Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ Φ.1720

 


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τριπλάσια αύξηση επιπέδων στρες, μοναξιάς και θυμού λόγω πανδημίας στην Ελλάδα
  

Σημαντική αύξηση των επιπέδων του στρες, της μοναξιάς και του θυμού σημειώθηκε στα 2/3 των ανθρώπων από την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν σε παγκόσμια μελέτη για τις ψυχικές επιπτώσεις της πανδημίας, και μάλιστα η αύξηση αυτή ήταν διπλάσια ή τριπλάσια σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Παγκόσμιας Μελέτης Υγείας και Λειτουργικότητας σε Περιόδους Μεταδοτικών Λοιμώξεων (Μελέτη COH-FIT), στην οποία έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής 108.000 άτομα από όλο τον κόσμο, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα η αύξηση παρατηρήθηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες των ενηλίκων που μελετήθηκαν (νεαροί ενήλικες: 18-39 ετών, άτομα μέσης ηλικίας: 40-64 ετών, ηλικιωμένοι +65 έτη) αλλά οι ηλικιωμένοι ήταν αυτοί που, περίπου, στο σύνολό τους παρουσίασαν μια τέτοια σημαντική αύξηση αυτών των αρνητικών ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων. Οι άνδρες και οι γυναίκες δεν διαφοροποιούνταν σε αυτή την αύξηση. Στον αντίποδα αυτών των αρνητικών ψυχοκοινωνικών συνεπειών βρέθηκε μια σημαντική βελτίωση της κοινωνικά επωφελούς ή αλτρουιστικής συμπεριφοράς και πάλι στα 2/3 όσων συμμετείχαν στην έρευνα. Η σημαντική βελτίωση αφορούσε όλες τις ηλικιακές ομάδες, με τους ηλικιωμένους και πάλι να επιδεικνύουν σχεδόν στο σύνολό τους

Το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει από την μελέτη είναι ότι η αύξηση των επιπέδων στρες, μοναξιάς και θυμού είναι διπλάσια ή και τριπλάσια στη χώρα μας συγκριτικά με τις άλλες χώρες, όπου και δεν παρατηρείται η τεράστια επιβάρυνση των ηλικιωμένων που παρατηρήθηκε στην Ελλάδα. Από την άλλη, η βελτίωση των επιπέδων της επωφελούς κοινωνικά ή αλτρουιστικής συμπεριφοράς είναι διπλάσια ή και τριπλάσια στην χώρα μας συγκριτικά με τις άλλες χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Στις άλλες χώρες δεν παρατηρήθηκε το επίπεδο βελτίωσης των επιπέδων αυτής της συμπεριφοράς στους ηλικιωμένους που βρέθηκε στην Ελλάδα.

CNN Newsroom Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 17





Οι ΤΡΕΙΣ ΔΡΟΜΟΙ της Ρωσίας! 
Η Μόσχα κρίνει την πορεία των πραγμάτων 
Οι δηλώσεις του Πούτιν δεν έγιναν τυχαία

    

22 Νοεμβρίου, 2020: Ο Πούτιν προχθές προειδοποίησε τους ηγέτες του πλανήτη για αυτό που έρχεται: Δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μπορεί να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ το παγκόσμιο ΑΕΠ μπορεί να μειωθεί κατά 4,4% !!!

«Εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής και της οικονομικής αναταραχής κάτω από το όριο της φτώχειας κινδυνεύουν να βρεθούν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τα φαινόμενα, η παγκόσμια οικονομία καταρρέει λόγω των συνεχών Lockdown που επιφέρει ο κορωνοϊός. Ενδεχομένως οι διεθνιστές να βρήκαν την ευκαιρία που ζητούσαν: Να επιβάλλουν παντού παγκόσμια κυβέρνηση γιατί όχι και χούντα με αφορμή την προστασία της Υγείας, την διάσωση της σμπαραλιασμένης οικονομίας αλλά και την επιβολή τάξης σε περίπτωση διεθνούς κοινωνικής αναταραχής. Το σχέδιο άλλωστε υπάρχει και πλέον επιδεικνύεται ακόμα και στην Ελλάδα Τρεις είναι οι δρόμοι της Ρωσίας σε αυτή την κατεύθυνση:

Να υποταχθεί πλήρως στην διεθνιστική τάξη πραγμάτων, παραδίδοντας τα πάντα (δύσκολο να το δεχθεί αυτό η Μόσχα, τουλάχιστον υπό αυτή την ηγεσία).

Να πάρει πρωτοβουλίες, προκειμένου η Ρωσία να παίξει σημαντικό ρόλο στην εγκαθίδρυση παγκόσμιας συγκυβέρνησης με αφορμή τον κορωνοϊό, αποτρέποντας την δημιουργία ενός ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ κέντρου εξουσίας στον πλανήτη. Οπως είπε ο Πούτιν, η Ρωσία έχει ήδη συσσωρεύσει μια αξιοσημείωτη επιστημονική και κλινική εμπειρία στον τομέα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ενώ αναφερόμενος στα ρωσικά εμβόλια Sputnik-V και EpiVacKorona, τόνισε ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, όπως και ότι ολοκληρώνονται οι δοκιμές του τρίτου ρωσικού εμβολίου.

Να έρθει σε σύγκρουση με τα σχέδια των διεθνιστών με ό,τι αυτό συνεπάγεται και την Ρωσία έτοιμη ακόμα και για πόλεμο εναντίον όλων. Σύντομα θα μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι, καθώς όπως βλέπετε, τα πάντα κυλούν γρήγορα και ο καιρός περνάει «σφαίρα»…

Πηγή: el.gr





Αφρίν:

Οι κουρδικές δυνάμεις συνεχίζουν τον αγώνα κατά των Τούρκων

 

  
Newsroom Συγκλονιστικό βίντεο με την επίθεση σε όχημα Τούρκων μισθοφόρων κάνει τον γύρο του διαδικτύου, συνεχίζεται ο αγώνας των Κούρδων. Στις 18 Νοεμβρίου 2020 κουρδικές δυνάμεις αντίστασης πραγματοποίησαν την παρακάτω επίθεση σε όχημα στο οποίο επέβαιναν 5 μισθοφόροι της τουρκικής κατοχής στο Αφριν. Στην ανάρτηση αναφέρεται πως πέθαναν και οι 5.





Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες υπέρ του Τραμπ στις ΗΠΑ

  


Οι υποστηρικτές του Προέδρου Τραμπ μετέτρεψαν το Κρατικό Καπιτώλιο στην Ατλάντα σε μια απέραντι θάλασσα κόκκινου, λευκού και μπλε καθώς διαμαρτυρήθηκαν για την καταμέτρηση στη Τζόρτζια. Καθώς αυξήθηκαν οι εντάσεις μεταξύ τους και των αριστερών αντεπιδηλωτών, η αστυνομία διέλυσε τη διαμαρτυρία. Ο Κυβερνήτης της Τζόρτζια, Μπράιαν Κέμπ, υπέγραψε την υποχρεωτική αρίθμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων της πολιτείας του την Παρασκευή, πιστοποιώντας την προφανή νίκη του Τζο Μπάιντεν, αλλά ανοίγει το δρόμο για την εκστρατεία του Τραμπ να προωθήσει έναν πιο εμπεριστατωμένο έλεγχο της ψηφοφορίας.

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε με ένα λεπτό περιθώριο μόλις πάνω από 12.000 ψήφους, αλλά η εκστρατεία του Τραμπ επιμένει ότι πολλές από αυτές τις ψήφους καταμετρήθηκαν παράνομα. Κουνώντας αμερικάνικες σημαίες και πανό «Κάνε την Αμερική μεγάλη ξανά», αρκετές εκατοντάδες από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του Τραμπ συγκεντρώθηκαν έξω από το Καπιτώλιο το Σάββατο, φωνάζοντας «σταματήστε την κλοπή», μια φράση που έχει γίνει μια κραυγή για συντηρητικούς που πιστεύουν στις φετινές προεδρικές εκλογές απάτη υπέρ του Μπάιντεν.

Καθώς η Τζόρτζια επανακαταμετρά τις ψήφους της, οι διαδηλώσεις έξω από το Καπιτώλιο στην Ατλάντα τις τελευταίες ημέρες προσέλκυσαν μερικούς από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της δεξιάς προσωπικότητας των ΜΜΕ, Νικ Φουέντες και του αμφιλεγόμενου πολεμιστή της Infowars, Alex Jones. Διαμαρτυρόμενοι έξω από το κτίριο την Πέμπτη, ο Φουέντες δήλωσε ότι «προσπαθούν να πιστοποιήσουν το αποτέλεσμα αύριο, ώστε να μπορούν να κλέψουν τις εκλογές στη Τζόρτζια και να κλέψουν όλο αυτό το πράγμα».

Η καταμέτρηση της Τζόρτζια δεν πιστοποίησε υπογραφές ψηφοφορίας κατά ψηφοφοριών, ούτε επαλήθευσε διευθύνσεις σε ψηφοφορίες μέσω ταχυδρομείου αν και ο Kemp πιστοποίησε τα αποτελέσματα της αρίθμησης, η Τζένα Ελις - μία από τους δικηγόρους της εκστρατείας του Τραμπ - είπε στη συνέχεια ότι η εκστρατεία θα συνεχίσει να «επιδιώκει όλες τις νομικές επιλογές για να εξασφαλίσει ότι θα μετρηθούν μόνο τα νόμιμα ψηφοδέλτια».

Μεταξύ των ασυμφωνιών που αναφέρει η εκστρατεία Τραμπ είναι το πρωτοφανώς χαμηλό ποσοστό απόρριψης των ψηφοφόρων δι’ αλληλογραφίας, τα «απίθανα» περιθώρια για τον Μπάιντεν που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της αρίθμησης και ορκίστηκαν μάρτυρες για το ότι φάνηκε να είναι παρτίδες εκτυπωμένων ψήφων υπέρ των Δημοκρατικών.






Πολεμική αεροπορία

Η πολεμική μηχανή της Γαλλίας σε εγρήγορση στην Α.Μεσόγειο

  


Ο Μακρόν αποδεικνύεται ισχυρός σύμμαχος κατά της τουρκικής προκλητικότητας, στην σκιά των τρομοκρατικών χτυπημάτων που δέχεται η χώρα του Πιστός στo κοινό ανακοινωθέν της MED 7 του Σεπτέμβρη ο πρόεδρος της Γαλλίας δεν διστάζει να στείλει ισχυρό μήνυμα με την παρουσία του γαλλικού Air Force Boeing C-135FR ανοιχτά του Καστελόριζου. Λίγες ώρες μετά την παράνομη τουρκική navtex που «γκριζάρει» το μισό Αιγαίο η Ελλάδα βρίσκει έναν πολύτιμο σύμμαχο στο εσωτερικό της ΕΕ.

Το γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος ξεκίνησε την πτήση του από το Ιστρ της Γαλλίας με προορισμό το Καστελόριζο και στέλνει σαφή ειδοποίηση ότι η προάσπιση των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελούν αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα στην ατζέντα της Ευρώπης.

πηγή: Newsroom





Δεν υπάρχουν σχόλια