Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1687

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ο «Κορίνθιος»

Ο κορωνοϊός διαλύει την Ευρωπαϊκή Ένωση… 

Υπό έντονη αμφισβήτηση η ουσία ύπαρξης της Ένωσης, η οποία δεν βοηθά τα μέλη της... Ο Κορωνοϊός και μεταναστευτικό έχουν προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Η Ιταλία δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία με το ιταλικό σύστημα υγείας να έχει γονατίσει από το πλήθος των νοσούντων από τον ιό, στον ίδιο δρόμο βαδίζει και η Ισπανία, η Γαλλία που έχει όμως περιορίσει κάπως το πρόβλημα και οι Γερμανοί ακολουθούν, ως συνήθως, τη δική τους πολιτική, γράφει το πάντα ενημερωμένο el.gr. 

Εν μέσω λοιπόν της υγειονομικής κρίσης η Γερμανία τις προηγούμενες μέρες είχε προχωρήσει σε κατάσχεση μασκών που προορίζονταν για Ιταλία, Αυστρία και Ελλάδα όταν έφτασαν στο έδαφός της από Κίνα, ενώ απαγόρευσε και τις εξαγωγές παντός είδους υγειονομικού υλικού. Οι κινήσεις αυτές προκάλεσαν σάλο μεταξύ των κυβερνήσεων των γειτονικών της Γερμανίας χωρών, οπότε η Γερμανία άλλαξε τακτική. Έδωσε τη δυνατότητα να νοσηλευθούν βαριά ασθενούντες από τον ιό σε δικά τους νοσοκομεία από τη γειτονική Αλσατία-Λοραίνη της Γαλλίας και απέστειλε υγειονομικό υλικό τελικά στην Ιταλία μετά τις κινήσεις Κίνας και Ρωσίας προς βοήθεια της Ιταλίας. 

Η δε Ιταλία δέχθηκε βοήθεια σε προσωπικό και μέσα από Κίνα και Ρωσία σχεδόν άμεσα μετά το σχετικό της αίτημα. Η Κίνα απέστειλε γιατρούς, νοσηλευτές και υλικό και η Ρωσία στρατιωτικό προσωπικό του υγειονομικού μαζί με υλικό και χθες Τετάρτη φτάνει και το τελευταίο ρωσικό φορτίο προς την Ιταλία. Επίλεκτη ομάδα Ρώσων στρατιωτικών της μονάδος βιολογικού πολέμου με ειδικότητα στην ιολογία και την επιδημιολογία, στέλνει η Μόσχα προς την πόλη Μπέργκαμο, όπου θα διεξάγει έρευνες και θα λάβει μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Η αρχική πράξη των γειτονικών χωρών της Ιταλίας να μην αποστείλουν βοήθεια προκάλεσε δυσαρέσκεια κατά της Ένωσης στους Ιταλούς πολίτες σε σημείο που σε βιομηχανία στο Βενέτο κατέβηκε η σημαία της Ένωσης και υψώθηκε αυτή της Κίνας! Χώρες της ΕΕ έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στα ρώσικα αεροσκάφη που μετέφεραν ιατρική βοήθεια στην Ιταλία. Πέρασαν μέσω Τουρκίας και Ελλάδας….. Όσο για την Ελλάδα, βλέπουμε τη συμπεριφορά της φιλότουρκης Γερμανίας και προβληματιζόμαστε… 

Ο «Κορίνθιος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια