Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1696

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ


Το εθνικό συμφέρον δεν μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι στις υπαρξιακές ανησυχίες κάθε ακροδεξιού κόμματος και στις δημοσκοπικές ανησυχίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τόνισε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον «Σκάι». Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να γίνουν παιχνίδι των μικροκομματικών συμφερόντων τα εθνικά συμφέροντα για να σκοράρουμε κάποιους ελάχιστους μικροκομματικούς πόντους εσωτερικά. Επίσης χαρακτήρισε ανοησίες τους ισχυρισμούς περί κατάληψης ελληνικού εδάφους από ξένη δύναμη. «Οφείλουμε να είμαστε μετρημένοι και να σταματήσουν οι ανοησίες εδώ. Διαχρονικά ουδεμία ελληνική κυβέρνηση επέτρεψε την απώλεια εθνικού εδάφους. Καμία κυβέρνηση δεν έχει το συνταγματικό δικαίωμα να εκχωρήσει ούτε ένα τετραγωνικό εκατοστό», ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό βρετανικής εφημερίδας περί κατάληψης από Τούρκους 16 στρεμμάτων ελληνικού εδάφους. «Το χειρότερο είναι ότι αυτό τον απολύτως ψευδή ισχυρισμό τον υιοθέτησε καταρχήν ελληνικό ακροδεξιό κόμμα, τον οποίο τον επανέλαβε και μετετράπη σε στοιχείο διαλόγου στην ελληνική δημόσια ζωή. Υπερακόντισε δε την ανοησία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, υπό μορφή δήθεν ερωτήσεως σε εμένα, με ρώτησε αν ο ελληνικός στρατός υποχώρησε από ελληνικό έδαφος ενόψει της τουρκικής στρατοχωροφυλακής». 

Την Πέμπτη το απόγευμα, όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε το διάγγελμα για τα νέα οικονομικά μέτρα, ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του ήταν σε ανοιχτή γραμμή, όπως είναι φυσικό, για να διαμορφώσουν την πρώτη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Η πρώτη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα και των επιτελών του ήταν η έκπληξη. Ο πρώην πρωθυπουργός και η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου περίμεναν ένα πολύ πιο γενναιόδωρο πακέτο από αυτό που ανακοινώθηκε, με μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ συνολικά στην εστίαση, και όχι μόνο στον καφέ. Για την ακρίβεια, βρήκαν το πακέτο Μητσοτάκη απρόσμενα «φτωχό». 

Ο υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ παρομοίασε τις διακυμάνσεις που υπάρχουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με σκοτσέζικο ντους «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν όροι καλής γειτονίας με την Τουρκία» δήλωσε την Παρασκευή στην ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος. Ο υπουργός Άμυνας παρομοίασε τις διακυμάνσεις που υπάρχουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με σκοτσέζικο ντους. «Κάποιες μέρες υπάρχει μεγάλη ένταση λόγω των τουρκικών προκλήσεων και κάποιες άλλες υπάρχει ηρεμία» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και σημείωσε ότι η αυξημένη δραστηριότητα ή οι επικίνδυνοι ελιγμοί σε πολύ μικρή περιοχή όπως αυτοί που σημειώθηκαν στην περιοχή των Οινουσσών, αυξάνουν τον κίνδυνο του ατυχήματος. 

Η εφαρμογή των ρυθμίσεων για δωρεάν διάθεση επιπλέον δημόσιου χώρου για τραπεζοκαθίσματα στις επιχειρήσεις που θα τεθεί από αύριο σε ισχύ είναι μία πολύ χρήσιμη ρύθμιση που ως στόχο έχει τη στήριξη των θέσεων εργασίας και των επαγγελματιών της εστίασης, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. «Το πιο σημαντικό θέμα», είπε ο υπουργός στον ΑΝΤ1, «είναι να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας. Να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να έχουν τη δουλειά τους και να συνεχίσουν τα καταστήματα εστίασης να προσφέρουν τις υπηρεσίες που πρέπει στους πολίτες»… Από το στόμα του και στου Θεού τ΄αυτί… 

Ξεκινούν οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του γηπέδου των Αγίων Θεοδώρων. Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την χρηματοδότηση του έργου αλλά και τον βουλευτή του Νομού μας και υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα για το μεγάλο ενδιαφέρον και τη βοήθειά του για την υλοποίηση του έργου. Το έργο θα κοστίσει 300.000 ευρώ και θα συμβάλει στην ανάπτυξη και στην πρόοδο του αθλητισμού αφού το συγκεκριμένο γήπεδο αποτελεί έναν χώρο άθλησης μεγάλου αριθμού ατόμων από την ευρύτερη περιοχή. 

Τo Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει ότι η ΝΔ διόρισε ακροδεξιό συγγραφέα στη θέση του διοικητή δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Πύργο και μάλιστα με υπογραφή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, πρόκειται για άνθρωπο που συνεργάζεται με εκδοτικό οίκο, ο οποίος εκδίδει ομιλίες του Χίτλερ και άλλα ναζιστικά βιβλία. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης στην Εφημερίδα των Συντακτών πρόκειται για τον Χρήστο Τσιάχρη ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο: «Μιναρέδες: Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη». Δηλαδή εκεί, το χαβά τους οι δημοκράτες… 

Επίθεση κατά της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ στο θέμα του τουρισμού, αφήνοντας απροστάτευτους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό- επισιτισμό εξαπέλυσε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής ‘Α Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη. Στη δευτερολογία της, η τομεάρχης Τουρισμού επεσήμανε πως το νομοσχέδιο για τον Τουρισμό φέρει μια σειρά από άτακτες, άναρχες και οπισθοδρομικές διατάξεις που αφορούν το περιβάλλον και την χωροταξία. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Αρμόδιος για την Κορινθία, Αναστάσιος Γκιολής, την προηγούμενη εβδομάδα είχε μία σημαντική συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Βέλου – Βόχας Α. Παπακυριάκο στο Ζευγολατιό. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης συζητήθηκαν και συναποφασίστηκε η εκτέλεση σειρά έργων, που θεωρούνται απαραίτητα για τον παραλιακό Δήμο με τα τόσα προβλήματα. Επιδείχθηκε μεγάλο ενδιαφέρον σοβαρότητα και αποφασιστικότητα από τις δύο πλευρές κάτι που θεωρείται βέβαιο πως δεν θα παραμείνουν στις κοινές δηλώσεις… 

Μου τηλεφώνησε φίλος αναγνώστης της εφημερίδας και μου είπε: « Διάβασα για τη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην οποία συμμετέχει με λόγο και ψήφο η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα, η οποία οφείλει να κάνει τις προτάσεις της όσον αφορά το εορταστικό πρόγραμμα. Επειδή Πρόεδρος της Μεγάλης Επιτροπής εορτασμού είναι η γνωστή και εξαιρετέα από τον Λαό κα Αγγελοπούλου, αλλά εκλεκτή στην εξουσία, πες στην Αθηνά να φανεί αντάξια στις ιστορικές επιταγές και όχι στην προσπάθεια κατεδάφισης των πάντων, που προσπαθεί να κάνει ή Πρόεδρος…. Της το λέγω! 

Δήμαρχος Νεμέας Κων. Φρούσιος: Αγαπητοί συμπολίτες, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και του προσωπικού σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Δήμου Νεμέας. Ο Δήμος μας αντιλαμβανόμενος την ανάγκη για σύγχρονη και αποτελεσματική πληροφόρηση έχει ήδη ανοίξει έναν ψηφιακό δίαυλο επικοινωνίας, τον οποίο προσπαθεί συνεχώς να αναβαθμίσει με νέες υπηρεσίες που θα διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των δημοτών, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων με το Δήμο. Στόχος μας είναι η διαφάνεια και η γνώση των πολιτών για τα θέματα που αφορούν τη διοίκηση και τη διαχείριση του Δήμου, αλλά και η ενημέρωση των δημοτών και επισκεπτών μας για τις ποικίλες δράσεις που υλοποιούνται, καθώς και η προβολή και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, των τοπικών προϊόντων και της ομορφιάς του φυσικού τοπίου του Δήμου μας. Όλα αυτά, βέβαια, δεν υποκαθιστούν την άμεση και προσωπική επαφή των δημοτών με τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι βρίσκονται πάντα πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν. 

Επάνω στην ώρα που σκεφτόμουν κάποιους αναγνώστες που με ρώτησαν γιατί δεν δημοσιεύω άρθρα του Ναπολέοντα Λιναρδάτου, ανοίγοντας το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο βρήκα στα εισερχόμενα ένα ακόμα δικό του άρθρο. Ένστικτο; Υπερευαίσθητη αντίληψη; Δεν ξέρω που να το αποδώσω. Γεγονός είναι πως ήταν έμμονη η σκέψη μου στον φίλο και παλαιό συνεργάτη μέχρι που Σκεφτόμουν να επικοινωνήσω μαζί του να δω γιατί έχει σχεδόν δύο μήνες να γράψει και ανησυχούσα, αν είναι καλά ή όχι. Ευτυχώς εισακούστηκε η ευχή μου και είναι όλα καλά. Φίλε Ναπολέοντα, καλωσόρισες!... 

Μεγάλη χαρά και ικανοποίηση θα νοιώθε φαντάζομαι ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος, μετά τις κοινές αποφάσεις και τις διαβεβαιώσεις που πήρε στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Γκιολή την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός των έργον που βρίσκονται υπό ολοκλήρωση και υπό χρηματοδότηση είναι και μεγάλος και απαραίτητος αφού καλύπτει πάγια αιτήματα της περιοχής. Όπως έχουμε ξαναπεί ο Δήμος ήταν στερημένος από χρήμα λόγω μεγάλου προηγούμενου χρέους. Τέλος καλό, όλα καλά Δήμαρχε!... 

Αγαπητοί Αναγνώστες συνδρομητές, κανονικά θα έπρεπε να ζητήσω από τους καθυστερημένους την εξόφληση συνδρομής ή συνδρομών, αλλά λόγω της δύσκολης οικονομικής και άλλης κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας δεν επιμένω. Ελπίζω ότι κάποιοι ελάχιστοι θα το σκεφθούν μόνοι τους και μετά τον Ιούνιο θα τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα ή θα μας ενημερώσουν να διακόψουμε την αποστολή της εφημερίδας, που μας κοστίζει περισσότερα από 2 ευρώ το έτος που είναι η ετήσια συνδρομή. Κλείνω με τη βεβαιότητα πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ τόσο ως έντυπη έκδοση όσο και ως ηλεκτρονική ανάρτηση έκανε το χρέος της απέναντί σας. Γι αυτό άλλωστε συνεχίζουμε την αποστολή μας, έστω και χωρίς κίνητρο το κέρδος. Να είστε όλοι καλά!... «Ο Κορίνθιος»

Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος: «Καμία τουρκική περίπολος δεν έχει πατήσει σε ελληνικό χερσαίο έδαφος στην περιοχή του Μελισσοκομείου στις Φέρες και πρέπει οι Έλληνες να γνωρίζουν ότι τα σύνορα στον Έβρο έχουν καθοριστεί με τη συνθήκη της Λωζάνης και με το πρωτόκολλο του 1926 που υπεγράφη στην Αθήνα, οπου μία τριμερής επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους της Ελλάδος, της Τουρκίας και ένα εκπρόσωπο τρίτης χώρας, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν Ολλανδός, ανέλαβε να χαράξει το σύνορο Ελλάδος-Τουρκίας επί του εδάφους, άρθρο 5 Συνθήκης της Λωζάννης».


Συνάντηση με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πατρίκ Μεζονάβ, είχε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, με κύριο θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Η Γαλλία επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να υποδεχθεί το προσεχές διάστημα 400 αιτούντες άσυλο που σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο Γάλλος πρέσβης γνωστοποίησε στον κ. Κουμουτσάκο την απόφαση της χώρας του να αυξηθεί η γαλλική συμμετοχή στις αποστολές Frontex στην Ελλάδα όπως είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Ιανουάριο, μεταξύ του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και του Γάλλου υφυπουργού Εσωτερικών, Λοράν Νουνιέζ. Οι διαδικασίες εξέτασης των προς μετεγκατάσταση αιτούντων, οι οποίες είχαν διακοπεί προσωρινά λόγω της υγειονομικής κρίσης, θα ξεκινήσουν εκ νέου το συντομότερο δυνατόν. Πέραν αυτών, συμφωνήθηκε ότι η Γαλλία θα δεχθεί, επιπλέον, 350 ασυνόδευτους ανήλικους. Στο πλαίσιο αυτό, η πρώτη ομάδα 50 ανήλικων προγραμματίζεται να αναχωρήσει εντός του Ιουλίου. Οι κύριοι Κουμουτσάκος και Μεζονάβ υπογράμμισαν, επίσης, την ιδιαίτερη σημασία που έχει η από κοινού διοργάνωση με την Γαλλία πτήσεων για επιστροφές εκείνων που δεν δικαιούνται άσυλο προς τα κράτη προέλευσης τους.


«Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές. Εκλογές γιατί και για ποιον λόγο; Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει την κυβέρνηση με αρκετή εμπιστοσύνη. Το κάνει επειδή πιστεύει ότι δεν είμαι τακτικιστής, Είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.. Πήρα εντολή 4ετίας. Μας προέκυψε μια πολύ μεγάλη κρίση. Ο πυρήνας της πολιτικής, παραμένει ίδιος. Είμαστε πιο ισχυροί πολιτικοί σήμερα. Είμαστε κυβέρνηση 10 μηνών. Ανεύθυνη η συζήτηση για πρόωρες εκλογές. Δεν είναι επί του παρόντος ο ανασχηματισμός. Θα γίνει κάποια στιγμή, αλλά δεν είναι επί του παρόντος. Η κυβέρνηση έχει βρει τον βηματισμό της… 

Ύβρεις Γιάννας Αγγελοπούλου και κατά του Καραϊσκάκη! Σπίλωση και για τρίτο ήρωα του 1821 στην ιστοσελίδα του «Ελλάδα 2021». Γιατί την κρατάει ο πρωθυπουργός; Νέο «χτύπημα» επέφερε κατά των ηρώων της Επανάστασης του 1821 η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με ανάρτηση που περιείχε αισχρά σχόλια για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον οποίο -ούτε λίγο ούτε πολύ- παρουσίαζε ως φανατικό μισογύνη! Το επίμαχο κείμενο, που έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, «ανέβηκε» στην επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής, αλλά «κατέβηκε» μετά την κατακραυγή, με τους ιθύνοντες να επικαλούνται παρέμβαση... χάκερ! «δ» 

Το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος με Γραμματέα την Έφη Σταματοπούλου υποστηρίζει ότι η ΝΔ απεργάζεται περικοπές μισθών στο Δημόσιο, με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση, λόγω κοροναϊού. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, παρά τις διαψεύσεις κορυφαίων υπουργών ότι «δεν πρόκειται να μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο», την ίδια στιγμή, η γενική γραμματέας τού Υπουργείου Εσωτερικών υπέγραφε απόφαση (ΑΔΑ 9ΩΖ746ΜΤΛ6-ΒΩ8) για τη συγκρότηση επιτροπής η οποία, μεταξύ άλλων, θα προβεί και στη «διαμόρφωση και υποβολή προτάσεων και εισηγήσεων προς τους καθ` ύλην αρμόδιους Υπουργούς επί θεμάτων μισθολογίου του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου Τομέα». 

Εκτενή αναφορά στον στρατηγό της Ελλάδας στη μάχη κατά του κοροναϊού, Σωτήρη Τσιόδρα, έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκαλύπτωντας μάλιστα ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον φονικό ιό θα παραμείνει σύμβουλός του. Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα «ποια ήταν η στιγμή που καταλάβατε ότι το κακό θα χτυπήσει και την δική μας πόρτα και διαλέξατε τον Σωτήρη Τσιόδρα για την υπόθεση αυτή» απάντησε πως «ο Σωτήρης ήταν από νωρίς βέβαιος πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ειδικά μετά τα περιστατικά στην Ιταλία». 

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, διασαφήνισε τι ακριβώς συνέβη στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα. «Όσο εντείνουμε φύλαξη των συνόρων μας και την καταπολέμηση των κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών, βρίσκουμε μια προπαγάνδα να μας χτυπά πισώπλατα, έτσι ώστε να σταματήσουμε την προσπάθεια για φύλαξη των συνόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά. Εμείς γνωρίζουμε τα σύνορα. Έχει κάποια ζικ ζαγκ το ποτάμι που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση σε όποιον δεν τα γνωρίζει. Δεν μπορεί μια αγγλική εφημερίδα να γνωρίζει τα σύνορα στον Έβρο. Όμως λαμβάνει από εκεί που θέλει πληροφόρηση…» 

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη, ήταν ομιλήτρια στη Βουλή για τον νέο Νόμο Τουρισμού στην Ελλάδα. Λιτή και περιεκτική η ομιλία της, χωρίς περιττές κουβέντες ανέδειξε την αναγκαιότητα υπερψήφισης του Νόμου, αλλά και αρκετές καινοτόμες ιδέες από την πρακτική επί του θέματος. Έκλεισε με τη φράση «… Φυσικά, όλα αυτά αίροντας τις γνωστές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις με τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, ώστε να μην χρειάζονται άκουσον-άκουσον την συνυπογραφή 6 Υπουργών για τον χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως καταδυτικό πάρκο. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμπλουτίζουμε το τουριστικό μας προϊόν προς την κατεύθυνση των σύγχρονων τάσεων της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Κινούμαστε με αυτοπεποίθηση στην ισχυροποίηση.» 

Αυτό κι αν ήταν πρωτάκουστο. Μου τηλεφώνησε φίλος από τη δυτική Κορινθία, παλαιός συναγωνιστής ιδε΄[ων και μου είπε: « … Δεν το περίμενα από εσένα, έναν πρώην σκληρό και ιδεολόγο Πρόεδρο της Νομαρχιακής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σε εποχές δύσκολες για το κόμμα μας, να λες τέτοια λόγια με εγκώμια για τον Συριζαίο Βουλευτή Κορινθίας, Γεώργιο Ψυχογιό. Δεν τον βλέπεις με τι λύσσα πολεμάει την κυβέρνησή μας;…» Είπε και άλλα πολλά, τα οποία δεν θεωρώ πως πρέπει να αναφερθούν, αλλά με λίγα λόγια του έδωσα την εξής απάντηση: Ακριβώς επειδή είμαι αυτός που ήμουν, επικροτώ τον αντιπολιτευτικό λόγο από νέους βουλευτές του τόπου μας, που αγωνίζονται για τις ιδέες τους, χωρίς να τις ασπάζομαι και να τις ακολουθώ… 

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, υπήρξε ομολογουμένως ο πιο τυχερός άτυχος της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης Κορινθίας. Τυχερός γιατί είχε την τύχη να εκλεγεί και να θητεύσει τέσσερις φορές αρχίζοντας από το Δήμο Φενεού και καταλήγοντας στον Καλλικρατικό Δήμο Σικυωνίων για δεύτερη θητεία εκεί που δεν τον περίμενε κανείς. Άτυχος γιατί από έργα υποδομής δεν μπορούμε να πούμε πως τα πήγε καλά μέχρι χθες. Ακολούθησε το δρόμο των αμέσως προγενεστέρων. Η εμπειρία του και ο χαρακτήρας του, όμως, του δίνει το δικαίωμα αυτή τη φορά να πετύχει την ολοκλήρωση του οράματός του με έργα που αποτελούσαν διαχρονικό αίτημα της περιοχής Σικυωνίων. 

Η Δημοτική Αρχή Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων με δήμαρχο τον Γεώργιο Γκιώνη, έχει αρχίσει και κινείται πολύ δραστήρια στον χώρο διεκδίκησης χρηματοδότησης έργων υποδομής για τα εδαφικά διαμερίσματα της δικαιοδοσίας της. Όπως πολύ σωστά μου είπε φίλος αναγνώστης από το Λουτράκι, όλο και περισσότερο βλέπει να δημοσιεύονται ειδήσεις στην εφημερίδα μας και Διακηρύξεις έργων που δημοπρατούνται δημοσίως. Ο Δήμαρχος λόγω πείρας και προσωπικών σχέσεων γνωρίζει πως και από πού θα ζητήσει βοήθεια, αφού προετοιμάσει τις μελέτες έργων… 

Η δυτική Κορινθία με την προηγούμενη δικομματική Κυβέρνηση Τσίπρα, είχε την αγαθή τύχη να συμπεριλαμβάνονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τρεις; Βουλευτές, οι οποίοι όμως βρέθηκαν στα δύσκολα χρόνια των Οικονομικών Μνημονίων, ό,που ίσχυε το γνωστό Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος…». Σήμερα, επιτέλους, ο Νομός μας και η παραμελημένη τα τελευταία χρόνια Δυτική Κορινθία έχει την ικανοποίηση να καυχιέται πως έχουμε τον υπουργό μας, αλλά και τον Νομάρχη μας, που είναι κοντά στον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτο. Δήμαρχε, έχεις το λόγο… 

«Όποιος βιάστηκε να πει ότι μπήκαν οι Τούρκοι στα σύνορά μας, έκανε λάθος. Από την άλλη, είναι φράση αυτή που είπε ο κ. Δένδιας; Πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από αυτό», πρόσθεσε. «Τους είπα σήμερα ότι ο φόβος δεν είναι επιλογή. Όποιος φοβάται δεν μπορεί να κάνει πολιτική. Εκείνο που εκτιμώ είναι ότι το 2020 είναι μια κακή χρονιά για τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Οι Τούρκοι δεν κλιμακώνουν πια, επιτίθενται. Μόλις ελευθερώσει η πανδημία τις οικονομίες των δύο χωρών και η τουριστική περίοδος προχωρήσει, εγώ εκτιμώ ότι η Τουρκία θα κάνει επιθετική συγκρουσιακή ενέργεια μέσα στο 2020. Το έχουν πει, ό,τι λένε το κάνουν», κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη συνεδρία ση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων….

Δεν υπάρχουν σχόλια