Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1731

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»

Άφαντα τα Κινήματα Γυναικών και Ειρήνης…

    Την περίοδο της “Αλλαγής” του Αμερικανόφερτου Α. Παπανδρέου από το 1981 μέχρι και την εποχή του Κ. Σημίτη, βλέπαμε το πλήθος του Γυναικείου φύλου, το οποίο είχε ξεχυθεί στους δρόμους με επικεφαλής την τότε σύζυγο του Πρωθυπουργού, επιζητώντας δίκαια αιτήματα των γυναικών, ενώ σε παράλληλη πορεία κινούνταν και οι Οργανώσεις Ειρήνης. Το Φεμινιστικό Κίνημα στην Ελλάδα δεν είχε γνωρίσει καλύτερες ημέρες δόξας από εκείνη την περίοδο. Οι ΕΓΕΣ, όπως ήταν ο συνοπτικός τίτλος των Κινημάτων Γυναικών, είχαν ταρακουνήσει το σύμπαν και κράταγαν τη σπίθα του κομματικού αγώνα με κάθε θυσία. Είχαν τα δικά τους αιτήματα, το δικό τους Πολιτικό Λόγο.. Οταν πλέον η μεγάλη όρεξη για δουλειά έχασε την αρχική ορμή της, γιατί ο κύριος αρχικός σκοπός ποδηγέτησης των γυναικών είχε επιτευχθεί, όταν αποτραβήχτηκε η πρώην σύζυγος του Πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου και παραγκωνίστηκε από την αντικαταστάτριά της, τότε σιγά σιγά ξεθύμανε και το Γυναικείο Κίνημα. Επαψαν σε όλα τα πολιτικά κόμματα να προωθούνται τα Τμήματα Γυναικών, λες και ήταν η αποστολή τους μίας Χρήσης. Τα τελευταία χρόνια, η Μέση Ανατολή φλέγεται από τις πολεμικές ανθρωποθυσίες, που έχει στήσει η Νεοταξική πλευρά σε βάρος Λαών και Κρατών. Η Αφρική έχει γίνει το μήλο της έριδος μεταξύ των αρπακτικών γεωπολιτικών ενεργειακών στόχων. Η τραγική χώρα της Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μετράει τις απώλειές της, ενώ δεκάδες μικροί και μεγάλοι πόλεμοι μαίνονται ανά την Υφήλιο με χιλιάδες ανθρώπινα θύματα. Το φαινόμενο με τις ορδές των πεινασμένων ισλαμιστών, που για ένα μισθό και την πίστη τους στο Ισλάμ, δολοφονούν άμαχους πληθυσμούς, παρουσιάζεται σε όλο το φάσμα της εκμετάλλευσης. Το μεγαλείο ηρωισμού και αυτοθυσίας των ανδρών και γυναικών του Μεσολογγίου και του Σουλίου συνεχίζεται από Γυναίκες της Συρίας, του Κουρδιστάν και του Ιράκ, που δίνουν “βροντερό παρών” στον υπέρ πάντων αγώνα.

Με τους άνδρες τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, οι ηρωϊκές αυτές γυναίκες. Οργανώνονται για μάχη πόρτα – πόρτα. Οι πρώτες πολιτοφυλακές… γυναικών είναι έτοιμες και πολεμούν στο πλάϊ των ανδρών τους για τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους, την πατρίδα τους, ολόκληρη την ανθρωπότητα απέναντι στον σκοταδισμό, που επιχειρείται από τους δολοφόνους των Λαών, στο όνομα δήθεν της Ελευθερίας.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν γύρο μας και επί των ημερών μας δεν βλέπουμε, όμως, δεν ακούμε τις Ελληνίδες φεμινίστριες και τους Ειρηνιστές της πλάκας με τις πρώην λαλίστατες Οργανώσεις Κινημάτων Ειρήνης να αρθρώνουν, ούτε μία κουβέντα συμπαράστασης, σε αυτές τις υπέροχες γυναίκες, που με το παιδί στην αγκαλιά, κρατάνε στο άλλο χέρι το όπλο, προασπίζοντας τα ιερά και τα όσια της φυλής τους. Την πραγματική Ελευθερία, τη δημοκρατία και τα Συνταγματικά τους δικαιώματα, που τόσο βάναυσα ποδοπατούνται σήμερα… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια