Header Ads

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΜΕΤΩΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ φ.1690

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 
Η Πατρίδα μας σε διμέτωπο Εθνικό Αγώνα 




του Γεωργίου Γρηγοράκου*



Η πατρίδα μας πληγωμένη και ματωμένη από την πρόσφατη μεγάλη 10ετή οικονομική κρίση και επανερχόμενη δειλά-δειλά στην κανονικότητα, είναι υποχρεωμένη, για την επιβίωσή της, να διενεργήσει διμέτωπο εθνικό αγώνα απέναντι σε δύο εξαιρετικά σοβαρές απειλές, αυτές της αντιμετώπισης των κατευθυνόμενων στα σύνορά μας στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου μεταναστευτικών ροών που καθοδηγούνται από την Τουρκία και της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19). 

Οι Έλληνες παρακολουθούμε με αγωνία και προβληματισμό την μεθοδευμένη επιχείρηση της Τουρκίας, η οποία ωθεί μαζικά και οργανωμένα μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες να εισβάλλουν στην χώρα μας, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά της άμυνας της πατρίδας μας. 

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια στοχευμένη τακτική δημογραφικής αλλοίωσης του πληθυσμού της Θράκης και των νησιών του Αιγαίου, με την εγκατάσταση μουσουλμάνων και με σκοπό του Ερντογάν σε λίγα χρόνια ένας μεγαλύτερος πληθυσμός μουσουλμάνων μετοίκων με μικρότερο ηλικιακό μέσο όρο, να υπερσκελίσει τους Έλληνες Χριστιανούς κατοίκους της πατρίδας μας. 

Επίσης ταυτόχρονα ως Έλληνες και χώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία αόρατη, ύπουλη και αδυσώπητη για την υγεία μας απειλή, τον κορωνοϊό (covid-19). Αυτή η παγκόσμια πανδημία που κανένας εν ζωή άνθρωπος δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά, θερίζει ανθρώπους και δημιουργεί εκατόμβες νεκρών στο πέρασμά της, καταστρέφοντας πολυδιαφημισμένα συστήματα υγείας, όπως αυτά της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας. 

Συγκλονίζουν οι εικόνες με ετοιμοθάνατους να εκλιπαρούν με το βλέμμα τους γιατρούς να τους βοηθήσουν να στείλουν το στερνό αντίο σε οικεία πρόσωπα, στοιβαγμένους σε σοβαρή κατάσταση ασθενείς σε διαδρόμους νοσοκομείων να αναζητούν βοήθεια και γηροκομεία με ανακατεμένους νεκρούς και ζωντανούς υπερήλικες, δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο ακόμη και τον πιο ψυχρόαιμο. 

Η εμπειρία της Κίνας που βγήκε νικήτρια από αυτή τη μάχη λαμβάνοντας σκληρά μέτρα, αποδεικνύει ότι προς το παρόν η μόνη λύση στην καταπολέμηση του ιού είναι η απομόνωση. Ο Ελληνικός λαός που είχε αναγάγει σε “εθνικό σπορ” την ανυπακοή και την απειθαρχία στους κανόνες που έθετε το κράτος, αυτή τη φορά άφησε άφωνο όλο τον πλανήτη με την ώριμη συμπεριφορά του. Συγκροτημένα ως λαός οι Έλληνες αποφάσισαν να θέσουν την υγεία τους πάνω απ’ όλα και να επιλέξουν τα σκληρά, επώδυνα αλλά σωτήρια μέτρα προκειμένου να διατηρηθεί όρθιο το πληγωμένο από την δεκαετή οικονομική κρίση εθνικό σύστημα υγείας, όταν άλλες χώρες του κόσμου περί άλλων τύρβαζαν, αμφιταλαντεύονταν, πελαγοδρομούσαν, ύπνωτταν ή ακόμα χειρότερα, αδιαφορούσαν για τη ζωή των πολιτών τους. 

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα την χώρα του φωτός και της δημοκρατίας πάντα υπήρχαν οι σκοτεινές εξαιρέσεις. Πάντα υπήρχαν εφιάλτες που υπονόμευαν τις σημαντικές προσπάθειες των Ελλήνων για την επιβίωσή τους και την αναλλοίωτη διατήρηση του έθνους. Αυτοί που καθοδηγούνται από ιδεοληψίες, επιδιώκοντας απροκάλυπτα να βλάψουν τον Ελληνικό λαό, να διαγράψουν την ιστορική του μνήμη και να αλλοιώσουν την εθνική του συνείδηση, είναι οι ίδιοι που εδώ και πολλά χρόνια καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες για την αποδιοργάνωση του ελληνικού κράτους, τον αποπροσανατολισμό της ελεύθερης κοινής γνώμης και την αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας. Όμως οι ώριμοι όπως αποδεικνύουν με την στάση τους σε αυτούς τους δύο σημερινούς πολέμους Έλληνες, τους έχουν εντοπίσει, απομονώσει και διαπομπέψει, προκειμένου να μην καταφέρουν όπως δεν κατάφεραν ποτέ να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους. 

Επιπλέον πρέπει διδασκόμενοι από την ιστορία να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν λάθη που προκάλεσαν την εξόντωση, γενοκτονία, εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου και να μη εφησυχάζουμε με τις θεωρίες κάποιων που υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να χαθεί ένα έθνος με τόση ιστορία όπως το ελληνικό, αλλά να αναλογιστούμε την κατάληξη που είχαν οι Ασσύριοι, ένα επίσης ιστορικό έθνος, που τείνουν να εξαφανιστούν, ενώ αριθμούσαν εκατομμύρια πριν έναν αιώνα. 

Ας αφυπνιστούμε και ας προστατέψει ο καθένας μας με όλες του τις δυνάμεις το Ελληνικό κράτος που αποτελεί σημείο αναφοράς του Έθνους μας και που παγκοσμίως αναγνωρίζεται ως τον λαό με την ανώτερη και σημαντικότερη διαχρονικά προσφορά στο ανθρώπινο γένος. 

*Ο κ. Γιώργος Γρηγοράκος, είναι, Αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού ε.α,Δημότης Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Δεν υπάρχουν σχόλια