Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1693

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 5 Μαΐου όπου εγκρίθηκαν έργα και σύναψη προγραμματικών συμβάσεων που αφορούν την Π.Ε Κορινθίας


Ειδικότερα: έγκριση τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του νέου υποέργου «Αποκατάσταση ζημιών λόγω διάβρωσης επί της Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών (από Κόρινθο μέχρι τα όρια του Νομού) προϋπολογισμού 2.800.000€. Η παρούσα εργολαβία αφορά σε κατεπείγουσες εργασίες που αφορούν στην εκτέλεση τεχνικών έργων για την αποκατάσταση / επισκευή των ζημιών που προκλήθηκαν από έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, προκειμένου να προληφθούν περαιτέρω καταστροφές και κίνδυνοι, τόσο για το σύνολο των υφιστάμενων υποδομών όσο και για την ασφάλεια των πολιτών. 

Οι Δήμοι βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όπου κρίνεται απαραίτητο η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΠΕ Κορινθίας θα προβούν στις αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου στην αποκατάσταση των ζημιών και στη θωράκιση του παραλιακού μετώπου. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων για την «Προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού για την αναβάθμιση της ΕΕΛ Αγίων Θεοδώρων και παροχή για τρία (3) έτη υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης» προϋπολογιζόμενης δαπάνης περίπου 800.000€ 

Όπως τόνισε σχετικά ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, «Τη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Αγίων Θεοδώρων, έργο μεγάλο που ταλανίζει την τοπική κοινωνία, έχουμε στόχο ως Περιφέρεια Πελοποννήσου και ΠΕ Κορινθίας, με τα χρήματα αυτά να καθορίσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα, με στοχευόμενες παρεμβατικές ενέργειες σε δομικές υποδομές, με επισκευή υφιστάμενου εξοπλισμού και προσθήκη νέου, με κατασκευή – εγκατάσταση ηλεκτρολογικών πινάκων και αυτοματισμού κ.α.». 

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή, για την έντονη συνδρομή του όχι μόνο όσο αφορά στην προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού για την αναβάθμιση της ΕΕΛ Αγίων Θεοδώρων, αλλά και σε κάθε αίτημα του Δήμου όπου στέκετε υποστηρικτής προσπαθώντας για το καλύτερο όπως αυτό απαιτείται. Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη




Έργα στην Κορινθία: Συντήρηση δρόμων Σολυγείας


Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη χθες Δευτέρα 4 Μαΐου, όπου εγκρίθηκαν όσο αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας οι όροι διακήρυξης των τευχών δημοπράτησης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ Νο 19 ΡΥΤΟ – ΣΟΦΙΚΟ – ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ προϋπολογισμού περί του 1.000.000€. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, αναφέρθηκε σ ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο πέρασε από Περιφερειακό Συμβούλιο στις 30 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Σε μικρό χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας εκπόνησε μελέτη προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτησή του. Εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης τευχών δημοπράτησης και η συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού του ανωτέρω έργου. Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την απόλυτη προτεραιότητα σε τέτοιου είδους έργα μεγάλης αναγκαιότητας. 

Ο κ. Γκιολής τόνισε πως ο επαρχιακός δρόμος από το Αγγελόκαστρο προς τη Δήμαινα Αργολίδος - ένας δρόμος που επί χρόνια δεν έχει ασφαλτοστρωθεί - είναι ένα σημαντικό έργο που επιπροσθέτως συνδέει δύο νομούς και βοηθά στην ανάπτυξή τους αμφίδρομα. Χαρακτηριστικά όπως είπε «Ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας, είναι εδώ για μεγάλα έργα, έργα που και προεκλογικά επισημάνθηκαν και σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει προγραμματιστεί πλέον η υλοποίησή τους». Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη



Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου


Τις εγκαταστάσεις του αστεροσκοπείου στο Κρυονέρι Κορινθίας, κοντά στο Κιάτο, θα επισκεφτεί την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, μαζί με τον διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πλειώνη, αλλά και εκπροσώπους της κυβέρνησης. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στο εν λόγω αστεροσκοπείο -που υπάγεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών- προγραμματίζεται η κατασκευή νέου κτηρίου με πλανητάριο, ενώ προβλέπεται και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, συνολικής έκτασης 80 στρεμμάτων. 

«Επιδιώκουμε την άμεση κατασκευή των έργων και τη γενικότερη στήριξη αυτής της πολύ σημαντικής επιστημονικής υποδομής, η οποία φιλοδοξούμε να αποτελέσει ‘εκπαιδευτήριο’ για τους νέους της Περιφέρειας» τόνισε ο περιφερειάρχης. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής στα πλαίσια της κίνησης αυτής τονίζει πως η Κορινθία συνεχίζει να είναι πόλος έλξης σ επίπεδο ανάπτυξης, διάχυσης της γνώσης και προσφοράς όχι μόνο προς τους νέους του νομού Κορινθίας αλλά και τμημάτων εκπαίδευσης φοιτητών από Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πατρών. 

Από το 1995, περισσότεροι από επτά χιλιάδες επισκέπτες έχουν ξεναγηθεί στους χώρους του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, είτε στα πλαίσια εκδηλώσεων «ανοιχτών θυρών» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είτε στα πλαίσια έκτακτων ξεναγήσεων ομάδων επισκεπτών. Κατ’ έτος, μαθητές περίπου είκοσι σχολείων της ευρύτερης περιοχής της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας και άλλων περιοχών ξεναγούνται στο Κέντρο. 

Σημειώνεται τέλος, πως στο αστεροσκοπείο Κρυονερίου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 930 μέτρων, είναι εγκατεστημένο από το 1975 το Κοργιαλένιο Τηλεσκόπιο των 123 εκατοστών, το οποίο ανήκει στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.




ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΡΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΔΕΡΒΕΝΙ


Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την παιδεία και τον πολιτισμό Αθήνα Κόρκα προχώρησε την ακόλουθη δήλωση μετά την παραχώρηση της εγκαταλελειμμένης σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος-Δερβένι στην περιφέρεια Πελοποννήσου από τη ΓΑΙΑΟΣΕ: 

«Μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στην ΓΑΙΑΟΣΕ, η διοίκηση της εταιρίας παραχώρησε την εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος - Δερβένι στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Ξεκινήσαμε τις συζητήσεις για την αξιοποίηση με τηλεδιάσκεψη που είχαμε με τον καθηγητή του ΕΜΠ Θάνο Βλαστό, στην οποία συμμετείχαν οι συνάδελφοι Τάσος Γκιόλης και Χάρης Βυτινιώτης, ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας και ο συνάδελφος Θανάση Ροβήλο. Το θέμα ήταν ανταλλαγή απόψεων ώστε να διαμορφωθούν προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση και ανάπτυξη της γραμμής με διαμορφώσεις δικτύων πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων και δρόμων ήπιας μετακίνησης. 
Είναι σημαντικό ότι η συγκεκριμένη διαδρομή διέρχεται από αρχαιολογικά μνημεία όπως η Αρχαία Συκιώνα και η Αρχαία Κόρινθος και συνδέει εγκάρσια το Κορινθιακό παραλιακό μέτωπο. Συνεχίζουμε για αυτό το έργο πνοής της πεδινής Κορινθίας.»




ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΡΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΕΡΓΟ «ΡΥΤΟ - ΣΟΦΙΚΟ - ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ» ΥΨΟΥΣ €1ΕΚΑΤ
Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κορκα προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την δημοπράτηση του έργου επαρχιακού οδικού δικτύου «Ρυτό-ΣοφικόΑγγελόκαστρο», ύψους €1.000.000:»

Προχωράμε στη δημοπράτηση του επαρχιακού οδικού δικτύου «Ρυτό Σοφικό-Αγγελόκαστρο», έργο ύψους €1.000.000, μετά την εκπόνηση μελέτης και την έγκριση από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας των όρων διακήρυξης τευχών δημοπράτησης του έργου. Όταν η περιφερειάρχη αρχή του Παναγιώτη Νίκα ανέλαβε την περιφερεια Πελοποννήσου δώσαμε μια υπόσχεση. Λίγα λόγια, πολλά έργα. Ερχόμαστε σήμερα να επιβεβαιώσουμε αυτή τη λογική μας με ένα έργο βαρύτητας για την Ανατολική Κορινθία με τους Κορίνθιους συναδέλφους Τάσο Γκιολή και Χάρη Βυτινιώτη, καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας.»




ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ 
Σε επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου 
Γιώργου Πετρίτση



Προς τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα 30.4.2020 

Τελικά μάλλον απ’ ότι φαίνεται η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή παρέδωσε σημαντικό έργο στον κ. Νίκα. Και αποδεικνύεται καθημερινά ότι ο ισχυρισμός του κ .Περιφερειάρχη ότι παράλαβε άδεια ταμεία και μηδενικό έργο ήταν απολύτως ψευδής. Διαψεύδεται ο κ. Νίκας από τις ίδιες τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ακόλουθη ανακοίνωση. 

Ας την δούμε: 
«Σύμβαση προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ για οδικά έργα στην περιοχή του Ισθμού υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου». Το γεγονός ότι όλα τα στάδια του έργου ( μελέτη – δημοπράτηση – χρηματοδότηση ) είχαν γίνει από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή φαίνεται ότι δεν είναι για εσάς άξιο καμίας αναφοράς. https://www.ppel.gov.gr/veltiosisintirisi-tis-e-o-10-isth…/ 

Κύριε Περιφερειάρχα για εμάς, τα μέλη του συνδυασμού « Νέα Πελοπόννησος», τα έργα δεν έχουν «πατέρα», ξεκινάνε από το όραμα που έχει κάθε αιρετός, αλλά και από τις ανάγκες κάθε τοπικής κοινωνίας. 

Από εκεί και πέρα όμως, για να υλοποιηθούν όλα αυτά , απαιτείται πολύ συστηματική προσπάθεια από πολλά πρόσωπα. Κάποια ολοκληρώνονται εντός του χρόνου που διαθέτει κάθε αιρετή αυτοδιοίκηση , κάποια άλλα τα υλοποιεί η επόμενη διοίκηση. Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά μας. 

Εσείς, χωρίς να έχετε προσπαθήσει , για κάποια συγκεκριμένα έργα, θέλετε να γίνετε ο απόλυτος «πατέρας» τους ( υπογράφοντας απλά την σύμβαση με τον ανάδοχο). Έργα όμως που εμείς όχι μόνο δρομολογήσαμε αλλά εξασφαλίσαμε και τις σχετικές πιστώσεις. 

Κύριε Περιφερειάρχα, 
Η συναίνεση και η συνεργασία για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας απαιτούν καθαρές πολιτικές κουβέντες και απόλυτη αλήθεια. Η προσπάθεια σας να παραπλανήσετε τους πολίτες με ψέματα και ανακρίβειες ούτε δόκιμη είναι ούτε πολιτικά ηθική. Πρέπει επιτέλους να παραδεχτείτε ότι παραλάβατε ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο έχετε υποχρέωση να συνεχίσετε. 

Για την Παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» 
O Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Κορινθίας 
Γιώργος Πετρίτσης



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ/ΚΗΣ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝ.& ΚΤΗΝ/ΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Τμήμα: Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής
Ταχ. Δ/νση: Γ. Παπανδρέου 24 Κόρινθος 20100
Πληροφορίες: Α. Βενιζέλος, Α. Ζοΰζα Τηλέφωνο: 2741363319, -320, Fax: 2741363324, -325

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Κορινθίας και το Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου ενημερώνουν τους Μελισσοκόμους ότι στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Παραγωγής & Εμπορίας των Προϊόντων της Μελισσοκομίας για το έτος 2020 ξεκίνησε η Υποβολή των Αιτήσεων για την ένταξη τους στις Δράσεις: 

3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» (Αντικατάσταση κυψελών), 
3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» (Μετακινήσεις από 11/02/2020 έως 20/6/2020). 

Μελισσοκόμοι που επιθυμούν να ενταχθούν στις παραπάνω δράσεις πρέπει να υποβάλλουν στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου κατά προτίμηση ταχυδρομικώς ή με ΕmailΙ: 

• Αιτήσεις συμμετοχής και υπεύθυνες δηλώσεις μέχρι 14 Μαΐου 2020 νια την Δράση 3.1 (Αντικατάσταση κυψελών) συνοδευόμενες από τα τιμολόγια αγοράς κυψελών και φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού και μέχρι 18 Μαΐου 2020 για την Δράση 3.2 (Μετακινήσεις Μελισσοσμηνών) 

Η Αίτηση υποβολής δικαιολογητικών και παραστατικών για την Δράση 3.2 (Μετακινήσεις) (με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και παραστατικά τα οποία έχουν κοινοποιηθεί στους Δήμους, στους μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς συλλόγους, στις Ε.Α.Σ. και στα Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Κορινθίας) μέχρι 20/6/2020. 

Για πληροφορίες ΔΑΟΚ ΠΕ Κορινθίας (Γ. Παπανδρέου 24 Κόρινθος Τ.Κ 20100) ® τηλ. 2741363319,2741363320 και Για πληροφορίες και Αποστολή Αιτήσεων: Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου (Βασ. Δεκάζου 5 Τρίπολη Τ.Κ 221 31) τηλ2710-243352 Ε-mail: melkpel@otenet.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια