Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1746


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Ο τούρκος κι αν εγέρασε το χούϊ δεν αλλάζει…


Oλοκληρώθηκε χθες το απόγευμα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στη Τουρκία. Για το θέμα, σας είχε ενημερώσει πρώτο Πενταπόσταγμα το πρωί, γράφει το πάντα ενημερωμένο διαδικτυακό ΜΜΕ Η συνάντηση διήρκεσε 5 ώρες. Μετά τη συνάντηση δημοσιεύθηκε γραπτό δελτίο τύπου.

«Η παράνομη κατοχή του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, και οι απάνθρωπες ενέργειες έχουν καταδικαστεί έντονα.’’ Αναφέρθηκε ότι οι διασυνοριακές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή. Αναφέρθηκε επίσης, ότι οι ‘’παράνομες’’ ενέργειες και η επιθετική ρητορική θα πρέπει να αποφεύγονται στο Αιγαίο-Μεσόγειο.

«Η Τουρκία θα διατηρήσει το δικαίωμα της αυτοάμυνας», ανέφερε η δήλωση. Είναι φανερό πως με την προπαγάνδα της η Τουρκία προσπαθεί να παρουσιάσει την ημέρα νύχτα, αφού από επιτιθέμενη σε όλα τα μέτωπα παριστάνει την αμυνόμενη. Είναι επίσης φανερό το γεγονός ότι ο τούρκος Πρόεδρος στοχεύει να εξάγει τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας του σε στοχοποιημένες χώρες. Το κύριο μενού της συνάντησης των ενόχων ήταν το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος Αναλυτικότερα απόσπασμα του δελτίου τύπου του τουρκικού ΣΕΑ: ‘’Οι τρομοκρατικές οργανώσεις PKK / KCK-PYD / YPG, FETÖ και DΑΕŞ, αποτελούν μία τεράστια απειλή για την επιβίωση της Τουρκίας. Η Τουρκία θα υποστηρίξει αποφασιστικά την κυρίαρχη, ισότιμη και ανεξάρτητη προσέγγιση λύσης δύο κρατών για να εξασφαλίσει την τελική διευθέτηση του Κυπριακού, η δήλωση ανέφερε: «Για το σκοπό αυτό, έχει δηλωθεί ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα είδη μέτρα με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του τουρκοκυπριακού λαού.’’ «Είναι απαραίτητο να αποφύγουμε τις προκλήσεις, τις παράνομες ενέργειες και την επιθετική ρητορική που αγνοούν τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντα της Τουρκίας προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή μέσω αμοιβαίου διαλόγου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, και να σημειωθεί πρόοδος στην επίλυση των ζητημάτων.» Επισημαίνεται ότι οι Έλληνες πολίτες στη μεγάλη πλειοψηφία τους δεν επιθυμούν ακόμη μία παράκαμψη της «κόκκινης γραμμής» στα Ελληνοτουρκικά μετά το θέατρο της επίσκεψης Νταβούτογλού στη Θράκη. Γι αυτό και το ΜΜΕ δικαιολογημένα διερωτάται: Θα ασχοληθεί επιτέλους η Αθήνα με τις εξελίξεις, θα βγει κάποια ανακοίνωση που θα ‘’κατακεραυνώνει’’ την τουρκική πολιτική ή μόνο από το Πενταπόσταγμα θα μαθαίνει ο ελληνικός λαός την πραγματικότητα;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια