Header Ads

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ φ.1694

Αγροτική Ένωση Κιάτου 
Αξίζει να βοηθήσουμε όλοι ώστε να μην κλείσει ούτε ένα κατάστημα και να μην χάσει τη δουλειά του ούτε ένας εργαζόμενοςΜετά την πρωτόγνωρη κατάσταση με την παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού και η πατρίδα μας καλείται να δει την επόμενη μέρα με σύνεση, σοβαρότητα και να αναζητήσει βήμα προς βήμα λύσεις για τα προβλήματα που σίγουρα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. 
Ένωση Κιάτου Άγιος Ιωάννης Θέση Σφαγεία, Κιάτο, 
Τηλ: 2742022234, ΦΑΞ: 2742020588 Web: www.easkiatou.gr Mail: info@easkiatou. gr 

Είναι δεδομένο πως τόσο οι παραγωγικοί φορείς όσο και ο εμπορικός κόσμος – η πραγματική οικονομία δηλαδή- ήδη έχουν υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα το οποίο δύσκολα θα καλυφθεί. Βεβαίως το πρώτιστο αγαθό είναι η υγεία και το γεγονός ότι δε θρηνήσαμε εκατοντάδες θύματα μας δίνει ώθηση να κάνουμε θετικές σκέψεις για το μέλλον. 

Τώρα πιο πολύ από ποτέ είναι ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να στηριχθούν οικονομικά και όλοι μας να δείξουμε την προτίμηση μας στα καταστήματα και στις υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής μας. Αξίζει τον κόπο να αφήσουμε πίσω αυτά τα έστω και λίγα χρήματα που πρέπει να διαθέσουμε για αγορά αγαθών και υπηρεσιών στα καταστήματα της περιοχής μας. 

Αξίζει να βοηθήσουμε όλοι ώστε να μην κλείσει ούτε ένα κατάστημα και να μην χάσει τη δουλειά του ούτε ένας εργαζόμενος . Είτε το όφελος είτε η ζημιά που θα προκύψει την επόμενη μέρα εξαρτάται κατά πολύ από τη δική μας στάση και φυσικά θα έχει επίπτωση στον καθένα μας ξεχωριστά. Στη δύσκολη ώρα ας δείξουμε την προτίμηση μας και την έμπρακτη στήριξη μας στην πληγείσα οικονομία της περιοχής μας. Το καλό αποτέλεσμα που θα προκύψει θα το καρπωθούμε όλοι μας. 

Για την επίτευξη του κοινού σκοπού όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα πάρουμε τις ανάλογες πρωτοβουλίες για μια ευρύτερη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων των εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων , Δήμων και Επιμελητηρίου για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών μας.

 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ) 
Φτάνει πια! Όχι άλλα χαρατσώματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου καταγγέλλει την εξαθλιωτική για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους πολιτική των Κυβερνήσεων – ΕΕ - ΚΑΠ. 

Δεν φτάνουν τα ήδη αβάσταχτα χαρατσώματα που φόρτωσαν στις πλάτες των μικρομεσαίων αγροκτηνοτρόφων όλα αυτά τα χρόνια, έρχεται άλλο ένα χτύπημα από τον ΕΛΓΑ μέσα στην πανδημία, που αυξάνει κατα 150% τα ασφάλιστρα για την ελιά καλαμών. Έρχεται μάλιστα αυτό το νέο χτύπημα στο εισόδημά μας, τη στιγμή που την φετινή περίοδο 2019 – 2020 η τιμή από μέσο όρο 2.50 ευρώ κατρακύλησε στα 0.70 λεπτά του ευρώ. Επιπλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τη χαμένη παραγωγή, που δεν αποζημιώνεται, λόγω ελλιπούς δακοκτονίας. 

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους να υψώσουν το ανάστημά τους και να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές που μας φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στον αφανισμό. 
Μαζικά και Οργανωμένα, μέσα από τους αγωνιστικούς Αγροτικούς Συλλόγους, απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους, με μείωσει τον υψηλών ασφαλίστρων. Nα εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου και των υπηρεσιών του. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.
 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ) 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Διαβάζουμε στα μέσα την απόφαση του περιφέριακου συμβουλίου για την δακοκτονία και το ψήφισμα προς το υπουργείο. Με μπαλώματα δεν δίνεται λύση η μικρομεσαία αγροτιά υποφέρει μην παίζεται στις πλάτες μας. Η κυβέρνηση και η περιφέρεια είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την καταστροφή μας, κάθε χρόνο προειδοποιούμε, κάθε χρόνο μας καθησυχάζουν και κάθε χρόνο κλαίμε χαμένες παραγωγές. Τους καλούμε ακόμη και την ύστατη στιγμή αν πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν να στηρίξουν και να προωθήσουν το πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος για την δακοκτονία. 

Nα εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς. Καμιά καθυστέρηση στις διαδικασίες για την δακοκτονία στη φετινή παραγωγή. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.Να γίνουν άμεσα προσλήψεις όλου του απαραίτητου επιστημονικού - τεχνικού προσωπικού, στις αρμόδιες υπηρεσίες με εξασφάλιση και των απαραιτήτων μέτρων προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια