Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ φ.1693

Νότης Μαριάς για τα κυβερνητικά μέτρα:

Μετά το «μένουμε σπίτι»…..«τους ζυγούς λύσατε» αλλά μετά την Πρωτομαγιά

Αθήνα,29/4/2020 
Μετά το «μένουμε σπίτι» η κυβέρνηση έριξε το σύνθημα «τους ζυγούς λύσατε» αλλά μετά την Πρωτομαγιά και ετοιμάζεται να ανοίξει Λύκεια, Γυμνάσια, Δημόσιο και Δήμους δημιουργώντας έτσι μια νέα υγειονομική βόμβα τόνισε σε χθεσινές του δηλώσεις στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ –Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητής πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς. 

Με τις χθεσινές της αποφάσεις, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, η κυβέρνηση ανοίγει το δημόσιο και συνεχίζει την καραντίνα στον ιδιωτικό τομέα, ενώ έπρεπε να κάνει το αντίστροφο. Έτσι ξεκινά από 4 Μάϊου η λειτουργία για Δημόσιο και Δήμους με αποτέλεσμα την κυκλοφορία άνω των 700.000 εργαζόμενων του δημόσιου τομέα ενώ αυτοί θα μπορούσαν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τους με τηλεργασία. Ταυτόχρονα με το άνοιγμα του δημόσιου τομέα θα αρχίσει ξανά και ο καθημερινός συνωστισμός και μετακίνηση χιλιάδων συμπολιτών μας για εξυπηρέτηση στα γκισέ των διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών με αποτέλεσμα τη συνακόλουθη αύξηση των κινδύνων για την υγεία τους. Επιπλέον ανατρέπεται στην πράξη και ένα σημαντικό κεκτημένο του τελευταίου διμήνου που είναι η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Επίσης από 18 Μαΐου με το άνοιγμα όλων των Λυκείων και Γυμνασίων πάνω από μισό εκατομμύριο μαθητές θα αρχίσουν να συνωστίζονται στα σχολικά κτήρια δημιουργώντας μια υγειονομική βόμβα για τους ίδιους αλλά και για τους καθηγητές τους και τους οικείους τους στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και πολλοί παππούδες και γιαγιάδες. Και όμως η σχολική χρονιά, πλην της Γ’ Λυκείου, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές κατά το διάστημα της καραντίνας. 

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς επισήμανε: Η κυβέρνηση αντί να συνεχίζει την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, έπρεπε να δώσει κίνητρα στους χιλιάδες Έλληνες ανέργους των μεγαλουπόλεων να μπορέσουν να μετακινηθούν στην επαρχία για να απασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα διατηρώντας ταυτόχρονα και το δικαίωμα προσωρινής λήψης των σχετικών επιδομάτων ανεργίας και των λοιπών κοινωνικών βοηθημάτων τους. Τέλος η κυβέρνηση οφείλει να διαμορφώσει ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας στους τομείς της Νέας Οικονομίας η οποία διαμορφώνεται μετά την κατάρρευση της παγκοσμιοποίησης και την σταδιακή επαναφορά της αρχής της αυτάρκειας ως βασικού οικονομικού μοντέλου.
Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει τις νέες προκλήσεις του τουρκοαλβανικού άξονα


Αθήνα,22/4/2020 
Καθώς εντείνεται η τουρκική επιθετικότητα και συνεχίζεται η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τον Ερντογάν ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑΟ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Καθηγητής πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ κατήγγειλε τις νέες προκλήσεις του τουρκοαλβανικού άξονα. 

Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι πυκνώνουν τα φαινόμενα των τουρκοαλβανικών προκλήσεων κατά της Πατρίδας μας καθώς ο Ράμα συμφώνησε με τον Ερντογάν να μεταφερθούν από την Τουρκία στην Αλβανία για «φιλοξενία» 30.000 παράνομοι μετανάστες σε μια προσπάθεια της Άγκυρας να ξεφορτωθεί τα εκατομμύρια παράνομων μεταναστών που βρίσκονται εκεί. Άλλωστε καθώς η οικονομική κρίση και η ανεργία πλήττει πλέον την Τουρκία ο Ερντογάν για να μετριάσει τις αντιδράσεις της τουρκικής κοινής γνώμης διώχνει κακήν κακώς τα εκατομμύρια των παρανόμων μεταναστών τα οποία χρησιμοποιούσε ως φτηνά εργατικά χέρια μιας και τώρα του είναι βάρος. 

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: Για τον λόγο αυτόν μετά το αποτυχημένο «ντου» στον Έβρο στράφηκε προς την Αλβανία. Ο Ράμα αποδέχθηκε την πρόταση της Άγκυρας καθώς θα ενθυλακώσει τα σχετικά ευρωπαϊκά κονδύλια για την εν συνεχεία δήθεν φιλοξενία των 30.000 παρανόμων μεταναστών κάνοντας ταυτόχρονα και το χατίρι του Ερντογάν. Επιπλέον ο Ράμα σχεδιάζει να εγκαταστήσει τους χιλιάδες αυτούς παράνομους μετανάστες στη Βόρειο Ήπειρο όπου αφενός μεν θα πετύχει πληθυσμιακή αλλοίωση εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου και αφετέρου θα εγκαταστήσει δίπλα στα ελληνικά σύνορα χιλιάδες αλλοδαπούς που θα αποτελούν μόνιμο πρόβλημα για την Αθήνα καθώς θα επιχειρούν με «ντου» να εισέλθουν στη χώρα μας και να ζητήσουν άσυλο. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη ετοιμάζονται με πλήρη μυστικότητα και με τουρκική χρηματοδότηση κέντρα υποδοχής 5.000 παρανόμων μεταναστών στο Αργυρόκαστρο, 5.000 στην Κορυτσά και 1.000 στους Αγίους Σαράντα 

Όμως οι τουρκοαλβανικές προκλήσεις δεν σταματούν εκεί. Ήδη υπογράφτηκε μεταξύ ΤουρκίαςΑλβανίας συμφωνία αμυντικής συνεργασίας πενταετούς διάρκειας η οποία προβλέπει οικονομική ενίσχυση της Αλβανίας με 100 εκατ. τουρκικές λίρες (δηλαδή περίπου 16,5 εκατ δολάρια) για αγορά τουρκικών οπλικών συστημάτων. Έτσι το σχέδιο του Ερντογάν για περικύκλωση της Ελλάδας προχωρά καθώς πλέον στον εξ Ανατολών κίνδυνο προστίθεται από το Νότο η τουρκολιβυκή συνεργασία και από το Βορρά ο τουρκοαλβανικός άξονας. 

Και όλα αυτά τολμάει να τα κάνει ο Ράμα λίγες ημέρες μετά την απόφαση της ΕΕ να ξεκινήσει η διαδικασία προσχώρησης της Αλβανίας στην Ένωση, απόφαση η οποία λήφθηκε με ελληνική σύμφωνη γνώμη. 

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: 
Η Αθήνα λοιπόν θα πρέπει να κόψει το βήχα του Ράμα και να απευθύνει στα Τίρανα ρηματική διακοίνωση στην οποία να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί: 
α)τη στρατηγική της περικύκλωσης της Ελλάδας που προωθεί ο τουρκοαλβανικός άξονας. 
β)τον εποικισμό της Βορείου Ηπείρου και την εκεί πληθυσμιακή αλλοίωση καθώς και την συνακόλουθη παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου 
γ)την εγκατάσταση κέντρων φιλοξενίας 30.000 παρανόμων μεταναστών εγγύς των ελληνικών συνόρων. 

Στη συνέχεια η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της ΕΕ για την ανθελληνική δράση της Αλβανίας που παραβιάζει στην πράξη την απόφαση της 25ης Μαρτίου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ για τους όρους και τις προϋποθέσεις έναρξης διαπραγματεύσεων με την Αλβανία, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι εάν δεν γίνουν δεκτοί οι παραπάνω ελληνικοί όροι η Αθήνα δεν πρόκειται να συναινέσει στην υιοθέτηση του διαπραγματευτικού πλαισίου ΕΕ-Αλβανίας όταν και όποτε αυτό έρθει προς έγκριση στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. 

*Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια