Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ φ.1691

ο «Κορίνθιος»

ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Τι έχουν να πουν τώρα οι... «ανθρωπιστές»;

Εκατοντάδες ΜΚΟ είναι αγνώστου ταυτότητας και δρουν σαν «φαντάσματα»! Αυτό αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, για τις εν λόγω οργανώσεις, πολλές από τις οποίες κατηγορούνται πως συντηρούν το πρόβλημα του μεταναστευτικού, αντί να το λύνουν, κερδίζοντας πακτωλό χρημάτων από όλο αυτό. Πέραν τούτου, δεν αποκλείεται ανάμεσα στα μέλη της ΜΚΟ να δρουν, καμουφλαρισμένα, πράκτορες με σκοπό να πλήξουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τα συμφέροντα της χώρας μας. Μάλιστα, διεθνής Οργανισμός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι είναι πιθανή η εκμετάλλευση τους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή τρομοκρατικές επιχειρήσεις. 

Όπως αναφέρουν τα πρόσφατα στοιχεία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», τα τελευταία τρία χρόνια είναι εγγεγραμμένες 70 ΜΚΟ. Μετά το τελεσίγραφο εγγράφηκαν 16, εκκίνησαν τις διαδικασίες εγγραφής 69, απενεργοποιήθηκαν 114 που δεν είχαν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους. 450 ΜΚΟ δεν έδωσαν ποτέ κανένα στοιχείο για την ύπαρξη τους!!! «Αυτές οι ΜΚΟ δεν ξέρουμε κατά πόσο έχουν χρηματοδοτηθεί ήδη από το παρελθόν και από που έχουν χρηματοδοτηθεί. Αλλά το να έχουν γίνει δράσεις είναι ένα άλλο θέμα διότι ξέρετε μπορεί τα τιμολόγια μου να είναι εντάξει αλλά οι δράσεις να μην είναι», δήλωσε πρώην διευθυντής της ΔΟΜ Ελλάδας. 

Οι ΜΚΟ που καταγράφηκαν στο μητρώο του Υπουργείου Εσωτερικών μετά το «τελεσίγραφο» της κυβέρνησης είναι μόλις 86 με μόνο 13 ΜΚΟ του εξωτερικού! Οι ανύπαρκτοι έλεγχοι, ειδικά κατά την τελευταία πενταετία της Αριστεράς, άνοιξαν «πόρτες» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τρομοκράτες. Τι απαντά, όμως, για όλα αυτά η… Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τις ΜΚΟ; Σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε., λοιπόν, όλα βαίνουν καλώς, και συχνοί έλεγχοι γίνονται και πλήρης διαφάνεια υπάρχει στη χρηματοδότησή τους. 

Τι άλλο θα έλεγαν άλλωστε… Ωστόσο, στην Ελλάδα δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένα στοιχεία για τα ποσά που έχουν δοθεί στις ΜΚΟ, ούτε για το πόσες φορές ή κάθε πότε έγινε έλεγχος. 

Για το γεγονός ότι 450 οργανώσεις δεν ενεγράφησαν στο Μητρώο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Ύπατη Αρμοστεία ισχυρίζεται ότι έγινε για… τεχνικούς λόγους και θεωρεί ότι η συλλήβδην στοχοποίηση και απαξίωση της δουλειάς και του προσωπικού τους είναι απολύτως καταδικαστέες. Με άλλα λόγια ο Ο.Η.Ε. κάνει την… «πάπια» και πολύ φοβόμαστε πως έχει λερωμένη την φωλιά του, με όλο και περισσότερες ενδείξεις να συγκεντρώνονται σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών στην πατρίδα μας. 
Πηγή: El.gr

  ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ  

Νότης Μαριάς: Για να μείνουμε σπίτι πρέπει να έχουμε σπίτι 
Πρόταση - Λύση για τα κόκκινα δάνεια  «Για να μείνουμε σπίτι πρέπει να έχουμε σπίτι» τόνισε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Καθηγητής πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και επανέφερε την Πρόταση-Λύση για τα κόκκινα δάνεια την οποία υποβάλλει συνεχώς από τις αρχές του 2016. 

Επισήμανε δε ότι στο Eurogroup της 9ης Απριλίου η κυβέρνηση απέτυχε να διασφαλίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και την αναστολή των πλειστηριασμών, χάνοντας μια μοναδική ευκαιρία να ρυθμίσει σημαντικά ζητήματα για τον φτωχοποιημένο από τα μνημόνια Ελληνικό λαό τη στιγμή μάλιστα που διέθετε και το δικαίωμα VETO σε σχέση με την τύχη του πακέτου μέτρων του Eurogroup για τον κορονοϊό. 

Και ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι δυστυχώς συνεχίζονται οι κυβερνητικές αμφισημίες και παλινωδίες όπως φάνηκε ξεκάθαρα και από τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σε σχέση με την προστασία της πρώτης κατοικίας που ως γνωστόν λήγει την 1η Μαΐου. 

Για τον λόγο αυτόν ζήτησε άμεσα μέτρα για την αναστολή των πλειστηριασμών και την παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας προκειμένου να μην χάσουν οι Έλληνες τα σπίτια τους. 

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε: «Το Κίνημά μας “ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ” επαναφέρει για άλλη μια φορά την Πρόταση-Λύση που κατέθεσε για τα κόκκινα δάνεια και απαιτεί την αξιοποίηση ποσού 4,5 δις ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας προκειμένου να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Σωτηρίας Δανειοληπτών το οποίο να αγοράσει τα κόκκινα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια στην τιμή της πρώτης προσφοράς που κάνουν τα κοράκια και εν συνεχεία με βάση το κυπριακό μοντέλο να μπορούν οι δανειολήπτες στην ίδια τιμή να αγοράσουν το δάνειό τους για να μην χάσουν τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους. Άλλωστε μετά τις αποφάσεις του Eurogroup για τις κρατικές ενισχύσεις δεν υπάρχει καν στο τραπέζι πλέον το ψευτοεπιχείρημα ότι απαγορεύεται δήθεν από το δίκαιο της ΕΕ η εξαγορά των κόκκινων δανείων από τα κράτη μέλη της ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια