Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ φ.1690

ο «Κορίνθιος»

ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ
Οι Χριστιανικές καμπάνες ενοχλούν;

FB: Κυριάκος Κόκκινος 9 Απριλίου 2020 
Ενώ το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων πειθαρχεί στα αιματηρά περιοριστικά μέτρα κι η Κυβέρνηση έχει εξαπολύσει το σύνολο του διωκτικού μηχανισμού της, για να τα επιβάλει στους Έλληνες, η τήρηση δύο μέτρων και σταθμών, με την εν τοις πράγμασι εξαίρεση των ελευθέρως κυκλοφορούντων αλλοδαπών και της λειτουργίας των τζαμιών, που εξακολουθούν να καλούν σε προσευχή και τα μεγάφωνά τους χαλούν τον κόσμο, ενώ των εκκλησιών έχουν σιγάσει, στα μειονοτικά χωριά των Μουσουλμάνων της Θράκης. 

Όπως με ενημέρωσαν και στην Κομοτηνή, προκαλεί όχι μόνον απορίες αλλά και το εθνικό και θρησκευτικό αίσθημα Ελλήνων και Χριστιανών!!! Η Κυβέρνηση όλως παραδόξως με τη διακριτή αυτή μεταχείριση Χριστιανών και Μουσουλμάνων, που έντεχνα , ειδικά για τη Θράκη αφέθηκε να γίνει διάκριση μεταξύ Ελλήνων πολιτών Ελληνικής και Τουρκικής εθνικής συνείδησης, αποτελεί ρωγμή όχι μόνον υγειονομικής ασφάλειας, που διακινδυνεύει όλη την εθνική προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας, αλλά και εθνικής ασφάλειας, αφού εμπεδώνει την πεποίθηση μερίδας «συμπολιτών» μας με καθαρά τουρκική εθνική συνείδηση, ότι η Θράκη αποτελεί τόπο μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, όπου επικυριαρχεί η Τουρκία! 

Τα εγκληματικά σφάλματα του παρελθόντος οφείλουν να παύσουν και η εθνική κυριαρχία να εμπεδώνεται με κάθε ευκαιρία και παντού, ειδικά εκεί που υπάρχει γνωστό πρόβλημα! Ο κορονοϊός παρέχει και τέτοιες ευκαιρίες, επανάκτησης της κυριαρχίας στον τόπο μας! 

Κυριάκος Κόκκινος Δικηγόρος
Πρόεδρος Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ
Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων 

George Kaffezas Το κρατος δεν μας βλεπει ως πολιτες αλλα σαν αγελαδες για αρμεγμα... Γι αυτο δε σταματα τους ανυμπορους λαθρομεταναστες αλλα κυνηγα καθε πολιτη του κρατους που βγαινει για λιγο απο το σπιτι του για οποιονδηποτε λογο εστω και παρανομα .Στους φτωχους λαθ… Δείτε περισσότερα(2ώρες) 


ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Αλέξης Παπαχελάς: «Μπορεί να μην αγκαλιάσεις ξανά αυτούς που αγαπάς» 

Ο Αλέξης Παπαχελάς, με άρθρο του στην Καθημερινή στις 18 Μαρτίου,είχε αποκαλύψει ότι προσβλήθηκε από κορονοϊό. Ο γνωστός δημοσιογράφος,πλέον ξεπέρασε τον κίνδυνο αλλά μέχρι να γίνει αυτό χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ. Έτσι λοιπόν επέλεξε, ξανά, με άρθρο του στην εφημερίδα της οποίας είναι διευθυντής, να περιγράψει τις δύσκολες στιγμές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. 

Γράφει ο Αλέξης Παπαχελάς: 
«Από τη μία στιγμή στην άλλη νιώθεις ότι μπορεί να μην αγκαλιάσεις ξανά αυτούς που αγαπάς, να μην έχει την ευκαιρία να ζητήσεις συγνώμη για κάποια γέφυρα που έκοψες χωρίς λόγο ή να ξαναδείς το αγαπημένο σου αιγιοπελαγίτικο εκκλησάκι με την ελληνική σημαία να κυματίζει δίπλα. Νιώθεις ένα ανεξήγητο άγχος ότι δεν θα ξαναδείς πράγματα που πρακτικά ποτέ δεν είχες καν παρατηρήσει. Είναι πολύ παράξενο πόσο κινηματογραφικές και ρομαντικές μπορεί να μοιάζουν οι ρετρό λάμπες της Βασιλίσσης Σοφίας από το πίσω παράθυρο ενός ασθενοφόρου. 

Από ότι καταλάβατε έως τώρα, πέρασα μια δύσκολη περίοδο στην προσωπική μου μάχη με τον ιό. Την ξεπέρασα και ενδεχομένως να έχω την ευκαιρία να είμαι από τη θετική πλευρά της στατιστικής, αυτών που ανέρρωσαν από τον ιό. Δεν μου αρέσει να γράφω για τον εαυτό μου, ούτε να γίνομαι μελοδραματικός. Όμως νιώθω την ανάγκη να στείλουμε όλοι μας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους συμπολίτες μας που θα περάσουν αντίστοιχες εμπειρίες. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να νιώσουν την αγάπη και τη στήριξή σας. Στη δική μου περίπτωση, έχω μάθει να ξεχωρίζω το αληθινό από τις δημόσιες σχέσεις. Τα μηνύματα παλιών φίλων, συνεργατών, αναγνωστών, ιδεολογικών αντιπάλων, φίλων με τους οποίους τσακωθήκαμε ανεξήγητα, έπαιξαν τεράστιο ρόλο στο να σταθώ στα πόδια μου. 

Και συνεχίζει: Ήθελα όμως να γράψω γι αυτή την περιπέτεια για ένα βασικό λόγο. Πέρα από την αγάπη και την πίστη, χρειάζεται κάτι παραπάνω για να περάσεις απέναντι. Η ιατρική ομάδα της κ. Κοτανίδου στον Ευαγγελισμό έκανε το δικό της θαύμα. Και δεν θέλω να ξεχάσω ούτε εγώ ούτε εσείς, τους πραγματικούς ήρωες πίσω από τις μάσκες, που δίνουν τη μάχη για μας όλους. 

Το νοσηλευτικό προσωπικό, που τα δίνει όλα, κακοπληρωμένο, χωρίς τα απαραίτητα πολλές φορές. Τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ, που δείχνουν καθημερινά γενναιότητα και ανθρωπιά. Η δουλειά τους δεν μπορεί να ανταμειφθεί αρκετά, αλλά πρέπει να θυμηθούμε την επόμενη ημέρα και να διασφαλίσουμε τα πολύ βασικά γι αυτούς τους ανθρώπους…. Αυτοί είναι οι δικοί μου ήρωες, τους οποίους πρέπει να αναδείξουμε και να φροντίσουμε και όταν περάσει η σημερινή τρέλα»... 

πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια