Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1739

Β.Νανόπουλος: Ξεκινούν οι αναπλάσεις σε Άγιο Γεώργιο και Μπαθαρίστρα
  



Στην Τρίπολη ο Δήμαρχος Κορινθίων για την υπογραφή του νέου έργου -1,1 εκ ευρώ από το ΕΣΠΑ Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρέθηκε την Δευτέρα το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος για την υπογραφή νέου έργου ΕΣΠΑ ύψους 1,1 εκ ευρώ!

Πρόκειται για την ένταξη της Πράξης «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων επέκτασης σχεδίου πόλεως Κορίνθου» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια οικονομική στο περιβάλλον του Ε.Π. «Πελοπόννησος».

Το έργο αφορά σε εργασίες ανάπλασης στους χαρακτηρισμένους κοινόχρηστους χώρους της πόλης της Κορίνθου:

Στο Ο.Τ. Γ220 στη θέση Άγιος Γεώργιος όπου η πλατεία θα επιστρωθεί με κυβόλιθους, θα γίνουν φυτεύσεις και θα τοποθετηθούν επιστύλια και ενδοδαπέδια φωτιστικά. Ο χώρος στάθμευσης θα επιστρωθεί επίσης με κυβόλιθους βιομηχανικού τύπου. Η συνολική επιφάνεια παρέμβασης είναι 1.880 m2 για το χώρο στάθμευσης και 3.610m2 για την πλατεία.

Στο Ο.Τ. ΚΧ635Α στη θέση Μπαθαρίστρα, όπου η πλατεία θα επιστρωθεί με έγχρωμους κυβόλιθους, θα γίνουν φυτεύσεις και θα τοποθετηθούν επιστύλια και ενδοδαπέδια φωτιστικά. Η συνολική επιφάνεια παρέμβασης είναι 1.400m2 για την πλατεία.

«Τα έργα θα προχωρήσουν γρήγορα γιατί οι πολίτες τα έχουν ανάγκη» ανέφερε ο Δήμαρχος στην τοποθέτηση του.

«Είμαστε εδώ για να συνεργαζόμαστε με την περιφέρεια και να υλοποιούμε νέα έργα για τους πολίτες. Το πράττουμε ήδη και θα συνεχίσουμε έτσι σε όφελος των περιοχών και των πολιτών» κατέληξε ο δήμαρχος λαμβάνοντας εύσημα για την άρτια δουλειά και την καλή συνεργασία και από τον Προιστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής Αντώνη Ψαράκη.



Συνάντηση Δημάρχου Κορινθίων με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Πελοποννήσου και Κορινθίας

  

Η λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Χιλιομόδι ήταν ένα από τα ζητήματα που συζήτησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος σε συνάντηση που είχε το πρωί με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Πελοποννήσου Αρχιπύραρχο Αθανάσιο Κολυβήρα και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Κορινθίας Πύραρχο Νίκο Κούρο .

Η δημοτική αρχή παραμένει πιστή στον σχεδιασμό της για την λειτουργία του κλιμακίου αφού η προστασία της περιοχής αποτελεί προτεραιότητα και δεν αναι- ρείται από τα προβλήματα και τις διαφωνίες που κατεγράφησαν το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με τον χώρο φιλοξενίας του κλιμακίου. «Θα βρούμε τον τρόπο το κλιμάκιο να λειτουργήσει γιατί είναι απαραίτητο για την περιοχή. Τον Ιούλιο του 2020, προσπεράσαμε χρόνια προβλήματα και παραδώσαμε το κλιμάκιο στο Σοφικό, το ίδιο θα κάνουμε και για το Χιλιομόδι» είπε ο Δήμαρχος με το πέρας της συνάντησης.Η ατζέντα περιελάβανε ακόμα τις προσλήψεις των εποχικών πυροφυλάκων αλλά και το σχέδιο πολιτικής προστασίας.

Η συνεργασία της δημοτικής αρχής και του δημάρχου με την πυροσβεστική υπηρεσία και τα στελέχη της είναι συνεχής προκειμένου να λύνονται προβλήματα αλλά κυρίως να προλαμβάνονται.






Οι κτιριακές υποδομές αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου Κορινθίων με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
   

Θέματα ενδυνάμωσης και στήριξης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ειδικότερα της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών που έχει έδρα την Κόρινθο συζήτησαν την Παρασκευή 9-4-2021 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος. Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των κτιριακών υποδομών της Σχολής στην Κόρινθο. Ο Πρύτανης, σε συνέχεια προηγούμενου αιτήματός του, ζήτησε να προωθηθεί το ζήτημα της παραχώρησης χώρου στον υπό ανέγερση χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου ώστε να δοθεί μία μόνιμη λύση στο θέμα των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου στην Κόρινθο συμβάλλοντας παράλληλα στην αναδημιουργία και αναβάθμιση του κέντρου της πόλης μέσω της προσέλκυσης της πολυπληθούς φοιτητικής κοινότητας των 2 τμημάτων της Σχολής. Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Πρύτανη και δεσμεύθηκε για την προώθησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να κατοχυρωθεί η παρουσία του Πανεπιστημίου στην πόλη της Κορίνθου.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη διατήρησης ενός διαλόγου σε τακτική βάση προς αμοιβαίο όφελος για την επίλυση πιθανών προβλημάτων.






ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ - ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ

  


Ακούμε πολλά τελευταία για ελλείψεις, παραλείψεις, κακοτεχνίες κλπ σε σχέση με το έργο που παραδόθηκε σε χρήση πρόσφατα.

Σε χθεσινή επίσκεψή μου με γνωστό πολιτικό μηχανικό της πόλης μας και με ενδιαφέρον για τα κοινά του Δήμου μας, στο χώρο της πλατείας διαπίστωσα ότι πράγματι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

► Οι πλάκες από μάρμαρο που έχουν τοποθετηθεί δεν είναι καλής ποιότητας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι ρετάλια μαρμάρου.

► Η τοποθέτηση των μαρμάρων προβληματική, χωρίς ευθυγραμμισμένη συνέχεια και κινδύνους να σκοντάφτουμε.

► Δεν έχουν στοκαριστεί σε πολλά σημεία οι αρμοί των μαρμάρων.

► Οι θύλακες με χαλίκια που έχουν τοποθετηθεί σε κακή κατάσταση. Ήδη έχουν απόξηλωθεί σε αρκετά σημεία.

► Οι βίδες αγκύρωσης των φωτιστικών σωμάτων στη βάση τους είναι εκτεθειμένες με σοβαρό κίνδυνο ατυχημάτων κυρίως για τα παιδιά.

► Το πηγάδι με το νερό άρδευσης σχεδόν στα βόρεια της πλατείας (όπου ήταν το αγαλματίδιο φιλοτεχνίας και δωρεάς Μάρτη) έχει σκεπαστεί στις δύο πλευρές του με ελαστική λαμαρίνα, χωρίς να ασφαλίζεται με κλειδιά. Κίνδυνος για τα παιδιά. Άμεση αντικατάσταση και ασφάλιση.

► Τα υποτιθέμενα παγκάκια από τσιμέντο είναι άτριφτα και αστοκάριστα.

► Οι σχάρες του σιντριβανιού ελάχιστης ανθεκτικότητας. Ήδη έχουν καταστραφεί με οχήματα που διήλθαν από το χώρο.

► Τα νερά του σιντριβανιού όταν λειτουργεί διαχέονται στην πλατεία. Δεν υπάρχουν στις σωστές θέσεις οι σχάρες συλλογής των υδάτων και οι ανάλογες κλίσεις.

► Το γκαζόν σε αρκετά σημεία ήδη έχει φθαρεί πριν καν δοθεί σε χρήση. Σκεφθείτε τι θα γίνει το καλοκαίρι.

► Η παιδική χαρά που τοποθετήθηκε είναι ανεπαρκέστατη για το πλήθος των παιδιών του κέντρου της Κορίνθου (δεν υπάρχει άλλη παιδική χαρά σε απόσταση 1 χιλιομέτρου).

► Δεν επανατοποθετήθηκαν τα αγάλματα και αγαλματίδια που κοσμούσαν την πλατεία.

Προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή πριν προβεί στην αποπληρωμή του εργολάβου να τον υποχρεώσει να αποκαταστήσεις τις κακοτεχνίες που είναι ευθύνη του.

Σε δεύτερη φάση ο Δήμος με νέα άμεση εργολαβία να ολοκληρώσει το έργο της πλατείας για να είναι όμορφη, λειτουργική και ασφαλής.

Εμείς πιστεύουμε ότι στα πλαίσια αυτής μελέτης πρέπει να ολοκληρωθεί το τουριστικό αναψυκτήριο (ήδη έχει κατασκευαστεί το υπόγειο), να επεκταθεί η παιδική χαρά, να τοποθετηθούν νέα καλαίσθητα, σύγχρονα, εργονομικά και αναπαυτικά ξύλινα παγκάκια, να αντικατασταθούν ο φωτισμός με νέα όμορφα και αισθητικά φωτιστικά σώματα (όπως πρέπει να είναι για την κεντρικότερη πλατεία της πόλης μας), να τοποθετηθούν σωστά σκίαστρα και να γίνει υποβάθμιση και κάλυψη των δύο υποσταθμών της ΔΕΗ στις πλευρές των οδών Κύπρου και Αδειμάντου.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 31/03/2021



  

  




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Επενδύοντας στην καθαριότητα
  


Το πρώτο από τα δυο νέα απορριμματοφόρα που προμηθεύτηκε ο Δήμος μας μέσα από το πρόγραμμα Φιλοδημος ΙΙ τέθηκε σήμερα στην υπηρεσία των δημοτών μας.

Το συγκεκριμένο μάλιστα διαθέτει σύστημα πλύσης, έτσι ώστε η βοήθεια του να είναι καθοριστική και στον καθαρισμό των κάδων.

Ο Δήμος μας στρατηγικά με αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και δικούς του ίδιους πόρους μόνο την τελευταία χρονιά έχει ήδη προμηθευτεί:

1. Συστήματα υπόγειων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης.

2. Κλαδοτεμαχιστή θρυμματισμού πράσινων.

3. Πολυμηχάνημα - τσάπα καθαρισμού πρανών.

4. Σκούπα καθαρισμού κοινόχρηστων χωρών.

5. Νέους κάδους ΑΣΑ.

Ενώ είναι υπό διαδικασία δημοπράτησης:

1. Οκτώ (8) συστήματα υπόγειων κάδων με χρηματοδότηση του πρασίνου ταμείου και ίδιων πόρων του δήμου.

2. Κατασκευή υποδομών πράσινου σημείου του Δήμοu από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Συνολική επένδυση πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ με στόχο την βελτίωση της καθαριότητας του Δήμου μας.

Δεν αναφέρουμε προτάσεις μελετών σε προγράμματα χρηματοδότησης τομέων ανακύκλωσης, επιπλέον πράσινων σημείων, ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων καθαριότητας, κομποστοποίησης, που έχουν ήδη κατατεθεί αλλά ακόμη δεν έχουν εγκριθεί.

Η μεγαλύτερη επένδυση βέβαια είμαστε οι ίδιοι.

Η συμπεριφορά, ο σεβασμός, η παιδεία που όλους μαζί θα μας κάνει καλύτερους



Εργασίες συντήρησης και εξωραϊσμού στην πλατεία Αγίου Φανουρίου στο Βέλο
  

Καθημερινά συνεχίζονται οι παρεμβάσεις των συνεργείων καθαριότητας και περιβάλλοντος του Δήμου Βέλου Βόχας στις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους.

Συντονισμένες εργασίες καθαρισμού, κλαδέματος δέντρων, καλλωπισμού φυτών, ελαιοχρωματισμού, αποκατάστασης ζημιών και συντήρησης πραγματοποιούνται στην πλατεία Αγίου Φανουρίου στο Βέλο.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες πλατείες και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας και παρακαλούμε όλοι να συμβάλλουν στην προσπάθεια που γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον.

Είναι χώροι αναψυχής για εμάς και τα παιδιά μας.

Ας τους προστατεύσουμε και ας τους διατηρήσουμε καθαρούς και ασφαλείς.





Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές του Δήμου από από τον παγετό

 


Την Τρίτη 13 Απριλίου ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής συνοδευόμενοι από Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και τοπικούς παράγοντες επισκέφθηκαν κοινότητες του Δήμου που επλήγησαν πρόσφατα από τον παγετό.

Ζημιές που προκλήθηκαν κυρίως σε αμπελοειδή αλλά και σε πυρηνόκαρπα.

Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους δημότες ότι ήδη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για όλες τις κοινότητες του Δήμου και από σήμερα Τρίτη 13 Απριλίου έχουν ήδη ξεκινήσει οι αιτήσεις των αγροτών για να πραγματοποιηθούν αυτοψίες από κλιμάκια του ΕΛΓΑ στις αγροτικές τους περιουσίες.

Παρακαλούμε όλους όσους επλήγησαν από τον παγετό να προσέλθουν άμεσα για τις δηλώσεις έτσι ώστε να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Γκιολής δεσμεύθηκε ότι θα μιλήσει άμεσα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ προκειμένου να επισπευθούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι από τους γεωπόνους. Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για το άμεσο ενδιαφέρον και την ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για επίσπευση των διαδικασιών.






Αννίβας Παπακυριάκος: Τα σχολεία του Δήμου Βέλου – Βόχας είναι έτοιμα και ασφαλή για την επαναλειτουργία τους
  

Η ανακοίνωση για την επανέναρξη λειτουργίας των Λυκείων βρήκε του Δήμου Βέλου – Βόχας σε εγρήγορση, προκειμένου να διενεργηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες εργασίες στις σχολικές μονάδες, ώστε οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία τους με απόλυτη ασφάλεια και σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας που επιβάλλει η καταπολέμηση της πανδημίας.

Άλλωστε, όλη αυτή τη χρονιά που δίνεται η «μάχη» με τον κορονοϊό, η μέριμνα κάθε φορά για τα παιδιά που επιστρέφουν στα σχολεία, αποτελεί βασική προτεραιότητα των δημάρχων.O Δήμος Βέλου Βόχας έχει μεριμνήσει για τον καθαρισμό των εκπαιδευτικών δομών και έχουν φροντίσει για τη χορήγηση μασκών και αντισηπτικών, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας έχουν συντονίσει εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ οι φαρμακοποιοί έχουν διασφαλίσει την παροχή των απαιτούμενων tests για όλους του συμμετέχοντες στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

23 hours ago korinthosTV




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Ξεκινάει το εμβληματικό έργο της «Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου»

  


Υπεγράφη σήμερα το πρωί από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη, η απόφαση ένταξης του έργου «Ανάπλαση Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Λουτρακίου (α’ φάση)» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 – 2020», συνολικού προϋπολογισμού 4.999.964,96€.

Η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου αποτελεί ένα εμβληματικό έργο το οποίο αποτέλεσε κύρια προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας, από το 2015. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση τμήματος του παραλιακού μετώπου επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος (Χ.Ζ.Λ.) της πόλης του Λουτρακίου προσθέτοντας στοιχεία βιώσιμης κινητικότητας και εξασφαλίζοντας και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ με άνετη πρόσβαση αυτών και στη παραλία.Σκοπός του έργου είναι η διατήρηση και ανάδειξη της μοναδικότητας της περιοχής ως Λουτρόπολης, μέσω της ενίσχυσης της παρουσίας του υγρού στοιχείου στην περιοχή μελέτης, της αύξησης του αριθμού των προσβάσεων στη θάλασσα και της συνολικής υποστήριξης των εγκαταστάσεων και των στοιχείων θερμαλισμού.

Τα κυριότερα στοιχεία της ανάπλασης είναι:

α) η νέα δαπεδόστρωση που ως ψυχρό δάπεδο συμβάλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της θερμικής νησίδας και στη βελτίωση του μικροκλίματος της πόλης, β) η διατήρηση και βελτίωση της υφιστάμενης φύτευσης, γ) η δημιουργία περισσότερων χώρων θέασης και ανάπαυσης, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής περγκολών μπροστά από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ίδια υλικά,ενιαία αισθητική και σήμανση των καταστημάτων που θα αποτελούν χώρους συνάθροισης-παραμονής κοινού δ) η βελτίωση της πρόσβασης στην παραλία για όλες τις κατηγορίες ατόμων, ε) η ενίσχυση του στοιχείου του νερού και στ) η αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού με νέα φωτιστικά LED.

Με αφορμή την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Με πολυετή αγώνα και ύστερα από μια σειρά προβλημάτων που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, πετύχαμε την αναστολή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης με νομοθετική ρύθμιση, ολοκληρώσαμε την εκπόνηση της μελέτης, λάβαμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τους συναρμόδιους φορείς και πετύχαμε την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014- 2020. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας, αρμόδιο σε θέματα ΕΣΠΑ, Θεόδωρο Βερούτη, τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας της Διαχειριστικής Αρχής Ε.Π. Αντώνιο Ψαράκη καθώς και όλους τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του Δήμου για την άριστη συνεργασία. Η υλοποίηση του έργου που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της παραλιακής ζώνης και θα αναδείξει το Λουτράκι σε τουριστικό πόλο έλξης για τους δημότες και τους επισκέπτες».

korinthosnews | 05-04-2021





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Ομορφαίνουμε τους Χώρους Εκπαίδευσης των Παιδιών μας 
Παιδικός Σταθμός Δερβενίου
  


Εκμεταλλευτήκαμε τη διακοπή λόγω της πανδημίας για να συντηρήσουμε και να ομορφύνουμε το χώρο στον Παιδικό Σταθμό Δερβενίου.

Παιδικός Σταθμός Ξυλοκάστρου 


Οι εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τα παιδιά μας φιλοξενούνται σε έναν χώρο καθαρό όπου το περιβάλλον τους εξάπτει δημιουργικά τη φαντασία.

Youtube link https://www.youtube.com/ watch?v=Of_7DX13KG8 Link Ενσωμάτωσης  Στη διάθεσή σας




• ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ • ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΔΩΡΗΤΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ

  


ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ 
Η πυρκαγιά πού εκδηλώθηκε στο κέντρο του Ξυλοκάστρου, το βράδυ της εθνικής επετείου, μετέτρεψε μέσα σε λίγη ώρα το κτήριο που στέγαζε στο παρελθόν το καφενείο Τριανταφύλλου (το ΝΕΟΝ) και αργότερα το πρακτορείο του ΚΤΕΛ, σε ένα μαύρο κουφάρι γεμάτο αποκαΐδια.

Με την επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά ευτυχώς περιορίστηκε στο συγκεκριμένο κτήριο και δεν επεκτάθηκε σε διπλανά, οπότε δεν θα συνέβαινε τεράστια καταστροφή. Οι περίοικοι πέρασαν νύχτα αγωνίας για την τύχη των σπιτιών τους, ενώ τώρα υφίστανται τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς που υποβιβάζουν την εικόνα της περιοχής και ενέχουν υγειονομικούς κινδύνους, που άλλωστε αντιμετώπιζαν και πριν, λόγω της εγκατάλειψης του κτηρίου.

Ελπίζουμε το επίσημο πόρισμα να ρίξει φως στα αίτια της πυρκαγιάς.

Αποδεικνύεται πάντως ότι τα εγκαταλειμμένα κτήρια εύκολα τυλίγονται στις φλόγες. Το γεγονός θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά όλους μας και ιδιαίτερα τη Δημοτική Αρχή που πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για τα εγκαταλελειμμένα κτήρια και ιδιαίτερα για όσα αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του Δήμου.

ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΔΩΡΗΤΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ 
Στην κυριότητα του Δήμου μας, μεταξύ άλλων, ανήκει και η οικία του μεγάλου δωρητή Γεωργίου Κρινάκου, που βρίσκεται στην ομώνυμη οδό, στο κέντρο της πόλης. Το κτήριο είχε στεγάσει στο παρελθόν την Κοινότητα Ξυλοκάστρου. Έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, έχει εγκαταλειφθεί και έχει αφεθεί στην τύχη του (ποιά θα είναι άραγε;) Αντί για κόσμημα της πόλης έχει καταντήσει μνημείο αδιαφορίας. Η απαράδεκτη κατάστασή του αποτελεί ασέβεια στη μνήμη και την επιθυμία του δωρητή, ενώ αποθαρρύνει πιθανούς μιμητές του.

Το κτήριο αν επισκευαστεί και αναπαλαιωθεί, θα μπορούσε να στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου ή να αξιοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς. Ιδέες και προτάσεις για την αξιοποίησή του υπάρχουν, αρκεί να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πρέπει να επεκταθεί με την υποβολή και άλλων προτάσεων από φορείς αλλά και συνδημότες. Ο διάλογος αυτός επιβάλλεται να αρχίσει άμεσα. Ο Δήμος επιτέλους πρέπει να αξιοποιήσει την περιουσία του





ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


European HeritageLabel 2022: Η Αρχαία Νεμέα στην τελική προεπιλογή
  

15 hours ago korinthosTV «Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Νεμέας βρίσκεται στην τελική προεπιλογή για το European Heritage Label 2022. Μια μεγάλη στιγμή και διάκριση για την Νεμέα, για ολόκληρη την Κορινθία και φυσικά για τον Νεμεάτη αρχαιολόγο Στέφανο Μίλλερ».

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Υπενθυμίζεται ότι μία ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων επιλέγουν τις τοποθεσίες για να λάβουν το «European Heritage Label».

Το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς απονέμεται σε τοποθεσίες που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ιστορία και ενσωμάτωση.

Στόχος είναι η αίσθηση συμμετοχής σε μία ευρύτερη ομάδα και η ανάδειξη στοιχείων κοινής ιστορίας και κληρονομιάς. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται ο πολιτιστικός τουρισμός και αυξάνεται η ενημέρωση του κοινού για την ιστορία της Ευρώπης.

Καλύπτοντας περιόδους από την αυγή του πολιτισμού μέχρι και τη σημερινή Ευρώπη, αυτές οι περιοχές τιμούν και συμβολίζουν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, τις αξίες και την ιστορία.

Από το 2013, 20 θέσεις έχουν επιλεγεί προσεκτικά για τη συμβολική τους αξία, το ρόλο που έχουν διαδραματίσει στην ευρωπαϊκή ιστορία και τις δραστηριότητες που προσφέρουν, οι οποίες φέρνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους πολίτες της πιο κοντά.

Το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς διαφέρει από τον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco σε τρία σημεία:

Πρώτον, οι περιοχές της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς ζωντανεύουν την ευρωπαϊκή αφήγηση και την ιστορία πίσω από αυτή.

Είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή αισθητική. Δεύτερον, δίνεται έμφαση στην προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης των περιοχών και στην παροχή πρόσβασης σε αυτές. Αυτό περιλαμβάνει τη διοργάνωση ενός ευρέος φάσματος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ιδίως για τους νέους ανθρώπους.

Τρίτον, οι τοποθεσίες Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς μπορούν να γίνουν αντικείμενο απόλαυσης μεμονωμένα ή ως μέρος ενός δικτύου.

Οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μια πραγματική αίσθηση για το εύρος και την κλίμακα του τι έχει η Ευρώπη να προσφέρει και τι έχει επιτύχει.

«Η πρόταση χρηματοδότησης περιλαμβάνει δύο κύρια υποέργα : Α) Το πρώτο υποέργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΜΕΑΣ», προϋπολογισμού 2.963.847,20 € αφορά στον εκσυγχρονισμό των βασικών οδικών αρτηριών όπου συγκεντρώνουν τον εμπορικό τομέα της πόλης της Νεμέας και ταυτόχρονα γίνεται σύνδεση με το οικοδόμημα που προορίζεται για το Νέο Μουσείο Οίνου της πόλης το οποίο είναι κτίριο του Έρνστ Τσίλλερ και αποτελεί κτίριο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Στόχος της προτεινόμενης ανάπλασης του πρώτου υποέργου είναι αναδειχθεί η πόλη της Νεμέας έχοντας μια εικόνα αγροτουριστικής περιοχής με τους αμέτρητους αμπελώνες και το φημισμένο κρασί της (τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι το ξύλο, η πέτρα κλπ) και να μπορέσει να ενισχύσει την τοπική της οικονομία προσελκύοντας όλο και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Να καταφέρει να δημιουργήσει ένα εμπορικό κέντρο στο οποίο να μπορεί ο επισκέπτηςπεζός να έχει την δυνατότητα κίνησης και στάσης σε χώρους πρασίνου και ταυτόχρονα να είναι μια φιλική πόλη προς τα εμποδιζόμενα άτομα με ειδικές ανάγκες. Τέλος να μπορέσει να αναβαθμίσει τους ήδη κενούς χώρους της πόλης (όπως η πλατεία επί της οδού Δερβενακίων, το μνημείο, οικόπεδα εγκαταλελειμμένα κ.λπ.) σε λειτουργικά αίθρια και σημεία στάσης και να επιφέρει μια ενιαία μορφολογία στις προσόψεις των κτιρίων. »



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Πήρε όλο το ΕΣΠΑ κι... έφυγε ο Σταματόπουλος!
  


Κιάτο, 11 Απρ 2021 Τον έχουν ονομάσει ο «Πρωταθλητής των Χρηματοδοτήσεων» και φαίνεται πως δεν έχουν άδικο! Μια μεγάλη επιτυχία, από τις σπάνιες που έχουν ποτέ επιτευχθεί σε απορρόφηση κονδυλίων στην αυτοδιοίκηση, κατέγραψε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος με την απορρόφηση του 100% του προϋπολογισμού για αρδευτικά.. έργα από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου.

Και δεν μιλάμε για ένα ή δύο εκατομμύρια προϋπολογισμό, αλλά για 12 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ, τα οποία απορρόφησε με έξι έργα, που όλα είχαν την υψηλότερη βαθμολογία κατά την αξιολόγησή τους.

Τα έργα αφορούν τα χωριά της Στυμφαλίας και της ημιορεινής περιοχής Μεγάλου Βάλτου και Πασίου , και αναμένεται να συμβάλλουν τα μέγιστα στην αύξηση της παραγωγής, της παραγωγικότητας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα κάτωθι εγγειοβελτιωτικά έργα:

Αρδευτικά έργα Στυμφαλίας, ΔΕ Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων – 1ος ειδικός προϋπολογισμός (2.200.000,00€).

Κατασκευή δικτύου άρδευσης της Κοινότητας Καισαρίου του Δήμου Σικυωνίων, από τη γεώτρηση Μπρίμιζα (2.200.000,00€).

Αρδευτικό έργο Κοινότητας Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων (855.000,00€).

Διαχείριση των υδάτων της περιοχής Μεγάλου Βάλτου – 1ος ειδικός προϋπολογισμός (2.200.000,00€).

Αρδευτικό έργο Κεφαλαρίου Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων -1ος ειδικός προϋπολογισμός (2.200.000,00€).

Κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην Κοινότητα Λαύκας του Δήμου Σικυωνίων (2.194.179,65€).

O Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του κατά την ανακοίνωση των εντάξεων όλων των αρδευτικών έργων του Δήμου Σικυωνίων ευχαρίστησε τις «άρτιες» όπως τις χαρακτήρισε τεχνικές υπηρεσίες και προγραμματισμού του δήμου του, αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αδειοδοτήσεις, γνωμοδοτήσεις και λοιπές διεκπεραιωτικές ενέργειες για την πληρότητα των φακέλων των μεγάλων έργων που εκπονούνται στο Δήμο Σικυωνίων.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι αν δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία με τις προαναφερόμενες υπηρεσίες – Υδάτων, Περιβάλλοντος, Δασαρχείο & Διεύθυνση Δασών, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και Αγροτικής Ανάπτυξης – σήμερα δεν θα μπορούσε ο Δήμος Σικυωνίων να έχει ώριμα έργα, ιδιαιτέρως μέσα στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας που αντιμετωπίζει η χώρα τον τελευταίο χρόνο.

Τέλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, διότι είναι πρώτη φορά που βγήκε τέτοια πρόσκληση για εγγειοβελτιωτικά από την περιφέρεια και έδωσε το δικαίωμα να υποβληθούν προτάσεις, που λύνουν πολλά προβλήματα των αγροτών και αυξάνουν το εισόδημά τους.



Δήμος Σικυωνίων:

Πρώτος πανελλαδικά συνεχίζει μέσω τηλεκπαίδευσης τη λειτουργία του το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)
  


Ο Δήμος Σικυωνίων πρωτοπορώντας για άλλη μία φορά, συνεχίζει τη λειτουργία των τμημάτων εκπαίδευσης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης μέσω τηλεκπαίδευσης. Θυμίζουμε ότι τα προγράμματα του ΚΔΒΜ διεκόπησαν το Νοέμβριο του 2020 λόγω των έκτακτων μέτρων που επιβλήθηκαν για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 5/04 το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έδωσε τη.. δυνατότητα στους Δήμους να συνεχίσουν τη λειτουργία των τμημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης. Ο Δήμος Σικυωνίων ανταποκρίθηκε άμεσα και ήδη το πρώτο τμήμα πανελλαδικά πρόκειται να επαναλειτουργήσει από την Παρασκευή 16 Απριλίου.

Η επαναλειτουργία αφορά στο τμήμα «Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη», ενώ σύντομα θα εκδοθεί ανακοίνωση για τη λειτουργία και άλλων τμημάτων.

Ο Δήμος Σικυωνίων για ακόμη μια φορά υποστηρίζοντας με θέρμη τα προγράμματα του Κέντρου Δία βίου Μάθησης δίνει το μήνυμα της διαρκούς επιμόρφωσης, κατάρτισης και εξέλιξης του ανθρώπου, γιατί η επένδυση στη γνώση ανοίγει νέες προοπτικές τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου στο τηλ. 27423 60117 (κα Γκαβάγια)






Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα
  

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΚΙΑΤΟ 16 - 3 - 2021 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ.ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 

ΠΡΟΣ  
Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ  
ΤΗΛ. 6937056614 
Τ Ρ Ι Π Ο Λ Η 
Email. nikos.zaharopoulos@ gmail.com 

κ. Περιφερειάρχη, έχω τη χαρά να επικοινωνήσω μαζί σας για να σας γνωρίσω τα παρακάτω:

-Πρόσφατα-[11-2-2021]-στα πλαίσια των καθηκόντων σας, επισκεφθήκατε την Πρωτεύουσα του Νομού Κορινθίας, την Κόρινθο, όπου συναντηθήκατε με εκπροσώπους των πολιτών από τους Δήμους της Κορινθίας.

-Από δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε.

ενημερώθηκα για τις παρεμβάσεις σας σε θέματα που αφορούν την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν όλες τις περιοχές του Νομού Κορινθίας.

-κ. Περιφερειάρχη, πέρα από τις υπηρεσιακές σας παρεμβάσεις, ενημερώθηκα από τα Μ.Μ.Ε. ότι μεταξύ των άλλων πλέξατε το εγκώμιο του επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου, για την αυτοδιοικητική του πορεία και το ακομμάτιστο της δράσης του.

-κ. Περιφερειάρχη φυσικά διατηρείται το δικαίωμα, ως πολίτης και ως θεσμικός παράγοντας να εκφράζεται ελεύθερα τις απόψεις σας.

-Πιστεύω όμως κ. Περιφερειάρχη ότι καλό και δίκαιο θα ήταν να πλεχθεί και το «εγκώμιο» για την ανυπαρξία και ανικανότητα του Σ.Σ. για μια σειρά σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τον τόπο μας.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 1.-Κατά παράβαση των υφισταμένων Νόμων και Διατάξεων, έχει επιβάλει καθεστωτικές έως φασιστικές συμπεριφορές στη λειτουργία των Δημοτικών Παρατάξεων και των εκπροσώπων των πολιτών Δημοτικών Συμβούλων τους οποίους έχει αποκλείσει από την ενημέρωση τους πάνω σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και τους Δημότες.

2.-Καθυβρίζει εντός του Δημοτικού Καταστήματος, εις επήκοον Δημοτικών Υπαλλήλων και πολιτών, επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικούς Συμβούλου, εκπροσώπους των πολιτών.

3.-Έχει υποβαθμίσει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με την ανοχή του Προέδρου το Δ.Σ. με αναξιοπρεπείς συμπεριφορές και αναφορές προς τους εκπροσώπους των πολιτών Δημοτικών Συμβούλων 

4.-Τα τελευταία [10] χρόνια η πόλη του Κιάτου και πολλές Κοινότητες υδροδοτούνται με βρόμικο νερό, κατάλληλο μόνο για τοι καζανάκι της τουαλέτας, χωρίς οι Δημότες να ενημερώνονται για την ποιότητα του νερού που καταναλώνουν, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

5.-Την προεκλογική περίοδο εξαπάτησε τους Δημότες του Δήμου Σικυωνίων, με διαφημιστικές καμπάνιες για καθαρό και πόσιμο νερό από τις πηγές «Δρίζας» Στυμφαλίας σε όλη την έκταση του Δήμου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υλοποιήσει τις υποχρεώσεις του και χωρίς να ενημερώσει ότι η υδροδότηση της πόλης και της περιοχής από την Στυμφαλία είναι μόνο για τη χειμερινή περίοδο. [Από 1Η Νοεμβρίου έως 15 Μαρτίου].

6.-Η ΔΕΥΑΣ, στην οποία είναι Πρόεδρος, υδροδοτεί Κοινότητες του Δήμου με βρόμικο και ακατάλληλο νερό, κατάλληλο μόνο για το καζανάκι της τουαλέτας, χωρίς ενημέρωση των Δημοτών, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Πρόσφατα δύο παιδία μικρής ηλικίας, λόγω κατανάλωσης του βρόμικου νερού, νοσηλεύτηκαν με σοβαρά συμπτώματα σαλμονέλας σε Νοσοκομείο. [Υπάρχει παρέμβαση της Εισαγγελικής αρχής].

7.-Καταστροφές του Περιβάλλοντος. Εδώ και 7-8 χρόνια ο ΧΥΤΑ Κιάτου εξακολουθεί να αποτελεί την τοξική βόμβα της περιοχής με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και την προστασία του Περιβάλλοντος, της θάλασσας και του υδροφόρου ορίζοντα, από τα στραγγίσματα των απορριμμάτων που καταλήγουν στην θάλασσα.

8.-Δεν προστατεύτηκε ο ΧΥΤΑ Κιάτου με αποτέλεσμα [3] φορές [2013-2016-2019] να εκραγούν ισάριθμες πυρκαγιές, «από άγνωστη αιτία» που πέραν των άλλων έπνιξαν την περιοχή στα τοξικά νέφη με ότι αυτό συνεπάγεται.

9.-Δεν έλαβε διαχρονικά κανένα μέτρο προστασίας της Λίμνης Στυμφαλίας με αποτέλεσμα τις ημέρες των Χριστουγέννων του 2020 να εκραγεί πυρκαγιά που κατέστρεψε [700-1000] στρέμματα με καλάμια, την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής.

10.-Το τελευταίο χρονικό διάστημα προβαίνει σε ενέργειες αγοράς οικοπέδου, για αθλητικές εγκαταστάσεις, έκτασης [10] στρεμμάτων αντί του ποσού των [610.000] ευρώ χωρίς διαδικασίες διαφάνειας. [Το 2002, προ οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, ο Δήμος Σικυωνίων αγόρασε έκταση [42[ στρεμμάτων στην ίδια περιοχή, αντί του ποσού των [578.000] ευρώ. [Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες].

Με εκτίμηση Νίκος Ζαχαρόπουλος






Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις, με εντολή Σταματόπουλου!
  


Ο δήμος Σικυωνίων ανακοίνωσε ότι το ΚΕΠ στο Κιάτο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 17 Απριλίου, λόγω κορονοϊού. Όσοι πολίτες θέλουν να εξυπηρετηθούν, αναφέρεται στην ανακοίνωση μπορούν να απευθύνονται σε άλλα ΚΕΠ. Στον Φενεό, στην Στυμφαλία, στο Ξυλόκαστρο και στο Βέλο!

Το διαβάζεις, το ξαναδιαβάζεις και δεν μπορείς να το πιστέψεις! Σοβαρά τώρα, κ. δήμαρχε; Στέλνετε τους δημότες στο Ξυλόκαστρο και στο Βέλο; Ενώ οι διαδημοτικές μετακινήσεις (εκτός του Σαββατοκύριακου) απαγορεύονται; Ούτε τα αυτονόητα κ. δήμαρχε; Ούτε τις εγκυκλίους και τα ΦΕΚ που αφορούν την πανδημία δεν μπαίνετε πια στον κόπο να διαβάζετε;

Ύστερα, καταλήγεις πως αν μια δημοτική αρχή δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τα βασικά, πώς να έχεις απαιτήσεις για τα άλλα;

Εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, από το καλοκαίρι του 2020 , εξ αιτίας της ανάγκης να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκαλεί στην Δημόσια Διοίκηση η πανδημία, έχει συντελεστεί ένα πολύ μεγάλο έργο στον τομέα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Και μέσα από το gov.gr κάθε πολίτης, από τον υπολογιστή του, ή ακόμα και από το κινητό του τηλέφωνο μπορεί να κάνει δεκάδες συναλλαγές με το δημόσιο, γρήγορα και με ασφάλεια. Περισσότεροι από 220 Δήμοι έχουν ενταχθεί στο myKEPlive, όπου οι πολίτες, μέσω τηλεδιάσκεψης, μπορούν να επιλύουν τα ζητήματά τους. Εμείς τους στέλνουμε σε άλλους Δήμους!

Να ευχηθούμε περαστικά στους συνδημότες μας που εργάζονται στο ΚΕΠ και να επιστρέψουν γρήγορα όλοι στα καθήκοντά τους. Ωστόσο, η περιπέτειά τους μάς φέρνει για άλλη μια φορά μπροστά στην ίδια διαπίστωση. Τελικά, ο… πρωταθλητής δεν είναι μόνο γυμνός. Είναι και ψηφιακά αναλφάβητος.

ΥΓ. Τα πρόστιμα κ. δήμαρχε για τις διαδημοτικές μετακινήσεις των συνδημοτών μας, φανταζόμαστε θα είναι… κερασμένα από εσάς!

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης «συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων

Δεν υπάρχουν σχόλια