Header Ads

ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ COSMOTE ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ φ.1723

 

Η COSMOTE στηρίζει το έργο της φύλαξης των συνόρων με δωρεά ύψους 500 χιλ. ευρώ

  


-Για τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΓΕΕΘΑ Η COSMOTE, με στόχο να συνδράμει στο έργο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και το Λιμενικό Σώμα επιτηρούν και ενισχύουν τη φύλαξη των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας, προσέφερε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) δωρεά ύψους 500.000 ευρώ, για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών.

Η δωρεά αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για την υποστήριξη των μέσων περιπολίας και των συστημάτων ενδοεπικοινωνίας στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς και υλικών για την ενίσχυση των περιφράξεων. Το αντικείμενο της δωρεάς καθορίστηκε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που δημιουργούνται από τη διαρκή επιτήρηση των συνόρων. «Οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουν αναλάβει το ύψιστο καθήκον της περιφρούρησης και διασφάλισης των συνόρων της χώρας μας σε γη, θάλασσα και ουρανό. Στον Ομιλο ΟΤΕ θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας να στηρίξουμε έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια, βοηθώντας την άσκηση καθηκόντων στα ελληνικά σύνορα, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και λόγω της πανδημίας. Εκ μέρους των εργαζομένων και της διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ, ευχαριστούμε τις Ενοπλες Δυνάμεις για το έργο που προσφέρουν. Εξασφαλίζουν την ακεραιότητα της χώρας και φροντίζουν ώστε να νιώθουμε όλοι ασφαλείς», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, για την αποδοχή της δωρεάς.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του Υπουργείου Αμυνας, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.
  

«Ευχαριστούμε την COSMOTE και τον Ομιλο ΟΤΕ, τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ που εκπροσώπησε σήμερα τον Ομιλο εδώ, δηλώνοντας ότι αισθανόμαστε ευτυχείς. Ο αγώνας των Ενοπλων Δυνάμεων συναντά υποστηρικτές από το επιχειρείν, ενός από τους μεγαλύτερους και σημαντικούς Ομίλους της χώρας που δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τις Ενοπλες Δυνάμεις, από τα Στελέχη των Ενοπλων Δυνάμεων, από την Στρατιωτική Ηγεσία και με την στήριξη τις Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, προκειμένου να φέρουν σε πέρας και στο ακέραιο την αποστολή τους, όπως και κάνουν», σημείωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Η COSMOTE αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες και δράσεις για τη στήριξη της κοινωνίας και των πολιτών, του έργου της πολιτείας, αλλά και την ανάπτυξη της χώρας.

Η εταιρεία έχει, στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, στηρίξει και το Λιμενικό Σώμα, διαθέτοντας ποσό άνω των 600 χιλιάδων ευρώ, με στόχο την επισκευή και τη συντήρηση πλοίων και σκαφών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που χρησιμοποιούνται για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης -κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο- καθώς και την προμήθεια ειδών διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια