Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ



ΣΥΡΙΖΑ Θα αλλάξει ο υπουργός Εσωτερικών
Μέγαρο Μαξίμου : Δεν ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση


Tέλος στην παραφιλολογία ορισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης βάζουν κυβερνητικές πηγές ενόψει των πρόωρων εκλογών, που προανήγγειλε την Κυριακή ο πρωθυπουργός μετά την σημαντική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως διευκρίνιζαν πηγές του Μαξίμου σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, «κατά συνταγματικό έθιμο αλλάζει ο υπουργός Εσωτερικών».
TANEA Team27 Μαΐου 2019
Tέλος στην παραφιλολογία ορισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης βάζουν κυβερνητικές πηγές εν όψει των πρόωρων εκλογών, που προανήγγειλε την Κυριακή ο πρωθυπουργός μετά την σημαντική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ της Κυριακής ανακοίνωσε την απόφασή του να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη εκλογών αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Πηγές του Μαξίμου έσπευσαν να διευκρινίσουν πως «κατά συνταγματικό έθιμο αλλάζει ο υπουργός Εσωτερικών» και ενώ η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών είναι η 30ή Ιουνίου, διαφορετικά η 7η Ιουλίου.
«Πάμε σε πρόωρες εκλογές» εξηγούν οι ίδιες πηγές που διευκρινίζουν πως «μια φόρα μόνο ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής. Το Σεπτέμβριο του 2015.»
» Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη διάλυση, και απαγορευόταν να διαλυθεί με πρόταση της κυβέρνησης η Βουλή. Ο μόνος τρόπος τότε να πάμε σε εκλογές ήταν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προκειμένου να εκτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα προς τις εθνικές εκλογές.







Οι «μύθοι» που κατέρριψε η ΝΔ -Πρώτη ακόμα και στους δημοσίους υπαλλήλους

27/05/2019
Καθολική η επικράτηση της ΝΔ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, αλλά και τις επαγγελματικές ομάδες, δείχνουν τα στοιχεία από την επεξεργασία των exit polls - Κέρδισε τις γυναίκες και για πρώτη φορά τη… μισή Κρήτη
Για «καθολική πολιτική επικράτηση της ΝΔ όχι μόνον σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά και σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες των εργαζομένων», κάνουν λόγο επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλούμενοι στοιχεία από την επεξεργασία των exit polls. Σύμφωνα με την ανάλυσή τους, στην ευρωκάλπη της Κυριακής αποτυπώθηκε μια εντυπωσιακή μεταστροφή στη συμπεριφορά των ψηφοφόρων, συγκριτικά με την ψήφο του 2015, που γκρεμίζει όλους τους μύθους που καλλιεργούνταν μέχρι πρότινος.

Αναφέρονται για παράδειγμα στον ισχυρισμό ότι η ΝΔ υστερεί στην ψήφο των γυναικών, ενώ κέρδισε με 8,4%. Όπως και στην φημολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μακράν στην δεξαμενή των δημοσίων υπαλλήλων, από την οποία η ΝΔ άντλησε μεγαλύτερο ποσοστό κατά 4,8%. Ενώ διαψεύστηκε και η εκτίμηση ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούσε πρωτοκαθεδρία στους νέους, ηλιακή κατηγορία στην οποία ηττήθηκε κατά κράτος.








Προσωπική ήττα Τσίπρα -Το πολιτικό πουλόβερ του ΣΥΡΙΖΑ ξηλώνεται

Newsroom 27/05/2019
Τις εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα συντριβής για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για την Ευρωβουλή και την αυτοδιοίκηση καταθέτουν κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, τόνισε μιλώντας στη τηλεόραση του ALPHA ότι «ο κ. Τσίπρας έστειλε τον κ. Μητσοτάκη στα όρια της αυτοδυναμίας με αυτό το αποτέλεσμα το οποίο σήμερα παίρνει». Πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ θα είναι σε θέση να φτιάξει έναν πραγματικά προοδευτικό πόλο, με αρχές, ιδέες και αξίες. «Αυτό έχει τελειώσει, αυτοί που συγκυβερνούν τώρα με δεξιούς είναι η κα. Σβίγκου και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λέμε ότι η προεκλογική περίοδος θα είναι ευκαιρία να αναδείξουμε πραγματικά προοδευτικές προτάσεις για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας», σημείωσε.
Ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μία προσωπική ήττα του κυρίου Τσίπρα και αυτή την προσωπική ήττα θα τη δει να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όλο το επόμενο διάστημα. «Από σήμερα απελευθερώνονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από αυτό τον ψεύτικο διπολισμό. Οι εθνικές εκλογές θα έχουν ένα διακύβευμα και αυτό θα είναι το ποιος θα εκφράσει αυθεντικά τον προοδευτικό χώρο. Το δικό μας αποτέλεσμα θα είναι πολύ μεγαλύτερο και το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ πιο κάτω», επεσήμανε ο ίδιος.

Μαλέλης: Το πολιτικό πουλόβερ του ΣΥΡΙΖΑ ξηλώνεται



Η Φωνή του Λαού:Μηνύματα - Επιστολές: Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Τρίτη, 28 Μαΐου 2019
Είμαι βαθιά απογοητευμένος και οργισμένος σχετικά με το πως σκέφτονται οι ψηφοφόροι. Οι ίδιοι που ψήφισαν το 2015 τον Τσίπρα για να φύγει ο σκευωρός Σαμαράς, αυτόν που τους έβαλε να πληρώνουν ενοίκιο στο ίδιο τους το σπίτι και ανέβασε την φορολογία στα ύψη, είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν Μητσοτάκη για να φύγει ο Τσίπρας! Κακά τα ψέμματα. Ψηφίζουν τον έναν για να φύγει ο άλλος και η Ελλάδα βουλιάζει μέσα στην εγκληματικότητα, τους λαθρομετανάστες και την κλεψιά. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τον Αρχηγό μας μέχρι το τέλος για μια Ελλάδα Ελληνική! Ό,τι κι αν κάνουν, στις 30 Ιουνίου θα μας βρουν μπροστά τους. Χρυσή Αυγή εναντίον όλων!
Οι Σειρήνες της πολώσεως και εμείς

Η πολιτική κύριοι είναι επάγγελμα και μάλιστα πολύ βρώμικο. Αυτό απόδειξαν για άλλη μια φορά οι χθεσινές εκλογές και εσείς σαν ρομαντικοί και ερασιτέχνες, αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ και διωκόμενοι πρέπει να αντέξετε και συνεχίσετε ακάθεκτοι. Την διαφορά την έκαναν πάντα οι λίγοι και οι αγνοί και εσείς είστε το μέλλον της Ελλάδος, να μην το ξεχάσετε ποτέ αυτό. Θα σας στηρίζουμε ότι και να γίνει. Συνεχίζουμε δυνατά, η επόμενη μάχη είναι στις 30 του Ιούνη. Ζήτω η Νίκη!









Λευκό ή άκυρο στον β’ γύρο - Καμία στήριξη σε μη υποψήφιο του κόμματος είναι η επίσημη θέση του ΚΚΕ

in.gr
Ανακοίνωση εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, του α’ γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και τη μάχη του β’ γύρου, καθώς επίσης για τις βουλευτικές εκλογές στο τέλος Ιουνίου. Σύμφωνα με την επίσημη «γραμμή» του κόμματος, το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει υποψήφιο άλλου κόμματος και για το λόγο αυτό καλεί τους ψηφοφόρους του όπου δεν έχει περάσει υποψήφιος του ΚΚΕ στον β’ γύρο να επιλέξουν μεταξύ «λευκού» ή «άκυρου».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:
Η ΚΕ χαιρετίζει τα χιλιάδες μέλη, τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.
Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τους εκλεγμένους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές σε δήμους και Περιφέρειες, στην Ευρωβουλή, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για να αποτελέσουν το συνεπές και μαχητικό στήριγμα των εργαζομένων, για ενδυνάμωση του εργατικού – λαϊκού κινήματος στην αντεπίθεσή του απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική.

Οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν από σήμερα κιόλας, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία, στις σχολές.Καλούμε το λαό να συνεχίσει να αντιστέκεται στα ψεύτικα διλήμματα «σταθεροποίηση και ανάκαμψη» ή «αποσταθεροποίηση και περιπέτειες», «πίσω – μπροστά», στις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, αφού η σταθερότητα και ανάκαμψη θα αφορά το μεγάλο κεφάλαιο και όχι το λαό. Όλα αυτά θα ενισχυθούν ενόψει των βουλευτικών εκλογών στα τέλη Ιουνίου. Παραμένει πιο επιτακτική σήμερα η ανάγκη για μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές για να μπορέσει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.




Σταύρος Θεοδωράκης: Το Ποτάμι έχασε - Οι ευθύνες βαρύνουν πρωτίστως εμένα

«Το Ποτάμι έχασε στις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα είναι σαφές και δε χωράνε εξωραϊσμοί», τόνισε στη δήλωσή του ο Σταύρος Θεοδωράκης.
TANEA Team27 Μαΐου 2019
«Το Ποτάμι έχασε στις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα είναι σαφές και δε χωράνε εξωραϊσμοί», τόνισε στη δήλωσή του ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll για τις ευρωεκλογές που «θέλουν» το Ποτάμι εκτός επτάδας.
«Προφανώς έγιναν λάθη, τα οποία βαραίνουν κυρίως την ηγεσία και πρωτίστως εμένα. Είναι απαραίτητο να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αναστοχαστούμε με νηφαλιότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τους 42 υπέροχους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας, τα στελέχη μας σε όλη τη χώρα και τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν και σε αυτή την δύσκολη μάχη», πρόσθεσε.
«Το Ποτάμι και οι Βουλευτές του θα συνεχίσουν να παλεύουν για τις ευρωπαϊκές, προοδευτικές και φιλελεύθερες λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στις αρχές, στις ιδέες, στην τόλμη και στην πολιτική μας αισθητική», κατέληξε ο κ.Θεοδωράκης.

Tο #Potami έχασε στις ευρωεκλογές. Τα λάθη βαραίνουν κυρίως την ηγεσία & πρωτίστως εμένα. Είναι απαραίτητο να κάνουμε την αυτοκριτική μας & να αναστοχαστούμε με νηφαλιότητα. Ευχαριστώ τους 42 υπέροχους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας, τα στελέχη & τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν.








Σβήστηκαν» Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ – Τους πέρασε η Κωνσταντοπούλου
Το κόμμα του Ηλία Ψινάκη συγκέντρωσε μεγαλύτερο ποσοστό από τους Ανεξάρτητους Έλληνες - Πώς πήγαν τα υπόλοιπα «μικρά» κόμματα

in.gr

Εξαφανίστηκαν τα λεγόμενα παλαιά «μικρά» κόμματα από τον χάρτη των ευρωεκλογών, παρόλο που είχαν επιτυχία στις προηγούμενες εκλογές και διατηρούν έδρες στη σημερινή Βουλή. Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων είδαν τα ποσοστά τους να καταρρέουν και να παίρνουν τη θέση τους στο Ευρωκοινοβούλιο τα νέα κόμματα του Γιάνη Βαρουφάκη και του Κυριάκου Βελόπουλου.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου «έφαγε» Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ και Ψινάκη. Οι Πολίτες του Ηλία Ψινάκη, μάλιστα, συγκέντρωσαν μεγαλύτερο ποσοστό από το κόμμα του Πάνου Καμμένου.
Παράλληλα, πολύ χαμηλές πτήσεις σημείωσαν πρωτοεμφανιζόμενα κόμματα, τα οποία όμως προβλήθηκαν αρκετά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως το ΝΕΟ της Κατερίνας Παπακώστα και οι Έλληνες Ριζοσπάστες του Σάββα Τσιτουρίδη.
Το τέλος των παλαιών «μικρών» κομμάτων
Τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων και των Ανεξάρτητων Ελλήνων θέτουν ανοικτά το ερώτημα της πιθανής επανεκλογής τους στην ελληνική Βουλή στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια