Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ φ. 1675



ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΟΜΙΛΟ PIETRIS» ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για «ΟΜΙΛΟΥ ΠΙΕΤΡΗΣ» προσφορα 1000 μεριδες


          Το πρόβλημα της προσφοράς ενός ζεστού και αξιοπρεπούς γεύματος για τους πάσχοντες και αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, παραμένει δισεπίλυτο, αφού οι εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οικειοθελώς στα συσσίτια της Ι. Μητροπόλεώς μας αυτές τις δύο ημέρες βρίσκονται κοντά στις οικογένειές τους. Ο «ΟΜΙΛΟΣ ΠΙΕΤΡΗΣ» αποδεικνύει την φιλανθρωπία του αφουγκραζόμενος για άλλη μια φορά τις ανάγκες των Φιλανθρωπικών Δομών της Ι. Μητροπόλεώς μας και μέσω της πρωτοβουλίας των ιδιοκτητών του έρχεται να προσφέρει περίπου χίλιες (1000) μερίδες φαγητού, στα «Γεύματα Αγάπης» της Ι. Μητροπόλεώς μας και συγκεκριμένα στον Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου, στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κιάτου και στον Ι. Ναό Παναγίας Γιάτρισσας Λουτρακίου.

Η εθελοντική αυτή πρωτοβουλία του «ΟΜΙΛΟΥ ΠΙΕΤΡΗΣ» προστίθεται σε όλες τις υπόλοιπες, ιδιωτών και επιχειρήσεων, που αποδέχονται την φιλανθρωπική και κοινωνική προσφορά της Ι. Μητροπόλεώς μας και την συνδράμουν και την ενισχύουν, ως γνήσιοι «μαθητές» του Χριστού, που πραγματοποιούν τον λόγο Του «πενασα γρ κα δκατ μοι φαγεν» (Ματθ. κε΄, 35).

Όσοι περισσότεροι μιμητές και συνοδοιπόροι βρεθούν στον ίδιο δρόμο, αυτόν της προσφοράς, τόσο περισσότερο θα δίδονται, έστω και μικρές δόσεις χαράς και ελπίδας, θα απαλύνεται, έστω και ελάχιστα, ο πόνος πολλών αναξιοπαθούντων, αλλά και θα δηλώνεται προς όλους το ενδιαφέρον, η εμπιστοσύνη και η αγάπη του ενός για τον άλλον, γεγονός που φαντάζει δυστυχώς τόσο μακρινό στις μέρες μας.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος θερμώς ευχαρίστησε όλους όσοι ενίσχυσαν και ενισχύουν το Φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως μας. 

  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.



ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ  ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.


Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και θερμές ευχές δέχθηκε σήμερα, Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, στα Γραφεία και στο Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεώς μας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων, ο Σύνδεσμος Λουτρακιωτών - Περαχωριτών «ΙΒΥΚΟΣ», τα παιδιά του «Καλογεροπούλειου» Ιδρύματος, οι Στρατιώτες της Σχολής Μηχανικού, η Χορωδία Κορίνθου «Ο ΦΟΙΒΟΣ», παιδιά από τα Κατηχητικά Σχολεία του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου και του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου, τα παιδιά των Κληρικών και Λαϊκών Υπαλλήλων της Ι. Μητροπόλεως μας, πολλοί Σύλλογοι, αλλά και πλήθος μικρών παιδιών από τις πόλεις και τα χωριά της Ι. Μητροπόλεώς μας, προσήλθαν με χαρά για να τραγουδήσουν τα πατροπαράδοτα και καθιερωμένα Κάλαντα των Χριστουγέννων στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο.

Εκτός των προαναφερθέντων και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής αλλά και φίλοι και επιχειρηματίες της Κορινθίας προσήλθαν στο Επισκοπείο προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές με τον Ποιμενάρχη μας.  

Ο Σεβασμιώτατος, αφού άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του Επισκοπείου και της καρδιάς του, περιχαρής, δέχθηκε όλους όσοι τήρησαν το παμπάλαιο έθιμο, τους έδωσε μαζί με την ευλογία του, το παραδοσιακό κέρασμα και μια εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού και ευχήθηκε αναλόγως με την περίσταση, τα πρόσωπα, την ηλικία και τον θεσμό, που εκπροσωπούσαν, το «Καλά Χριστούγεννα»!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.



ΤΡΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ

Ι. ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ  Ι. ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


Με μεγάλη κοσμοσυρροή ευλαβών προσκυνητών και ιδιαιτέρως νέων ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε κι’ εφέτος η Ι. Αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης, 24 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 20:00 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κισούμου και Δυτ. Κένυας κ. Μάρκος συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο και τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο, Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο & όλους τους Ιερείς της πόλεως της Κορίνθου χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό των Χριστουγέννων.

Εν συνεχεία, στον Όρθρο και στη Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Κισούμου κ. Μάρκου και Κεγχρεών κ. Αγαπίου, κατά την οποία κατακλύστηκε κυριολεκτικώς ο Ι. Ναός από πλήθος ευσεβών Χριστιανών, όλων των ηλικιών, ιδιαιτέρως όμως νεαρών ατόμων και οικογενειών με μικρά παιδιά, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Το εόρτιο Μήνυμα των Χριστουγέννων, του Σεβ. Μητροπολίτου μας, ανέγνωσε με την αρμόζουσα στην ημέρα κατάνυξη ο προϊστάμενος του Καθ. Ι. Ναού π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, ενώ ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθηνε στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τις πατρικές ευχές του για Χριστούγεννα γεμάτα Χριστό και αγάπη και μοίρασε σε όλους τους παρισταμένους το αντίδωρο.

Την επομένη το πρωί, Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7:00 π.μ., τελέσθηκε η 2η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία από τους Ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού, στην οποία επίσης συμμετείχε πλήθος Χριστιανών, που προσήλθε «μετά φόβου Θεού Πίστεως και Αγάπης» να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων.



ΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΟΥΣ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 ΤΟΥ ΑΓ. ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. 


 Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΟΥΣ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΤΟΥ ΑΓ. ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


Σύμφωνα με το Ορθόδοξο Χριστιανικό Εορτολόγιο, την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων Ιακώβου του Aδελφοθέου, Ιωσήφ του μνήστορος και Δαυίδ του προφητάνακτος.

Συνηθίζεται στη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου να τελείται η αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία, που, κατά την παράδοση, συνέγραψε ο ίδιος ο Άγιος Ιάκωβος. Η Ι. Μητρόπολή μας, για να τιμήσει κι’ εφέτος τον Άγιο, θα τελέσει την Θ. Λειτουργία Του στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, στην οποία θα προστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και υπό πλειάδος Ιερέων.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ιδιάζουσα λειτουργική ευκαιρία, όπου οι πιστοί θα μεταφερθούν νοητά, μέσα από τα Ιερά Κείμενα και τα δρώμενα, στο ήθος, στην αίγλη, την «μεγαλοπρέπεια» και ταυτόχρονα την στιβαρή απλότητα της αρχαίας Εκκλησίας.

Γι’ αυτό προσκαλούνται οι φιλακόλουθοι πιστοί, όπως προσέλθουν να συμμετάσχουν στην τέλεση της ιδιαίτερης αυτής Θ. Λειτουργίας, του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, κατά την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ώστε και να τιμηθούν οι εορτάζοντες Άγιοι Ιάκωβος, Ιωσήφ ο μνήστορας και προφήτης Δαυΐδ και να αγιασθούν προσωπικά!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.



Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ

Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ «ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ» ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ.


Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ «ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ» ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ. 


Την μνήμη του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου εόρτασε σήμερα Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019, το Ι. Ησυχαστήριο «Άγιος Χαράλαμπος» Καλαμακίου, στο οποίο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος ετέλεσε Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον εκεί περικαλλή Ι. Ναός, που τιμάται στο όνομά Του.

Τον άγιο Κεγχρεών πλαισίωσαν οι Κληρικοί Πρωτ/ρος π. Θεόδωρος Κεραμίδας, Αιδεσ. π. Βλάσιος Θωμόπουλος, Αιδεσ. π. Βασίλειος Μητρογιάννης και ο Διάκονος π. Γεώργιος Μαρινάκης

Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αγάπιος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Στέφανο, τονίζοντας ότι μέσα στην χαρά των Χριστουγέννων προβάλλει η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου για να θυμίζει στους πιστούς ότι η ζωή του Χριστιανού δεν είναι μόνον χαρές και μάλιστα «εξωτερικές» αλλά και πνευματικός αγώνας και «εσωτερική» χαρά, που οδηγεί στην αιώνιο μακαριότητα. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε στους παριστάμενους πιστούς να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον Χριστό, όπως ο Άγιος Στέφανος, γιατί μόνον έτσι θα κερδίσουν την μόνιμο χαρά της αιωνίου ζωής!



ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.








Δεν υπάρχουν σχόλια