Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ Φ.1738

ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ 
 Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος Ν.Δ. 
Βουλευτής Ν. Κορινθίας 
 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
  

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, καλούμαστε σήμερα στην ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου να τοποθετηθούμε επί του νομοσχεδίου αναφορικά με την εναρμόνιση της εθνικής μας νομοθεσίας με τον επικαιροποιημένο Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ.

Πριν περάσουμε όμως στο θέμα αυτό θα ήταν παράληψή μου να μην εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον υφυπουργό κο Αυγενάκη και σε όσους εργάστηκαν για την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολης στο καλεντάρι της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Εμείς στην Κορινθία γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά την σημασία που έχει το συγκεκριμένο διεθνές αθλητικό γεγονός, ιδιαίτερα για τους φίλους της μηχανοκίνησης, αλλά όχι μόνο, καθώς φυσικά και την τεράστια προβολή που προσφέρει στις τοποθεσίες όπου πραγματοποιείται. Είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε με απόλυτη επιτυχία το Ράλλυ στο Λουτράκι, στην Κορινθία αλλά και στην Πελοπόννησο και να προσφέρουμε μοναδικές στιγμές αγωνιστικής δράσης και φιλοξενίας στους θεατές αλλά και στις ομάδες. Κύριε Υπουργέ, γνωρίζετε την πρόθεσή μας να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία αλλά και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει, ώστε να εγγυηθούμε την άρτια διοργάνωση του Αγώνα. Τόσο οι αρμόδιοι φορείς όσο και η τοπική κοινωνία είναι ενωμένοι στην διεκδίκηση της φιλοξενίας του Ράλλυ Ακρόπολης και εκτιμώ ότι πληρούμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την διοργάνωσή του.

Περνώντας στο σημερινό νομοσχέδιο θα ήθελα να σταθώ στο γεγονός ότι η χώρα , όπου γεννήθηκαν και οφείλουν να εκπροσωπούνται αυθεντικά τα ολυμπιακά ιδεώδη, δεν είναι δυνατόν να μην πρωτοστατεί εναντίον της μάστιγας του ντόπινγκ, που φθείρει την ουσία του αθλητισμού και δημιουργεί ιδιαίτερα στα νέα παιδιά την στρεβλή εντύπωση ότι προκειμένου να επιτύχουν αγωνιστικά στο υψηλότερο επίπεδο χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν και αθέμιτα μέσα.

Φυσικά και η μάστιγα του ντόπινγκ δεν επιλύεται με ευχολόγια και ευγενείς προθέσεις, διότι αποτελεί μια πραγματικότητα στον χώρο του αθλητισμού που απαιτεί συγκεκριμένες δράσεις.

Αυτό πράττει και ο Παγκόσμιος Κώδικας Αντιντόπινγκ. Δημιουργεί ένα ενιαίο, καλά συντονισμένο πρόγραμμα κατά του ντόπινγκ σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ουσιαστικά εφαρμόζοντας σύγχρονα στάνταρντ εντοπισμού, αποτροπής και πρόληψής του.

Ο νέος ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, με την επαρκή στελέχωσή του, σε λειτουργικό χώρο εργασίας, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και φυσικά η διοικητική υπαγωγή του Εργαστηρίου Αντιντόπινγκ σε ένα από τα κορυφαία ιδρύματα της χώρας, όπως ο Δημόκριτος, αποτελούν απτή απόδειξη ότι εμείς πράττουμε με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα.

Θα μου επιτρέψετε όμως να σταθώ λίγο παραπάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα του κώδικα που το θεωρώ κομβικής σημασίας. Αφορά την πρόληψη του ντόπινγκ μέσω των εκπαιδευτικών πρακτικών που μπορούν να υιοθετηθούν, ώστε να αποδειχτεί ακόμα μια φορά η πρωτεύουσα χρησιμότητα του προλαμβάνειν από του θεραπεύειν.

Η WADAορίζει την εκπαίδευση στον τομέα του αντιντόπινγκ ως την ευαισθητοποίηση, την πληροφόρηση και την επικοινωνία Αξιών και Δεξιοτήτων, ιδιαίτερα στην διαδικασία λήψης αποφάσεων που θα αποτρέπουν την εκ προθέσεως ή την ακούσια παράβαση των κανόνων του αντιντόπινγκ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ανανεωμένης πλατφόρμας Αντιντόπινγκ Εκπαίδευσης και Εκμάθησης ADEL του 2021 από την WADA. Μια πλατφόρμα που αποσκοπεί στην ηλεκτρονική μάθηση για αθλητές-αθλήτριες, γονείς, προπονητές- αλλά και αυτό θεωρώ είναι πολύ σημαντικό - και σε μέλη-εθελοντές αθλητικών συμβουλίων. Εκεί θεωρώ ότι βρίσκεται και το κλειδί για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας του αθλητικού μας συστήματος, δηλαδή στην υιοθέτηση ενός ενιαίου, φιλικού, δυναμικού και εφαρμόσιμου κώδικα χρηστής διακυβέρνησης, που θα προάγει την ορθή αθλητική πρακτική συμπεριλαμβανομένου φυσικά και των νέων πολιτικών αντιντόπινγκ.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, η Ελλάδα αποτελεί ένα μοναδικό σύμβολο που εμπνέει τον παγκόσμιο αθλητισμό και έχει ιερή υποχρέωση, ιδιαίτερα απέναντι σε κάθε νέο και νέα του πλανήτη μας, να δίνει το παράδειγμα της ενεργής προστασίας των πανανθρώπινων αξιών που πρεσβεύει ο πολιτισμός μας . Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την σωστή κατεύθυνση.



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

  
Τον Δήμο ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 2 Απριλίου η Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος ΝΔ-Βουλευτής Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη. Η κα Σούκουλη αφού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινότητας Συκιάς κο Βλάση Σούρλο καθώς και με την πρόεδρο του Προοδευτικού Συλλόγου Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» κα Θεώνη Τσόκου, επισκέφθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού το Ειδικό Σχολείο Ξυλοκάστρου που βρίσκεται στη Συκιά. Αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψής της η κα Σούκουλη δήλωσε «Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Οφείλουμε ως Πολιτεία και ως Πολίτες να είμαστε κάθε στιγμή δίπλα στους ανθρώπους που χρειάζονται λίγο περισσότερο την φροντίδα μας. Ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία τους εκπαιδευτικούς στο Ειδικό Σχολείο Συκιάς». Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο και ενημερώθηκε από τον Διοικητή κο Θεόδωρο Λυγερό για την πορεία των εμβολιασμών, ενώ ακολούθησε η συνάντησή της με τον Δήμαρχο ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης κο Βλάση Τσιώτο. Η κα Σούκουλη πραγματοποίησε επίσκεψη και στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, ενώ τελευταία στάση στην περιοδεία της αποτέλεσε το Περιφερειακό Εργαστήριο Γεωργικών Εφαρμογών & Ανάλυσης Λιπασμάτων (ΠΕΓΕΑΛ) Ξυλοκάστρου, όπου ξεναγήθηκε από τους υπεύθυνους γεωπόνους.

Μετά το πέρας της περιοδείας της η κα Σούκουλη ανέφερε με ανάρτησή της «Η επίλυση των προβλημάτων του Τόπου μας απαιτεί καλή ενημέρωση και συνεχή παρουσία.

Κυρίως όμως απαιτεί Συνεργασία.

Μαζί μπορούμε καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια