Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ Φ. 1677




ΕΞΩ Από τα δόντια     
Η λαθρομετανάστευση έχει φουντώσει…

Σύμφωνα με δημοσιογραφικά δημοσιεύματα οι ροές των λαθρομεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, αλλά και από τον κατεστραμμένο φράκτη του Έβρου, συνεχίζονται με αυξανόμενη ένταση κι ας είναι χειμώνας. Μερικά νησιά έχουν διπλάσιο αριθμό ξένων από τον γηγενή πληθυσμό. Τα επεισόδια άφιξης φουσκωτών γεμάτων παράνομων αλλοδαπών, εντοπισμού και υποχρεωτικής διάσωσης, αφού ξεφουσκώνουν τα πλεούμενα παρουσία λιμενικών σκαφών, πέφτουν στη θάλασσα δασκαλεμένοι από τους σύγχρονους Τούρκους δουλεμπόρους οι λαθρομετανάστες και διασώζονται, ως “ναυαγοί” στα χωρικά μας ύδατα, είναι καθημερινά. Η ζωή στα Αιγαιοπελαγήτικα Ελληνικά Νησιά έχει γίνει αφόρητη και οι πρώτες επικίνδυνες καταστάσεις έχουν φανεί. Ανάμεσα στους Λαθρομετανάστες οπωσδήποτε παρεισφρήουν εγκληματικά στοιχεία και πράκτορες ξένων δυνάμεων, οι οποίοι άρχισαν να δημιουργούν επεισόδια.
Όταν λέγαμε από χρόνια πως θα έλθει η ώρα που θα υποσκελίσουν τον Ελληνικό πληθυσμό οι παράνομα εισελθόντες στην χώρα μας αλλοδαποί, κυριολεκτούσαμε με μόνη τη διαφορά πως πέσαμε έξω. Με την Κυβέρνηση Τσίπρα, ο εσμός της εισροής Λαθρομεταναστών και η υποχρεωτική παραμονή τους στην Ελλάδα, λόγω των Συμφωνιών Σέγκεν και Δουβλίνο, έχει αλλάξει τα δεδομένα. Οι εκατοντάδες χιλιάδες παρανόμων έχουν μετατραπεί σε ραγδαίο ρυθμό σε εκατομμύρια. Οχυρωμένοι πίσω από τον αριθμητικό όγκο και υποκινούμενοι από πράκτορες οι παράνομοι επισκέπτες, επιτίθενται θρασύτατα ακόμα και σε Αστυνομικά Τμήματα των νησιών μας, ενώ στην ενδοχώρα οι καταστροφές των Ιερών Ναών και επιθέσεις ή κλοπές σε πολίτες περισσεύουν.
Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας ΜΟΝΟ τους τελευταίους μήνες έχουν περάσει στην Ελλάδα περίπου 70.000 λαθρομετανάστες!!! Και όλοι οι “Προοδευτικοί” Κυβερνώντες και αντιπολίτευση σφυρίζουν αδιάφορα και δεν τολμούν να σηκώσουν ανάστημα, ούτε καν για να ζητήσουν ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ με τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη της Ένωσης... Εδώ πρόκειται για πόλεμο των Τούρκων δουλεμπόρων σε συνεργασία με το Τουρκικό κράτος κατά της Ελλάδας. Δεν γίνεται ένα κράτος να ισοπεδώνεται με αυτόν τον τρόπο και να μην αντιδρά κανείς! Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες του Πολιτικού Συστήματος σε αυτό το ΜΕΙΖΟΝ Εθνικό ζήτημα.
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ψηφίστηκε για να κάνει τη διαφορά με την προηγούμενη ομάδα Τσίπρα, που γκρέμιζε συνειδητά τα Ιερά και τα Όσια των Ελλήνων, αλλά και τα Εθνικά μας Σύνορα. Ας μη πλειοδοτεί γιατί δεν πάει άλλο και να σταματήσει να μπολιάζει την ενδοχώρα με ξένο στοιχείο. Μέχρις εδώ και φτάνει πιά!
ΕΤΣΙ Τα βλέπω
Κάπου στοχεύει η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ…

  Αυτό που συμβαίνει επί των ημερών μας δεν μπορεί να είναι ένα τυχαίο επικοινωνιακό γεγονός. Όλα τα “Συστημικά”  ΜΜΕ Τύπος, Ραδιόφωνα και Τηλεόραση εφαρμόζουν πρόγραμμα παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν στρέψει την απόλυτη προσοχή τους σε όλα όσα συμβαίνουν σε μακρινές χώρες παρουσιάζοντας τα πιο απίθανα εγκλήματα κατά αθώων θυμάτων. Είναι φανερό το προπαγανδιστικό παιχνίδι, που παίζεται. Προσπαθούν οι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ να πείσουν την κοινή γνώμη πως αυτό είναι τα πιο σημαντικά γεγονότα, που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον Πλανήτη μας, που είναι μία κόλαση. Και όλα αυτά παραβλέποντας τα θύματα των Σύρων, των Κούρδων και πολλών άλλων που δέχονται στον τόπο τους παράνομες κατά το Διεθνές Δίκαιο «Μαύρες Επιχειρήσεις».

Δεν ισχυριζόμαστε πως δεν είναι σοβαρά κάποια από αυτά τα  γεγονότα, αλλά έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών άλλων παρόμοιων κτυπημάτων, που κυριαρχεί το ενδεχόμενο να είναι στημένα στοχεύοντας σε άλλα αποτελέσματα. Είναι δύσκολο να παραβλέψουμε ότι το όλο δραματικό γεγονός, δεν αποτελεί την πιο σημαντική είδηση. Να λάβουμε υπόψη μας ότι η παρουσίαση κάποιων ειδήσεων επί ημέρες είναι πανομοιότυπες και ανούσιες πληροφορίες για απασχόληση των ακροατών και ποδηγέτηση της άποψης ότι εκεί υπάρχει μόνον ο κίνδυνος, στον άκρατο ρατσισμό, δημιουργούνται αμφιβολίες, ως προς την αλήθεια σκοπών.

Αυτές οι ημίωρες πληροφορίες επί ένα δεκαήμερο σε μία συνολική ώρα δελτίου ειδήσεων δεν είναι φυσιολογικές. Κάτι σοβαρό επιδιώκουν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, κάποια σοβαρότατη απόφαση μεθοδεύουν ή κάτι πάνε να αποκρύψουν. Είναι σαν τους αεροψεκασμούς Chemtrailς, που κάποια αόρατα κέντρα αποφάσεων τους ενθυμούνται κάθε φορά που η Βουλή πρόκειται να πάρει μία σοβαρή αντεθνική απόφαση ή να γίνει μία ανεπιθύμητη Πανελλαδική Απεργία. Τα ΜΜΕ προσπαθούν να αποκρύψουν και να καλύψουν άλλες σημαντικές ειδήσεις.

Το μακελειό στο Ιράν με την κατάρριψη ενός αεροπλάνου με 167 θύματα  περνάει έτσι, ενώ η δολοφονία των Λαών, παραμένει χωρίς Δικαστήριο της Χάγης. Τα κρύβουν κάτω από το χαλί αυτά που η Ελίτ δεν θέλει να μάθει ο κόσμος. Με μία απλή κίνηση οι μέχρι τούδε Ελληνικές Κυβερνήσεις μετά το σημαδιακό 1990, που άρχισε η παράνομη μετανάστευση και αργότερα, θα μπορούσαν να απελευθερωθούν από το βάρος της αθρόας Αποεθνοποίησης. Αρκεί να έβαζαν την υπογραφή τους στη μονομερή καταγγελία  του συμφώνου Δουβλίνο Ι και ΙΙ που είχε υπογράψει η «Σωτήρια Κυβέρνηση Σημίτη» αποδεχόμενη να κάνει τα σύνορα της Ευρώπης μόνον Ελληνικά!  Να το πάρουν απόφαση όλοι οι πολιτικοί. Με την ανοχή τους και την παραμονή στις συνθήκες αυτές  δολοφονούν μεσοπρόθεσμα και όχι μακροπρόθεσμα το Ελληνικό κράτος και τους Έλληνες… Γιατί δεν το πράττουν;;;

ΚΑΘΑΡΑ Και ξάστερα
Ερωτηματικό η στάση της Ελλάδας στο Μεσανατολικό...

Πριν από δύο περίπου χρόνια, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από τους Τζιχαντιστές της ISIS, στον οποίο παρουσίαζαν τους μελλοντικούς στόχους, οι οποίοι εκτείνονταν, πέραν της Συρίας και στην Ευρώπη. Παρουσιάζαν στνο παραπάνω χάρτη όλες τις χώρες των Βαλκανίων, μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης, να ανήκουν στο Ισλαμικό Χαλιφάτο. Επίσης είχαμε δει και την επισήμανση της Αμερικανικής CIA, η οποία ενημέρωνε την Ελλάδα πως υπάρχουν πυρήνες Τζιχαντιστών στην Πατρίδα μας, εξ ου και η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. Επί του προκειμένου. Και πως να μη συμβαίνουν όλα αυτά, όταν η Ελλάδα έχει γίνει το Πανδοχείο όλων των λαθρομετααστών Ισλαμιστών της Ανατολής;
Παράλληλα με τα παραπάνω, αποτελεί κοινη διαπίστωση πως η ανθρωπότητα και ειδικά η Ε.Ε., ακόμη δεν έχει συγκινηθεί από τον ηρωϊκό αγώνα των Κούρδων της Τουρκίας και των όμορων κρατών. Οι άλλοτε πρόθυμοι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, που διαμέλισαν την πρώην Γιουγκοσλαβία, κατέστρεψαν το Ιράκ με ψεύτικες πληροφορίες “περί υπάρξεως Χημικών όπλων” και δημιουργούν πρόβλημα στην Ουκρανία με τους μισθοφόρους της Δύσης, ακόμη το σκέπτονται, αν θα πρέπει να επέμβουν στη διάσωση είκοσι εκατομμυρίων Κούρδων από τους σφαγείς του Ισλάμ.
Παραμένει ερωτηματικό, το γεγονός πως η Ελλάδα  σφυρά αδιάφορα;  Οχυρωμένη πίσω από φοβίες και άλλες σκοπιμότητες αμφιβόλου αποτελέσματος,  δείχνει να είναι αμέτοχη.  Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι για να υποστηρίζουν τα εθνικά συμφέροντα εντός κι εκτός συνόρων και όχι να γίνονται η «ορντινάτσα» των παράνομων «Λαθρο» ή να μεταλλάσσονται τα πλοία του Π.Ν. σε Ξενοδοχειακές Μονάδες, πράγμα που βαρύνει τις Ηγεσίες των Κλάδων του ΓΕΕΘΑ.  

Η πολιτική ηγεσία γνώριζε τη ζημιά για τη χώρα μας, που βρίσκεται στην περίμετρο των γεγονότων, όταν χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο είχαν ήδη στείλει τα μαχητικά τους στη Μ. Ανατολή. Γιατί άραγε δεν συμμετείχαμε ενεργά σε αυτόν τον υπέρ πάντων αγώνα που μας αφορούσε; Γιατί η Τουρκά πάντοτε πηγαίνει μπροστά και εμείς ακολουθούμε στα γεγονότα σημαντικής εθνικής σημασίας; Είναι τόσο δύσκολο, πολιτικά και στρατιωτικά, να παραταχθούμε στην πρώτη γραμμή εξέλιξης των γεγονότων που κινούνται σε τροχιά σύμφωνα με τα σχέδια του Ερντογάν; Κερδίζοντας, θα λέγαμε, όχι μόνο την ευγνωμοσύνη των συμμάχων,αλλά και όλων των Αραβικών λαών, που βλέπουν να απειλούνται από τον τρόμο των φανατικών; Τι συμβαίνει και γιατί αυτή η τακτική;


ΚΑΥΤΑ Ερωτήματα
Αγνοείται η ελευθερία του τύπου στην Τουρκία…

Την «ημέρα των εργαζόμενων δημοσιογράφων», όπως αποκαλείται στην Τουρκία και η οποία ήταν στις 10 Ιανουαρίου, εορτάζεται το δικαίωμα των λειτουργών του Τύπου στην εργασία, το οποίο θεσπίστηκε εδώ και 59 χρόνια. Ο εορτασμός της ημέρας στόχο έχει να προστατεύσει τα συμφέροντα του κλάδου. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πήρε ως αφορμή την ημέρα για να εξάρει την κατάσταση του τουρκικού Τύπου. «Η ύπαρξη των ΜΜΕ, η πολυφωνία και η αποτελεσματικότητα στην ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για μια δημοκρατική κοινωνία με διαφάνεια» τόνισε.
Ωστόσο πολλοί δημοσιογράφοι στην Τουρκία, όπως αναφέρεται στο el.gr, έχουν διαφορετική γνώμη από τον Τούρκο Πρόεδρο και δεν φαίνεται να έχουν και πολλούς λόγους για πανηγυρισμούς. Η ολοένα αυξανόμενη πίεση της κυβέρνησης στου δημοσιογράφους έχει οδηγήσει πολλούς στα όριά τους. Εκτιμάται ότι περίπου 11.000 δημοσιογράφοι στην Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή άνεργοι. 114 βρίσκονται στη φυλακή και 1.500 απειλούνται με δίκες. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ένα κλίμα στην Τουρκία που κάνει δύσκολη την ενασχόληση των δημοσιογράφων με θέματα όπως διαφθορά ή το πρόβλημα των Κούρδων, δηλώνει ο δημοσιογράφος Τσελάλ Μπασλάνγκιτς από το εξόριστο κανάλι Arti TV.
Στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. «Το πιο σημαντικό είναι», λέει ο Τσελάλ Μπασλάνγκιτς, «να αντισταθούμε στον πόλεμο και υπερασπιστούμε την ειρήνη. Το πρόβλημα στη χώρα είναι όμως πως αυτοί που θέλουν την ειρήνη αντιμετωπίζονται σαν τρομοκράτες» συμπληρώνει ο ίδιος. Ο Αϊντίν Ενγκίν, επί χρόνια σχολιαστής στην Τσουμχουριέτ, πιστεύει ότι δεν υπάρχουν πλέον ελεύθερα ΜΜΕ. Από τότε που άλλαξε το Σύνταγμα το 2017 και ενισχύθηκαν οι εξουσίες του Τούρκου Πρόεδρου θεωρεί πως οι συνθήκες για τους δημοσιογράφους έγιναν αφόρητες. Ένας στους τέσσερις δημοσιογράφους είναι άνεργος. Από το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016 έκλεισαν πάρα πολλά έντυπα και σταθμοί. Σύμφωνα με στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας το 2018 οι δημοσιογράφοι ήταν η δεύτερη ομάδα που είχε περισσότερο πληγεί από την ανεργία. Επιπλέον η αποδυνάμωση των συνδικάτων είναι ένα ακόμα πρόβλημα για την επιδείνωση της θέσης τους.
Σύμφωνα με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα», η Τουρκία βρίσκεται στην 157η θέση σε σύνολο 182 χωρών. Η χώρα ελέγχεται ολοένα και περισσότερο από ομίλους ΜΜΕ και η πολυφωνία λιγοστεύει. Σύμφωνα με έρευνες διεθνών παρατηρητών «Το 94% των ΜΜΕ βρίσκονται υπό τον έλεγχο Ερντογάν…»

Δεν υπάρχουν σχόλια