Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1740

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Ο Πούτιν έριξε το γάντι στις ΗΠΑ και την δύση γενικότερα…

Τρομερές δηλώσεις από Πούτιν και πολιτικούς προς τη δύση προδικάζουν εκτράχυνση της καταστάσεως σε Κριμαία και Ουκρανία, αναφέρει το 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. Πυρ και μανία ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν με την κατάσταση στην Α. Ουκρανία και την δράση της δύσης στην περιοχή, για αυτό και σε ομιλία του χθες, ουσιαστικά έριξε το γάντι στις ΗΠΑ και την δύση γενικότερα. Ο ίδιος μιλώντας σε συνέντευξη ανέφερε : «Όσοι προβαίνουν σε προκλητικές ενέργειες εναντίον της Ρωσίας θα το μετανιώσουν τόσο πολύ και για μεγάλο χρονικό διάστημα». Πρόκειται για πολύ σκληρές δηλώσεις από τον Πούτιν, οι οποίες αντικατοπτρίζουν την πραγματικά λίαν επικίνδυνη γεωπολιτική και στρατιωτική σημερινή κατάσταση σε Κριμαία και Α. Ουκρανία.

“Όσοι προσπαθούν να μας προκαλέσουν θα το μετανιώσουν περισσότερο από ποτέ”, δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης σε ειδικό χώρο στην πρωτεύουσα Μόσχα. Ο Πούτιν επίσης είπε ότι το όπλο laser Peresvet και ο Avantgarde είναι ήδη σε υπηρεσία, ενώ ο νέος διηπειρωτικός πύραυλος Sarmat θα μπει σε υπηρεσία στο τέλος του 2022 φέρνοντας τις πυρηνικές δυνάμεις στο 88% εκσυγχρονισμένες και τον λοιπό εξοπλισμό στο 76%.. Αν και αυτή η ομιλία υλοποιείται κάθε χρόνο και απευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη του κοινοβουλίου, πρόκειται και για “μηνύματα” προς την δύση με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «η Ρωσία θα συνεχίσει να προστατεύει τα συμφέροντά της στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Η Ρωσία θέλει να έχει καλές σχέσεις με κάθε χώρα.

Είμαστε αρκετά υπομονετικοί, αλλά η απάντησή μας στις προκλήσεις θα είναι σκληρή. Ελπίζω ότι καμία χώρα δεν θα διασχίσει τις κόκκινες γραμμές στις σχέσεις της με τη Ρωσία. Όταν υπήρχαν ταραχές στην Ουκρανία ή στην Λευκορωσία, η Δύση δεν σκέφτηκε την Ουκρανία ή τη Λευκορωσία. Αυτό που ήθελαν ήταν να περικυκλώσουν τη Ρωσία. Καθώς προσπαθούμε να συγκρατηθούμε, συνεχίζουν την απόπειρα περιορισμού μας. Αν το συνεχίσουν αυτό θα το μετανιώσουν περισσότερο από ποτέ», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, δήλωσε «Θα καταστρέψουμε την Ουκρανία και οποιονδήποτε σε 15 λεπτά. Ήρθε η ώρα για το Κίεβο να αρχίσει να ζητά συγχώρεση από τη Μόσχα”… Θα μείνουν στα λόγια;

«Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια