Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1699


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων



Κυριάκος Μητσοτάκης προς τουρίστες: Ελάτε στην Ελλάδα, η χώρα είναι ανοιχτή



«Πρέπει να αλλάξουμε το τουριστικό μας μοντέλο και η βιωσιμότητα να μπει στο επίκεντρο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό με φόντο το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα και θέα το ηφαίστειο και τη Θηρασιά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άνοιξε την πόρτα στο ελληνικό καλοκαίρι, δίνοντας συνέντευξη στους ανταποκριτές ξένου Τύπου από τη Σαντορίνη, έναν εμβληματικό προορισμό για τον παγκόσμιο τουρισμό. 

Οι δεκάδες εκπρόσωποι των ξένων μέσων ενημέρωσης που βρέθηκαν στη Σαντορίνη, περίμεναν τη δύση του ήλιου για να ξεκινήσει η συνέντευξη. Στις 20.24 πατήθηκε το κουμπί της επανεκκίνησης, όταν ανέβηκαν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά πόντιουμ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο σύμβουλός του Θανάσης Μπακόλας. «Η Ελλάδα τα κατάφερε εντυπωσιακά να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού. Κυρίες και κύριοι σας καλωσορίζουμε στο ελληνικό καλοκαίρι» είπε ο Θανάσης Μπακόλας. 

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει να ανταγωνιστεί μία από τις ωραιότερες θέες στον κόσμο. «Σήμερα η εικόνα εξακολουθεί να είναι υπέροχη. Κόβει την αναπνοή και εμπνέει», τόνισε. Επεσήμανε ότι ο κίνδυνος από τον κορονοϊό δεν έχει περάσει αλλά ξεκινάμε ένα ιδιότυπο καλοκαίρι, έχοντας προετοιμαστεί και προτάσσοντας τα ζητήματα ασφάλειας. 

Τόνισε ότι «όλα έχουν αλλάξει. Βεβαίως αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Όπως γνωρίζετε όλοι σας το ελληνικό καλοκαίρι είναι άποψη και τίποτα δεν μπορεί να μας αφαιρέσει αυτά τα συναισθήματα. Η Ελλάδα είναι ανοιχτή και όπως ξέρετε ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για την ελληνική οικονομία και το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε τουριστική περίοδο φέτος είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή η σκληρή δουλειά θα διασφαλίσει αυτό το ιδιότυπο καλοκαίρι να είναι ασφαλές για όλους». 
Newsroom, 13.06.2020




Ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει την παραίτηση του γενικού γραμματέα Τουρισμού


Νωρίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση ζητούσε να καταθέσει έγγραφο για τον τίτλο σπουδών του Κωνσταντίνου Λούλη. Την αποπομπή του γενικού γραμματέα Τουρισμού ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μετά την κυνική παραδοχή του γενικού γραμματέα Τουρισμού ότι δεν διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προβλέπει η νομοθεσία, περιμένουμε από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να μας εξηγήσει πόσο άριστες είναι οι επιλογές του στο «επιτελικό» κράτος. Αφού πρώτα, φυσικά, ζητήσει την παραίτησή του κ. Λούλη, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη από τότε που αποκαλύφθηκε ότι υμνούσε τη Χούντα των συνταγματαρχών». 

Νωρίτερα αίτηση κατάθεσης του τίτλου σπουδών Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, του κ. Κωνσταντίνου Λούλη, γενικού γραμματέα Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη. 

Η βουλευτής, στην Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων επισημαίνει ότι ο νόμος 4622/2019 της ΝΔ, για το «Επιτελικό Κράτος» ορίζει ότι «ως γενικοί ή ειδικοί γραμματείς διορίζονται ιδιώτες οι οποίοι διαθέτουν κατ’ ελάχιστον: (α) Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, (β) πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον γλώσσας της ΕΕ, (γ) ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης. Επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων γενικών ή ειδικών γραμματέων σε δημοσίους υπαλλήλους δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή δημοσίους λειτουργούς καθώς και σε δικηγόρους με έμμισθη εντολή του δημόσιου τομέα, εφόσον πληρούν τα κριτήρια του προηγούμενου εδαφίου». 

«Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού, όπου είναι αναρτημένα τα βιογραφικά της πολιτικής ηγεσίας του για τον γενικό γραμματέα Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης, Κ. Λούλη, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι είναι “διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων”. Η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen, η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης», αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, του γγ Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης, Κ. Λούλη.




Στενό πρέσινγκ Τσίπρα στο ΚΙΝΑΛ για τη σύμπραξη προοδευτικών δυνάμεων


Μπορεί στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να έσπευσαν να «γειώσουν» την έμμεση πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για έναρξη ενός προγραμματικού διαλόγου ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ωστόσο αυτό δεν μεταβάλλει τον σχεδιασμό της Κουμουνδούρου για συγκρότηση μιας ευρύτερης συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πρότασή του, ως γνωστόν, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του καταθέτει μια ειλικρινή πρόταση συζήτησης και προγραμματικού διαλόγου πάνω στο τραπέζι. Κάτι που προϋποθέτει σοβαρές συζητήσεις μεταξύ των δύο μερών, με στόχο τη σύγκλιση σε μια σειρά θέσεων για το μέλλον της χώρας. 

Η αλήθεια είναι ότι στην παρούσα φάση δεν έχουν αναληφθεί σχετικές πρωτοβουλίες, όμως στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι υπάρχουν πολλοί τομείς, από την Παιδεία έως και το Περιβάλλον, στους οποίους σταδιακά θα μπορούσαν να διαμορφωθούν προγραμματικές συγκλίσεις. Είναι γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει στη σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων αλλά και σε κυβερνήσεις συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο. «Εχω αποφασίσει να προχωρήσουμε μπροστά» λέει στους συνομιλητές του, δείχνοντας πως το σχέδιό του είναι πρώτιστα ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ και η εξέλιξή του στον πυρήνα της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, καταλαμβάνοντας έναν ευρύτατο χώρο από το κέντρο και προς τα αριστερά του πολιτικού φάσματος… Κάποιοι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πως η ενέργεια αυτή αποτελεί τη Β΄φάση προσπάθειας απορρόφησης του ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑΣΟΚ από το ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρα. 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ 14.06.2020




Αναδιάρθρωση δημόσιου χρέους…



Το μη βιώσιμο δημόσιο χρέος είναι η κινητήριος δύναμη της χρεοδουλοπαροικίας μας. Για να διατηρηθεί η προσποίηση ότι είναι βιώσιμο και ότι μπορεί να αποπληρωθεί, το κράτος δεσμεύεται να αποπληρώνει ετησίως υπέρογκα ποσά. Πώς; Διατηρώντας τη διαφορά δημόσιων εσόδων (φόρων ως επί το πλείστον) και δημόσιων δαπανών (το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού) στο 3,5% του συνολικού εισοδήματος (του ΑΕΠ). Προϋπόθεση για να επιτυγχάνονται αυτά τα πλεονάσματα είναι η λεγόμενη λιτότητα: μια συνεχής αφαίμαξη των φορολογούμενων με παράλληλη μείωση των δαπανών στο κοινωνικό κράτος και στις δημόσιες επενδύσεις. Όμως, όσο εφαρμόζεται η λιτότητα, η οικονομική δραστηριότητα συνεχίζει να παραπαίει, τα φορολογικά έσοδα να μειώνονται και, έτσι, για να εξασφαλιστούν οι αποπληρωμές του χρέους απαιτούνται κι άλλοι φόροι, κι άλλες περικοπές, κι άλλη λιτότητα. Αυτή η ανατροφοδοτούμενη λιτότητα, την οποία προκαλεί το μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, εγγυάται την συνέχιση της κρίσης – καθώς ο όλο και πιο αρνητικός αντίκτυπός της στην οικονομία βαθαίνει συστηματικά την υπερχρέωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αυξάνει τα «κόκκινα δάνεια» των ιδιωτών και σπρώχνει τις τράπεζες πιο βαθιά στη μαύρη τρύπα της χρεοκοπίας τους. Οι υποσχέσεις της τρόικας και της κυβέρνησης για «ελάφρυνση χρέους» ουσιαστικά αφορούν την… επιβάρυνση του χρέους μακροπρόθεσμα.




Μήνυμα για θερμό καλοκαίρι κινητοποιήσεων
Την απόφαση να συγκρουστεί μετωπικά με την κυβέρνηση, με αιχμή του δόρατος τη «ζούγκλα» που επικρατεί στις εργασιακές συνθήκες την εποχή μετά την καραντίνα, έχουν λάβει στον Περισσό, προμηνύοντας ένα θερμό - από πλευράς κινητοποιήσεων - καλοκαίρι. Ηδη, εστάλησαν τα πρώτα μηνύματα προς το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς μέσα στην εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν δύο μεγάλα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, στα οποία παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ την Πέμπτη και είχε ως κεντρικό σύνθημα τη λέξη «Φτάνει», ώστε να μην πληρώσουν και αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι, ενώ το δεύτερο διοργανώθηκε το Σάββατο από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και είχε τη στήριξη δεκάδων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων, όπου πλειοψηφούν οι «κόκκινοι» συνδικαλιστές. 

«Και αυτά είναι μόνο η αρχή» διαβεβαιώνουν από τον Περισσό, καθώς το μέλλον κάθε άλλο παρά ιδανικό προβλέπεται για τους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις. Η βαθιά ύφεση που προβλέπουν ξένοι και Ελληνες αναλυτές σε συνδυασμό με την ανεργία, που εκτοξεύεται εξαιτίας των δυσκολιών οι οποίες υπάρχουν στον χώρο του επισιτισμού και του τουρισμού, καθιστούν την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη για τη διαβίωση χιλιάδων εργαζομένων. Παράλληλα, οι ρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας και οι οποίες καθιστούν κανόνα τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, απελευθερώνοντας τις απολύσεις και τις «ευέλικτες» μορφές εργασίας σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας, έχουν σημάνει συναγερμό στο ΚΚΕ. 

«Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες, που δεν μπορούν να αναπνεύσουν μέσα σε ένα σύστημα για το οποίο έχουν πληρώσει πάρα πολλά και συνεχίζουν να πληρώνουν» δήλωσε στο συλλαλητήριο της Πέμπτης ο Δ. Κουτσούμπας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το κόμμα του θα σταθεί στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για την επόμενη μέρα. Πηγή: ΕΘΝΟΣ 14.06.2020




Καταγγέλει Τηλεοπτικό Σταθμό για Τουρκική προπαγάνδα…


Ο ΣΚΑΙ καθημερινά, από τις πέντε παρά δέκα το απόγευμα μέχρι τις οκτώ παρά δέκα το βράδυ, με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα 15 λεπτών για ειδήσεις στην νοηματική γλώσσα, θα μεταδίδει εκπομπές μόνο στην τουρκική γλώσσα. Οι εκπομπές αυτές αποτελούν τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που έχουν στόχο την διείσδυση στην συνείδηση ανυποψίαστων τηλεθεατών και στην δημιουργία συνειδητής ή υποσυνείδητης συμπάθειας, καλλιεργώντας συστηματικά μια ανύπαρκτη πλην όμως ιδανική εικόνα της Τουρκίας σαν μια μεγάλη, πλούσια και πολύ ισχυρή χώρα με μια τέλεια, ηθική κοινωνία που (μεταξύ πολλών άλλων) δεν πίνει, δεν καπνίζει, σέβεται την οικογένεια με θρησκευτική ευλάβεια και έχει σαν ύψιστο σύμβολο την πανταχού παρούσα τουρκική σημαία. Ντροπή! 

Η Ελληνική Λύση για την επιβολή λουκέτου και προστίμων σε νυχτερινά μαγαζιά 13/06/2020: 

Ανακοίνωση σχετικά με το λουκέτο σε νυχτερινά μαγαζιά την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει το «άνοιγμα» του τουρισμού εξέδωσε η Ελληνική Λύση. Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Την ώρα που η Κυβέρνηση διατυμπανίζει την επανεκκίνηση της «τουριστικής βιομηχανίας», οι στυλοβάτες αυτής, οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, διώκονται ανηλεώς. Με αυτές τις άθλιες ενέργειες, η Κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα στον όλεθρο, έναν όλεθρο περιτυλιγμένο από επικοινωνιακές περικοκλάδες, από επαγγελματίες άεργους της πολιτικής! Είναι αντιφατικό και επικίνδυνο από την μια να κλείνεις μαγαζιά λόγω «συνωστισμού «και από την άλλη να ανοίγεις δήθεν τον τουρισμό!»


Δεν υπάρχουν σχόλια