Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1738

Γ. Ψυχογιός
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας:
Στη Βουλή η άμεση ενίσχυση του Παιδοψυχιατρικού τμήματος Γ.Ν. Κορίνθου
  

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο, έγγραφο του Σωματείου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό και Αsperger Κορινθίας, με το οποίο ζητούν να στελεχωθεί το Παιδοψυχιατρικό τμήμα της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Κορίνθου με μια θέση Β’ Επικουρικού Παιδοψυχίατρου.

Σύμφωνα με την Επιστολή, το Παιδοψυχιατρικό τμήμα της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου παράγει τεράστιο έργο, καθώς παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες σε κοινωνικές δομές του Νομού, σε Σχολεία , στις Φυλακές ανηλίκων Κορίνθου, στις Δομές προσφύγων και μεταναστών, στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και οικογένειας «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», και φυσικά σε κάθε πολίτη που χρήζει ψυχιατρικής εκτίμησης. Το συγκεκριμένο τμήμα εξυπηρετεί, όχι μόνο κατοίκους της Κορινθίας αλλά και της Αργολίδας, Αρκαδίας, κλπ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι αρμοδιότητές του επιστημονικού προσωπικού είναι ιδιαιτέρως αυξημένες. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα τακτικά προγραμματισμένα ραντεβού να πραγματοποιούνται μετά από πολύμηνη αναμονή! Δυστυχώς πολλοί γονείς επιβαρύνονται οικονομικά καθώς αναγκάζονται να απευθυνθούν σε ιδιώτη Παιδοψυχίατρο ακόμα και για την ετήσια Γνωμάτευση Παροχών ΕΚΠΥ που αφορά τις θεραπείες των παιδιών τους!

Ως εκ τούτου, και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα την υποχρέωση της Πολιτείας σε κάθε συγκυρία να καλύπτει τις ανάγκες των πιο ευάλωτων, ζητάμε να ενισχυθεί άμεσα το συγκεκριμένο τμήμα του Νοσοκομείου που ξεκίνησε τη λειτουργία του με μεγάλες προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για να ανταποκριθεί στο πολυεπίπεδο και εξαιρετικά σημαντικό έργο που επιτελεί κυρίως για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.


Γ. Ψυχογιός: “Αόρατοι” οι εργαζόμενοι στα super market! Επιτακτική η άμεση στήριξη και προστασία τους

  

Οι εργαζόμενοι/ες στα super market εδώ και ένα χρόνο είναι και αυτοί στην «πρώτη γραμμή». Χωρίς διακοπή και ρεπό, χωρίς αύξηση μισθού ή επίδομα, χωρίς τεστ και επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας, χωρίς εμβολιασμό, αλλά με περισσότερη δουλειά, μεγαλύτερη έκθεση στον ιό και με την ψυχολογική πίεση της πανδημίας, παλεύουν καθημερινά μαζί με την κοινωνία σαν να είναι «αόρατοι».

Στις 2 Δεκεμβρίου 2020 σε συνέχεια των παρεμβάσεών μας από την αρχή της πανδημίας, καταθέσαμε στη Βουλή Ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία ζητώντας να ληφθούν μέτρα προστασίας της υγείας, της εργασίας και της αξιοπρέπειας αυτών που δουλεύουν στα καταστήματα και τις αποθήκες, αλλά και ολόκληρης της αλυσίδας που συνδέεται με την καθημερινή λειτουργία των super market.

Δυστυχώς, τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει. Καμία κρατική παρέμβαση, καμία νομοθετική ρύθμιση, κανένας έλεγχος.

Και σε αυτό τον τομέα, εργαζόμενοι και πολίτες έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, χωρίς καμία ενίσχυση και στήριξη και κυρίως χωρίς καμία έννοια και μέριμνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια