Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1693

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Εργασίες κλαδέματος, φροντίδας πρασίνου & αποψίλωσης


Κόρινθος, 30-04-2020 Η υπηρεσία Περιβάλλοντος έχοντας καταρτίσει πλάνο παρέμβασης για το σύνολο των Κοινοτήτων του Καλλικρατικού δήμου, εργάζεται συστηματικά προκειμένου αφενός να επιτευχθεί ο απαραίτητος εξωραϊσμός και αφετέρου η προστασία του περιβάλλοντος με παράλληλη ασφαέλια και ποιότητα ζωής των κατοίκων, αφού σε πολλά σημεία η μη υλοποίηση των ενεργειών αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος, πυρκαγιάς και καλαισθησίας. Το προσωπικό του Δήμου έχοντας στην διάθεση του το σύνολο των μέσων που είναι απαραίτητα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση ολοκλήρωση των ενεργειών, που θα αποδώσουν στους δημότες ένα αισθητικά αναβαθμισμένο κυρίως όμως ασφαλές περιβάλλον. Παρεμβάσεις έχουν ήδη γίνει στην περιοχή «Δέλτα Κορίνθου», στην περιοχή του Προαστιακού, στο κέντρο της Κορίνθου και σε Δημοτικές Κοινότητες. Οι δημότες, δεδομένης και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την Παρασκευή της Πρωτομαγιάς, καλούνται από την πλευρά τους να συνδράμουν περιφρουρώντας αφενός τα αποτελέσματα των εργασιών και αφετέρου προχωρώντας σε εργασίες αποψίλωσης στους χώρους ευθύνης τους όπως ορίζεται από την νομοθεσία και τον Κανονισμό καθαριότητας Ο όμορφος, περιποιημένος και ασφαλής δήμος είναι ευθύνη όλων μας.


Χρηματοδότηση 67,500 στους Δήμους της Κορινθίας για να πληρώσουν μισθώματα


02-05-2020 Με Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών κατανεμήθηκαν 4.697.122,05 ευρώ σε 153 Δήμους της Χώρας για την καταβολή μισθωμάτων. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων, δηλαδή δεν είναι επιπλέον πρόσθετη χρηματοδότηση από το Κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ειδικότερα, δίνονται στους Δήμους της Κορινθίας 67.622 Ευρώ για την καταβολή μισθωμάτων ως εξής:

Κορινθίων 58978,76
Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων 1243,24
Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 5400
Σικυωνίων 2000Γραφείο Τύπου Δημάρχου
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες


Κόρινθος, 4 Μαΐου 2020 Απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιεί ο Δήμος Κορινθίων εν όψει της επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και των Λυκείων και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και για τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τις ημέρες που θα προηγηθούν της επαναλειτουργίας τους. Παράλληλα, ο Δήμος θέλοντας να διαφυλάξει την δημόσια υγεία, έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και τον καθαρισμό των σημείων όπου καταγράφονται λιμνάζοντα ύδατα (Ξηριάς, Λέχαιο κοκ). Αναφορικά με την λειτουργία του Δήμου : Η είσοδος του κοινού στις υπηρεσίες δεν επιτρέπεται. Η εξυπηρέτηση γίνεται τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά και κατόπιν ραντεβού εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Η εκ περιτροπής και απομακρυσμένη εργασία των υπαλλήλων συνεχίζεται Από σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 λειτουργεί κανονικά για πληρωμές το ταμείο της ΔΕΥΑ Κορίνθου. Για οποιαδήποτε αλλαγή στα προαναφερθέντα θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Δηλώσεις του δημάρχου Γιώργου Γκιώνη για τα έργα στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων


Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα οδοποιΐας, η κατασκευή πεζοδρομίων και αγωγού ομβρίων υδάτων στους Αγίους Θεοδώρους. Διαβάστε παρακάτω Αγιοι Θεόδωροι: Έργα οδοποιΐας και κατασκευή πεζοδρομίων (video-εικόνες) Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργου Γκιώνη στο βίντεο https://www.facebook. com/AgioiTheodoroi2011/ videos/2733571536768902/


Συνελήφθησαν δύο Λουτρακιώτες για κλοπή στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε Ιερό Ναό, που είχε γίνει 4.12.2019 στο Λουτράκι Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 43 και 57 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.


Έγιναν Ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο Σχίνο Λουτρακίου
Το Σάββατο 2 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών από τον Δήμο.στο Σχίνο Λουτρακίου ό,που υπάρχουν πολλά σημεία που έπρεπε να γίνει ψεκασμός όπως: φρεάτια των ομβρίων, καλαμιές, βάτα σε συνδυασμό με λιμνάζοντα νερά, στην Αλμύρα που αποτελεί την κύρια πηγή ανάπτυξης των κουνουπιών, στις Βαμβακιές και στη Μαυρολίμνη. Ελπίζω τώρα να μειωθεί ο όγκος αυτών των εντόμων που μας βασανίζουν καθημερινά..”, ανέφερε στο Loytraki blog ο Πρόεδρος


Ευχαριστήριο για τους χορηγούς της πρωτοβουλίας «Κοινωνικά Γεύματα Αγάπης» του Δήμου Λουτρακίου-ΠεραχώραςΑγίων Θεοδώρων


Η πρωτοβουλία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων «Κοινωνικά Γεύματα Αγάπης» που ξεκίνησε την Τρίτη 26 Απριλίου, παρέχει τη δυνατότητα σίτισης σε 50 ωφελούμενους και στοχεύει στην ενίσχυση των συνανθρώπων μας που προσπαθούν να καλύψουν τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες. Η πρωτοβουλία αυτή δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί χωρίς την έμπρακτη στήριξη των συμπολιτών μας, καθώς επίσης, των τοπικών επιχειρήσεων. Η ανταπόκριση όλων αποδεικνύει την αγάπη για τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια και αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης στη δύσκολη εποχή της υγειονομικής πανδημίας που βιώνουμε, αποδεικνύοντας πως ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς για τη γενναιόδωρη προσφορά τους, ενίσχυση και στήριξη της πρωτοβουλίας κοινωνικής αλληλεγγύης, ανακουφίζοντας συνανθρώπους μας που βρίσκονται πραγματικά σε ανάγκη. ΦΡΟΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ - ΒΟΛΙΣΣΙΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ., Μεγάλου Αλεξάνδρου 3, Λουτράκι ΦΡΟΥΤΕΝΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ - Βλάσσης Νικόλαος Ε., Εθνικής Αντιστάσεως 17, Λουτράκι Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη ΔΟΚΟΠΑΠ «ΜΕΡΙΜΝΑ» και το προσωπικό του Δημοτικού Παιδικού σταθμού Λουτρακίου που εργάζονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με συνέπεια και πραγματική διάθεση για προσφορά, καταφέρνοντας να αναδείξουν την πρωτοβουλία σε υψηλά επίπεδα. 

«Σε μία τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε με τις περισσότερες επιχειρήσεις να πλήττονται σημαντικά λόγω της πανδημίας, οι τοπικές επιχειρήσεις συνεχίζουν την κοινωνική τους προσφορά χωρίς δισταγμό. Είμαστε ευγνώμονες για την άμεση ανταπόκρισή σας, καθώς για ακόμη μία φορά, στέκεστε αρωγοί και συνοδοιπόροι στην προσπάθειά μας να παρέχουμε όσο το δυνατό περισσότερα αγαθά και γεύματα στους ωφελούμενούς μας. Σας ευχαριστούμε όλους θερμά», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης. 

Η επιλογή των ωφελούμενων πραγματοποιείται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Η δράση πραγματοποιείται από τις 12.30 έως τις 14.00, στο Δημοτικό Κτήριο του Παιδικού Σταθμού Λουτρακίου και θα διαρκέσει έως ότου ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας. 

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 2744360151 Νίκος Καρράς & 2744360166 Λαμπρινή Κώτσιου. Γραφείο ΤύπουΟ ΟΜΙΛΟΣ ΠΙΕΤΡΗΣ στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία «Κοινωνικά Γεύματα Αγάπης» του Δήμου ΛουτρακίουΠεραχώρας-Αγίων Θεοδώρων


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ευχαριστεί θερμά τον ΟΜΙΛΟ ΠΙΕΤΡΗΣ για την ευγενική προσφορά του σε τα ψωμάκια που χρειάζονται για τα γεύματα που διανέμονται στους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, τους ωφελούμενους της πρωτοβουλίας «Κοινωνικά Γεύματα Αγάπης». Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης ανέφερε πως «Ο Όμιλος ΠΙΕΤΡΗΣ, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, στέκεται καθημερινά δίπλα σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, στην τοπική κοινωνία, αλλά και στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Πέτρο Πιέτρη για τη σημαντική πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιάς που αντανακλά τα αισθήματα της εκτίμησης και της αλληλεγγύης του προς τον Δήμο μας και τους δημότες μας». Γραφείο Τύπου

Δωρεάν wifi με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους σε 10 σημεία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων


Λουτράκι, 6 Μαΐου 2020 Αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU), ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ολοκλήρωσε τις προηγούμενες ημέρες και έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εγκατάσταση και λειτουργία δέκα (10) σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi hotspots) σε δημόσιους χώρους, πάρκα και πλατείες. Η εγκατάσταση του νέου ασύρματου δικτύου στο Δήμο παρέχει τη δυνατότητα σε δημότες και επισκέπτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο χωρίς κόστος, ενώ ταυτόχρονα, υπερκαλύπτει τις αυστηρές προδιαγραφές του προγράμματος σε επίπεδο εξοπλισμού και λειτουργίας. 

Τα επιλεγμένα σημεία εξυπηρετούν πλήθος συνδημοτών και επισκεπτών του Δήμου: 
ΚΕΠ - Πλατεία ΚΤΕΛ Πλατεία 25ης Μαρτίου Παραλιακή Ζώνη Λουτρακίου (Ξενοδοχείο «ΑΚΤΗ» έως καφετέρια «ΠΑΠΑΔΑΚΗ») Πλατεία ΟΣΕ Παραλιακός Δρόμος (περιοχή Βιολογικού) Πάρκο Δεξαμενής Δημοτικό Στάδιο Χ. Θώδης «Θώδειο» Πλατεία Κρήνης Παραλία Λουτρακίου Παραλιακή Ζώνη Λουτρακίου (BEAU RIVAGE έως καφετέρια «PAUL’s») Παραλιακό Πάρκο, Λιμάνι 

Η διαδικασία πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω του WiFi4EU είναι απλή και απαιτεί να επιλέξετε αρχικά το όνομα WiFi4EU από τα ασύρματα δίκτυα που εμφανίζονται στη συσκευή σας και στη συνέχεια να πατήσετε στο κουμπάκι “Login” ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση. Η εκπομπή πραγματοποιείται σε επιτρεπτές και ασφαλείς συχνότητες και δεν έχει ουδεμία σχέση με τα νέα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G (5th generation). 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων συμμετείχε με επιτυχία στην πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ήταν ανάμεσα στους πρώτους 2.800 Δήμους στην Ε.Ε. που διεκδίκησε και απέκτησε το voucher των 15.000 ευρώ. Αποτελεί έναν από τους πρώτους Δήμους του Νόμου Κορινθίας που έχει υλοποιήσει το έργο, εντός χρονοδιαγράμματος. Η λειτουργία του έργου για τα επόμενα τρία χρόνια θα παρακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε αυτό να παραμείνει παραγωγικό. «Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσουμε έργα και πολιτικές, που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των συνδημοτών μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ολοκληρώσει τη δημιουργία νέων ιστοσελίδων του δήμου, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη διαφάνεια. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, αναβαθμίζουμε τις δημοτικές ψηφιακές υποδομές και δίνουμε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σύγχρονα εργαλεία τουριστικής προβολής, υπηρεσιών και εφαρμογών ευφυών πόλεων (Smart Cities Infrastructure) προκειμένου να φτάσουμε σε έναν σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης. 
Γραφείο Τύπου
ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΚΙΑΤΟ- ΑΘΗΝΑ: Σε πλήρη λειτουργία ο προαστιακός από τη Δευτέρα

Αθήνα, 30 Απριλίου, 2020 Ανακοίνωση “Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας που αποφασίστηκαν από την Πολιτεία, τη Δευτέρα 04.05.2020 τίθεται σε πλήρη λειτουργία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος Αθηνών (Πειραιάς – Κιάτο, Πειραιάς – Αεροδρόμιο, Αθήνα – Χαλκίδα και Άνω Λιόσια – Κορωπί), για την καλύτερη και ασφαλή εξυπηρέτηση των εργαζομένων που επιθυμούν να μετακινηθούν από και προς τους χώρους εργασίας τους. Για την ελαχιστοποίηση φαινομένων συνωστισμού εντός των συρμών της, και αποκλειστικά για τον Προαστιακό εκτός αστικής ζώνης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανέπτυξε ένα σύστημα εισιτηρίων, συνδέοντας πλέον τα δρομολόγια με τον τίτλο μεταφοράς. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να ελέγχεται σε πραγματικό χρόνο ο επιβατικός φόρτος σε κάθε συρμό. Τα νέα εισιτήρια του Προαστιακού συνδέονται με το δρομολόγιο κατά την έκδοσή τους και ισχύουν για μια ώρα πριν έως και δύο ώρες μετά την αναγραφόμενη ώρα αναχώρησης του δρομολογίου που έχει επιλεγεί. Όλα πλέον τα εισιτήρια Προαστιακού ελέγχονται ηλεκτρονικά στον συρμό από το προσωπικό αμαξοστοιχίας. Σε περίπτωση που κάποιος δεν πρόκειται να ταξιδέψει ή δεν προλάβει το παραπάνω χρονικό όριο, το εισιτήριο ακυρώνεται ή μεταβάλλεται μέχρι και τις 23:59:59 της ημερομηνίας αναχώρησης του δρομολογίου που αναγράφεται στο εισιτήριο. Η χρήση προστατευτικής μάσκας από το επιβατικό κοινό είναι υποχρεωτική και ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον…”.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η παράδοση του δημαρχιακού οχήματος 4Χ4 στο Αστυνομικό Τμήμα Βέλου ΒόχαςΤο αυτοκίνητο παρέδωσε ο Δήμαρχος κ. Αννίβας Παπακυριάκος παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Κορινθίας-Ταξίαρχου Χαράλαμπου Τετράδη, του Αστυνομικού Διευθυντή Α.Τ Βέλου Βόχας Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, της επιτροπής παραλαβής καθώς επίσης και Αστυνομικών Ν. Κορινθίας. Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ΄΄η Αστυνομία έχει τεράστιες ανάγκες και γι αυτό σκεφτήκαμε πριν από έναν χρόνο να προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση ώστε να συνδράμουμε στο δύσκολο έργο της΄΄. Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χαράλαμπος Τετράδης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την χορηγία του οχήματος και τόνισε ότι ΄΄η πράξη αυτή δείχνει αναγνώριση του έργου της Αστυνομίας και πως παραμένει ισχυρή η εμπιστοσύνη μεταξύ Αστυνομίας, Δημοτών και Δημοτικής Αρχής΄΄. Τέλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο για την βοήθειά του ενόψει της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς φρόντισε να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις στο Α.Τ Βραχατίου και στα αυτοκίνητα της υπηρεσίας και τόνισε τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του θα είναι αρωγοί και θα προσπαθούν να δίνουν λύσεις στα προβλήματα του Δήμου. 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ευρεία σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο για αντιμετώπιση τυχόν οικονομικής ελάφρυνσης επιχειρήσεων


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο Δημάρχου με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Βόχας κ. Γιώργο Δαληβίγκα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βραχατίου κ. Γιώργο Βασιλείου και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου κ. Βαγγέλη Τσάκωνα, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την λήψη μέτρων στα πλαίσια πάντα της νομιμότητας , για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων λόγω των νέων συνθηκών λειτουργίας τους. Μεταξύ άλλων έγιναν προτάσεις και εξετάζονται τα κάτωθι: 

-Μείωση τιμής σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που παραχωρούνται στους επαγγελματίες 
-Τρόποι λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών 
-Διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων για την ασφαλή μετάβαση των επισκεπτών και την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων 
- Απαλλαγή των πληττόμενων επιχειρήσεων από δημοτικούς φόρους , που ήδη ο Δήμος εξετάζει και θα θέσει θέμα σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι όλα τα αυτά τα θέματα ήδη εξετάζονται από τις υπηρεσίες για τον νόμιμο τρόπο υλοποίησής τους για την ανακούφιση των επιχειρήσεων του Δήμου Βέλου Βόχας οι οποίες πλήττονται από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση. 

Μετά από πρόταση του εμπορικού συλλόγου θα ακολουθήσει άμεσα συνάντηση του Δημάρχου με τους επαγγελματίες καταστηματάρχες προκειμένου ο Δήμος Βέλου Βόχας να αποτελεί ασφαλή προορισμό για όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες. 

Σημαντικές παρεμβάσεις του Δήμου Βέλου Βόχας σε αγροτικούς δρόμους 

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες στους αγροτικούς δρόμους του Δήμου μας. Δύο γκρέιτερ με τη συνεργασία και τις υποδείξεις των Προέδρων των Κοινοτήτων, εκτελούν καθαρισμούς, διανοίξεις και ομαλοποιήσεις στους αγροτικούς δρόμους. Στόχος και σκοπός μας είναι σε όλες τις κοινότητες να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες έτσι ώστε οι αγρότες του Δήμου μας να έχουν καλύτερη πρόσβαση στις καλλιέργειές τους. Ήδη έχουν εκτελεσθεί εργασίες στις κοινότητες Χαλκείου, Σουληναρίου, Πουλίτσας, Κρηνών, Ταρσινών, Ελληνοχωρίου, Καλεντζίου (οικισμός). Την Πέμπτη 30 Απριλίου ξεκίνησαν εργασίες στο Ζευγολατιό και τη Δευτέρα 4 Μαϊου θα ξεκινήσουν στην Στιμάγκα. 

Οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων 
Ανδρέας Σιάχος 
Θεόδωρος Ράπτης
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ελέγχουμε, απολυμαίνουμε και προστατεύουμε από την πρώτη στιγμή τους καταυλισμούς των ΡΟΜΑ, θωρακίζοντας έτσι την δημόσια υγεία

Επισκέψεις στους οικισμούς - καταυλισμούς των ΡΟΜΑ από την υπεύθυνη των κοινωνικών δομών του Δήμου- Πρόεδρο ΑΝΕΛΙΞΗ κα. Μαρία Καλλίρη Από τον οικισμό- καταυλισμό των ΡΟΜΑ στo Ζευγολατιό ξεκίνησε χθες Κυριακή 3 Μαϊου 2020 τις επισκέψεις η υπεύθυνη των κοινωνικών δομών και Πρόεδρος της ΑΝΕΛΙΞΗΣ κα. Μαρία Καλλίρη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση στους διαμένοντες στον καταυλισμό σχετικά με τον συντονισμό των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους καταυλισμούς που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου Βέλου Βόχας ενόψει της πανδημίας του κορονοϊού. Η κα. Καλλίρη μίλησε με τους παρευρισκόμενους για τις απολυμάνσεις που γίνονται σε τακτά διαστήματα για την προστασία όλων, έκανε συστάσεις για τον περιορισμό των μετακινήσεων έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η καλή εικόνα που ήδη υπάρχει στους καταυλισμούς. Είχε ήδη προηγηθεί ενημέρωση σε όλους τους οικισμούς-καταυλισμούς των ΡΟΜΑ με ηχητικό μήνυμα (ντουντούκα) για τα μέτρα προστασίας. Επίσης η Πρόεδρος δήλωσε ικανοποιημένη με τον τρόπο που χειρίζονται μέχρι σήμερα την κατάσταση, γιατί από την πλευρά τους οι ΡΟΜΑ φαίνεται ότι έχουν συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης και τηρούν τις οδηγίες της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης εφαρμόζοντας τα μέτρα και περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους για να προστατευτούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Επίσης έγινε ενημέρωση για τους ωφελούμενους των ΤΕΒΑ και των ΚΕΑ σχετικά με τα τρόφιμα που δόθηκαν και συνεχίζονται να δίνονται μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των προπληρωμένων καρτών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα λόγω των προσωπικών δεδομένων που όμως θα ικανοποιηθούν όλοι. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής της στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν εμφιαλωμένα νερά και τρόφιμα. Τέλος η κα. Καλλίρη μίλησε με τους παραβρισκόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τη δυνατότητα επίλυσης. Ήδη για το θέμα της επισκευής του δρόμου η κα. Καλλίρη τους διαβεβαίωσε, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο, ότι άμεσα θα ξεκινήσει η κατασκευή του. Οι επισκέψεις τους οικισμούς-καταυλισμούς θα συνεχιστούν.
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
• ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ • ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 

ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Προτάσεις Επαμεινώνδα Κατσούλα προς την Δημοτική Αρχή κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 30/04/2020 (προ ημερησίας διατάξεως) 

ΠΡΟΤΑΣΗ 1 : Ανακατασκευή με σωστές διαστάσεις της σκηνής του ανοικτού θεάτρου “Βασίλης Γεωργιάδης”. Στην εσωτερική μαρίνα Ξυλοκάστρου εκτελείται έργο απόσυρσης του υλικού με το οποίο είχε μπαζωθεί ένα τμήμα της για τη δημιουργία γηπέδου beachvolley. 
Το έργο θα επαναφέρει την εσωτερική μαρίνα στην πλήρη λειτουργία της, αφού θα ελευθερωθούν θέσεις πρόσδεσης μικρών σκαφών, σύμφωνα με τον σκοπό της κατασκευής της και της χρηστικότητας της. Από την έναρξη της λειτουργίας του ανοιχτού θεάτρου “Βασίλης Γεωργιάδης”, διαπιστώθηκε ότι η “σκηνή” του, υπολείπεται σε διαστάσεις, με συνέπεια να δυσχεραίνεται η κίνηση των ηθοποιών στις παραστάσεις και να περιορίζεται η ανάπτυξη των σκηνικών. 
Προτείνω λοιπόν, με την ευκαιρία των εργασιών στο συγκεκριμένο χώρο, να εκπονηθεί μελέτη επέκτασης περιφερειακά της σκηνής του θεάτρου και ανακατασκευής της στις σωστές διαστάσεις, ώστε να γίνει περισσότερο λειτουργική και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των θεατρικών παραστάσεων που δίδονται τους καλοκαιρινούς μήνες εκεί. 

ΠΡΟΤΑΣΗ 2 : Έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου χωρίς παρατάσεις Επισημαίνω ότι εργασίες απόσυρσης του των υλικών έχουν διακοπεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πληροφορήθηκα ότι τα μηχανήματα και οι χειριστές τους απασχολούνται σε άλλο έργο που έπρεπε να εκτελεστεί. Η εικόνα όμως του ημιτελούς έργου είναι άσχημη με χώματα χυμένα και παρατημένα στους χώρους του θεάτρου και πέριξ αυτού. Επίσης θεωρώ πολύ πιθανό να έρθει στο Δ.Σ. αίτημα παράτασης εκτέλεσης του έργου, ως συνήθως, με όσα αυτή συνεπάγεται. 
Προτείνω τα έργα να εκτελούνται με μία σειρά, να αποπερατώνονται εγκαίρως, στα χρονικά περιθώρια της προκήρυξης τους και να μην παραμένουν ημιτελή. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να ιεραρχήσει προτεραιότητες και να απαιτεί συνέπεια στην εκτέλεση των έργων. 
Καλούμε τη δημοτική αρχή να ανταποκριθεί στις προτάσεις μας. 
Επαμεινώνδας Κατσούλας Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ» 


ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 

Τοποθέτηση Επαμεινώνδα Κατσούλα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 30/04/2020 
Το “κατόπιν ενεργειών” μας του Δημάρχου και η Αλήθεια Η προαναγγελία από τον Δήμαρχο με ανάρτησή του της ένταξης του έργου της ανακατασκευής του Παλαιού γηπέδου Ξυλοκάστρου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», εντάσσεται στη γενικότερη τακτική αυτοπροβολής του και οικειοποίησης έργων ήδη αποφασισμένων. 
Το συγκεκριμένο έργο έχει αποφασιστεί ομόφωνα στη συνεδρίαση της 22/04/2019 (απόφαση 86/2019) με βάση τη μελέτη υπ. αριθμόν 35/2019 της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Η μονομερής αναφορά του σε πολιτικό στέλεχος της Κυβέρνησης, παραλείποντας όσους συνετέλεσαν στην ένταξη του προγράμματος “Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων” στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, αναδεικνύει την προσπάθεια εκμετάλλευσης του έργου από τον Δήμαρχο και από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο στον οποίο ο ίδιος πρόσκειται. 
Πρόκειται για επαναφορά της παλαιοκομματικής πρακτικής του “κατόπιν ενεργειών μας”. Ο Δήμαρχος βεβαίως οφείλει να ευχαριστεί όσους συμβάλλουν στην υλοποίηση έργων του Δήμου μας, αρκεί αυτό να μην γίνεται επιλεκτικά και μόνο προς ορισμένη κατεύθυνση του πολιτικού φάσματος. 
Η αλήθεια είναι ότι το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 με 50 εκ. €, το Μάιο αυξήθηκε στα 150 εκάτ. € και μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2019 είχαν ενταχθεί συνολικά 230 έργα, προϋπολογισμού 250 εκ. €. 
Όταν ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε την απόφασή του για κατάργηση του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ενός χρηματοδοτικού εργαλείου από το οποίο ωφελήθηκαν όλοι οι Δήμοι της χώρας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ΚΕΔΕ αντέδρασαν. Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ καταθέσαμε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υπουργική απόφαση και προτείναμε τη διατήρηση του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. 
Χαιρόμαστε που τώρα ένα σημαντικό έργο του Δήμου μας εντάσσεται στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, που όπως φαίνεται συνεχίζεται, τουλάχιστον για έργα που έχουν ήδη ενταχθεί. Επισημαίνουμε πάντως ότι σχετική μελέτη δεν απεστάλη προς τα μέλη του Δ.Σ. για ενημέρωση. Η θέση μας για το παλαιό γήπεδο και η πρόταση μας για Στάδιο Η αναγκαιότητα της ανακατασκευής του παλαιού γηπέδου είναι προφανής, αφού θα αποκατασταθεί μετά από δεκαετίες ένα ιστορικής σημασίας γήπεδο, στο οποίο ο ΗΡΑΚΛΗΣ Ξυλοκάστρου έχει γράψει λαμπρές ποδοσφαιρικές σελίδες. Πρέπει να θυμίσω το γήπεδο “Σωτήρης Αγγελόπουλος” στο Σύθα κατασκευάστηκε ως προπονητικό και χρησιμοποιήθηκε “προσωρινά” ως κανονικό γήπεδο. Mόνο που η προσωρινότης διήρκησε δεκαετίες. Eίναι καιρός πλέον να εγκαταλείψουμε το “oυδέν μονιμότερον του προσωρινού” και να προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός σύγχρονου γηπέδου. 
O τόπος μας έχει ανάγκη από έναν αξιοπρεπή αγωνιστικό χώρο με σύγχρονες προδιαγραφές για τις ομάδες και τους φιλάθλουςθεατές, πού να διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές, όπως αρμόζει σε ένα Δήμο που ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό. Η ανακατασκευή του εγκαταλελειμμένου γηπέδου και η επαναφορά του στην αθλητική χρήση, θα βελτιώσει αισθητικά τη σημερινή απαράδεκτη εικόνα του. 
Τέλος ο κατάλληλος ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου, που πρέπει να ακολουθήσει, θα αναδείξει το έργο ενώ θα βγάλει από το σκοτάδι και θα αναβαθμίσει την έως σήμερα υποβαθμισμένη αυτή περιοχή του Δυτικού Ξυλοκάστρου. Για τους λόγους αυτούς ψηφίζουμε την ένταξη του έργου «Ανακατασκευή παλιού γηπέδου Ξυλοκάστρου» στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. 
Επειδή όμως, δεν υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο ως αθλητική δραστηριότητα, θα πρέπει ο Δήμος να μεριμνήσει για τη δημιουργία υποδομών κλασικού αθλητισμού, όπως ο στίβος. Μην λησμονούμε ότι υπάρχουν αρκετοί συνδημότες μας, νέοι αλλά και μεγαλύτεροι, που ασχολούνται με τα αθλήματα του στίβου. Ένας αθλητικός χώρος με σωστές προδιαγραφές είναι απαραίτητος. Ο Δήμος μας θα πρέπει άμεσα να επιλέξει κατάλληλο χώρο, καθώς και να αναζητήσει χρηματοδότηση για την κατασκευή Σταδίου. 

Υστερόγραφο : Μετά το φιάσκο της απώλειας της ένταξης του Σταδίου Ξυλοκάστρου στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2004», από το οποίο επωφελήθηκαν όλοι σχεδόν οι Δήμοι της χώρας (μη εξαιρουμένου και του τέως Δήμου Ευρωστίνης, που ενέταξε το Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου στο πρόγραμμα με γενναία χρηματοδότηση) η δημιουργία Σταδίου στο Ξυλόκαστρο αποτελεί οφειλόμενη αποκατάσταση εκκρεμότητας, αφού θα μπορούσε να έχει κατασκευαστεί από τότε, αν είχαν γίνει οι σωστοί χειρισμοί. 
Τα 16 αυτά χαμένα χρόνια για τον αθλητισμό της περιοχής μας είναι ήδη πολλά! 

Επαμεινώνδας Κατσούλας 
Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια