Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1729


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)


Τρίπολη, 23 Ιανουαρίου 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν εξήντα επτά (67) άτομα, προσήχθησαν ενενήντα εννέα (99) και έ γινε έλεγχος σε οκτακόσια εβδομήντα ένα (871) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια σαράντα (640) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν ενενήντα τέσσερις (194) παραβάσεις Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, τσιγαριλίκι κάνναβης ναρκωτικά δισκία και όχημα Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 19.1.2021 έως και χθες (22.1.2021), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια εβδομήντα ένα (871) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια πενήντα τέσσερα (654) ήταν ημεδαποί και διακόσια δέκα επτά (217) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια σαράντα (640) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ενενήντα εννέα (99) άτομα, από τα οποία πενήντα έξι (56) ήταν ημεδαποί και σαράντα τρία (43) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα επτά (67) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πέντε (5) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν εβδομήντα οκτώ (178) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεκαέξι (16) παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τρίπολη, 22 Ιανουαρίου 2021 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εξιχνιάστηκαν δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτών στην Κορινθία και Αργολίδα

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τρία άτομα, από τα οποία το ένα βρίσκεται ήδη έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτών, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, που ξεπερνά τις -40.000- ευρώ Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτών , στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, καθώς και σε τοπική κοινότητα το Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τρεις (3) ημεδαποί, δύο (2) 27χρονοι και 31χρονος, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτών, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους .

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και ευρήματα, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από 18.1.2019 έως 18.2.2019, είχαν διαπράξει συνολικά:

πέντε (5) κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις, εννέα (9) κλοπές οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν κατά τη διάπραξη των ανωτέρω κλοπών-διαρρήξεων, ενώ αυτά ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και μία (1) απόπειρα κλοπής οχήματος.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και πακέτα τσιγάρων, η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τις -40.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Όπως προέκυψε, από τους ανωτέρω δράστες, ο 31χρονος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Καταστήματα Κράτησης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου , ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.



Συνελήφθη 56χρονος με 200 κιλά κλεμμένα λεμόνια στο Βέλο

korinthosnews | 24-01-2021 Συνελήφθη, στις 23.1.2021 το πρωί, στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου – Βόχας, 56χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από αγρόκτημα ημεδαπού -200- κιλά αγροτικά προϊόντα (λεμόνια), τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.


Αποκλειστικό! Στο αυτόφωρο 2 ιδιοκτήτες ταχύπλοων για παράνομη ερασιτεχνική αλιεία στον Κορινθιακό

korinthosnews | 23-01-2021 Σε γενόμενο έλεγχο που πραγματοποιούνται στον Κορινθιακό από τις Υπηρεσίες του Λιμεναρχείου Κορίνθου για την εφαρμογήτων μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού εντόπισαν την Παρασκευή το απόγευμα 22 Ιανουαρίου 2 Ταχύπλοα σκάφη να ψαρεύουν ερασιτεχνικά . Επειδή αυτή την περίοδο απαγορεύεται η ερασιτεχνική αλιεία για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού επιβλήθηκαν τα εξής πρόστιμα: Από 5.000 σε κάθε ένα ιδιοκτήτη και από 300 ευρώ στους συνολικά 4 επιβαίνοντες 

Ο Εισαγγελέας διέταξε να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία στους ιδιοκτήτες των δύο σκαφών. Τα ψάρια που είχαν προλάβει να πιάσουν οι ερασιτέχνες ψαράδες κατασχέθηκαν Να προσθέσουμε πως από το Λιμεναρχείο Κορίνθου οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια