Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1732


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Η λειψανδρία Ηγεσίας στους θεσμούς

Η φράση, που ελέχθη από τον Ιστορικό και Συγγραφέα του Πελοποννησιακού Πολέμου, Θουκυδίδη (460 -394 π.Χ., “Οι καιροί ου μενετοί...”, μετά από περίπου 2.500 χρόνια παραμένει επίκαιρη για τη σημερινή Ελληνική και Διεθνή πραγματικότητα. Όλοι οι Έλληνες πολίτες το κατανοούν αυτό, ως αναγκαίο, γιατί δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος χρόνος. Οι ευκαιρίες για Εθνική Ομοψυχία έρχονται και παρέρχονται ανεκμετάλλευτες. Ειδικά αυτή την τρέχουσα χρονική περίοδο ό,που όλα γύρο μας έχουν πάρει την κάτω βόλτα, η Ελλάδα έχει ανάγκη εκτός από την παραπάνω ενότητα και από την παρουσία Πολιτικής, Θρησκευτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, που να εμπνέει.

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Τα παλαιότερα χρόνια, οι πολίτες είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη στις Αρχές και τις δομές της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Δικαιοσύνης, ακόμη και ουκ ολίγες φορές και της Πολιτικής, γι΄ αυτό και κατέτασσαν, τουλάχιστον τις τρεις πρώτες στην κορυφή των προτιμήσεών τους. Με την πάροδο του χρόνου όμως, ειδικότερα μετά τη μεταπολίτευση της δεκαετίας του “70”, με τη σύμπραξη των ΜΜΕ και αιχμή του δόρατος την τηλεόραση, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι Πολιτικοί και η Πολιτική κυρίως ευθύνονται για τα δεινά της Ελληνικής Κοινωνίας και έχουν χάσει την ανοχή των Πολιτών. Οι Ηγέτες των κομμάτων είναι δέσμιοι ιδεοληψιών, αλλά και ορισμένοι εξ αυτών φερέφωνα ξένων κέντρων αποφάσεων. Η λειψανδρία Πιστών Ηγετών στις Ελληνοχριστιανικές Αρχές – Παραδόσεις και Εθνική Κυριαρχία είναι φανερή. Το επικρατούν “Σύστημα” σήμερα τείνει να διαβρώσει ακόμα και τους άλλους τρεις πυλώνες της Πατρίδας μας.

Παρόλα τα αρνητικά, υπάρχει ακόμη βάση Εθνικής Παρακαταθήκης στην “Ψυχοσύνθεση του Στρατιωτικού” και των πολιτών. Υπάρχει Ελπίδα στο βάθος γιατί υπεράνω όλων βάζουν την Πατρίδα. Βεβαίως υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως είναι αυτή του πρώην Α/ΓΕΘΑ Αποστολάκη, που εν ώρα προώθησης της μειοδοσίας του Μακεδονικού ζητήματος από τη δικομματική κυβέρνηση Τσίπρα, τον είδε σύμπας ο ελληνικός Λαός να ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό για την Αναβάθμισή του σε Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Αφελής δεν είναι για να πιστέψουμε ότι δεν γνώριζε πως ο Πρωθυπουργός τον ήθελε για δεκανίκι. Ουδέν άλλο σχόλιο. Δυστυχώς, από την άλλη πλευρά όπως φαίνεται, έχουμε και άλλη περίπτωση. Η σημερινή διοικούσα Ελληνική Εκκλησία της Πόλης μετατρέπεται σε κατασταλτικό και δικτατορικό φορέα εναντίον όσων τολμούν να αμφισβητήσουν δημόσια την θρησκευτική αποστασία και να αντιταχθούν στην λαίλαπα του Οικουμενισμού.

Επί πλέον σε αυτό, η παρουσία της σημερινής Ηγεσίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Πάσης Ελλάδας δεν πείθει με την αφωνία της για τα επίμαχα Εθνικά θέματα, όπως της Μακεδονίας, των θρησκευτικών βιβλίων, το λουκέτο στις Χριστιανικές Εκκλησίες, αλλά και τον υποβιβασμό των λέξεων Πατρίδα, Θησκεία, Οικογένεια και Άξιος.

Πρόσφατο τραγικό παράδειγμα είναι η παντελής υποστήριξη της Μακεδονίας μας εκ του εμφανούς και σε πρακτική μορφή.

Ευτυχώς υπήρξαν Μεμονωμένοι Ιεράρχες και Εκκλησιαστικοί φορείς, οι οποίοι συμμετείχαν στα Συλλαλητήρια Διαμαρτυρίας.

Προκαλεί μεγάλη θλίψη η αναγκαιότητα να αναφερθούμε σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά αυτή την εποχή η Εκκλησία οφείλει να είναι στο πλευρό του χειμαζομένου Χριστεπώνυμου πλήθους, των Μοναχών και Ιερέων, που διώκονται, σφαγιάζονται και ποδοπατούνται από τα όργανα του διαβόλου ή πληρώνουν πρόστιμα για τέλεση των καθηκόντων τους, λόγω της λεγόμενης «Πανδημίας» του ιού.. Δεν είδαμε καταγγελίες για τις πράξεις αυτές, ούτε διεθνή καταγγελία για τις καταστροφές Χριστιανικών Ιερών Ναών , που συμβαίνουν παντού. Τα ό,σα θλιβερά διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν έχουν ανάγκη από Ηγεσίες, που “στρουθοκαμηλίζουν”, αλλά. έχουν οπωσδήποτε ανάγκη από Έναν “Χριστόδουλο”, έτοιμο να καθοδηγήσει στα μελλούμενα και να θυσιαστεί για το Ποίμνιό του, την Πίστη του και την Πατρίδα!... 
« Ο Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια