία η προστασία και ανάδειξη του Μυστρά αλλά και του Ευρώτα, ο δρόμος Γύθειο – Σπάρτη, καθώς και η ναρίνα στη Μονεμβασία αλλά και η προστασία του κάστρου, και τέλος στ) στη Μεσσηνία, η ολοκλήρωση των αξόνων Κυπαρισσία – Πύλος και Μεθώνη – Καλαμάτα – Μάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια