Header Ads

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΩΤΟ GRAND PRIX φ.1694

Formula 1: 70 χρόνια από το πρώτο Grand Prix στην ιστορία (video+photos)



Ήταν 13 Μαΐου 1950 όταν για πρώτη φορά στην ιστορία διεξήχθη ένα Grand Prix της Formula 1! 

Στη θρυλική πίστα του Silverstone, πριν από 70 χρόνια, για πρώτη φορά πήραν... μπρος οι μηχανές και ο πλανήτης είδε ένα Grand Prix της Formula 1! Σε έναν αγώνα 70 γύρων, ο Ιταλός Τζουζέπε Φαρίνα που είχε και την pole position, είδε πρώτος την καρό σημαία με την Alfa Romeo που οδηγούσε και έγινε ο πρώτος πιλότος που ήπιε το... νέκταρ απο την πρώτη θέση του βάθρου σε έναν αγώνα Formula 1! 

Ο αγώνας είχε την επίσημη ονομασία «The Royal Automobile Club Grand Prix d'Europe Incorporating The British Grand Prix» και είχε γίνει στις 13 Μαΐου 1950. Ήταν ο πέμπτος αγώνας στη Βρετανία και ο τρίτος στο Silverstone από τη στιγμή που τα μηχανοκίνητα αθλήματα επανήλθαν στη δράση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Το Grand Prix του Silverstone ήταν το πρώτο εκείνης της σεζόν, με άλλα επτά να ακολουθούν. Η Alfa Romeo ήταν κυρίαρχος της εποχής, αφού πίσω από τον Φαρίνα τερμάτισε ο επίσης Ιταλός, Λουίτζι Φατζόλι και στην τρίτη θέση ήταν ο Βρετανός, Ρεγκ Πάρνελ. Φαρίνα πήρε άλλες δυο νίκες σε Ελβετία και Ιταλία, ενώ ήταν τέταρτος στο Βέλγιο και έβδομος στη Γαλλία, αλλά πήρε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο στην ιστορία, με την Alfa Romeo να κερδίζει με τη σειρά της τον τίτλο των κατασκευαστών...

ΠΗΓΗ: OnSports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια