Header Ads

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ


Γιατί καμία Ελληνική Κυβέρνση
δεν εγείρει θέμα Πολεμικών επανορθώσεων;



Οι συνολικές γερμανικές οφειλές στη χώρα μας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, στο αστρονομικό ποσό του 1 τρισεκατομμυρίου και 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εάν διαιρεθεί με τους 10.815.197 Έλληνες πολίτες της απογραφής του 2011, βγάζει ότι η Γερμανία οφείλει σε κάθε Έλληνα πολίτη 110.954 ευρώ. Η έκθεση που κατέθεσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης στις 27/07/2011 είναι αποκαλυπτική Την Τετάρτη, 27.7.2011, ο Μανώλης Γλέζος, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και ο Στέφανος Ληναίος, Υπεύθυνος Γραμματείας, εκλήθησαν, και κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, παρόντος και του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη, ενημερώνοντας όλα τα μέλη της Επιτροπής, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, για ολόκληρο το μέγιστο πρόβλημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος Μανώλης Γλέζος ανέλυσε διεξοδικά τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα:
Προς το Δημόσιο: Τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ύψους 7.100 δις δολαρίων και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3.500 δις δολαρίων αγοραστικής αξίας 1938 και για τα 2 ποσά, που αναφέρονται: Στην επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων Τέχνης, καταγεγραμμένα από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών. Στη Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, στο Παρίσι, το 1946, που καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις καταστροφές στην οικονομία της, το ποσό των 7.100 δις δολ., αγοραστικής αξίας 1938, αντί του ποσού των 14.500 δις δολ. που ζήτησε η Ελλάδα, σημερινή αξία σε ευρώ 108 δις χωρίς τους τόκους. Στο υπόλοιπο του αναγκαστικού δανείου σημερινής αξίας 54 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.
Για την καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδας: Με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής, με το πλαστό χαρτονόμισμα Reichs Kredit Kassenschine είχαμε άμεση λεηλασία επιχειρηματιών, άμεση λεηλασία ελληνικού χρήματος, με το αναγκαστικό δάνειο, με τις δημεύσεις και κατασχέσεις σε όλη την Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι με τους πρόχειρους υπολογισμούς των οικονομολόγων-μελών του Εθνικού μας Συμβουλίου, το σύνολο των γερμανικών οφειλών, προς το Δημόσιο, ανέρχεται περίπου στο ιλιγγιώδες ποσό των 1 τρις και 200 δις ευρώ!
Εκτός των ανωτέρω υπάρχουν και τα θύματα: 89 αναγνωρισμένων ολοκαυτωμάτων. Ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα ολοκαύτωμα-νεκροταφείο αμέτρητων μαρτυρικών πόλεων, 13.1/2 % του ελληνικού πληθυσμού.
Παρ’ όλα αυτά καμία Κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν θίγει υπεύθυνα αυτή την Ελληνική διεκδίκηση, μήδε του Αλ. Τσίπρα εξαιρουμένου, ο οποίος με την πλήρη «υποταγή του» ανάγκασε τον Μ. Γλέζο, σε αποχώρηση… Το ερώτημα σε σχέση και με την αρνητική πάντα θέση της Γερμανίας κατά της Ελλάδας, είναι γιατί  δεν τολμούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια