Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1699

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ο «Κορίνθιος»

Βολική στο «Σύστημα» η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία!..

Η φράση, που ελέχθη από τον Ιστορικό και Συγγραφέα του Πελοποννησιακού Πολέμου, Θουκυδίδη (460 -394 π.Χ., “Οι καιροί ου μενετοί...”, μετά από 2.500 περίπου χρόνια παραμένει επίκαιρη για τη σημερινή Ελληνική πραγματικότητα. Όλοι οι Έλληνες πολίτες το κατανοούν αυτό, ως αναγκαίο, γιατί δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος χρόνος. Οι ευκαιρίες για Εθνική Ομοψυχία έρχονται και παρέρχονται ανεκμετάλλευτες. Ειδικά αυτή την τρέχουσα χρονική περίοδο ό,που όλα γύρο μας έχουν πάρει τον κατήφορο, η Ελλάδα έχει ανάγκη εκτός από την παραπάνω ενότητα και από την παρουσία Πολιτικής, Θρησκευτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, που να εμπνέει. 

Τα παλαιότερα χρόνια, οι πολίτες είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη στις Αρχές και τις δομές της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Δικαιοσύνης γι΄ αυτό και τις κατέτασσαν στην κορυφή των προτιμήσεών τους. Με την πάροδο του χρόνου όμως, ειδικότερα μετά τη μεταπολίτευση της δεκαετίας του “70”, με τη σύμπραξη των ΜΜΕ και αιχμή του δόρατος την τηλεόραση, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι Πολιτικοί και η Πολιτική ευθυνόμενοι για τα δεινά της Ελληνικής Κοινωνίας έχουν χάσει την ανοχή των Πολιτών. Η λειψανδρία Πιστών Ηγετών στις Ελληνοχριστιανικές Αρχές και Παραδόσεις είναι φανερή. Το επικρατούν “Σύστημα” σήμερα τείνει να διαβρώσει ακόμα και τους άλλους δύο πυλώνες της Πατρίδας μας, που ακόμα στέκουν σε κάποιο επίπεδο ανοχής. 

Ο κομματισμός και η “καχυποψία” των Πολιτικών έναντι των Στρατιωτικών, έχει οδηγήσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο όριο αντοχής τους από τα σκληρά οικονομικά μέτρα, που έχουν πάρει οι Κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών. Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμη βάση Εθνικής Παρακαταθήκης στην “Ψυχοσύνθεση του Στρατιωτικού”, υπάρχει Ελπίδα στο βάθος γιατί υπεράνω όλων βάζει την Πατρίδα. Δυστυχώς, από την άλλη πλευρά όπως φαίνεται, η σημερινή διοικούσα Ελληνική Εκκλησία μετατρέπεται ημέρα με την ημέρα, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σε κατασταλτικό και δικτατορικό φορέα εναντίον όσων τολμούν να αμφισβητήσουν δημόσια την θρησκευτική αποστασία και να αντιταχθούν στην λαίλαπα του Οικουμενισμού. 

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις και αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές με πρόσφατα γεγονότα τη σιωπηρή συνενοχή σε νόμους, που έχουν ψηφίσει Ελληνικές Κυβερνήσεις,, που υπό άλλες συνθήκες και με άλλον Αρχιεπίσκοπο δεν θα τολμούσαν να τους φέρουν καν στη Βουλή προς ψήφιση. Αυτή την εποχή η Εκκλησία οφείλει να είναι στο πλευρό του χειμαζόμενου Χριστεπώνυμου πλήθους, των Μοναχών και Ιερέων, που διώκονται και σφαγιάζονται από τα όργανα του διαβόλου. Δεν είδαμε καταγγελίες για τις πράξεις αυτές, ούτε για τα θρησκευτικά των Σχολείων, ούτε διεθνή καταγγελία για τις τρομοκρατικές καταστροφές Χριστιανικών Ιερών Ναών, την ισοπέδωση της Πίστης στο ρόλο του Εκκλησιασμού και της Θείας Κοινωνίας. που συνέβησαν λόγω του Κορωνοϊού.. 

Επανερχόμαστε στις παραπάνω επισημάνσεις γιατί θεωρούμε αναγκαία την επανάληψη. Τα όσα θλιβερά διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν έχουν ανάγκη από Ηγεσίες, που “στρουθοκαμηλίζουν” ανεχόμενες τη σχεδιαζόμενη διάλυση του Ελληνικού κράτους και την αποδοχή της Αθεΐας, αλλά. έχουν οπωσδήποτε ανάγκη από μία Εκκλησία έτοιμη να αγωνιστεί, να ηγηθεί, να δώσει οδηγίες πειστικές για το επερχόμενο «τσιπάκι» και να θυσιαστεί στην ανάγκη για το Ποίμνιό της, την Πίστη της και την Πατρίδα!... 

« Ο Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια