Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ : Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...


Κόρινθος: Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές σε επιχείρηση

korinthosTV 

Εξιχνάστηκαν, ύστερα από αστυ­νομική έρευνα του Τμήματος Ασφα­λείας Κορίνθου, δύο περιπτώσεις κλοπής σε επιχείρηση ημεδαπού, που είχαν γίνει την 1.7.2018 και την 11.7.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικο­γραφία σε βάρος ενός (1) 49χρονου ημεδαπού για κλοπή.


ΚΙΑΤΟ: Παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα και έχασε τη ζωή του…

Σε αστυνομικό δελτίο τύπου ανα­φέρεται: «Σήμερα, το πρωί, στο Κιά­το Κορινθίας δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 47χρονος, παρέσυρε 89χρονο, ο οποίος κινούνταν πεζός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυ­ματισμό του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων».
Για το παραπάνω θέμα αναφέ­ραμε σε προηγούμενή μας ανάρτη­ση: “Σύμφωνα με πληροφορίες της korinthiannews.gr θανατηφόρο τρο­χαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί και ώρα 11:55 στο Κιάτο. Δίκυ­κλη μοτοσικλέτα παρέσυρε και τραυ­μάτισε θανάσιμα έναν 89χρονο (Γ.Κ, κάτοικο Κιάτου) όταν ο ηλικιωμένος προσπάθησε να διασχίσει κάθετα τον δρόμο. Ο 89χρονος διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Κιάτου όπου και διαπι­στώθηκε ο θάνατός του…” Κ.Ν.



4 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία

«Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ε­γκληματικότητας, καθώς και της δια­μόρφωσης ασφαλών συνθηκών δια­βίωσης των πολιτών, πραγματοποιή­θηκαν από την 20.3.2019 έως και την Παρασκευή, ευρείες αστυνομικές ε­πιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κο­ρινθίας, της Λακωνίας και της Μεσση­νίας.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσε­ων συνελήφθησαν πενήντα επτά ά­τομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν σε ότι αφορά την Κορινθία:
Ένας ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλο­φορίας
Τρεις αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικη­τική διαδικασία επιστροφής τους», α­ναφέρεται μεταξύ άλλων από την α­στυνομία.



ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σάλος με την απόφαση του δικαστηρίου για τον 35χρονο που πυροβόλησε αθίγγανο- Απειλούν οι αθίγγανοι ότι θα κάψουν το σπίτι!

“Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση που έγινε γνωστή πριν από λίγο, ότι ο 35χρο­νος που κατηγορείται για το φόνο του 52χρονου τσιγγάνου, αφήνεται ελεύθερος με τους περιοριστικούς ό­ρους της άμεσης απομάκρυνσης από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ πρέπει να δίνει το παρών σε αστυνομικό τμήμα.
«Η δικαιοσύνη, η κυρία ανακριτής και η κυρία εισαγγελέας συμφώνη­σαν, ότι η προσωπικότητα του κατη­γορουμένου και οι συνθήκες του ε­γκλήματος δεν επέτρεπαν την προ­σωρινή κράτησή του… Είναι μια δύ­σκολη απόφαση. Οι δύο ταγοί της δι­καιοσύνης μετά από τρεισήμισι ώρες συσκέψεις, εξέδωσαν αυτή την από­φαση δίνοντας ένα μήνυμα, ότι η α­σφάλεια των πολιτών πρέπει να εί­ναι η άμεση προτεραιότητα των πο­λιτικών. Οι συνθήκες είναι πάρα πο­λύ δύσκολες στην Ελλάδα. Στην Κο­ρινθία έχει αποδυναμωθεί εντελώς η αστυνομική δύναμη, τρία περιπολικά αστυνομεύουν μια τεράστια περιοχή.Θα πρέπει αυτό το δράμα, που χάθη­κε η ζωή ενός ανθρώπου, όποιος κι αν ήταν αυτός, ό,τι και αν επρόκειτο να διαπράξει και συγχρόνως που κα­ταστράφηκε μια οικογένεια και ανα­γκάζεται να ξεσπιτωθεί, να φύγει α­πό τη δουλειά του και να αλλάξει ε­ντελώς κοινωνικό του περιβάλλον. Να μην περάσει απαρατήρητο» είπε για την εξέλιξη της υπόθεσης, ο δι­κηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέ­ξης Κούγιας:
«Τον άφησαν ελεύθερο για να γί­νουμε φονιάδες;»
Οργισμένος μετά την απόφαση, μί­λησε στο newsIT.gr ο γιος του 52χρο­νου.
«Τον άφησαν με περιοριστικούς ό­ρους για να γίνουμε κι εμείς φονιά­δες τώρα! Και πού θα πάει τώρα αυ­τός; Στο σπίτι του; Η μητέρα μου λέει ότι θα πάει να κάψει το σπίτι»…
Οι συγγενείς του 52χρονου τσιγ­γάνου, που σκοτώθηκε στην προ­σπάθειά του να κλέψει κότες από τον 35χρονο, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου.
Το Δικαστικό Μέγαρο ήταν από νω­ρίς αποκλεισμένο από ισχυρότατες α­στυνομικές δυνάμεις προκειμένου να μην έχουμε τα επεισόδια της περα­σμένη Τρίτης. Τα δικαστήρια βρίσκο­νται στην πλατεία Περιβολάκια και στην γύρω περιοχή υπάρχουν σχο­λεία και πλατείες. Η αστυνομία έχει αποκλείσει ολόκληρα οικοδομικά τε­τράγωνα.
«Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας» Μόλις χθες έγινε σε κλίμα ο­δύνης αλλά και οργής, η κηδεία του 52χρονου με τους συγγενείς και τους φίλους του να δηλώνουν από χθες αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, «αν δε μπει στη φυ­λακή ο δολοφόνος». Για το λόγο αυ­τό, η Αστυνομία είναι στο «πόδι» μετά την απόφαση, που αφήνει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον 35χρο­νο…”, αναφέρθηκε στο newsit.gr.



“Ξεχώρισαν” οι Κορίνθιοι οδηγοί την εβδομάδα που πέρασε- Ένα σωρό παραβάσεις για…

“Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαί­σιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχε­διάστηκε και εφαρμόζεται από τη Δι­εύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυ­νομίας, για την αντιμετώπιση των «ε­πικίνδυνων» τροχονομικών παραβά­σεων, σε όλη την επικράτεια.
Την προηγούμενη εβδομάδα (18 έως 24 Μαρτίου 2019) κλιμάκια αστυ­νομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ε­νημέρωσαν τους οδηγούς και πραγ­ματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στη χρή­ση κινητού τηλεφώνου κατά την ο­δήγηση. Στο πλαίσιο αυτό, από 634 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτή­θηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 6.469 οχήματα και βεβαιώ­θηκαν συνολικά 649 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Οι περισσότερες παραβά­σεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυ­ο της Αττικής (120), της Θεσσαλονί­κης (45), της Κορινθίας (26), των Ιω­αννίνων (25), των Χανίων (24) και της Κέρκυρας (24)…”, αναφέρεται μετα­ξύ άλλων από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια