Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ φ.1674 Του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γεωργίου Ψυχογιού
Η ομιλία και οι θέσεις του

για τον προϋπολογισμό του 2020…


Αποτέλεσμα εικόνας για Ο βουλευτης Κορινθίας, και αναπληρωτής τομεάρχης για τη Μεταναστευτική Πολιτική, του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός τοποθετήθηκε στη διαδικασία συζήτησης του Προυπολογισμού στη ΒουλήΟ βουλευτης Κορινθίας, και αναπληρωτής τομεάρχης για τη Μεταναστευτική Πολιτική, του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός τοποθετήθηκε στη διαδικασία συζήτησης του Προυπολογισμού στη Βουλή

Ο κος Ψυχογιός ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι ο λόγος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κύριου Χρυσοχοΐδη ότι “θα καθαρίσουν οι πόλεις” πηγαίνει τη χώρα πίσω στη διετία 2012-2014 οπότε η χώρα καταδικάστηκε για παρόμοιες πρακτικές έξαρσης αστυνομικής βίας. Διερωτήθηκε από ποιους ακριβώς σκοπεύει η κυβέρνηση να καθαρίσει τις πόλεις. Από πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να επιβιώσουν, από τις οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύτηκαν, από τους φοιτητές που θέλουν κάνουν συνέλευση στη σχολή τους, από τους μικροοφειλέτες μέχρι 800 ευρώ των ασφαλιστικών ταμείων που σύρονταν στα αστυνομικά τμήματα ή από την 22χρονη που εξευτελίστηκε από αστυνομκούς επιστρέφοντας από τη σχολή της. Θύμισε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε σαφή προσανατολισμό στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος με σταθερές και στοχευμένες επιχειρήσεις.

Tόνισε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ με το κείμενο του προϋπολογισμού, ακολουθεί την ίδια νεοφιλελεύθερη συνταγή που οδήγησε τη χώρα στην περίοδο των μνημονίων και της χρεοκοπίας. Δίνει πολλά στους λίγους και πολύ λίγα στους πολλούς, ενώ είχε περιθώρια να δώσει περισσότερα. Απογοητεύει όλους εκείνους που την εμπιστεύτηκαν, πιστεύοντας στις προεκλογικές δεσμεύσεις για άμεση και σημαντική ελάφρυνση όσων επωμίστηκαν δυσανάλογα βάρη στα χρόνια της κρίσης και της ύφεσης.

Σε σχέση με τη φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης που πρόσφατα ψηφίστηκε αλλά αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό σχολίασε: “Οι φοροελαφρύνσεις αυτές αφορούν κυρίως τους ισχυρούς και τους πιο πλούσιους. Τα χαμηλά και μεσαία στρώματα δεν κερδίζουν σχεδόν τίποτα από τα οφέλη της εξόδου και των θυσιών που απαιτήθηκαν μέσα στα μνημόνια. Όμως, ακόμα και αυτά τα πολύ λίγα που δίνετε, τα παίρνετε πίσω μέσα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, μέσα από τις ασφαλιστικές εισφορές -όπου επανέρχονται οι κλάσεις- και βέβαια με το 30% των ηλεκτρονικών αποδείξεων που είναι πάρα πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί. Θα το δείτε και στην πράξη δυστυχώς.”

Σε ο,τι αφορά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού κατέδειξε ότι ότι δεν υλοποιείται και ότι αντίθετα τορπιλίζονται οι συλλογικές συμβάσεις, απολύονται εργαζόμενοι από τις τράπεζες, ενώ τα προγράμματα του ΟΑΕΔ περικόπτονται κατά 20% στον προϋπολογισμό, με σοβαρές επιπτώσεις στην ανεργία αλλά και στη στελέχωση καίριων υπηρεσιών.

Αναφορικά με την μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης και τη διαχείριση του Προσφυγικού, τόνισε ότι αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε το σχέδιό για τις κλειστές δομές και δεν το χρηματοδοτεί, η Κυβέρνηση αποφασίζει να το χρηματοδοτήσει από τον εθνικό προϋπολογισμό -ενώ κατηγορούσε ψευδώς τα προηγούμενα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ που απορροφούσε τα ευρωπαικά κονδύλια - , και μάλιστα για  ένα σχέδιο το οποίο - εκτός του ότι παραβιάζει δικαιώματα - είναι και αναποτελεσματικό.

Καητγόρησε την Κυβέρνηση ότι από τη θέση της αντιπολίτευσης δηλητρίασε τις τοπικές κοινωνίες όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοζε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στέγασης και ένταξης, και τώρα ένα μικρό μέρος τους στρέφεται εναντίον της. Διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις μαζί με την πλειοψηφια της κοινωνίας για να επικρατήσει και πάλι η αλληλεγγύη απέναντι στους αποκλεισμούς και το μίσος.

Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του δηλώνοντας ότι: “η κοινωνία έχει καταλάβει τι συμβαίνει. Θα αποτρέψει το ξήλωμα και τη διολίσθηση στην οποία προχωρείτε μέσα από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της, θα κερδίσει πίσω τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, τα οποία και εμείς χορηγήσαμε. Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή εντός και εκτός Βουλής. “Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Γεώργιος Ψυχογιός

στην «Ελληνική Υπόθεση» του Συμβουλίου Ευρώπης


Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Γεώργιος Ψυχογιός  στην «Ελληνική Υπόθεση» του Συμβουλίου Ευρώπης


Στο Συνέδριο για την “Ελληνική Υπόθεση – The Greek Case” του Συμβουλίου της Ευρώπης παρευρέθηκε ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ και για χρόνια μέλος του Συμβουλίου, Γιώργος Ψυχογιός. «Η Ελληνική Υπόθεση» του 1969 αποτέλεσε την πρώτη φορά που κράτη – μέλη (Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία και Σουηδία), προσέφυγαν στην αρμόδια Επιτροπή και κατάφεραν να υπάρξει καταδίκη μιας χώρας για τα βασανιστήρια που συνέβαιναν στο έδαφός της, αποτυπώνοντας και την δυναμική της διεθνούς αλληλεγγύης που είχε αναπτυχθεί για τον ελληνικό λαό.

Έτσι, στις 12 Δεκεμβρίου 1969 μετά  η Ελλάδα αναγκάστηκε σε αποχώρηση από τις χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξαιτίας της βάναυσης καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Χούντα των Συνταγματαρχών, που είχε καταλάβει την εξουσία από την 21η Απριλίου 1967. Η παραπάνω εξέλιξη έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διεθνή απονομιμοποίηση του καθεστώτος της Χούντας, ενώ καθόρισε την εξέλιξη και τον ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις επόμενες δεκαετίες.

Στην πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση, παρόντες ήταν και οι Νατάσα Μερτίκα και Γεράσιμος Νοταράς, αμφότεροι Κορίνθιοι, πολιτικοί κρατούμενοι την περίοδο της επταετούς δικτατορίας, που κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους για τις διώξεις και τα βασανιστήρια που υπέστησαν από τη Χούντα, αλλά και την ενεργή συμμετοχή τους στην «Ελληνική Υπόθεση» στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών αγωνιστών και αγωνιστριών, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν κινητοποιώντας τον ελληνικό λαό και ευαισθητοποιώντας τη διεθνή κοινότητα, ενώ εμπνέουν διαχρονικά τις κοινωνικές διεκδικήσεις για περισσότερη ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια