Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1693


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Κυράκος Μητσοτάκης :
Η κοινωνία περιμένει πια από την πολιτική και από τους πολιτικούς διαφορετικά πράγματα

Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος οι Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Στεργίου, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Μπρατάκος, Σπήλιος Λιβανός, Παύλος Μαρινάκης, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, Περικλής Μαντάς, Γιάννης Οικονόμου, Βασίλης Σπανάκης, Κώστας Αγοραστός, Γιώργος Καρανίκας, Γιάννης Πολιτόπουλος, Μαρία Σαρηγιαννίδου. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής: «Λοιπόν, πολύ χαίρομαι που σας βλέπω έστω και διαδικτυακά και εύχομαι και ελπίζω η επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας να μπορεί να γίνει στα γραφεία μας στο κόμμα, όπως πάντα τις διεξάγαμε διά ζώσης. 

Θέλω να συγχαρώ τον κομματικό μας οργανισμό για τον τρόπο με τον οποίον στάθηκε στο πλευρό της κοινωνίας αυτούς τους πολύ δύσκολους δύο μήνες. Να τονίσω την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδω στις εθελοντικές δράσεις που ανέπτυξε το κόμμα για την υποστήριξη του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι, για τις εθελοντικές αιμοδοσίες και για το γεγονός ότι και σε τοπικό επίπεδο τα κομματικά μας στελέχη ήταν πάντα δίπλα σε αυτούς που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Επισημαίνω, επίσης, ιδιαίτερα το γεγονός ότι εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο για να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε συνολικά τις ψηφιακές μας δεξιότητες και δυνατότητες. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα συνολικό κέρδος το οποίο αποκόμισε το κράτος, η ελληνική κοινωνία, και χαίρομαι που και το κόμμα ακολουθεί κατά πόδας. Και πιστεύω ότι και καθώς τώρα περνάμε σταδιακά στην επόμενη φάση της σταδιακής -τονίζω και πάλι σταδιακήςχαλάρωσης των αυστηρών μέτρων περιορισμού, ο ρόλος του κόμματος θα είναι εξαιρετικά σημαντικός. 

Διότι όπως έχω πει πολλές φορές, η σταδιακή επάνοδος στη νέα καθημερινότητα θα είναι πιο δύσκολη και πιο σύνθετη από το απότομο κλείσιμο στο σπίτι, τον περιορισμό των δραστηριοτήτων, καθώς τώρα απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη υπευθυνότητα, και για να μην χρειαστεί να κάνουμε πάλι κάποιο πισωγύρισμα και να επιβάλουμε και πάλι περιορισμούς στην κίνηση, θα πρέπει συνολικά να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών και κράτος, κοινωνία, αλλά εν προκειμένω και κόμμα, να συνταχθούμε σε αυτήν την κοινή προσπάθεια την οποία κάνουμε να πάρουμε πίσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται τον έλεγχο των ζωών μας και να επανέλθουμε σε μία νέα καθημερινότητα στηρίζοντας και την οικονομική δραστηριότητα, η οποία από Δευτέρα θα αρχίσει με πολύ δειλά βήματα να επιχειρεί να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Οπότε και πάλι συγχαρητήρια αγαπητέ γραμματέα, Γιάννη, Στέλιο, όλα τα στελέχη του κόμματος για την σημαντική δουλειά την οποία κάνατε αυτούς τους δύο μήνες». 
in.gr 2 Μαΐου 2020




Κοροναϊός:
Επιβολή διατίμησης και έλεγχο στη διανομή της μάσκας
Επιβολή διατίμησης και έλεγχο στη διανομή για τις προστατευτικές μάσκες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν κάνει τίποτα για να πατάξει φαινόμενα αισχροκέρδειας. Στο μεταξύ το ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ επικύρωσε το βασικό σκέλος της εισήγησης Τσίπρα και προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές Την επιβολή διατίμησης και ελεγχόμενης διανομής της προστατευτικής μάσκας στους πολίτες ζητά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. 

Να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας 
Μάλιστα ο κ. Χαρίτσης με ανάρτησή του σχολίασε την υποχρεωτικότητα της χρήσης προστατευτικής μάσκας σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα ισχυριζόταν ότι δεν είναι απαραίτητη, ενώ τώρα που επεβλήθη η χρήση της δεν κάνει τίποτα για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας. «Ενώ πριν έναν μόλις μήνα η κυβέρνηση ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ισχυριζόταν πως η χρήση της προστατευτικής μάσκας δεν είναι απαραίτητη, στις χθεσινές της ανακοινώσεις περιέλαβε στα μέτρα προστασίας και την υποχρεωτική χρήση μασκών σε όλους τους κλειστούς χώρους, θέτοντας μάλιστα κι ένα πολύ υψηλό πρόστιμο για την περίπτωση μη τήρησης του μέτρου» αναφέρει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει: 

«Την ώρα που άλλες χώρες μεριμνούν μέχρι και για τη δωρεάν προμήθεια προστατευτικών μασκών σε κάθε νοικοκυριό, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει κάνει τίποτα ούτε καν για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και αρκείται να απειλεί με πρόστιμα τους πολίτες. Η επιβολή διατίμησης και ελεγχόμενης διανομής του βασικού αυτού προϊόντος είναι το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η κυβέρνηση για την προστασία του κοινωνικού συνόλου» καταλήγει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.



Φώφη Γεννηματά :
Δεν πρέπει να γίνει η κρίση κολυμβήθρα του Σιλωάμ για σκληρές πολιτικές
Ως προσβολή στις αγωνίες των πολιτών να αντέξουν στην κρίση και ως απόπειρα νομιμοποίησης σκληρών πολιτικών από την κυβέρνηση θεωρεί η Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της που παραχώρησε στη Real News, τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, την οποία αποδίδει σε παπαγαλάκια του Μαξίμου. «Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη συζήτηση. Γιατί προσβάλλει τον αγώνα και την αγωνία κάθε ανθρώπου να ξαναπιάσει το νήμα της ζωής του και να νιώσει ασφάλεια για τη ζωή του, την οικογένεια του, τη δουλειά του. Δεν είναι ώρα για μικροκομματικά παιχνίδια, προκειμένου να γίνει η κρίση κολυμβήθρα του Σιλωάμ για σκληρές πολιτικές» τονίζει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 

Παρατηρεί, ωστόσο, ότι χρειάζεται ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο εφαρμογής και συνεχής έλεγχος και αξιολόγηση. «Είναι το κλειδί, όπως και στην επιστημονική τεκμηρίωση του κάθε βήματος. Να μην καταργήσει στην πράξη η γραφειοκρατία της κυβέρνησης τον κ. Τσιόδρα και την επιστημονική επιτροπή» αναφέρει η κ. Γεννηματά. Προσθέτει ότι κάθε φορά που ο φακός της επικαιρότητας φεύγει από τον κ. Τσιόδρα, φωτίζει το πραγματικό πρόσωπο μιας κυβέρνησης αμήχανης, με συντηρητική ατζέντα και κοινωνικά άδικες επιλογές. 

Για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας η Φώφη Γεννηματά σημειώνει ότι δεν τα μηδενίζει, είναι όμως ανεπαρκή. Το Κίνημα Αλλαγής δεν αρκείται μόνο στην επιβεβλημένη και τεκμηριωμένη κριτική προς την κυβέρνηση. «Είμαστε παρόντες μαχητικά και δημιουργικά με τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Για την ανάδειξη του διαφορετικού δρόμου που οδηγεί μακριά από τη συντήρηση και τον λαϊκισμό» υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά. 
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ) in.gr 2 Μαΐου 2020, 13:26




Ελληνική Λύση για Πρωτομαγιά:
Ο συμβολισμός της ημέρας πιο επίκαιρος από ποτέ

Ημέρα μνήμης και τιμής η Πρωτομαγιά για όλους όσους αγωνίστηκαν για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση. «Οσυμβολισμός της ημέρας είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, αφού έρχεται τσουνάμι αντεργατικών μέτρων από την Κυβέρνηση, περικοπές μισθών, ανεργία και στο «βάθος» νέο...μνημόνιο», προσθέτει. 

Σε άλλη ανακοίνωση, η Ελληνική Λύση σχολιάζει τις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά αναφέροντας τα εξής: «Με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς λαμβάνουν χώρα πορείες και διαδηλώσεις εν μέσω της πανδημίας! Φαίνεται τελικά πως ο Μαρξ κι οι λοιποί αριστεροί, οι λαθρομετανάστες και τα τζαμιά δεν μεταφέρουν τον Κορωναϊό, μόνο ο παπάς, η καμπάνα και τα μεγάφωνα τον μεταφέρουν! Η Κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε συλλήψεις; Μόνο τον επιτάφιο συλλαμβάνει; Η Ελληνική Λύση λέει πως ούτε στην μια περίπτωση ούτε στην άλλη πρέπει να υπάρχουν συλλήψεις κι απαγορεύσεις, εφ΄ όσον τηρούνται οι αποστάσεις και προληπτικά μέτρα! Απλά η Κυβέρνηση «κυνηγά» καμπάνες και μεγάφωνα εκκλησιών, επιταφίους και παπάδες, με λίγα λόγια δηλαδή μόνο τον Έλληνα και την ορθοδοξία!»



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού
Αθήνα, 28 Απρ 2020 Το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προσπάθησε να μεταθέσει αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη την αντιμετώπιση της πανδημίας, με στόχο να κρυφτούν οι μεγάλες κρατικές ανεπάρκειες, ιδιαίτερα στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού δείχνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια τακτική και στη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων, θα συνεχίσει δηλαδή να μετακυλίει την ευθύνη στο λαό, αρνούμενη στην πράξη την κρατική ευθύνη για την πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την προστασία των εργαζομένων. 

Όμως, ό,τι κέρδισε ο λαός με την πειθαρχία και την αποφασιστικότητά του, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί, αν η σταδιακή άρση των περιορισμών, δεν συνοδευτεί με μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στα μέσα μαζικής μεταφοράς κι άλλους χώρους συγχρωτισμού, αν δεν γίνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ, αν δεν εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους. 

Επίσης, η άρση των μέτρων θα πρέπει να συνοδευτεί με την άμεση κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων και των περιορισμών λαϊκών ελευθεριών, που πέρασαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει το λαό, όχι απλά έξω από το σπίτι, αλλά πιο δυνατό, οργανωμένο, αποφασισμένο, για να αντιπαλέψει την προσπάθεια κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου, να πληρώσουν και αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι και οι λαοί. Το μήνυμα “Μένουμε δυνατοί – Δεν μένουμε σιωπηλοί”, πρέπει να ακουστεί τώρα πιο δυνατά.



Συνεχίζεται το κυνήγι του χαμένου θησαυρού για τους ελεύθερους επαγγελματίες επιστήμονες αντί για ουσιαστική στήριξη


29 Απρ, 2020 Τις τελευταίες ημέρες έχει παιχτεί το θέατρο του παραλόγου, με την ενίσχυση των επαγγελματιών και ειδικά των επιστημόνων. Μπροστά στην γενική κατακραυγή για την προχειρότητα της διαδικασίας και τα πολλά ερωτηματικά για το πως στήθηκε και τους λόγους που επιλέχθηκε αυτήν την στιγμή, το voucher καταργήθηκε και οι επαγγελματίες επιστήμονες, θα λάβουν, υποτίθεται, την οικονομική ενίσχυση, χωρίς όρους. Θα περίμενε κανείς λοιπόν, έστω κι αυτά τα 800 ευρώ για ενάμιση μήνα να δοθούν σε όλους τους πληττόμενους επαγγελματίες που υποχρεώθηκαν από την πολιτεία να κλείσουν λόγω του κορονοϊού. 

Όμως, η κυβέρνηση που ήταν έτοιμη να σπαταλήσει τόσα χρήματα για την υποτιθέμενη κατάρτιση, δεν εντάσσει τους επιστήμονες με μικρές επιχειρήσεις στο επίδομα των 800 ευρώ. Εμμένει στα 600 χωρίς λογική και επιχειρήματα Από την πρώτη στιγμή το ΜΕΡΑ25 τάχθηκε στο πλευρό των κλαδικών οργάνων των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών για την κατάργηση του voucher, την ένταξη των επιστημόνων στους πληττόμενους επαγγελματικούς κλάδους και την εξομοίωση του ποσού της επιδότησης στα 800 ευρώ, παράλληλα με την λήψη ουσιαστικών και συγκεκριμένων μέτρων προστασίας του επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας. 

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η επιδότηση των 800 ευρώ, δεν λύνει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Η επόμενη ημέρα, θα τους βρει με απλήρωτα ενοίκια, απλήρωτους λογαριασμούς σε ΔΕΗ, δήμους, ύδρευση, χρέη σε ιδιώτες, ασφαλιστικά ταμεία και Εφορία. Αν προσθέσουμε την ανασφάλεια και ουσιαστική αδυναμία των καταναλωτών να στηρίξουν και να δώσουν το απαραίτητο οξυγόνο στην αγορά, αντιλαμβανόμαστε ότι η ύφεση μπροστά μας θα είναι μεγάλη και μακρόχρονη, κάτι για το οποίο το ΜέΡΑ25 είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση, η οποία αγνόησε τα 7+1 σημεία που προτείναμε. 
Τομέας Οικονομίας ΜέΡΑ25

Δεν υπάρχουν σχόλια