Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1689

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ο «Κορίνθιος»

Corriere della Sera: Αποφαίνεται γιατί η Ελλάδα έχει τόσο λίγους νεκρούς… 

      Το θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα αυτές τις ημέρες είναι η Πανδημία, όπως αναφέρεται διεθνώς. Αντί να παραθέσω τις δικές μου απόλυτα απόψεις, επέλεξα το δημοσίευμα της έγκριτης Ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, η οποία αναρωτιέται σε χθεσινό της άρθρο, γιατί η Ελλάδα έχει τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα του κορονοϊού; Ιδού οι απόψεις της που τιμούν την Ελλάδα, τους Έλληνες και την Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη: 

     Ρώμη 08/04/2020 Η ιταλική εφημερίδα προσπαθεί να εξηγήσει την ως τώρα επιτυχία της χώρας μας στην αντιμετώπιση του Covid-19. Η γειτονική Ιταλία υποφέρει από τον Covid-19, η Ελλάδα όχι και η Corriere della Sera αναρωτιέται τον λόγο. Σε άρθρο στην ιστοσελίδα της, η ιταλική εφημερίδα επιχειρεί να δώσει μια εξήγηση για τον λόγο που τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα, σε σχέση με την Ιταλία, στη μάχη κατά του κορονοϊού. 

     Η Corriere della Sera, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζει ότι παρά τις περικοπές στο σύστημα υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες, που αντέδρασαν καλύτερα στην κρίση του κορονοϊού. Όπως γράφει, «ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης ήταν προσεκτικός και ταπεινός» και «αυτή την φορά, η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην βόρεια Ευρώπη». Η Corriere προσθέτει ότι η χώρα μας δεν έχασε χρόνο περιμένοντας να καταγραφούν θάνατοι, αλλά έκλεισε αμέσως τα σχολεία και απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις, με μια λύση «α λα ιταλικά. Μια λύση η οποία υιοθετήθηκε και από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όταν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν πλέον υπερβολικά υψηλός για να περιοριστεί», εξηγεί η ιταλική εφημερίδα. 

     Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι περιορίστηκε έγκαιρα η διάδοση της ασθένειας από τους προσκυνητές που είχαν επιστρέψει απ’ τους ‘Αγιους Τόπους, τονίζοντας ότι «τα εύσημα πρέπει να δοθούν κυρίως στους Έλληνες, οι οποίοι, χωρίς να δουν κόσμο να πεθαίνει γύρω τους, στάθηκαν ικανοί να σεβαστούν τους κανόνες συμπεριφοράς που έθεσε η κυβέρνηση». Καταλήγοντας, η Corriere della Sera σημειωνει πως «κάποιοι παρατηρητές λένε ότι ο περιορισμός της ασθένειας ήταν πιο εύκολος, διότι η Ελλάδα δεν είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη. Αλλά στην πραγματικότητα, στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, ο κόσμος συχνάζει μαζικά στα καφέ, όπως και ίσως περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη». 
     Πέρα από άλλες σκοπιμότητες και καυτά ερωτήματα που αναφύονται, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η Ιταλική εφημερίδα τα λέγει Καθαρά και ξάστερα με το θάρρος της γνώμης!... 


Ο «Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια