Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1693


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Τρίπολη, 30 Απριλίου 2020

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου



Συνελήφθησαν σαράντα οχτώ (48) άτομα, προσήχθησαν εκατόν τρία (103) και έ γινε έλεγχος σε επτακόσια εξήντα επτά (767) 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πεντακόσια πενήντα έξι (556) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν είκοσι επτά (127) παραβάσεις 

Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής στη Λακωνία και μία περίπτωση απόπειρας απάτης στη Μεσσηνία 

Κατασχέθηκαν ποσότητες και τσιγαριλίκια κάνναβης, μικροποσότητες ηρωίνης κ.ά. 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια εξήντα επτά (767) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια (600) ήταν ημεδαποί και τα εκατόν εξήντα επτά (167) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια πενήντα έξι (556) οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν τρία (103) άτομα, από τα οποία εξήντα τρία (63) ήταν ημεδαποί και σαράντα (40) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα οχτώ (48) άτομα. 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για απόπειρα βιασμού. Μία (1) ημεδαπή στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα. Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.




Άγιοι Θεόδωροι:
Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής – Εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν τα κλοπιμαία
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 23/24.4.2018 στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 31 και 37 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους


Έκλεψαν χρήματα από αποθήκη καταστήματος στην Κόρινθο – Συνελήφθησαν δύο άτομα
Συνελήφθησαν, στις 5.5.2020 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 19χρονος ημεδαπός και ανήλικος αλλοδαπός, αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσαν από αποθήκη καταστήματος χρήματα



Κιάτο:
Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος γυναίκας
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 9.12.2019, στο Κιάτο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος 46χρονου ημεδαπού, για απάτη με υπολογιστή.


Κορινθία:
Πυρκαγιά σε σπίτι στο Ζευγολατιό
Πυρκαγιά ξέσπασε σε μονοκατοικία στο Ζευγολατιό Κορινθίας περί της 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Μαΐου... Η φωτιά που ξέσπασε στη κουζίνα του σπιτιού κατασβέστηκε έπειτα από την επέμβαση της Πυροσβεστικής... By Αλέξανδρος Κανδρής


Εκτροπή και ανατροπή τρακτέρ στο Γαλατά Νεμέας
– Από θαύμα σώθηκε ο οδηγός του τρακτέρ Εκτροπή και ανατροπή κτρακτέρ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Γαλατά Νεμέας όταν εξετράπη το τρακτέρ το οποίο οδηγούσε ένας αγρότης με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και να τραυματιστεί. Xάρη στη συνδρομή συγχωριανών που έσπευσαν άμεσα για βοήθεια σώθηκε και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο τραυματίας μεταφέρεται αυτήν την ώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια