Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1690


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων


Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα, μία πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα 

 Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους Έλληνες πολίτες είπε κατά τη διάρκειά του νέου διαγγέλματός του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη συμπεριφορά που έχουν επιδείξει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ τόνισε πως παρότι έχει κερδηθεί χρόνος, ο πόλεμος δεν έχει ακόμη τελειώσει. 

«Έχουν περάσει ήδη 33 μέρες από το πρώτο μήνυμά μου για την πανδημία. Έθεσα, τότε, έναν σαφή στόχο: Να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα, υπομένοντας και ατομικές θυσίες. Και αυτές τις θυσίες τις κάνατε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης», είπε ο πρωθυπουργός κατά την εναρκτήρια δήλωσή του. 

«Προστατεύτηκαν, έτσι, όλοι οι Έλληνες, κυρίως, όμως, οι πιο ευάλωτοι. Και κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, ώστε να οργανώσουμε καλύτερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σας αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Για την εμπιστοσύνη, αλλά και την πειθαρχημένη συμπεριφορά. Αποδείξαμε, ως λαός, ότι έχουμε μεγάλες εσωτερικές δυνάμεις και αντοχές. Δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κι αν αυτό μας προσφέρει μια εύλογη ικανοποίηση, γιατί όχι και υπερηφάνεια, μας εξοπλίζει, ταυτόχρονα, με πρόσθετο κουράγιο να συνεχίσουμε τη μάχη». 

«Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμη», προειδοποίησε και συμπλήρωσε πως παρότι «τα κρούσματα μειώνονται, όπως κι ο αριθμός των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» ακόμη και η «παραμικρή επανάπαυση μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα. Στο διάστημα που πέρασε, είχαμε, και θα έχουμε ακόμα, δυστυχώς, απώλειες. Πολύ λιγότερες, όμως, απ’ όσες αν είχαμε ακολουθήσει άλλη πολιτική. Γι’ αυτό και θα επιμείνουμε στο δρόμο που χαράξαμε: Θα συμβουλευόμαστε πάντα τους ειδικούς. Η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις. Kαι μόνο όταν αυτό θα τεκμηριώνεται από επιστημονικά δεδομένα. Πάνω απ’ όλα, θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε για καιρό τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από βαριά, χρόνια νοσήματα». 

Πηγή: Newsroom , CNN Greece




 Μεσαία τάξη και ταμειακά διαθέσιμα στο επίκεντρο της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ 
 Πιο κοντά σε μια βαθιά και παρατεταμένη ύφεση φέρνει τη χώρα η κυβέρνηση σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ που επικεντρώνει την κριτική του στη μεσαία τάξη και τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγορείται η κυβέρνηση ότι αρνείται να ενισχύσει τη μεσαία τάξη. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Σταϊκούρας καλείται να απαντήσει: 

1. Είναι προϋπόθεση η ενίσχυση σήμερα των εισοδημάτων μισθωτών, ελεύθερών επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την ανάσχεση μιας μεγάλης οικονομικής ύφεσης και ενός 4ου μνημονίου που θα είναι καταστροφικό για την χώρα και για την κοινωνία; 
2. Θεωρεί ότι τα 533 ευρώ τον μήνα είναι αρκετά για όλους τους μισθωτούς, το voucher κατάρτισης των 600 ευρώ είναι αυτό που αρμόζει στους ελεύθερους επαγγελματίες που ασκούν επιστημονικό επάγγελμα, και ότι οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν ανάγκη ενίσχυσης; Αν όχι γιατί δεν προχωράει στην καταβολή πλήρους μισθού στους μισθωτούς, στην καταβολή μηνιαίου επιδόματος σε Ελεύθερους Επαγγελματίες ίσο με το 1/12 του περσυνού τους εισοδήματος και σε ενίσχυση ύψους 3 δις χωρίς υποχρέωση επιστροφής για τις επιχειρήσεις, όπως προτείνει με το κοστολογημένο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ; 

Πηγή:Λιάκος  INTIME Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020




Φώφη Γεννηματά: Κανένας άνθρωπος χωρίς τα στοιχειώδη 
 Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής. Αμέσως με το τέλος της συνεδρίασης, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε: 

«Θέλουμε και παλεύουμε μέσα στην κρίση να μείνει η όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. Πάνω από όλα η ανθρώπινη ζωή. Έχουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας το ΕΣΥ, τους εργαζόμενους σε αυτό και όσους είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης. Διεκδικούμε να μην εγκαταλειφθεί κανένας άνθρωπος χωρίς τα στοιχειώδη, ιδιαίτερα οι οικονομικά ασθενέστεροι και οι άνεργοι. Στηρίζουμε με συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες, τους αγρότες για να μην καταρρεύσει η παραγωγική βάση. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην Ελπίδα. Παλεύουμε για το σήμερα, προετοιμαζόμαστε για το αύριο.» 

Στη συνεδρίαση η κ. Γεννηματά είπε μεταξύ άλλων: «Το Κίνημα Αλλαγής έκανε σημαντική δουλειά, αυτό τον μήνα της κρίσης. Επιλέξαμε την υπεύθυνη αντιπολίτευση. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και γι’ αυτό θέσαμε το θέμα της υγείας ως βασική μας προτεραιότητα. Ο κωρονοιός δεν αφήνει περιθώρια για κορώνες. Δεν υποκύψαμε στη λογική της παροχολογίας και του δεν πληρώνω. Λογικές που ο Ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά». 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προσέθεσε ότι: «Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ πάτησε σε δυο βάρκες χωρίς ουσιαστικές προτάσεις. Παρουσιάστηκε με δυο πρόσωπα, ένα με τον αρχηγό του και ένα με τα στελέχη για να μιλά σε πολλά ακροατήρια. Σε σχέση με την πανδημία στηρίξαμε με προτάσεις τις μάχες και στα τρία μέτωπα. Στο μέτωπο του ελέγχου της διασποράς, της ενίσχυσης του ΕΣΥ, των οικονομικών επιπτώσεων». 

Newsroom , CNN Greece




 Δημήτριος Κουτσούμπας : Χρειάζεται συνολική αλλαγή ρότας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας 
 Ο ελληνικός λαός πρέπει να δυναμώσει το κίνημα και αυτούς που στέκουν σταθερά στο πλευρό του, έχουν εναλλακτικές προτάσεις, τις μόνες ρεαλιστικές στη σημερινή εξέλιξη, τόνισε σε συνέντευξή του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ 

Την άποψη ότι το φάρμακο για την αντιμετώπιση του κοροναϊού θα βρεθεί, όμως «οι συνολικότερες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις θα είναι πολύ σοβαρότερες και πολύ βαρύτερες», διατύπωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. 

«Ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου της πανδημίας, πρέπει το βλέμμα μας να είναι στραμμένο στο αύριο, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός, το κίνημά του, οι αγώνες του, οι διεκδικήσεις του να είναι δυνατοί, να είναι δυνατός ο λαός μας να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση και κυρίως να ανοίξει τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Γιατί μέχρι σήμερα όλες αυτές οι αλλεπάλληλες πολιτικές και στρατηγικές αυτών που κυβέρνησαν και αυτών που έχουν την πραγματική εξουσία μάς οδήγησαν ως εδώ» ανέφερε. 

Ερωτηθείς για τα κυβερνητικά μέτρα, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ως εξής: «Αν φύγουμε λίγο από την τεράστια προσπάθεια που κάνει το υγειονομικό επιτελείο, οι επιστήμονες, οι γιατροί, τους οποίους σεβόμαστε και ακούμε, ακόμα και αν μεταξύ τους έχουν επιμέρους ή γενικότερες διαφορές, και πρέπει να πούμε ότι κάνουν πολύ σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά, οι περισσότεροι με αυτοθυσία, είτε αναγκάζονται και διαχειρίζονται επιστημονικά τα ζητήματα σε επιτελεία είτε ευρισκόμενοι κυρίως μέσα στη μάχη, στις ΜΕΘ, στους διαδρόμους των νοσοκομείων, στα κέντρα υγείας και παντού όπου δουλεύουν γιατροί και νοσηλευτές είτε βρίσκονται στο προαύλιο των νοσοκομείων και στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, αναδεικνύοντας, δηλαδή, στην ουσία, τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει το κράτος, η κυβέρνηση, έτσι ώστε να προστατευθεί πραγματικά η υγεία του λαού μας, όλους αυτούς πρέπει να τους σεβόμαστε όλοι μας».




 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΩΣ «ΝΕΟΣ ΝΕΡΩΝΑΣ» ΣΕ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ; 

Έπειτα από συνεχείς καταγγελίες πολιτών, κυρίως από τα νησιά όπου υπάρχουν hot spot, προς την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αναφορικά με την ελεύθερη κυκλοφορία λαθρομεταναστών στις πόλεις, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, επισημαίνουμε τα εξής: Όσο οι Έλληνες μένουμε σπίτι, όσο οι ιερείς διώκονται ποινικά με την αυτόφωρη διαδικασία επειδή προχώρησαν σε Θεία Μετάληψη πιστών- την οποία κάποιοι αποκαλούν «καταστροφικό λάθος», όσο η Αστυνομία περικυκλώνει ναούς, και οι πιστοί καθίστανται κατηγορούμενοι σε ποινικές δικογραφίες… την ίδια στιγμή, τα παράνομα τζαμιά εξακολουθούν να λειτουργούν, οι λαθρομετανάστες κάνουν ανενόχλητοι βόλτες στα νησιά, κυκλοφορούν κατά ομάδες, παίζουν ομαδικά αθλήματα, χωρίς να τους επιβάλλεται καμία ποινή, ούτε καν σύσταση! 

Να υπενθυμίσουμε στη Νέα Δημοκρατία ότι είναι Κυβέρνηση των Ελλήνων, κι άρα αυτούς πρέπει να προστατεύει! Εμείς δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημά της, δε θα γίνουμε –σαν κι αυτήν“επίδοξοι Νέρωνες” που θα αφανίσουν τα παιδιά τους! Η Νέα Δημοκρατία επέτρεψε με νόμο να βρίζουν και να λοιδορούν την ορθόδοξη πίστη μας. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αυτό τον άθλιο και ρατσιστικό νόμο θα καταργήσει! 

Τέλος, αν για την Νέα Δημοκρατία τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωναϊού δεν ισχύουν για ΟΛΟΥΣ, τότε για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αυτά δεν ισχύουν καθόλου!





 Η πιλοτική μας ωριαία εκπομπή με καλεσμένο τον Κώστα Γαβρά 

Το ΜέΡΑ-TV είναι γεγονός. Στα βήματα του DiEM-TV που έχει ήδη φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως η Saskia Sassen, ο Noam Chomsky, ο πατέρας του Julian Assange και πολλοί άλλοι (στα αγγλικά βέβαια), το ΜέΡΑ25 φέρνει στο ελληνόφωνο κοινό συζητήσεις που υπερβαίνουν τα τετριμμένα, τα κομματικά, τις ποταπές αντιπαραθέσεις – συζητήσεις που, αντίθετα, αναφέρονται στα μεγάλα πολιτιστικά, φιλοσοφικά, κοινωνικά ζητήματα. 

Μια πρώτη γεύση είναι η πιλοτική εκπομπή του ΜέΡΑ-TV Κατάσταση Πολιορκίας με προσκεκλημένο μου τον Κώστα Γαβρά. Όπως θα δείτε, επιλέξαμε να μην μιλήσουμε ούτε για το ADULTS IN THE ROOM ούτε για την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα – αλλά, αντίθετα, μιλήσαμε για τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα και στη Γαλλία, για τις επιρροές του, την κινηματογραφική του μέθοδο, την Μισέλ, τον κινηματογράφο γενικά και, βέβαια, την Ευρώπη. 

Πηγή ΝΕΑ 13 Απρ, 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια