Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1713

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

1 εκατ. ευρώ στην Κόρινθο 
Τον Χρίστο Δήμα ευχαριστεί ο Βασίλης Νανόπουλος

  


Ενα εκατομμύριο ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα και έργα αποκατάστασης των καταστροφών που προκλήθηκαν σε υποδομές από τον «Ιανό» έλαβε ο Δήμος Κορινθίων. Αρχικά είχε εγκριθεί ποσό 150 χιλιάδων ευρώ το οποίο αποδόθηκε στον Δήμο Κορινθίων και 3,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία αποδόθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον ίδιο σκοπό.

Ο Δήμος Κορινθίων, μετά από το έντονο ενδιαφέρον του υφυπουργού Ανάπτυξης και βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα, έλαβε ακόμα ένα εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ευχαρίστησε τον Χρίστο Δήμα για την βοήθειά του.

Με τα χρήματα αυτά θα εκτελεστούν αντιπλημμυρικά έργα, θα αποκατασταθούν καταστροφές που έχουν προκληθεί σε δρόμους, θα γίνουν καθαρισμοί ποταμών και χειμάρρων και γενικότερα θα εκτελεστούν έργα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.



Στέγη στους αστυνομικούς δίνει ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος 
Η στρατηγική επιλογή χώρου που θα μειώσει την εγκληματικότητα σε μια από τις «κόκκινες» περιοχές του δήμου

  


Τον χώρο που προοριζόταν για νέο νεκροταφείο στον κόμβο Εξαμιλίων παραχωρεί ο Δήμαρχος Κορινθίων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου εκεί να ανεγείρει με ταχύτατες διαδικασίες νέα κτίριο για την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας.

Η παραχώρηση επικυρώθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με την πλειοψηφία να λέει ναι , ως θέμα είχε συζητηθεί όμως αρκετές εβδομάδες πριν σε κατ ιδίαν συνάντηση του Δημάρχου Κορινθίων με τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Εκεί ο Υπουργός είχε θέσει το κτιριακό ζήτημα με τις απαράδεκτες ουσιαστικά συνθήκες εργασίας για τους αστυνομικούς και εξυπηρέτησης για τους πολίτες με το Δήμαρχο να δίνει την «Σολομώντεια» λύση προτείνοντας ένα σημείο «στρατηγικό»!

Ο κόμβος Εξαμιλίων είναι ένα σημείο στο οποίο διασταυρώνονται εθνικά και τοπικά δίκτυα, ένα σημείο το οποίο βρίσκεται μια ανάσα μακριά από μια περιοχή η οποία καταγράφει τα πλέον σημαντικά ποσοστά εγκληματικότητας και παραβατικότητας στο νομό, τα Εξαμίλια.

«Η ανέγερση του νέου κτιρίου στο συγκεκριμένο σημείο είναι δεδομένο θα λειτουργήσει ανασταλτικά και ανακουφιστικά , θα προσδώσει αίσθημα ελέγχου στους επίδοξους παραβάτες και ασφάλειας στους πολίτες» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Ενστάσεις κατεγράφησαν από την παράταξη του πρώην Δημάρχου ο οποίος προέβαλε την αιτίαση πως το νέο διοικητήριο της αστυνομίας προβλέπεται από έτερη απόφαση του ΔΣ να γίνει στο στρατόπεδο της Κορίνθου, προσπερνώντας το κατεπείγον που έθεσε το Υπουργείο και ο ίδιος ο Υπουργός αλλά και το έγγραφο του Αστυνομικού Διευθυντή Κορινθίας ο οποίος ζητά από το Δήμαρχο και το δήμο την εν λόγω παραχώρηση.

Την απόφαση του Δημάρχου χαιρέτισαν με ζέση οι κάτοικοι των Εξαμιλίων, ο τοπικός Πρόεδρος Αλέξανδρος Βλάσσης έκανε λόγο για μια σημαντική κίνηση του Δημάρχου η οποία θα θωρακίσει το χωριό αλλά και η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας, πάγιο αίτημα της οποίας ήταν τα τελευταία χρόνια η μεταστέγαση. «Ευχαριστούμε από την καρδιά μας το Δήμαρχο Κορινθίων για την απόφαση αυτή! Για την παραχώρηση 16 στρεμμάτων στην είσοδο της πόλης από την πλευρά Εξαμιλίων για την κατασκευή νέου κτιρίου. Είναι μια σημαντική ημέρα για όλους γιατί ήταν ένα πάγιο αίτημα των αστυνομικών αλλά και των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ενωσης κ.Βλαχοπάνος αναγνωρίζοντας την στρατηγικής σημασίας θέση.

Το Υπουργείο έχει αναλάβει την υποχρέωση – δέσμευση να ανεγείρει το κτίριο στα επόμενα 4 χρόνια



«My KepLive» και στο Δήμο Κορινθίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών
    

Κόρινθος, 6 Οκτωβρίου 2020

Μια ακόμα δυνατότητα, μια ακόμα υπηρεσία! Ο Δήμος Κορινθίων είναι ένας από τους 8 που εντάχθηκαν στην υπηρεσία My KepLive του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπηρεσία η οποία επιτρέπει στους δημότες να εξυπηρετούνται εύκολα και γρήγορα μέσω προγραμματισμένης με την υπηρεσία βιντεοκλήσης. Η ένταξη του Δήμου Κορινθίων στο My KepLive αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση υλοποίησης του στόχου που εξ αρχής έχει θέσει η δημοτική αρχή, την πλήρη αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών του δήμου και των παρεχομένων προς τους πολίτες υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα η υπηρεσία δίνει την δυνατότητα στους πολίτες:

► Να εξυπηρετούνται με προγραμματισμένη βιντεοκλήση από εκπαιδευμένο υπάλληλο του ΚΕΠ

► Να υποβάλλουν τις αιτήσεις ενδιαφέροντος τους από το σπίτι τους, χωρίς να έχουν την υποχρέωση φυσικής παρουσίας στο ΚΕΠ

► Να παραλαμβάνουν το τελικό προϊόν (έγγραφο, πιστοποιητικό, βεβαίωση, κτλ.) ηλεκτρονικά ή με συστημένη επιστολή

Οι θεματικές Υπηρεσίες αφορούν Α) Πληροφόρηση – Αίτηση Β) Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις Γ) Εξυπηρέτηση Πολιτών με Αναπηρία Δ) Εξυπηρέτηση από το Δήμο. Η υπηρεσία ΔΕΝ αποθηκεύει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών ούτε και τις βιντεοκλήσεις που πραγματοποιούνται.

«Εργαζόμαστε απρόσκοπτα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την καλύτερη λειτουργία του δήμου. Εντάσσουμε καθημερινά νέες υπηρεσίες για να εξυπηρετούμε τους δημότες, να μειώνουμε την ταλαιπωρία τους αλλά και την γραφειοκρατία. Εχουμε ήδη κάνει σημαντικά βήματα και συνεχίζουμε» θα σημειώσει ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος εκθειάζοντας το έργο που ήδη παρέχουν τα ΚΕΠ.




Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων 30.09.20

  


Κόρινθος, 1 Οκτωβρίου 2020 
Με 38 θέματα στην ημερήσια διάταξή του συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων . Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος απάντησε σε σειρά θεμάτων που τέθηκαν από τις παρατάξεις του συμβουλίου και συγκεκριμένα: Αντιπλημμυρικά έργα: Έχουμε υποβάλλει πρόγραμμα έργων και προμελέτες για αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες περιοχές ύψους 1,5 εκ ευρώ στο Υπουργείο. Οπως ήδη έχω πει, εγκρίθηκαν αρχικά 150 χιλιάδες ευρώ για το Δήμο και 3.5 εκ αποδόθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σήμερα έχουμε από το Υπουργείο Ανάπτυξης την θετική εξέλιξη της απόδοσης στο δήμο ενός ακόμα εκατομμυρίου ευρώ για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων.

Εργοστάσιο Απορριμμάτων: Αναμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Έπικρατείας. Μέχρι τις 5 Οκτωβρίου θα έχουμε καταθέσει τα προτάσεις μας, με τους ίδιους δικηγόρους και σύμβουλο που χρησιμοποιούσε η προηγούμενη δημοτική αρχή . Αφού πάρουμε την απόφαση αυτή θα έρθουμε να συζητήσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης κυριάρχησε το ζήτημα του Διοικητηρίου και της κατασκευής του από την Περιφέρεια στην Ποσειδωνία.

Ο Δήμαρχος έφερε στο Σώμα το αίτημα της περιφερειακής αρχής περί τροποποίησης του ΓΠΣ στην εν λόγω περιοχή προκειμένου η κατασκευή να καταστεί εφικτή. Στην τοποθέτηση του έκανε λόγο για ένα ΓΠΣ που έχει εκπέσει και για ενέργειες «θεραπείας» που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος Κορινθίων εξέφρασε την άποψη περί κατασκευής του Διοικητηρίου στο χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού , απόφαση που ομόφωνα έχει λάβει από το 2007 το Δημοτικό Συμβούλιο. Η απόφαση αυτή επικαιροποιήθηκε στην συνεδρίαση της Τετάρτης συνοδευόμενη από την επισήμανση της παραχώρησης 10 στρεμμάτων στην Περιφέρεια στο χώρο του Στρατοπέδου για την κατασκευή του Διοικητηρίου της. «Ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια συνεργασίας με την Περιφέρεια για να της αποδοθεί τμήμα 10 στρεμμάτων από το κομμάτι που αναλογεί στο δήμο για την κατασκευή στο 6ο Σ.Π του Διοικητηρίου. Η σύναψη σύμβασης για την παραχώρηση 10 στρεμμάτων από το ΤΈΘΑ στο δήμο Κορινθίων στο στρατόπεδο Κορίνθου ήταν μια ακόμα σημαντική απόφαση. « Πρόκειται για παραχώρηση και όχι μνημόνιο» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων σημειώνοντας πως η πολεοδόμηση η οποία θα ολοκληρωθεί και νωρίτερα των τριών ετών θα επιτρέψει την παραχώρηση στο δήμου της έκτασης του 50% του στρατοπέδου εξέλιξη πολύ σημαντική για το δήμο.

Η παραχώρηση χώρου πλησίον των Έξαμιλίων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την ανέγερση νέου κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας ήταν ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε το σώμα. Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε θετικά στην παραχώρηση επισημαίνοντας έθεσε την βούληση του Υπουργείου να κατασκευάσει στα επόμενα 4 χρόνια νέα δομή για την Αστυνομική Διεύθυνση, τα προβλήματα του υπάρχοντος κτιρίου είναι σε όλους γνωστά.

Παρουσία του κ.Βλάση Τσοτσώνη ο Δήμαρχος εισηγήθηκε την αναγκαιότητα ανέγερσης Μνημείου του Αποστόλου Παύλου στην νέα πλατεία Παναγή Τσαλδάρη. Η ενημέρωση από την πλευρά του κ.Τσοτσώνη ήταν εκτενής και το σώμα τάχθηκε υπέρ της αναγκαιότητας ενός τέτοιου Μνημείου. Ο Δήμαρχος έδωσε απαντήσεις αναφορικά με τον Βιολογικό καθαρισμό και την εκμετάλλευση των υδάτων του: «Υπάρχουν ζητήματα με τον εργολάβο και το ξέρετε. Έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό και σύντομα θα ξεκινήσει η τοποθέτηση σωλήνων στο κομμάτι που έχει απομείνει. Έχει ολοκληρωθεί τμήμα 3 χιλιομέτρων και απομένει τμήμα 3.5 χιλιομέτρων. Με την υπάρχουσα εγκατάσταση ωστόσο θα μπορούν αγρότες σε 3 μήνες από σήμερα να χρησιμοποιούν τα νερά του Βιολογικού Καθαρισμού» αλλά και το Κτηματολόγιο: «Υπάρχει επιτροπή η οποία εργάζεται για το Κτηματολόγιο και έχει προχωρήσει τις διαδικασίες που πρέπει. Έντός των προθεσμιών που προβλέπονται θα έχει ολοκληρώσει το έργο της.»

Έκτενής συζήτηση πραγματοποιήθηκε και για το γήπεδο του Συνοικισμού. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, δεδομένα που επιβάλλουν, προκειμένου να γίνουν τα έργα αναβάθμισης από την Περιφέρεια προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, την σύναψη Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου, της ομάδας και του Έκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Στις σημαντικές αποφάσεις του Σώματος καταγράφεται η επανάληψη της δημοπρασίας για την αγορά οικοπέδου στα Έξαμίλια και την ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου, η τροποποίηση του κανονισμού των κοιμητηρίων, η αγορά οικοπέδων για την δημιουργία πλατειών σε Δ.Δ , η ανανέωση της σύμβασης με ιδιωτική εταιρία για την φύλαξη δημοτικών χώρων και κτιρίων , φύλαξη η οποία θα προσδώσει αίσθημα ασφάλειας σε επιβαρυμένες περιοχές όπως είναι τα Έξαμίλια.

Το θέμα της έκπτωσης του εργολάβου της πλατείας «Παναγή Τσαλδάρη» αποσύρθηκε λόγω μη αρμοδιότητας λήψης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και παραπέμφθηκε στην οικονομική επιτροπή.



ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

  


Πρόσφατα ακούσαμε το Δήμαρχο να κάνει τον απολογισμό για το Δήμο. Φυσικά για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν ακούσαμε απολύτως τίποτα. Και τι να ειπωθεί βέβαια αφού δεν έχει γίνει κάτι σημαντικό. - Καμία πρόταση δεν υποβλήθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για έργα και μελέτες. Το πρόγραμμα είναι ακόμα ανοικτό. Υπάρχουν μελέτες έτοιμες.

Μελέτη που έχει εκπονηθεί επί προεδρίας Αντώνη Παππά για την έδραση των κρηπιδωμάτων με προϋπολογισμό 400.000 €. Το λιμάνι κινδυνεύει. Είναι κούφιο.

Μελέτη Κακάβα για τοποθέτηση εξωτερικής λιθορριπής για την προστασία του λιμενοβραχίονα

Μελέτη Καραϊσκου ανάπλασης της χερσαίας ζώνης και πεζοδρόμησης της οδού Κροκιδά και της Αγίου Νικολάου προϋπολογισμού 800.000 €. Ηδη έχει εγκριθεί και η κυκλοφοριακή μελέτη.

Εχει ολοκληρωθεί και η κυκλοφοριακή μελέτη του χώρου στάθμευσης χερσαίας ζώνης λιμένος (parking Φλοίσβου) και εκκρεμεί η έκδοση άδειας νομίμου λειτουργίας Εχει ολοκληρωθεί η προμελέτη Γιαμίν (δαπάνη 400.000 €) για τη διαπλάτυνση των κρηπιδωμάτων και την επέκταση του λιμενοβραχίονα και δεν έχει ξεκινήσει η εκπόνηση της οριστικής μελέτης για να ενταχθεί το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, Φιλόδημου ή Περιφερειακό πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο MASTER PLAN.

-Πού είναι η επέκταση της πλωτής εξέδρας στο Κόρφο; Καμία ενέργεια.

-Δεν μιλάμε βέβαια για Μαρίνα τουριστικών σκαφών στην Κόρινθο. Μηδέν.

-Παράλληλα δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με εταιρεία για τη καθαριότητα και τη συντήρηση του πρασίνου της χερσαίας ζώνης

-Οι τουαλέτες του λιμανιού δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και θέλουμε τουρισμό και κρουαζιερόπλοια. -Υπάρχει αδυναμία και έλλειψη προσωπικού για τα συνηθισμένα , όπως την είσπραξη των ανάλογων τελών στα πλείστα σκάφη στο λιμάνι του Κόρφου, αλλά και στα σκάφη αναψυχής που ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Κορίνθου , με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων.

-Σημειώνουμε ότι στο αλιευτικό καταφύγιο Κορίνθου ελλιμενίζονται 102 σκάφη και 14 αλιευτικά επαγγελματικά

Στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Ασσου ελλιμενίζονται 85 σκάφη και 4 επαγγελματικά αλιευτικά Στο αλιευτικό καταφύγιο Κόρφου ο αριθμός των σκαφών είναι άγνωστος.

• Κύριε Δήμαρχε αποκεντρώστε αρμοδιότητες και δραστηριοποιηθείτε για την ανάπτυξη του λιμανιού και των αλιευτικών καταφυγίων.

• Με την απραξία θα μας πάρει η Κυβέρνηση τις αρμοδιότητες των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και μετά θα μας φταίνε οι άλλοι.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 02/10/2020



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  

Ή Λαϊκή Συσπείρωση Κορίνθου καταγγέλει την στάση της πλειοψηφίας των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι στη χτεσινή συνεδρίαση αρνήθηκαν να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των μαθητών για την προστασία της υγείας και των μορφωτικών τους δικαιωμάτων.

Αρνήθηκαν να μπει σε ψηφοφορία το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση που υιοθετεί τα αιτήματα για λιγότερα παιδιά σε τάξεις, για προλήψεις μόνιμων καθηγητών και σχολικών καθαριστριών, για μέτρα που θα εξασφαλίσουν την υγεία και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων. Ή Δημοτική Αρχή δεν δέχτηκε να συζητήσει, την ίδια στιγμή που είναι συνυπεύθυνη για την κατάσταση στα σχολεία, για τις τάξεις που στοιβάζονται 25 και πλέον άτομα, για τις ελλείψεις σε σχολικές καθαρίστριες και μέσα προστασίας. Την ίδια στιγμή που δεν προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό, ενώ το ζήτημα της καθαριότητας των σχολικών κτιρίων χρονίζει, και θεωρεί λύση τις συμβασιούχες καθαρίστριες και τις καθαρίστριες μερικής απασχόλησης.

Ή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να παίζει κορώνα-γράμματα με την υγεία των παιδιών και των οικογενειών μας. Ή σχολική χρονιά ξεκίνησε με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και με το σχεδόν διπλασιασμό μέσα σε λίγες μέρες πανελλαδικά των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα. Ούτε ένα ευρώ δεν δίνεται για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών, την οποία θεωρούν «κόστος», ενώ την ίδια στιγμή εξαπολύεται κύμα τρομοκρατίας απέναντι στο μαθητικό κίνημα με εισαγγελείς και αστυνομικούς έξω από τα σχολεία. Ως Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των μαθητών στο νομό μας αλλά και πανελλαδικά. Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και το λαό της Κορίνθου συνολικά να στηρίξει τους δίκαιους αγώνες των παιδιών μας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση και στην υγεία! Καταγγέλουμε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης του αγώνα τους!

Διεκδικούμε:

15 μαθητές ανά τάξη Καθαρά σχολεία με μόνιμο προσωπικό, απολυμάνσεις, μέτρα ατομικής προστασίας (στα μέτρα των παιδιών)

Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε καθηγητές και δασκάλους. Εκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί τους 15, το πολύ, μαθητές ανά τμήμα Να καταργηθεί η «Τράπεζα Θεμάτων» που πέρασε εν μέσω του εγκλεισμού

Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων με το αντίστοιχο προσωπικό συνοδείας και σχολικών τροχονόμων για να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο.

Μαζικά διαγνωστικά covidtests Δωρεάν διανομή σχολικών γευμάτων σε όλους τους μαθητές».




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κέντρο Νεολαίας & Πολιτισμού του Δ. Βέλου Βόχας
 
  

Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κέντρο Νεολαίας και Πολιτισμού του Δήμου Βέλου Βόχας Θα διδάσκονται: μουσικά όργανα, μουσική προπαιδείαφωνητική, κλασικός χορός-μπαλέτο, ελληνικοί & παραδοσιακοί χοροί, ευρωπαϊκοί & μοντέρνοι χοροί, latin χοροί, γυμναστική ενηλίκων (pilates), κατασκευές- δημιουργική απασχόληση, εικαστικά

& ζωγραφική, ηλεκτρική και κλασική κιθάρα (μπουζούκι, μπάσο, πιάνο, αρμόνιο, φλογέρα, τύμπανα). Οι αιτήσεις υποβάλλονται τηλεφωνικά στο Κέντρο Νεολαίας και Πολιτισμού από ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.00 - 20.00 στα τηλέφωνα 2742032694 & 2742030099

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

* Θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και όλα τα μέτρα προστασίας (απολυμάνσεις, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά)









ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ


Θέμα: «Κατάθεση προτάσεων ενόψει του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821»


  


Ο δήμος Σικυωνίων στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Έλληνική Έπανάσταση του 1821, καλεί τους δημότες, τους φορείς του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, τους πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους φορείς να υποβάλλουν προτάσεις. Η πρόσκληση στοχεύει στην ενίσχυση προτάσεων με σκοπό τη δημόσια προβολή δράσεων και έργων υψηλής ποιότητας που αναδεικνύουν πτυχές και γεγονότα της Έλληνικής Έπανάστασης του 1821 και έλαβαν χώρα στα όρια του Δήμου μας.

Στοχεύει επίσης στην ανάδειξη έργων και δράσεων που επέδρασαν καταλυτικά στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική εξέλιξη του Δήμου μας και στην ανάδειξη προτάσεων που θα συμβάλλουν στο μέλλον στη γενικότερη αναπτυξιακή δυναμική του. Σε αυτή τη διαδικασία σχεδιασμού η ενεργοποίηση πολιτών, επιστημονικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων θα συμβάλει καταλυτικά στη διαμόρφωση δημοτικής συνείδησης, η οποία αποτελεί διαρκές ζητούμενο.

Στην προσπάθεια αυτή μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συμμετοχή της νεολαίας και των φορέων της εκπαίδευσης.

Από αυτή την καταγραφή και την ανασκόπηση της ιστορίας μας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον στοχεύουμε να υπάρξει μια καινούργια αφετηρία που θα αναδείξει προς κάθε κατεύθυνση το χθες, το σήμερα και το αύριο του Δήμου μας.

Ο Δήμος μας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ήδη συστήσει Γνωμοδοτική-Συντονιστική Έπιτροπή υπό τον τίτλο «Έλλάδα 2021», η οποία θα αξιολογήσει και θα υποβάλλει προτάσεις, ώστε να εορταστεί η επέτειος όπως αρμόζει.

Κατάθεση προτάσεων μπορούν να γίνουν: Στο email της Έπιτροπής «Έλλάδα 2021»: sikyonion2021@gmail.com

Στην επίσημη σελίδα στο Facebook της Έπιτροπής: www.facebook.com/ΔήμοςΣικυωνίων-1821-2021-107848814410691 Στο τηλέφωνο 6972 12 82 62 (Αναστάσιος Λεονάρδου)

Πληροφορίες, ενημερωτικό υλικό, καθώς και ημερολόγιο εκδηλώσεων θα βρείτε στο ιστολόγιο της Έπιτροπής στη διεύθυνση: https://sikyonion18212021.wordpress. co





Κατεπείγον αίτημα παρέμβαση σε δρόμο Φενεού
  



ΠΟΛ/ΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΑΡΧΑΙΑ ΦΕΝΕΟΣ» 
 Έδρα Αθήνα, Οδός Ζωοδ. Πηγής 3 Τ. Κ. 10678 
Τηλ. 210-8611770 Αριθ. Πρωτ. 2Β/2020 

Προς Τον κ. Αντί περιφερειάρχη Π.Έ. Κορινθίας Αξιότιμον Κύριον Αναστάσιο Γκιολή 
Κόρινθο Τ.Κ. 20100

Αφορμή λαβόντες, οι Σύμβουλοι του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου μας και εγώ προσωπικά, από το ενημερωτικό Σημείωμα του Γραφείου Σας, που δόθηκε προς δημοσίευση στην εβδομαδιαία Έφημερίδα «Η Φωνή της Κορινθίας» και δημοσιεύθηκε στην τελευταία σελίδα της με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου 2020 και έχει τον τίτλο «ΈΡΓΑΣΙΈΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΈΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΙΑΤΟ-ΣΟΥΛΙ-ΚΑΣΤΑΝΙΑ-ΓΚΟΥΡΑ», ότι θα γίνουν διάφορες εργασίες οδοστροσίας ασφαλτικών, σήμανσης ασφαλείας, που είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση βλαβών και τη βελτίωση της παραπάνω επαρχιακής οδού προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται και η βασική επαρχιακή τουριστική οδός από Μεσηνό προς την Τοπική Κοινότητα Αρχαία Φενεός, Λήμνη Φενεού «Φράγμα ΔΟΞΑ» Ι.Μονή Αγίου Γεωργίου που είναι απαράδεκτη (σε άθλια) κατάσταση του οδοστρώματος της, για τα εκατοντάδες τουριστικά Λεωφορεία, που γεμάτα μεταφέρουν κόσμο από διάφορα μέρη της Πατρίδας μας για να απολαύσουν και θαυμάσουν αφενός την τεχνητή Λίμνη Φενεού «ΦΡΑΓΜΑ ΔΟΞΑ» σε υψόμετρο 1.000 περίπου μέτρων και αφετέρου την απεριορίστου φυσικού κάλλους περιοχή με τα πανύψηλα πεύκα και έλατα γύροθεν αυτής και διέρχονται κάθε μέρα και τα λεωφορεία του ΚΤΈΛ Κορινθίας που μεταφέρουν το επιβατικό κοινό, που πηγαινοέρχεται από Αρχαία Φενεό και Πανόραμα προς Κιάτο και Τανάπαλι, καθώς επίσης και τα εκατοντάδες Ι.Χ.Έ. αυτοκίνητα που πηγαίνουν προς τη Λίμνη και το ως άνω Μοναστήρι και τις πέριξ αυτής περιοχές κάθε Σαββατοκύριακο.

Θερμή παράκληση να επιδείξετε το ιδιαίτερον ενδιαφέρον σας προκειμένου να προτάξετε την εκτέλεση των εργασιών ασφαλτόστρωσης της ως άνω επαρχιακής οδού καθότι αρχίζοντας προσεχώς οι βροχές κ.λπ. της ορεινής αυτής περιοχής, θα είναι δύσκολη η εκτέλεση των εργασιών ασφαλτόστρωσης, όπως σας είναι γνωστόν. Έπίσης είναι αναγκαία και η επίσπευση της κατασκευής της γέφυρας του Ολβιου ποταμού κοντά στο Μεσινό που δι’ αυτής η διέλευση από το ένα μέρος προς το άλλο (προς Αρχαία Φενεό κ.λπ.) μέρη και σήμερα διέρχονται δια της σιδερένιας γέφυρας που κατασκεύασε ο Έλληνικός Στρατός.

Αθήνα 19 Σεπτεμβρίου 2020 Με Έντολή του Δ.Σ. Ο ΠΡΟΈΔΡΟΣ Παναγιώτης Κουρτέτσης

Τέως Νομάρχης – Δικηγόρος ε.τ. – Συγγραφέας

Κοινοποιήσεις:

1) Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Αξιότιμο κ. Νίκα 2) Πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη Πέτρο και άλλοι φορείς





Ερώτηση για τις κλοπές αγροτικών προϊόντων και εξοπλισμού στον Δήμο Σικυωνίων.

    

 
Αναλυτικά η ερώτηση: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Θέμα : «Κλοπές προϊόντων αγροτικής παραγωγής και εξοπλισμού στον νομό Κορινθίας »

Κύριε Υπουργέ 

Σύμφωνα με π λ η ρ ο φ ο ρ ί ες που λαμβάνω εδώ αρκετό καιρό τώρα, στις περιοχές Κιάτου, Βασιλικού, Μουλκιού, Πασίου και Διμηνιού του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, έχει σημειωθεί σωρεία κλοπών αγροτικής παραγωγής καθώς και εξοπλισμού.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα και με καταγγελίες αγροτών, έχουν κλαπεί ολόκληρες σοδειές από αρκετούς παραγωγούς, ενώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν δεν έχει ληφθεί κανένα προληπτικό ή κατασταλτικό μέτρο από το κράτος για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Δεδομένης της δυσπραγίας που βιώνουμε λόγω της πανδημίας αλλά και της σοβαρής οικονομικής ζημίας που έχουν υποστεί τα τελευταία έτη οι αγρότες Δεδομένης της έξαρσης του φαινομένου των κλοπών κατά το τελευταίο διάστημα και της πλήρους αδράνειας της Πολιτείας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, Τελείτε εν γνώσει των παραπάνω φαινομένων και της έκτασης που έχουν προσλάβει;

Τι προτίθεστε να κάνετε σχετικά για την εξιχνίαση των σχετικών υποθέσεων, την προστασία των αγροτών και της παραγωγής τους και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Ο Ερωτών Βουλευτής 
Γιώργος Καμίνης





Ζήτημα του καθαρού νερού στην πόλη του Κιάτου και τις Κοινότητες του Δήμου Σικκυωνίων

    


-Το ζήτημα του καθαρού νερού στην πόλη του Κιάτου και τις Κοινότητες του Δήμου Σικκυωνίων έχει πολλές παραμέτρους.

-Τα τελευταία [10] χρόνια, και όχι μόνο, οι δημότες της πόλης του Κιάτου και πολλών Κοινοτήτων «απολαμβάνουν» μόνο βρόμικο νερό για πότισμα και το πλύσιμο των πιάτων.

-Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, από έλλειψη πολιτικής και ικανότητας, η σημερινή Δημοτική αρχή καθυστέρησε την υλοποίηση της άδειας μεταφοράς νερού από την Στυμφαλία στο Κιάτο και την ευρύτερη περιοχή. [αρχική άδεια το 2014].

-Η υλοποίηση ως ένα βαθμό έγινε, καλό είναι και αυτό, προεκλογικά όμως για λόγους σκοπιμότητας, με πολλά σκοτεινά σημεία στην κατασκευή του έργου λόγω παρανομιών στην κατασκευή του.

-Η πλήρης υλοποίηση συνολικά του έργου, για να έχουμε επάρκεια και καθαρό νερό, έχει πολύ δρόμο ακόμα.

-Οι υποδομές γενικότερα της ύδρευσης, στην πόλη του Κιάτου αλλά και τις Κοινότητες, σε όλη την έκταση του Δήμου, δεξαμενές, υδρευτικά δίκτυα [ακόμα υπάρχουν σωλήνες αμιάντου] είναι σε άθλια κατάσταση και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι Δημότες του Δήμου μας, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό, τα 2/3 του πληθυσμού, δεν εμπιστεύονται τις κατά καιρούς ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής για καθαρό νερό. -Με λίγα λόγια το «αγίασμα» της Δημοτικής αρχής, όπως το ονομάζει, δεν είναι καθόλου βέβαιο σε ποιο βαθμό είναι πόσιμο.

-Αυτό το καταδεικνύει το γεγονός ότι όλα τα καταστήματα τροφίμων κ.λ.π συνεχίζουν να καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό και παράλληλα τα βυτιοφόρα μεταφορά νερού συνεχίζουν ακάθεκτα νε πωλούν νερό «Λουτρακίου » και όχι μόνο.

-Κατά συνέπεια μέχρι στιγμής η Δημοτική αρχή συνεχίζει «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» για να «κάνει τη δουλειά της» κοροϊδεύοντας τους Δημότες του Δήμου Σικυωνίων. 

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΚΙΑΤΟ 2 - 10 - 2020





1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΑΤΟΥ


  


-Σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των μαθητών, δασκάλων και γονέων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου.

Το ζήτημα της ασφάλειας και περιποίηση των σχολικών μονάδων είναι πολύ σοβαρό για όλους μας, γιατί αφορά την υγεία και προστασία των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της περιοχής μας, των δασκάλων τους και γονέων

-Βρισκόμαστε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020/2021 και η κατάσταση στους εξωτερικούς και τους προαύλιους χώρους, είναι σε πολύ κακή κατάσταση, από κάθε πλευρά και κυρίως από καθαριότητα και περιποίηση.

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου, κάνουν επιδρομές νύχτα και ημέρα, οι αθίγγανοι, οι ευρωπαίο πολίτες του Σ.Σ.

-Δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο. Καταστρέφουν όλους τους εξωτερικούς χώρους, εντός και εκτός των σχολικών αιθουσών. Κοιμούνται -πλένονται-χρησιμοποιούν τις τουαλέτες και την αυλή για τουαλέτες.

-Δυστυχώς για τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς η Δημοτική αρχή όχι μόνο είναι ανίκανη να διαχειριστεί το σοβαρό αυτό ζήτημα, αλλά είναι αυτοί που αν δεν έφεραν τους αθίγγανους στην περιοχή μας με τις συμπεριφορές και την ανυπαρξία τους, το λιγότερο τους ανέχονται. Οι διωκτικές, οι δικαστικές και οι Υγειονομικές αρχές έχουν πλέον τον λόγο.

-Ο επικεφαλής και τα στελέχη της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, να γνωρίζουν ότι η υγεία των μαθητών, δασκάλων και γονέων είναι πάνω από τα αξιώματα, και μάλιστα με αντιμισθία, που τους έδωσαν οι Δημότες.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΚΙΑΤΟ 6 - 10 - 2020 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ











ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Λειτουργία ΧΥΤΑ Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

  


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/9/2020 η προκαθορισμένη συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου μας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα τα προβλήματα λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Νίκος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων ΥΠΕΝ κ.Μανώλης Γραφάκος, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κ.Σταύρος Αργειτάκος, ο Δήμαρχος ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης κ.Βλάσης Τσιώτος και οι επικεφαλής των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας κ.Φάνης Μπρακούλιας και κ.Σπύρος Καραβάς.

Αναλύσαμε διεξοδικά τις ελλείψεις και τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ και ζητήσαμε από τον ΦΟΔΣΑ την άμεση αλλά και την μακροπρόθεσμη επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας της μονάδας, για την οποία από το 2012 υπεύθυνος είναι ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Αποφασίστηκε ότι μέχρι την έναρξη λειτουργίας της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, η οποία υπολογίζεται σε 12-18 μήνες, είναι απαραίτητο να αναβαθμιστούν άμεσα τα λειτουργικά συστήματα του ΧΥΤΑ, πιθανότατα με κινητή μονάδα επεξεργασίας στραγγιδίων, αλλά και η αναβάθμιση του τρόπου διαχείρισης της μονάδας. Τις επόμενες μέρες ο κ.Αργειτάκος ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ο οποίος διαχειρίζεται την εγκατάσταση, θα μας παρουσιάσει την τελική πρόταση του, ώστε η εγκατάσταση να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της. Σε κάθε περίπτωση όλοι μαζί σαν δημοτικό συμβούλιο θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα έτσι ώστε ο ΧΥΤΑ του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, ο μοναδικός αδειοδοτημένος στην περιφέρειά μας, να λειτουργεί σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους αδειοδότησής του, με τρόπο αντάξιο των προσδοκιών των συνδημοτών μας.


  
  







ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Επιστολή Δημάρχου Νεμέας - Πρόγραμμα Leader της ΑΝΒΟΠΕ που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο

    


Νεμέα : 29/9/2020 
ΔΗΜΟΣ ΝΈΜΈΑΣ 
Αριθμ.Πρωτ.: 4944 ΙΔ. 
ΓΡΑΦΈΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Π ρ ο ς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Μαυρούδη Βορίδη Αχαρνών 2 Αθήνα

Κ. Υπουργέ,

Οφείλω να σας ενημερώσω πως ανάστατοι οι επενδυτές της Β. Πελοποννήσου παρακολουθούν το πρόγραμμα Leader της ΑΝΒΟΠΈ που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Από 83 επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν, εγκρίθηκαν προσωρινά μόνο 12 και εκκρεμούν 45 ενστάσεις.

Έιδικά στο Δήμο Νεμέας από 20 αξιόλογες προτάσεις, που υποβλήθηκαν, από σοβαρούς υφισταμένους και νέους επιχειρηματίες ,εγκρίθηκαν μόνο 3 και οι υπόλοιποι απορρίφτηκαν για λόγους "που δεν έχουν διευκρινιστεί". Πολλοί από τους απορριφθέντες μιλούν πλέον περιφρονητικά για το πρόγραμμα , ενώ κάποιοι δεν μπήκαν καν στη διαδικασία ενστάσεων και γενικά κλονίστηκε η εμπιστοσύνη τους στην ΑΝΒΟΠΈ και στις εποπτεύουσες υπηρεσίες.

Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Το πανελλαδικό ποσοστό των θετικών αξιολογημένων έργων ξεπερνά το 65% , στην ΑΝΒΟΠΈ όμως βρίσκεται κάτω του 15% . Έιδικά στην Περιοχή της Νεμέας χάνονται επενδύσεις ύψους περίπου 8.000.000Έ και μάλιστα η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο διαγωνισμό του Leader , που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα , τους στερεί τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς άλλων προγραμμάτων.

Κ. Υπουργέ, με εμπιστοσύνη στα κριτήριά σας , στην ορθολογιστική αξιολόγηση και στην πολιτική σας βούληση προκειμένου να επιτύχει αναπτυξιακούς στόχους η χώρα μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων , σας παρακαλώ να επιληφθείτε προσωπικά του θέματος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ






Υποβολή αιτήσεων για πρόσβαση σε τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας

  


Νεμέα : 30-9-2020 Ένα μεγάλο μέρος της χωρικής ενότητας του Δήμου Νεμέας ανήκει στις περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης. Οι περιοχές αυτές αποτελούν περίπου το 4% της ελληνικής επικράτειας.

Το 2018 με ΦΈΚ Αρ. φύλλου 5052 δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους των "λευκών" αυτών περιοχών , να αιτηθούν την πρόσβασή τους στους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Έπειδή το πρόβλημα με τη λειτουργία των καναλιών είναι πολύχρονο και κάποια στιγμή πρέπει να βρεθεί σύννομη, ορθολογιστική και άρτια λύση , πρέπει να κάνουμε αιτήσεις στο Δήμο/ΚΈΠ δηλώνοντας το αίτημά μας.

Το έντυπο της δήλωσης θα είναι έτοιμο και ο κάθε πολίτης θα συμπληρώνει τα ατομικά του στοιχεία. Έπίσης θα προσκομίζονται τα παρακάτω έγγραφα για τη νομιμότητά της δήλωσης : Αντίγραφο αριθμού δελτίου ταυτότητας.

Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος. Αντίγραφο λογαριασμού ΔΈΚΟ.

Αντίγραφο του λογαριασμού ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας.

Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

**οι πολίτες μπορούν να φωτοτυπούν τα ανωτέρω στο Δήμο-ΚΈΠ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ




 





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Συνεχίζουμε να στηρίζουμε αθλητικές διοργανώσεις που αναδεικνύουν το τουριστικό προφίλ του Δήμου μας

  


Στο πλαίσιο της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΜουάιΤάι Ιωάννη Παπαδόπουλο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συμμετοχή του Δήμου στην πραγματοποίηση του Πανελλήνιου Κυπέλλου ΜουάιΤάι 2020, στις 28 και 29 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου Γ. Γαλανόπουλος, καθώς επίσης, η έναρξη συνεργασίας του Δήμου με την Ομοσπονδία για την υλοποίηση μελλοντικών αγώνων και διοργανώσεων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σάκης Παπαθανασίου, ο Διευθυντής Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Παναγιώτης Αργύρης, ο Πρόεδρος του Sportcamp και του L.T.O. Σπύρος Καραβούλης και ο Διευθυντής του Αθλητικού Τμήματος του Sportcamp Μπάμπης Πελέκης.

Ο Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα σταθεί αρωγός στο όλο εγχείρημα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που έχει η περιοχή μας για την ανάπτυξη και του αθλητικού τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα περιοριστικά μέτρα εν μέσω της υγειονομικής πανδημίας. 

Γραφείο Τύπου











Δεν υπάρχουν σχόλια