Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1731

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Αναβαθμίζονται και πιστοποιούνται 12 παιδικές χαρές 
Β.Νανόπουλος: Προσφέρουμε χαρά και ασφάλεια στα παιδιά μας!
  


Σε συνέχεια του ολοκληρωμένου σχεδίου αναβάθμισης όλων των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ στον Δήμο Κορινθίων (πόλη και Δημοτικές Ενότητες) και μετά την αναβάθμισητοποθέτηση ενός μεγάλου αριθμού τους προηγούμενους μήνες, κατατέθηκε ΝΕΟ αίτημα προς το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ για την χρηματοδότηση εγκατάστασης 12 νέων παιδικών χαρών και πιο συγκεκριμένα:

Α) 9 στην πόλη της Κορίνθου Πλατεία Ελ. Βενιζέλου Αγιος Γεώργιος – ΚΧ Γ 225α Νεάπολη ΚΧ 702 (πλατεία) Αγία Αννα ΚΧ Γ 939 (πλατεία Θεάτρου) Συνοικισμός (πάρκο Πρόνοιας) Ποσειδωνία Κορίνθου (πλησίον 11ου Νηπιαγωγείου) Ποσειδωνία (πλησίον παλαιών Εργατικών κατοικιών) Ποσειδωνία (πλησίον νέων Εργατικών κατοικιών) Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου 

Β) 3 σε Δημοτικές Ενότητες Κοινότητα Στεφανίου Κοινότητα Λεχαίου (αναβάθμιση) Κοινότητα Μαψού Οι χώροι παρέμβασης αφορούν υφιστάμενες παιδικές χαρές οι οποίες δεν πληρούν τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία, είτε σε νέα χωροθέτηση.

Σκοπός της παρούσας παρέμβασης είναι η αναβάθμιση της περιοχής και του αστικού περιβάλλοντος, έτσι ώστε μετά την ανάπλασή τους οι χώροι να συμβάλλουν στην αστική αναζωογόνηση της περιοχής, αποτελώντας πόλο ξεκούρασης, ψυχαγωγίας και αναψυχής για τα παιδιά και τους γονείς τους.

Ολες οι Παιδικές Χαρές θα πιστοποιηθούν ως προς την ασφάλεια τους από ανεξάρτητο Φορέα Πιστοποίησης & την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών, πριν την παράδοση τους για χρήση.

Ο Προϋπολογισμός ανέρχεται σε 577.981,98 € (με τον ΦΠΑ) (Πράσινο Ταμείο: 206.553,60 €, Ιδιοι πόροι: 371.428,38 €)





Σε ισχύ η σύμβαση διανομής τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ για τους 6 δήμους της Κορινθίας

  

Υπεγράφη σήμερα από το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο Ενεργή προς όφελος των πολιτών είναι πλέον η σύμβαση διανομής τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, ΤΕΒΑ, για τους δικαιούχους που πληρούν κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια στους 6 δήμους της Κορινθίας . Η σύμβαση ύψους 2,3 εκ ευρώ , μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών, υπεγράφη σήμερα το πρωί από τον Δήμαρχο Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας κ.Ηλία Κακογιάννη.

Το πεδίο εφαρμογής του ΤΕΒΑ εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I) και υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων. Ο Δήμος Κορινθίων είναι ο επικεφαλής εταίρος της κοινωνικής σύμπραξης στην Π.Ε Κορινθίας για την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής υλοποιώντας αφενός την διανομή και αφετέρου υποστηρικτικές δράσεις και μέτρα (ΣΥΥ) τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων του προγράμματος.

Η διανομή θα ξεκινήσει σύντομα και οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για τις ακριβείς μέρες και ημερομηνίες με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.






Οι γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Κορίνθου ζητούν επίλυση σειράς αιτημάτων…
  


Προς : 
1. Τον κ. Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κορινθίων 
2. Τη σχολική επιτροπή Π.Έ. Δήμου Κορινθίων 

Κοιν : 
1. Τον Δήμαρχο του Δήμου Κορινθίων 
2. Τον κ. Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Κορινθίων 
3. Τον κ. Δ/ντή Π.Έ. Κορινθίας 

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες 

Οι γονείς των παιδιών του 1ου Νηπιαγωγείου Κορίνθου επανερχόμαστε με νέα επιστολή για να σας επισημάνουμε προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν και οξύνονται ιδιαίτερα στο φόντο της πανδημίας 

Διεκδικούμε:

Τον φροντισμό του χώρου της αυλής. Ζήτημα που διεκδικήθηκε και την περσινή χρονιά (και υπήρξε στη συνέχεια δέσμευση εκ μέρους του δημάρχου), το ίδιο έκανε και η διευθύντρια του νημπιαγωγείου με την υπ.αρ. 67 (12/10/2020) επιστολή που σας κοινοποιήθηκε όπου ζητούσε συγκεκριμένα, τη διαμόρφωση του χώρου με ταρταν, την κάλυψη επικίνδυνων γωνιών γύρω από το προκάτ που είναι δύσκολο να γίνει επιτήρηση στο διάλειμμα. Έίναι πολύ σημαντικός ο καθαρισμός της αυλής καθώς τα παιδιά βρίσκουν και πιάνουν από γόπες τσιγάρων μέχρι καρφιά.

Το άνοιγμα 2ης πόρτας εξόδου στο προαύλιο. Η μοναδική πόρτα δημιουργεί συνθήκες συνωστισμού τόσο σε παιδιά αλλά και σε γονείς, ιδίως σε συνθήκες πανδημίας, αλλά είναι και παράγοντας κινδύνου σε έκτακτες καταστάσεις (σεισμός, φωτιά). Έιδικά στο σχολείο μας υπάρχουν μεγάλη συγκέντρωση παιδιών με δύο 25αρια τμήματα και ένα 15αρι. Και στην περσινή ανακοίνωση λέγαμε ότι “25 παιδιά στην αίθουσα δυσχεραίνουν το έργο του εκπαιδευτικού. Σε περίοδο έξαρσης γρίππης και ιώσεων, ο συνωστισμός τους στην αίθουσα χειροτερεύει το πρόβλημα.” Το ιδιο ισχυει και για την αυλή.

Για την προκατ αίθουσα είναι ζήτημα που είχαμε τονίσει και την περσινή χρονιά ότι δεν μπορεί να θεωρείται μακροχρόνια λύση αλλά προσωρινή. Τώρα θα αναγκαστούν τα παιδιά το χειμώνα να ζεσταίνονται με κλιματιστικά ενώ τα παράθυρα θα είναι ανοιχτά. Δεν είναι μόνο θέμα απόδοσης, αλλά και διάδοσης του ιού.

Θυμίζουμε ότι η αρχική οδηγία του υπουργείου υγείας τον Απρίλη ήταν να μην ανοίξουν τα κλιματιστικά ή αλλιώς να υπάρχει αδιάκοπη λειτουργία τους 24/7. Τι σχεδιασμός υπάρχει με αυτό το ζήτημα;

Έξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού µόνιµων εργαζομένων στην καθαριότητα, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου, καθώς υπάρχει μόνο μία καθαρίστρια που είναι υπεύθυνη για τα 3 τμήματα του νηπιαγωγείου και για το ειδικό σχολείο. Ταυτόχρονα, εξασφάλιση κονδυλίων για την προμήθεια µε το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού).

Αναμένουμε τις ενέργειές σας για την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων!

Με αυτή την επιστολή που υπογράφουν 49 γονείς από το 1ο Νηπιαγωγείου Κορίνθου θέλουμε να δείξουμε προβλήματα τα οποία είχαμε ζητήσει από πέρσι να επιλυθούν και ενώ υπήρξε θετική δέσμευση της δημοτικής αρχής, παρά και τις φετινές αιτήσεις της διευθύντριας του Νηπιαγωγείου, δεν έχει υπάρξει πρόοδος κάποιας δρομολόγησης εργασιών. Κι ενω η επιστολή έχει σταλθεί στους αρμόδιους φορείς εδώ και πάνω από δέκα μέρες, δεν έχουμε καμία επικοινωνία. 

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της επιστολής




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Ο Δήμος εντάσσεται στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ»

  

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για Θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και Μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας κ. Αγγελο Χρονά, την συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Κάτια Γκιολή και τον Διοικητικό Διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας κ. Αναστάσιο Μυρίλλα για την ένταξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ιδρυ μα Ογκολογίας σε συνερ γασία με την Περιφερειακή Ενότητα Νομού Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε στο Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων διατύπωσε τη βούληση να ενταχθεί στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο, με ΔΩΡΕΑΝ ψηφιακή μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, στην ειδική και πλήρως εξοπλισμένη κινητή μονάδα του Ιδρύματος.

Το πρόγραμμα δράσης υλοποιείται και στους έξι Δήμους του Νομού Κορινθίας, εξυπηρετώντας ημερησίως 25 με 30 γυναίκες και για διάστημα τουλάχιστον 60 ημερών, σύμφωνα με τις πληθυσμιακές ανάγκες του εκάστοτε Δήμου. Στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2021.

Γραφείο Τύπου






ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Μεγάλο κι επικίνδυνο πρόβλημα της διάβρωσης

  

Ενα πάγιο αίτημα του Δήμου Βέλου Βόχας ,να προστατεύσει τις ακτές του από το πολύ μεγάλο κι επικίνδυνο πρόβλημα της διάβρωσης ειδικά στις περιοχές Σαμούτανη ( Βραχάτι), Νεράτζα και Κοκκώνι, λύνεται οριστικά.

Στο μεγάλο έργο της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτογραμμής του Κορινθιακού εντάχθηκαν τα ανωτέρω κομβικά σημεία που θα γίνουν σε όλη την παράλια ζώνη της Κορινθίας, η οποία πλήττεται από το φαινόμενο της διάβρωσης.Την Δευτέρα επισκέφθηκε την περιοχή ο ανάδοχος του έργου, όπου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τ. Γκιολή, τον Δήμαρχο Α. Παπακυριάκο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους κ.κ. Α. Σιάχο & Θ. Ράπτη και τον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Σμυρνιώτη , επικαιροποίησαν τα παραπάνω σημεία ως προς την ένταξή τους στο έργο.




ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Τι κάνουμε για το πρόβλημα της Διάβρωσης των ακτών μας και τον Πευκιά

  


1. Αναδείξαμε το πρόβλημα.

Με διαρκείς παρεμβάσεις γνωστοποιήσαμε τους μεγάλους κινδύνους για καταστροφές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες 

2. Το αίτημά μας εισακούστηκε. Ο Περιφερειάρχης Πελ/σου, Παναγιώτης Ε. Νίκας, ανταποκρίθηκε άμεσα με πράξεις.

3. Ξεκινάμε από τον Πευκιά. «Οι εργασίες να αρχίσουν από το δάσος του Πευκιά» ζήτησε ο Περιφερειάρχης.

4. «Κλείσαμε, υπογράψαμε, προχωράμε. Με σύμμαχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Περιφερειάρχη και τον Ξυλοκαστρινό Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιο Γκιολή». 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ : https://bit.ly/2MUw8r9



Συμμετοχή του Δήμου μας στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 5 – 14 Φεβρουαρίου
  

  
“Παλεύοντας για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, διεκδικούμε το αύριο του πλανήτη” Ξεκινάει την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, διαδικτυακά, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Για πρώτη φορά, οι λάτρεις των ταινιών τεκμηρίωσης σε όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν on line και δωρεάν 55 ταινίες του εκλεκτού διεθνούς προγράμματος του Φεστιβάλ.

Σύμφωνα με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Τζίνα Πετροπούλου, «Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που παραδοσιακά φιλοξενείτο στις αίθουσες 9 πόλεων κάθε Ιανουάριο, θα πραγματοποιηθεί στο Διαδίκτυο με όλη τη ποικιλομορφία του, και θα επισκεφθεί τους θεατές στο σπίτι τους, επεκτείνοντας έτσι την γεωγραφική του εμβέλεια. Αυτό που τώρα οργανώνεται διαδικτυακά, είναι προπομπός του Φεστιβάλ που ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία τον Μάιο. Οι ταινίες που επιλέχθηκαν για το φετινό Φεστιβάλ όχι μόνο αντικατοπτρίζουν μία πρωτοτυπία και αισθητική αριστεία, αλλά προσφέρουν πολλές διαφορετικές πολιτιστικές και κοινωνικές εμπειρίες και απόψεις. Πενήντα δύο σκηνοθέτες από 29 χώρες συμμετέχουν συνολικά στο πρόγραμμα και μας καλούν ν’ ανοίξουμε τα μάτια μας στον κόσμο, έτσι όπως αυτοί τον έχουν αντιληφθεί και αποτυπώσει, άλλοτε σκληρά, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε νοσταλγικά, άλλοτε με κριτική και άλλοτε με συμπάθεια. Οι ταινίες στο κεντρικό αφιέρωμα «Διεκδικώντας την ελευθερία» θα μας κάνουν να καταλάβουμε ότι το να κάνεις ένα ντοκιμαντέρ δεν είναι πολυτέλεια, αλλά απόλυτη αναγκαιότητα. Θα μας κάνουν να καταλάβουμε την παγκόσμια ανάγκη μας για διαπολιτισμικό διάλογο και κατανόηση της διαφορετικότητας».

Με 5 πανελλήνιες πρεμιέρες ξεκινάει το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου!





Για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας και την υπεράσπιση του θεσμικού ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου

  

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3/2/2021 είχε μοναδικό θέμα συζήτησης τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2021. Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00. Στις 18:36 απεστάλη ηλεκτρονικά από τον Δήμο προς τους Δημοτικούς Συμβούλους Έκθεση-Ανάλυση των οικονομικών στοιχείων του Προϋπολογισμού 47 σελίδων!

Όπως ήταν αναμενόμενο, ακόμη και όσοι αντελήφθησαν την αποστολή αυτή, δεν είχαν τη δυνατότητα, λόγω του περιορισμένου χρόνου να μελετήσουν το περιεχόμενο των απεσταλμένων στοιχείων και πινάκων.

Με την έναρξη της συνεδρίασης διαμαρτυρηθήκαμε για την καθυστερημένη αποστολή και ζητήσαμε αναβολή της συνεδρίασης, (έστω και για δύο ημέρες), ώστε να ενημερωθούμε για την ανάλυση του Προϋπολογισμού.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών απάντησε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να καταθέσει την Έκθεση-Ανάλυση, ότι βρισκόταν σε δίλλημα αν πρέπει να την στείλει αλλά το έκανε για την καλύτερη ενημέρωσή μας!

Τονίσαμε ότι ο Προϋπολογισμός πρέπει να συνοδεύεται από εισηγητική έκθεση και ανάλυση των στοιχείων και συγχαρήκαμε τον Αντιδήμαρχο για την σύνταξή τους. Δηλώσαμε ότι η διανομή τους στους Δημοτικούς Συμβούλους δεν αποτελεί χάρη, αλλά υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής και ότι θα έπρεπε να έχει γίνει εγκαίρως και όχι λίγο πριν την συνεδρίαση.

Ο Δήμαρχος ζήτησε δεκάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης και κάλεσε την αρμόδια υπάλληλο να δώσει εξηγήσεις σε επισήμανση του για αναντιστοιχία προϋπολογισμού και ανάλυσης στοιχείων σε συγκεκριμένο κωδικό.

Υποστηρίξαμε ότι η Δημοτική Αρχή έχει την πολιτική ευθύνη και όχι οι υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι, ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντά τους, ιδιαίτερα στις παρούσες δυσμενείς συνθήκες.

Ο Δήμαρχος δεν δέχθηκε την αναβολή.

Κατόπιν αυτών αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας την τακτική της Δημοτικής Αρχής να αποστέλλει σημαντικά έγγραφα για τα προς συζήτησιν θέματα, ουσιαστικά την τελευταία στιγμή. Θεωρούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν το Δημοτικό Συμβούλιο και εντάσσονται στην συνεχιζόμενη προσπάθεια υποτίμησης και απαξίωσής του από την Δημοτική Αρχή.

Επιμένουμε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για να τοποθετούνται και να συνδιαμορφώνουν την πολιτική του Δήμου, πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία και να είναι καλά ενημερωμένοι πριν ψηφίσουν.

Έχουμε επιλέξει να είμαστε παρόντες στις συνεδριάσεις και να καταθέτουμε επερωτήσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις. Ενίοτε όμως η αποχώρηση είναι επιβεβλημένη για να διαφυλάξουμε την προσωπική και πολιτική μας αξιοπρέπεια και για να υπερασπίσουμε το θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι σε εμπαιγμούς.

* Επαμεινώνδας Κατσούλας 
Επικεφαλής Συνδυασμού



Ανοικτή Επιστολή Γεωργίου Α. Γεωργαντοπούλου προς τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης


κ. Βλάσιο Τσιώτο... «Οι οικοδομές στο Δερβένι, χρειάζονται προστασία .

Κίνδυνος από την διάβρωση των ακτών.» 
  

Κε Δήμαρχε, έκτος από τη προστασία του Πευκιά σκέπτεσθαι να προστατεύσετε καμιά οικοδομή που ειδικά στο Δερβένι, που το έχετε τελείως παραμελήσει, η θάλασσα βρίσκεται στα θεμέλια των σπιτιών;

Διότι καλή είναι η προστασία της φύσης αλλά και προστασία των περιουσιών των δημοτών είναι εξίσου σοβαρή.

Άλλωστε αυτοί πληρώνουν τέλη για να μπορείτε να προστατεύετε και τη φύση.

Γιατί λεφτόδενδρα, όπως πιθανόν να ξέρετε,δεν υπάρχουν.

Σας παρακαλώ ενεργήστε στη Περιέφερα να τροποποιείστε το πρόγραμμα και προς αυτή τη πρόταση.

Με τιμή 
Γεώργιος Α. Γεωργαντόπουλος 
* καθηγητής Αεροδυναμικής Σχολής Ικάρων.
* Τέως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου τ. Δήμου Ευρωστίνης 
Αναρτήθηκε από Βασίλης Λάλος στις 10,2.2021 1:57 μ.μ.





ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών

  

Η Διεύθυνση Δασών Κορινθίας ανακοινώσε ότι με την αριθ. 11984/22-01-2021 Απόφασή της (ΑΔΑ: 6ΥΣ4ΟΡ1ΦΕΡΑ) αναρτήθηκε κατά τις διατάξεις του άρθρου 14 ν.

3889/2010 (Α’ 182) «Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις», όπως αυτές ισχύουν στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του Ν.Π.Δ.Δ. “Ελληνικό Κτηματολόγιο” https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_ Page.aspx ο δασικός χάρτης των Τοπικών Διαμερισμάτων Π.Ε. Κορινθίας Περιφερείας Πελοποννήσου, εκτός των προ – Καποδιστριακών Ο.Τ.Α. Κορίνθου, Λεχαίου, Περιγιαλίου, Κάτω Ασσου, Βραχατίου, Κοκκωνίου και Νεράτζης των οποίων ο Δασικός Χάρτης έχει κυρωθεί (ΦΕΚ Δ΄565/12-11-2013).

Για τον αναρτηµένο δασικό χάρτη µπορεί κάθε ενδιαφερόµενος/η να λαµβάνει γνώση στην ανωτέρω ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. “Ελληνικό Κτηματολόγιο” µέσω τής οποίας, και µόνο, µπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά τού περιεχοµένου αυτού. Η προθεσµία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική εκατόν πέντε (105) ημερών, η οποία ξεκινά την 5η Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή και λήγει την 20η Μαΐου 2021 ημέρα Πέμπτη.

Για τους κατοικούντες ή διαµένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά είκοσι (20) ηµέρες, δηλαδή λήγει την 9η Ιουνίου 2021 ημέρα Τετάρτη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ



Ενημέρωση σχετικά με κρούσματα covid στο Δήμο Νεμέας

  

Νεμέα : 09-2-2021 Μέσα στο πλαίσιο του 2ου κύματος της πανδημίας , ο Δήμος Νεμέας καταγράφει ως τώρα ελάχιστα κρούσματα θετικά στον covid.

Πίσω από κάθε περιστατικό βρίσκεται άνθρωπος και οικογένειες και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο χρειάζεται διακριτική διαχείριση και σεβασμός στην ανθρώπινη υπόσταση. Οι κινήσεις και οι συμπεριφορές μας πρέπει να είναι προσεγμένες ,πάντα μέσα στο πλαίσιο ενεργειών του υγειονομικού πρωτοκόλλου , που ισχύει.

Θέλω να επισημάνω πως όταν κλείνει ένα τμήμα σχολείου λόγω θετικών κρουσμάτων αυτό γίνεται απ’ ευθείας από το Υπουργείο Παιδείας και την Πολιτική Προστασία, χωρίς καμία ειδοποίηση στις Δημοτικές Αρχές.

Ο Δήμος Νεμέας μετά τη γνωστοποίηση δύο περιστατικών, που σχετίζονται με σχολικές μονάδες , άμεσα προέβη στην απολύμανση των χώρων αυτών. Παράλληλα άμεσα θα προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες.

Τις τελευταίες μέρες δημιουργείται ένα κλίμα πανικού, κυρίως μέσα από το διαδίκτυο , συνωστισμός έξω από καφετέριες, πάρα πολλά παιδιά που κυκλοφορούν μέσα στην πόλη άσκοπα χωρίς προστατευτικές μάσκες και γενικότερα επικρατεί μια αδικαιολόγητη χαλάρωση των «μέτρων» απ’ όλους μας.

Πρέπει όλοι ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας ,τηρώντας τους κανόνες για τη διαφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας , αφού όπως είναι γνωστό η ΠΡΟΛΗΨΗ σώζει και όχι η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Ομόφωνη εκλογή Σταματόπουλου στο Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας

  

Ο δήμαρχος Σικυωνίων και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ, Σπύρος Σταματόπουλος, εκλέχθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, ως εκπρόσωπός του, στο νεοσύστατο Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΚΣΕΕΚ).

Το νεοσύστατο όργανο του Υπουργείου Παιδείας έχει ως στόχο τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επαγγελματική κατάρτιση και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν φορέα που θα διασυνδέσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά την αγορά εργασίας με τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος ευχαρίστησε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και τόνισε ότι θα υπηρετήσει το ρόλο του με όλες τις δυνάμεις του.



Πώς γίνεται η αγορά οικοπέδων [10] στρεμμάτων από τον Δήμο Σικυωνίων

  

-Πώς γίνεται η αγορά οικοπέδων [10] στρεμμάτων από τον Δήμο Σικυωνίων, στη θέση «Βάλτος» Κιάτου, να κοστίζει, σε εποχή οικονομικής- υγειονομικής κρίσης και ύφεσης [610.000] ευρώ, ενώ για την αγορά οικοπέδων [42] στρεμμάτων στην ίδια περιοχή το 2001/2002, πριν την οικονομική κρίση, να κοστίζει [578.000] ευρώ ;

-Την απάντηση σ’ αυτή την εξίσωση θα την δώσουν βέβαια το Υπουργείο Έσωτερικών και οι αρμόδιες Διοικητικές και Έισαγγελικές αρχές μιας και σύμφωνα μετους επαγγελματίες μεσίτες, η αξία των οικοπέδων αυτών στη συγκεκριμένη τοποθεσία, έκτασης [10] στρεμμάτων, δεν υπερβαίνει το ποσό των [100.000[ ευρώ.

-Να σημειωθεί ότι η αγορά των οικοπέδων αυτών, έκτασης [10] στρεμμάτων, γίνεται με πρόσφατη Απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Σικυωνίων που πάρθηκε κατά πλειοψηφία και αντίστοιχα, η αγορά των οικοπέδων των [42] στρεμμάτων για δημιουργία Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σικυωνίων, έγινε επίσης με Απόφαση του Δ.Σ. αφού προηγουμένως τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από την Νομοθεσία προυποθέσεις και η εξασφάλιση του χρηματικού ποσού των [578.000] ευρώ με τη λήψη δανείου από το Τ.Π. & Δανείων.

-Κατόπιν αυτών προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα που οφείλει η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων να απαντήσει.

1.-Έγινε η προβλεπόμενη από τη Νομοθεσία προκήρυξη για την ανεύρεση χώρων προς αγορά από τον Δήμο Σικυωνίων, στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να γειτνιάζει με τους χώρους των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου ;

2.-Συγκροτήθηκε Έπιτροπή η οποία, σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία [Δ.Ο.Υ.], θα εκτιμήσει την αξία των προσφερόμενων προς αγορά οικοπέδων ;

3.-Έγινε ανάθεση στο Σώμα Ορκωτών Λογιστών-Έκτιμητών, προκειμένου να καθορισθεί η τιμή των προς αγορά οικοπέδων ;

4.-Έίναι κατάλληλη η βαλτώδης αυτή περιοχή για κατασκευή αθλητικής εγκατάστασης ;

5.-Γιατί δεν χρησιμοποιείται, για την κατασκευή της αθλητικής εγκατάστασης, έκταση από την ήδη υπάρχουσα των [42] στρεμμάτων ;

-Έκ των πραγμάτων «κάτι δεν πάει καλά».

-Οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων περιμένουν τις απαντήσεις από την Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων και φυσικά την παρέμβαση των αρμοδίων Υπηρεσιών και αρχών.

Νίκος Ζαχαρόπουλος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ





ΝΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ
  


-Οι κάτοικοι της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας, και όχι μόνο, κατανάλωναν τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την ενημέρωσή τους από την Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Σικυωνίων, ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ. Με λίγα λόγια νερό για όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

-Από τους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Κορινθίας, διαπιστώθηκε ότι το νερό είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΙΝΗ ΧΡΗΣΗ από μικροβιολογικής αλλά και από χημικής απόψεως, λόγω του μεγάλου μικροβιακού φορτίου σε ολικά ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ και του αυξημένου ποσοστού σε ΑΜΜΩΝΙΑ και ΝΙΡΤΩΔΗ .

-Οπως γνωρίζουμε η κατανάλωση του νερού αυτού, που είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, από τους κατοίκους της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας και ιδιαίτερα από παιδιά, δυστυχώς έφερε δυσάρεστα αποτελέσματα για την υγεία τους. Συγκεκριμένα νοσηλεύτηκαν δύο παιδιά ηλικίας [3] και [6] ετών, κατοίκων οικογενειών Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας, στο Νοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ» με σοβαρές παθήσεις [Εμπύρετη γαστρεντερίτιδα από σαλμονέλα ].

-Η Δημοτική αρχή και η Δ.Ε.Υ.Α. κατόπιν των προαναφερόμενων, αναγκάστηκαν να ενημερώσουν τους Δημότες ότι το νερό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τα καζανάκι της τουαλέτας.

-Εδώ δεν μιλάμε για παράλειψη, αλλά για εγκληματική ενέργεια σε βάρος των Δημοτών από τον Δήμο Σικυωνίων και την Δ.Ε.Υ.Α. της οποίας πρόεδρος είναι ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής.

-Τον λόγο έχουν πλέον, πέραν από τους πολίτες, οι Υγειονομικές και Εισαγγελικές αρχές.

Νίκος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια